Šri Lanka i Maldivi

Šri Lanka i Maldivi
Šri Lanka i Maldivi
Šri Lanka i Maldivi
Šri Lanka i Maldivi
Šri Lanka i Maldivi
Šri Lanka i Maldivi
Šri Lanka i Maldivi

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Šri Lanka i Maldivi
Kolombo - Kurunegala - Pinavela - Dambula - Polonaruva - Sigirija - Kendi - Maldivi
11 dana / 8 noćenja


Polazak: 05. mart 2017.
Povratak: 15. mart 2017.
Čudesna Šri Lanka - nezaboravno ostrvo Cejlon! Ko bar jednom boravi tamo, ne zaboravlja te beskonačne, zlatne, peščane plaže, lepo uredjena turistička naselja, vrele tropske večeri, ljubazne meštane... Sećanje crta uspomene na drevne gradove izgubljene u džunglama, ruševine dvoraca i hramova u kojima žive sadašnji stanovnici - dugorepi majmuni koji neumorno poziraju pred kamerama i fotoaparatima, nadaleko čuvene plantaže čaja i doline koje su od severnih vetrova zaštićene planinskim masivima. Šri Lanka je zemlja u kojoj niko nikuda ne žuri i u kojoj se uživa u svakom trenutku života. Da li još negde na planeti može da se nadje tako mali komad zemlje nasred okeana na kom se nalazi toliko toga neobičnog i prelepog iz istorije naroda i prirode ostrva.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Istanbul

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 10.35 časova. Poletanje aviona za Istanbul u 20.15h (Let TK 1084). Obrok tokom leta.
2. dan Istanbul - Kolombo
Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 00.10 h.Nastavak putovanja za Kolombo u 03.50h (Let TK 730). Obroci u avionu. Sletanje na aerodrom u Kolombu u 17.10 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela i smeštaj. Slobdno vreme. Noćenje.
3. dan Kolombo - Pinavela - Kurunegala - Dambula
Doručak. Polazak autobusom prema Pinaveli. Vožnja traje oko 3 sata. Pinavela je sirotište slonova i jedna od najvećih atrakcija Šri Lanke. Otvorena je 1975. godine i cilj joj je odgajanje slonova siročića odbačenih od krda, izgubljenih po džunglama ili onih čiji su roditelji ubijeni. Kada je otvoreno, imalo je svega 7 slončića. Danas ima više od 80 i u njemu žive čitave porodice. Slonovi tu rastu, dresiraju se ili obučavaju neophodnim navikama kao što su utovar i nošenje tereta, učešće u budističkim ceremonijama i zabava za turiste. Svakodnevno slonovi dolaze na kupanje na reku Maha Oja. U odredjeno vreme se hrane i kupaju i svemu tome mogu da prisustvuju turisti. Nastavak vožnje prema Kurunegali, nevelikom gradiću udaljenom od Kendija oko 40 km. Njegova najveća znamenitost je ogromna statua sedećeg Bude na vrhu planine, visine 150 metara. Grad je okružen sa sedam jezera.Vožnja do Dambule, većeg trgovačkog centra, koji je postao poznat po pećinskom hramu, danas pod zaštitom Unesko. Njegov Zlatni hram je riznica budističke religije. Deluje smirujuće na ljude, ne samo na poklonike budizma već i na obične posetioce kojima je daleka istočna filozofija. Po završetku razgledanja, odlazak u hotel, smeštaj, večera i noćenje.
4. dan Dambula - Polonaruva - Mineria - Dambula
Doručak. Vožnja autobusom do Polonaruve, srednjevekovne prestonice Šri Lanke sa mnogo sačuvanih hramova, palata i javnih gradjevina. Najveći značaj su imali: Gal Vihara (Kameni hram) ukrašen sa četiri statue Bude u različitim pozama, Lankatilaka sa kolosalnom figurom Bude od 13 metara i ostaci dvorca kralja Parakramabahu koji je nekada imao čak sedam spratova. U nastavku obilazak fabrike drveta gde se mogu videti različite rukotvorine od tog materijala.Vožnja prema Mineriji. Velika površina Minerije je postala nacionalni park 1997. godine sa obiljem životinja. Guste šume i voda posebno su privlačni za slonove kojih, naročito u vreme suše, ima oko 700. Posle podne vožnja džipovima po parku sa razgledanjem flore i faune. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
5. dan Dambula - Hirivaduna - Sigirija - Dambula
Doručak. Polazak autobusom prema slikovitom selu Hirivaduna gde putnike očekuje neobična vožnja volovskom zapregom do reke Veva koja protiče u blizini. Ukrcavanje na brodić i vožnja, prvo po kanalu a potom na drugu obalu reke.Tradicionalan ručak u selu. Nastavak vožnje autobusom prema Sigiriji koja je udaljena od sela svega oko 30 minuta vožnje. Sigirija je, očaravajuće stene na čijem je platou kralj Kašiapa I od Anuradapure u petom veku izgradio svoju prestonicu na teško pristupačnom terenu. Uspon stepenicama do vrha “lavlje stene” je prilično naporan (1200 stepenika) i oduzima oko sat vremena. Odozgo (oko 370 m) se otkriva očaravajući pogled na okolne džungle, pirinčana polja, jezera i planinske vrhove u daljini. U pećinama ka vrhu su odlično sačuvane freske koje ni posle 1000 godina nisu izbledele. Sigirija je od 1982. godine na spisku kulturnog nasledja Unesko. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
6. dan Dambula - Matala - Kendi
Doručak. Vožnja do Kendija. Usput, kod grada Matale, razgledanje hindu hrama Muthu Mari Amman, poznatijeg kao “hram boginje Parvati” - žene boga Šive.Izgradjen je na mestu na kom se, prema legendi, pojavljivala boginja u obliku dečaka. Po dolasku u Kendi, razgledanje najpoznatijeg mesta hodočašća, hrama Zuba, za koji se smatra da u sebi čuva jedan Budin zub. Prema legendi zub je ovamo prokrijumčaren u kosi jedne princeze nakon što je ukraden iz plamena njegove pogrebne lomače. Hram Zuba je budističko sveto mesto i kulturni centar Šri Lanke. U nastavku uživanje u šou programu sa nacionalnom muzikom i folklorom. Odlazak u hotel u Kendiju, smeštaj, večera i noćenje.
7. dan Kendi - Kolombo - Male (Maldivi)
Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje Kendija. Grad je smešten na obali veštačkog, planinskog jezera Boganbara, na visini od 500 metara. Napravljeno je 1807. godine po ukazu kralja Vikranabana III. U sredini jezera, tačno preko puta hrama Zuba, na ostrvu, je zgrada bivše kraljevske rezidencije u kojoj su živele kraljeve žene i naložnice. Za vreme Britanaca, dogradjen je još jedan sprat a ženske prostorije su pretvorene u biblioteku. Vožnja autobusom do Kraljevske botaničke bašte začina u kojoj se mogu upoznati različite biljne vrste (više od 5000) iz Azije, u svom prirodnom staništu i u prirodnom obliku. Nastavak vožnje do Kolomba. Po dolasku razgledanje prestonice zemlje. Kolombo, najvećei grad Šri Lanke je u sebi sakupio mnogobrojne kulture i religije. U njemu su sačuvane stare kolonijalne palate, drevni hinduistički i budistički hramovi, katoličke crkve naslonjene na solitere i ogromne tržne centre, luksuzni hoteli, barovi i noćni klubovi... Vožnja kroz komercijalni deo grada Fort i njegovu glavnu ulicu Shatham. Pijačni kvart Petah nije teško naći jer se ide tamo gde idu svi ljudi, životinje i transport uz veliki metež i stalno utovarivanje i istovarivanje nečega. Tamo je i orijentalni bazar sa mešavimom ogromne gužve, rasklimatanih vozila, cenkanja, ispresecan džamijama i hramovima... Razgledanje Gangarama hrama, glavnog budističkog hrama grada u kom i danas monasi izučavaju religiju i istoriju, Volfendal - holandske crkve i travnatom trgu Galle Force Green odakle se sa terase istoimenog hotela može uživati u popodnevnom čaju i pogledu na okean. Transfer oko 18.30 h. Poletanje aviona za Male u 21.30h (Let TK 731). Obrok u avionu. Sletanje u Male u 22.40 h. Transfer brodićem do hotela, smeštaj i noćenje.
8. - 9. dan Maldivi
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.
10. dan Male - Dubai
Doručak. Slobodno vreme za odmor. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Večera. Transfer brodićem do aerodroma u Maleu. Poletanje aviona za Istanbul u 23.55h (Let TK 731).
11. dan Dubai - Beograd
Obroci u avionu. Sletanje na aerodrom u Dubaiu u 06.35 h. Nastavak putovanja za Beograd u 08.40h (Let TK 1081). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 08.30 časova.

Cena aranžmana: € 2090 (First minute: € 1990)

Doplata za jednokrevetnu sobu: (isključivo na upit)

Aerodromska taksa: € 380

Za ovo putovanje je potrebno minimum 13 putnika.

Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za ovo putovanje!
Informaciju o potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji.
Rok za vadjenje vize: oko 5 radnih dana
Cena vize: oko € 20


U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Istanbul - Kolombo - Istanbul - Beograd
- Transferi aerodrom - hotel - aerodrom
- Vožnja autobusom po turi
- Smeštaj u Šri Lanci u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 5 polupansiona u hotelima sa 3* i 4*
- Smeštaj na Maldivima u hotelu 3* na bazi punog pansiona
- Razgledanja prema programu
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (380 €) u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 30)
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Viza oko € 20

Smeštaj:
- Rangiri Dambulla Resort 4* rangiridambullaresort.lsrhotels.com/
- Topaz Hotel Kandy 4* www.hotel-topaz-kandy-sri-lanka.en.ww.lk/
- Katamaran Beach Hotel Negombo 3* catamaranbeach.lsrhotels.com/
- Fun Island Resort & Spa Maldives 3* www.funislandmaldives.com/

Ovo su imena mogućih hotela ali tačna imena će biti potvrdjena 7 dana pre polaska na put!

Opšte informacije - Šri Lanka
Površina - 65.610 km2
Glavni Grad - Šri Džajavardenepura Kote, Kolombo
Br. stanovnika - 20, 48 miliona
Valuta - rupija (lkr)
Jezik - singalski i tamilski
Religija - budizam 70%
Vremenska razlika - u odnosu na Beograd 4.30 h
Vožnja - levom stranom
Klima: Najbolji period za obilazak. Dnevne temperature se kreću u nižim predelima oko +30 C² dok je u planinskim predelima nešto svežije. Vreme je uglavnom toplo i suvo sa malo ili bez padavina. Preporuka za oblaćenje: letnja garderoba sa nečim toplijim za svaki slučaj.
Na Maldivima idealan period za boravak. Vreme suvo i toplo sa prosečnim dnevnim temperaturama 28 - 30 C².

Plaćanje
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Rate
Plaćanje čekovima gradjana na 3 rate bez kamate.
Plaćanje kreditnim karticama bez kamate Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Turistički krediti
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 13 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, je potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 30.000 evra (samo za državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru