Liban

Liban

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Liban
7 dana, avionom

Polazak: 26. april 2017.
Povratak: 02. maj 2017.

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je minimum 15 putnika!
Moguća je izmena redosleda razgledanja.

Obilasci: Bejrut, Tir, Sidon, Balbek, Ksara, Anžar, Žeita, Harisa, Biblos I Dolina Kadiša
Liban je zemlja velikih različitosti. Na malom prostoru od samo 200 kilometara u dužinu i širokom svega 50 kilometara, od zapada prema istoku, smestilo se bezbroj riznica svetske kulture i istorije. Počev od drevne feničanske luke kakav je Biblos, koja čuva sećanja na 7000 godina dug period, do najvažnijih hramova rimske imperije u Balbeku; od grandioznog krstaškog zamka u Tripoliju do džamije Mameluka u Sidonu... Svi ovi spomenici kroz autentične priče oživljavaju uspomenu na izuzetna i bogata događanja u prošlosti ovog po mnogo čemu jedinstvenog dela sveta. Svaki pokušaj da se na pravi način opiše Liban je skoro uzaludan posao jer je to skup emocija koje se teško mogu iskazati rečima. Liban zato treba upoznati i doživeti. Pozivamo vas da zajedno posetimo ovu divnu zemlju. Biće to ne samo uzbudljiva šetnja od grada do grada već i putovanje kroz vreme, iz jedne epohe u drugu...

Žunije (Junieh) je nekada bio gradić, 12 km severno od Bejruta, na obali Sredozemnog mora, naseljen hrišćanskim stanovništvom a danas je predgrađe Bejruta. Za razliku od nekadašnjeg predratnog grada, kada je centar bila Hamra, danas u obnovljenom Bejrutu, biznis centar i centar noćnog života postaje Žunije. To nije stambeni već komercijalni deo sa desetinama restorana, dizajniranim kafeima, najboljim buticima i nadaleko čuvenim noćnim klubovima. Osim divne plaže ukrašavaju ga drvoredi visokih palmi i tradicionalne cvetne aleje. U Žunijeu je Casino du Liban, jedna od najvećih kockarnica sveta sa površinom od 35.000 m2, sa više od 400 slot mašina, 60 rulet stolova, pet restorana i pozorištem.
Tačna imena hotela će se znati 7 dana pre polaska na put!

Hotel Madisson 4* Žunije:
Hotel je udaljen nekoliko minuta hoda od obale mora i u srcu je Žunijea. Sobe su izuzetno moderno opremljene i sve poseduju veliku terasu, savremeno kupatilo, klima uređaj, mini bar, sat tv, telefon i sef. U sklopu hotela je zatvoreni bazen, dva restorana, dva bara, džakuzi, fitnes centar i masaža. Obroci su po principu švedskog stola. Do centra Bejruta se gradskim prevozom stiže za 20 minuta.

Program putovanja:
1. dan (26. April 2017) Beograd - Bejrut
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 21.45 časova. Poletanje aviona za Bejrut u 23.45 časova (let JU 826). Obrok tokom leta.
2. dan (27. April 2017) Bejrut - Tir - Sidon - Bejrut
Sletanje na aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu u 03.20 h. Transfer do hotela, smeštaj i noćenje. Posle kasnijeg doručka polazak na celodnevni izlet u Tir i Sidon. Tir se pominje još u Bibliji. Nekada se sastojao iz dva dela, starog grada na ostrvu i naselja Ušu s lukom na kopnu. Rimski stubovi i trijumfalne kapije, gigantski hipodrom, ogromna nekropola i crkva u kojoj su krstaši krunisali vladare Jerusalima - samo su delić bogate riznice tog grada koji je na spisku kulturnog nasledja UNESCO. Sidon je poznata feničanska luka, znana svetu već oko 6000 godina. Arheološki ostaci datiraju iz perioda krstaša koji su imali svoj zamak na moru. Upečatljiva je i Velika mamelička džamija kao i karavan saraj iz vremena procvata Otomanske imperije i srednjevekovni skriveni lavirinti istočnjačkog bazara. Obilazak: u Sidonu tvrdjave, Crkve Svetog Nikole, karavan saraja i Muzeja sapuna a u Tiru nekropole i sarkofaga feničanske princeze, Trijumfalne kapije, hipodroma, rimskih kupatila i kraljevske promenade. Povratak u Bejrut. Večera. Noćenje.
3. dan (28. April 2017) Bejrut - Beitedin - Dir El Kamar - Bejrut
Posle doručka polazak na celodnevno razgledanje prestonice Libana ili kako ga mnogi zovu „Pariza Bliskog istoka“. Koloritni Bejrut je grad naglašenih kontrasta, na granici istoka i zapada. Slobodoljubiv i demokratski evropski duh se u njemu uspešno kombinuje sa vekovnim arapskim tradicijama: u pariskim braserijama igra se arapski čoček, iz elitnih restorana dopire melanholični glas slavne Feruz, lokalni momci sa antimonom iscrtanim očima i obrvama dive se devojkama na plaži u bikiniju a libanski džentlmeni posle večernje molitve u Al Amirovoj džamiji žure na džez koncert... Razgledanje srca Bejruta - Hamre, glavnog trgovačkog i finasijskog kvarta grada. U njegovom centru je Trg Etual odakle se ulice zvezdasto šire u različitim pravcima kao i Parlament, druge javne gradjevine i Crkva Svetog Djordja. Odlazak do „Golubijih stena“ udaljenih svega nekoliko desetina metara od obale (Korniša), za koje su vezane različite legende. U centru grada je i Veliki dvorac poslednja rezidencija otomanskih vlasti kao i najčuvenija Džamija Al Amin Obilazak Nacionalnog muzeja. Nastavak vožnje do gradića Beitedin gde je sačuvana divno dekorisana palata iz 19. Veka. U produžetku obilazak Deir el Qamara bivše prestonice Velikog Libana. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4. dan (29. April 2017) Bejrut - Žeita - Harisa - Biblos - Bejrut
Doručak. Celodnevni izlet do kulturno istorijskih znamenitosti i gradova smeštenih severno od Bejruta. Harisa je selo na visini 650 metara iznad mora u kom je u 19. veku izgrađena velika bronzana statua Bogorodice teška 15 tona. Septembra 2012 godine to mesto je posetio i papa Benedikt XVI. Odlazak žičarom do vrha.U nastavku razgledanje pećine Žeita s prirodnim stalagmitima i stalaktitima i vožnja brodićem po podzemnom jezeru. Produžetak vožnje do legendarnog Biblosa s istorijom dugom oko 7000 godina. Jedan je od najstarijih naseljenih gradova sveta. Razgledanje grčkog pozorišta i krstaške citadele sazidane na mestu nekadašnjeg feničanskog hrama. Na putu zaustavljenje na obali Pseće reke (Dog river) gde je sačuvana, najstarija na svetu kolekcija natpisa - grafita. Svi zavojevači ove drevne zemlje, od faraona Egipta Ramzesa II u 13. veku p.n.e, Asiraca, Grka do francuskog ekspedicionog korpusa 1942. godine, ostavljali su tragove svog boravka. Povratak u Bejrut. Večera i noćenje.
5. dan (30. April 2017) Bejrut - Dolina Kadiša - Bejrut
Doručak. Odlazak do planiskog masiva na kome rastu kedrovi i svete doline Kadiša na visini od 1800 metara iznad mora. Relikvijski kedrov šumarak pamti zbivanja u poslednjih 20 vekova. Kako se zna četiri velikana, dugovečnika sa visinom od 35 metara, rastu tamo već 1500 - 2000 godina. Obilazak planinskog centra Kedrovi odakle se otkriva božanstvena panorama na dolinu Kadiša unesenu u spisak kulturnog nasledja UNESCO. Kadiša je sklonište pustinjaka i maronitskih patrijarha, poznata po pećinskim manastirima isklesanim u masivima peščanika. Obilazak najstarijeg - Manastira Svetog Antonija. Povratak u hotel. Na povratku odlazak do muzeja Halila Džibrana (Khalil Gibran), velikog libanskog glumca, pesnika I filozofa. Večera i noćenje.
6. dan (01. Maj 2017) Bejrut - Balbek - Anžar - Ksara - Bejrut
Doručak. Polazak na celodnevni izlet u dolinu Beka, uporište muslimanskog tradicionalizma. U njenom centru nalazi se Balbek, grad bogova. Aleksandar Makedonski i rimski imperatori stvorili su tamo jedan od najvećih religioznih centara antičkog sveta. Hramovi Jupitera, Bahusa i Venere predstavljaju trijumfalnu, izvanderno sačuvanu arhitekturu II i III veka. Od 1984. godine je upisan u listu kulturne baštine UNESCO. Na povratku u Bejrut obilazak mesta Ksara i jedne od najčuvenijih vinarija u dolini Beka osnovane 1857. koja prizvodi godišnje preko 3 miliona boca vina i izvozi ih u preko 40 zemalja sveta. Nastavak putovanja do gradića Andžar čiji su stanovnici Jermeni, potomci izbeglica iz Turske tokom genocida nad Jermenima. Poznat je po izvanredno sačuvanim ostacima omajadijskog grada Gerrhe iz 8. veka koji je na spisaku UNESCO, kulturne baštine Azije. Povratak u Bejrut. Večera. Noćenje.
7. dan (02. Maj 2017) Bejrut - Beograd
Noćni transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd (let JU 827) u 04.05 časova. Obroci tokom letova. Sletanje na beogradski aerodrom u 05.50 časova.

Aerodromska taksa: € 98

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz avionom na relaciji Beograd - Bejrut - Beograd
- 6 noćenja u hotelu sa 4* u dvokrevetnim sobama
- Ishrana prema progranu
- Svi transferi u inostranstvu
- Sve ulaznice prema program
- Usluge lokalnog vodiča na turi
- Usluge vodiča agencije
- Troškovi organizacije I realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (€ 98) u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Usluge koje nisu naznačene u program putovanja
- Individualni troškovi
- Doplata za jednokrevetnu sobu

Doplata: Doplata za jednokrevetnu sobu: € 160 (isključivo na upit)

Uslovi I način plaćanja:
- Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.
- U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
- Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene: Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
Čekovima gradjanana 3 rate bez kamate.
Plaćanje kreditnim karticama bez kamate Visa, Master i American Express
Kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Turistički krediti:

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Smeštaj u hotelima:
Opste informacije - Liban:
Povrsina -10.452 m2
Broj stanovnika - 3.900.000
Glavni grad - Bejrut
Drzavno uređenje - Republika
Valuta -Libanska funta LBP
Paritet - (1 $=LBP 1508.20 1€=LBP 1, 603.95; novembar 2016.)
Jezik - Arapski i francuski
Religija - Islam i hrišćanstvo
Vremenska zona - +1 (u odnosu na našu zemlju)
Vožnja - Desnom stranom
Klima i preporuka z aoblačenje: - Prosečna dnevna temperatura u aprilu je oko 18 stepeni C. Jutra su nešto svežija sa prosečnom temperaturom 15 stepena C. Kišno vreme je u ovo doba godine dosta retko.Preporuka je da se putnici oblače slojevito. Za svaki slučaj treba poneti nešto toplije i udobnu obuću
Viza: se dobija po sletanju na aerodrom u Bejrutu i za naše gradjane je besplatna.
Važno:Lica koja u pasošu imaju izraelsku vizu ne mogu putovati u Liban!

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, je potrebna viza za Indiju. Bliže informacije o dobijanju vize možete dobiti u agenciji. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 evra (samo za državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.
Hit ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%