Varadero - Kuba

Varadero (0), Kuba (0)
Varadero, Kuba - hoteli, leto 2019, aranžmani, smeštaj, letovanje, avio karte

Samo okruženje u Varaderu je rajsko, sa 20 km obale od belog peska na poluostrvu Ikakos predstavlja glavni turistički grad na Kubi. Sa više od 50 hotela i velikim brojem letova, nedeljno samo iz Kanade, odmaralište se širi iz godine u godinu. Turizam je ovde počeo da se razvija 1930-ih godina kada je američki milioner Irénée du Pont Nemours izgradio turistički kompleks. Plaža je bila zatvorena za građane sve do Kubanske revolucije 1959. godine, a luksuzni smeštaji (vile i hoteli) su oduzeti od bogatih vlasnika predate narodu.

Geografija i klima

Položaj

Varadero je grad u provinciji Matansas, oko 140 km od Havane.

Razumevanje

Jezik

Zvanični jezik je španski.

Turističke atrakcije

Muzeji

U atraktivnom Opštinskom muzeju Varadera (Museo Municipal de Varadero) naći ćete nameštaj iz raznih perioda i fragmente relativno kratke istorije ovog grada. Tu je i lep pogled na plažu sa balkona na gornjem spratu.

Verski objekti

Mala Crkva Sv. Elvire (Iglesia de Santa Elvira), u kolonijalnom stilu, izgledom odražava nekadašnju alpsku kapelu.

Ostale atrakcije

- Reserva Ecológica Varahicacos je, kako joj ime kaže, lokacija sa zelenilom, čija je priroda divlja koliko i njujorški Central Park. Vrhunac predstavlja Cueva de Musalmanes, pećina u kojoj se nalaze ljudski ostaci stari 2500 godina, i džinovski kaktus koji je dobio nadimak Patrijarh (El Patriarca).
- Ovde postoji nekoliko lokacija vrednih posete ukoliko želite da se malo udaljite sa plaže. U Centralnom parku (Parque Central) i obližnjem Parque de las 8000 Taquillas održava se najveća zanatlijska pijaca u gradu, a s obzirom da je smeštena među drvećem morskog grožđa, predstavlja lep deo javne plaže.
- Istočno na Autopista Suru i 500 m od kluba Amigo Varadero naći ćete Ambrozijevu pećinu (Cueva de Ambrosio), dugačku 300 m. U njoj je 1961. godine otkriveno oko 47 prekolumbijskih crteža. Crni i crveni crteži sadrže iste koncentrične krugove koji se mogu naći na slikama sa Ostrva mladosti (Isla de la Juventud) i postoji teorija prema kojoj oni predstavljaju neki oblik sunčevog kalendara. Pećinu su takođe kao sklonište koristili odbegli robovi.
- Delfinario - Nastupi sa delfinima se ovde odvijaju svakog dana, u prirodnom bazenu. Dozvoljeno vam je da uhvatite delfina za pero i pustite ga da vas vuče sa sobom.
- Playa Las Calaveras: ovih 800 m plaže u turističkim brošurama promovisane kao ’’devičanske’’ načičkano je kabinama za masažu i štandovima sa pićem.

Kulinarski specijaliteti

Hrana

U gradu možete pronaći Pollo Loco (’’ludi pilići’’), hamburguesas con queso (čizburgeri), sendviče (čudno, ali kubanske tost-sendviče teško je naći), kao i lokale u kojima se služi pica.

Piće

Mohito je piće karakteristično za Kubu. Pravi se od sveže nane, limetinog soka i belog ruma kako bi se postigao njegov jedinstveni izvanredni ukus. Posle mohita dolazi kuba libre - kombinacija ruma, kole i limetinog soka.

Šta raditi i gde izaći

- Za ljubitelje visine, najveće uzbuđenje koje Varadero može da ponudi je skakanje s padobranom, u Međunarodnom centru za padobranstvo (Centro Internacional de Paracaidismo), smeštenom na starom aerodromu zapadno od Varadera
- Jedna od najpopularnijih plovidbi u Varaderu je morski safari na ostrvu Kajo Blanko. U ovo putovanje spada i nastup sa delfinima u Delfinariju, bar na otvorenom, ručak, živa muzika i smeštaj.
- Brod Varasub, u koji može da stane 48 putnika, pruža vam 90-ominutno podvodno razgledanje, sa beskonačnim brojem bezalkoholnih pića ili ruma. Možete da sedite na nekoj od klupa u dnu broda i gledate kroz staklene prozore.
- Deca vole boleru (kuglanu) unutar Centro Todo En Uno, kompleksa sa modernim igralištem i brzom hranom, koji predstavlja dobru porodičnu destinaciju udaljenu od odmarališta.
Prokletnici
17:00Pink Action
Prokletnici
Američka lepota
23:00Pink Movies
Američka lepota
Briž
00:45FOX Movies
Briž
Upit za sve partnere
Detaljno pretraživanje
Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje