Varadero - Kuba

Varadero (0), Kuba (0)
Varadero, Kuba - hoteli, leto 2019, aranžmani, smeštaj, letovanje, avio karte

Samo okruženje u Varaderu je rajsko, sa 20 km obale od belog peska na poluostrvu Ikakos predstavlja glavni turistički grad na Kubi. Sa više od 50 hotela i velikim brojem letova, nedeljno samo iz Kanade, odmaralište se širi iz godine u godinu. Turizam je ovde počeo da se razvija 1930-ih godina kada je američki milioner Irénée du Pont Nemours izgradio turistički kompleks. Plaža je bila zatvorena za građane sve do Kubanske revolucije 1959. godine, a luksuzni smeštaji (vile i hoteli) su oduzeti od bogatih vlasnika predate narodu.

Geografija i klima

Položaj

Varadero je grad u provinciji Matansas, oko 140 km od Havane.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je španski.

Turističke atrakcije

Muzeji

U atraktivnom Opštinskom muzeju Varadera (Museo Municipal de Varadero) naći ćete nameštaj iz raznih perioda i fragmente relativno kratke istorije ovog grada. Tu je i lep pogled na plažu sa balkona na gornjem spratu.

Verski objekti

Mala Crkva Sv. Elvire (Iglesia de Santa Elvira), u kolonijalnom stilu, izgledom odražava nekadašnju alpsku kapelu.

Ostale atrakcije

- Reserva Ecológica Varahicacos je, kako joj ime kaže, lokacija sa zelenilom, čija je priroda divlja koliko i njujorški Central Park. Vrhunac predstavlja Cueva de Musalmanes, pećina u kojoj se nalaze ljudski ostaci stari 2500 godina, i džinovski kaktus koji je dobio nadimak Patrijarh (El Patriarca).
- Ovde postoji nekoliko lokacija vrednih posete ukoliko želite da se malo udaljite sa plaže. U Centralnom parku (Parque Central) i obližnjem Parque de las 8000 Taquillas održava se najveća zanatlijska pijaca u gradu, a s obzirom da je smeštena među drvećem morskog grožđa, predstavlja lep deo javne plaže.
- Istočno na Autopista Suru i 500 m od kluba Amigo Varadero naći ćete Ambrozijevu pećinu (Cueva de Ambrosio), dugačku 300 m. U njoj je 1961. godine otkriveno oko 47 prekolumbijskih crteža. Crni i crveni crteži sadrže iste koncentrične krugove koji se mogu naći na slikama sa Ostrva mladosti (Isla de la Juventud) i postoji teorija prema kojoj oni predstavljaju neki oblik sunčevog kalendara. Pećinu su takođe kao sklonište koristili odbegli robovi.
- Delfinario - Nastupi sa delfinima se ovde odvijaju svakog dana, u prirodnom bazenu. Dozvoljeno vam je da uhvatite delfina za pero i pustite ga da vas vuče sa sobom.
- Playa Las Calaveras: ovih 800 m plaže u turističkim brošurama promovisane kao ’’devičanske’’ načičkano je kabinama za masažu i štandovima sa pićem.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

U gradu možete pronaći Pollo Loco (’’ludi pilići’’), hamburguesas con queso (čizburgeri), sendviče (čudno, ali kubanske tost-sendviče teško je naći), kao i lokale u kojima se služi pica.

Piće

Mohito je piće karakteristično za Kubu. Pravi se od sveže nane, limetinog soka i belog ruma kako bi se postigao njegov jedinstveni izvanredni ukus. Posle mohita dolazi kuba libre - kombinacija ruma, kole i limetinog soka.

Šta raditi i gde izaći

- Za ljubitelje visine, najveće uzbuđenje koje Varadero može da ponudi je skakanje s padobranom, u Međunarodnom centru za padobranstvo (Centro Internacional de Paracaidismo), smeštenom na starom aerodromu zapadno od Varadera
- Jedna od najpopularnijih plovidbi u Varaderu je morski safari na ostrvu Kajo Blanko. U ovo putovanje spada i nastup sa delfinima u Delfinariju, bar na otvorenom, ručak, živa muzika i smeštaj.
- Brod Varasub, u koji može da stane 48 putnika, pruža vam 90-ominutno podvodno razgledanje, sa beskonačnim brojem bezalkoholnih pića ili ruma. Možete da sedite na nekoj od klupa u dnu broda i gledate kroz staklene prozore.
- Deca vole boleru (kuglanu) unutar Centro Todo En Uno, kompleksa sa modernim igralištem i brzom hranom, koji predstavlja dobru porodičnu destinaciju udaljenu od odmarališta.
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje