Hotel Nacional De Cuba

Hotel Nacional De Cuba
broj osoba cenasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobisobanoćenje sa doručkombez prevozadetaljnije
Cene su izražene u eur po osobi po noći

Cena avio karte od 862 evra po osobi sa svim taksama

Dinarski deo aranžmana 1.790 dinara po rezervaciji
Kuba je jedinstveno karipsko ostrvo gde originalne cigare i rum čine, tek, mali deo primamljivog mozaika. Latino ritam, pikantna kuhinja, rajske plaže, nestvarna prirodna lepota, nepregledna polja šećerne trske, očuvana tradicija i kultura, su samo deo ove egzotične ostrvske enigme. Kuba je ostrvo Velikih Antila, koje se nalazi između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana.
Havana - nesputana i melodična. Glavni i najveći grad Kube, sa oko 2 miliona stanovnika. Stara Havana (La Habana Vieja), najatraktivnija turistička zona grada, je pod zaštitom UNESCA, kao svetska kulturna baština. Sa veliki brojem građevina iz doba španske kolonizacije predstavlja prijatno mesto šetnju i stvaranje utiska o životu na Kubi u svojoj prošlosti. Glavne atrakcije Havane su: Plaza de la Catedral (Trg Katedrala), Catedral de San Cristobal (Katedrala San Kristobal) i bar „La Bodegita del Medio“, u kojem je prvi put napravljen koktel „mohito“ i čiji je čest gost bio slavni Hemingvej.
Raskoš havanske kulturne i istorijske ponude se upoznaje obilaskom: Trga Revolucije; Tvrđave San Karlos de la Kabana-kolosalna građevina iz 17. veka; Gradskog muzeja-sa odličnim pregedom istorije grada Havane; Palate Guvernera (Palacio de los Capitanes Generales); fabrike cigara Partagas, koja proizvodi poznate cigare Montecristo i Cohiba…
Kvart El Vedado sa svojim restoranima, noćnim klubovima, barovima, zgradama državnih institucija i hotelima je centar svih aktivnosti Havane.
Miramar je rezidencijalni deo grada i ekonomska prestonica Kube. Elegantan i otmen; sa mnogobrojnim bankama, sedištima kompanija, ambasadama, hotelima, restoranima.

Nacional De Cuba Hotel 4*
Lokacija: Hotel se nalazi na uzvišenju, u novom centru Havane, kvartu Vedado. Udaljen je nekoliko metara od obale, 6km od centra Stare Havane, 18km od aerodroma u Havani.
Sobe: Hotel raspolaže sa 457 standard soba, 15 soba tipa suite i Predsedničkim apartmanom. Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, mini bar (doplata), fen za kosu.
Hotelski sadržaj: Hotel ima 3 restorana, snek bar, 3 bara, kabare, spoljašnji bazen, fitnes, masažu, salon lepote, frizerski salon, biblioteku, biznis centar, sale za konferencije (kapaciteta do 500 učesnika), prodavnicu. Mogućnost najma sefa kod recepcije.
Način služenja obroka: Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Dress code u restoranima je obavezan.
Usluge uz doplatu:
- Centar za masažu
- Sauna
Besplatne usluge:
- Bazen
- Klimatizacija
- Poslovni centar
Kontakt:
www.hotelnacionaldecuba.com
Napomena:
Ovaj hotel je simbol kubanske istorije i kulture. Proglašen je je kubanskim nacionalnim spomenikom i upisan u Registar Svetske Memorije. Povodom njegovog otvaranja, u noći 30. decembra 1930. godine, održan je prigodan bal. Izdvaja se prefinjenom elegancijom i drevnim sjajem. Spoljašnja arhitektura i unutrašnje uređenje predstavlja neobičan i zanimljiv spoj nekoliko stilova. Poznati gosti su bili Vinston Čerčil, Gari Kuper, Ava Garder, Laki Lućiano i drugi. Sobe u kojima su boravili i danas nose njihova imena, u znak sećanja.

Program putovanja:
Prvi dan
Beograd-Pariz/ili drugi evropski grad/-Punta Kana Dolazak na aerodrom " Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje). Poletanje aviona za Pariz/ili drugi evropski grad. Dolazak u Pariz/drugi evropski grad. Čekanje na vezu u tranzitnoj zoni aerodroma. Nastavak putovanja. Let do Havane. Po dolasku u Havanu, individualni transfer do izabranog hotela u Havani/Varaderu. Noćenje.
Od drugog dana
Havana/Varadero Boravak u izabranom hotelu, na bazi izabranih usluga. Slobodno vreme za odmor i individualne posete. Noćenja. Pretposlednji dan Punta Kana-Pariz/ili drugi evropski grad/ Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Individualni transfer do aerodroma u Havani. Dolazak na aerodrom minimum 3 sata pre poletanja aviona. Uplata izlazne turističke takse. Individualna prijava za let i predaja prtljaga (čekiranje). Poletanje aviona za Pariz/ili drugi evropski grad.Obroci tokom leta.
Poslednji dan
Pariz/ili drugi evropski grad/- Beograd Dolazak u Pariz/ ili drugi evropski grad. Čekanje na vezu u tranzitnoj zoni aerodroma. Poletanje aviona za Beograd. Dolazak u Beograd.

U cenu aranžmana je uračunato:
Smeštaj u odabranom tipu sobe na bazi izabranog broja noćenja, izabrane usluge i izabranog hotela u Havani

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio prevoz na relaciji Beograd-Havana-Beograd,
- izlazne takse sa Kube (oko 25 USD-plaćane na aerodromu u Havani),
- transfer na destinaciji do odabranog hotela (taxi transfer na relaciji aerodrom Havana ili hotel Havana - hotel Varadero iznosi oko 130 eur po pravcu za 2 osobe),
- troškovi fakultativnih izleta i poseta,
- troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika.

Turističke takse na Kubi:
Pri izlasku sa Kube građani R.Srbije plaćaju izlasnu taksu oko 25 USD

Popusti i napomene za smeštaj dece i odraslih:
- Popusti iz cenovnika za decu važe samo u pratnji dve odrasle osobe u istoj sobi.
- Ležaj za decu 0-12 godina je zajednički sa odraslom osobom.
- Treća odrasla osoba koristi postojeći ležaj u sobi. Treći pomoćni ležaj se dobija na upit (manji je od standardnog-na rasklapanje drvene ili metalne konstrukcije)

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 25 dana pred početak putovanja
- čekovima građana na 6 mesečnih rata
- karticama Banca Intesa na 6 mesečnih rata bez kamate
-Travel & Smile karticom Piraeus Banke na 12 mesečnih rata bez kamate.
- ostalim platnim karticama
- preko računa
- kreditima poslovnih banaka

Opšte napomene:
- Klima na Kubi je tropska. Tokom cele godine je toplo, a postoje dve klimatske sezone, suva od novembra do aprila i kišna od maja do oktobra. Od juna do novembra moguća je pojava uragana. Nema velikih varijacija između dnevnih i noćnih temperatura a prosečna temperatura kreće se od 25°C do 30°C. Letnja prosečna temperatura je oko 27°C, a zimska oko 20°C.
- Aranžman je individualan. Prevoz je sopstveni (avionom). Putnici sami biraju datum polaska i dužinu boravka.
- Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Big Blue Group, je 5 dana pre početka putovanja.
- Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.
- Preporuka je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje. Postoji mogućnost da granične službe tranzitnih i odredišnih zemalja zatraže polisu osiguranja na granici. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici. -U odnosu na lokalnu valutu, USD ima bolji bankarski kurs od EUR
- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
- U hotelima je struja napona 110V-potrebni adapteri.
- Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena u kursu razmene valuta ili promene tarifa prevoznika.
- Na Kubi ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
- Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta- lokalnom agencijom.

Posebni uslovi otkaza ugovora putovanja za individualni aranžman:
Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju - od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja. - od 30 dana do 22 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 80% od ukupne cene aranžmana. - od 21 dana pre početka putovanja do početka putovanja, na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu.
Prilikom prijave na prodajnom mestu dostaviti broj pasoša.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom aso-cijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne aso-cijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300054956, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugacije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slucaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turisticke agencije Big Blue Group D.O.O.

Big Blue

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 41 41 411
 • Adresa:
 • Kolarčeva 3, Beograd

  Poslovnice:
  YUBC Mihaila Pupina 10A, lokal 20, Beograd
  tel: +381 11 2131 743

  Beogradska 45, Beograd
  tel: +381 11 41 41 411

  Sredačka 5a (Kod Depoa), Beograd
  tel/fax:+381 11 243 0 399

  Bulevar Mihajla Pupina 2 (TC Nork), Novi Sad
  tel: +381 21 310 00 00
  +381 21310 00 31

  Bulevar Oslobođenja 94, Novi Sad
  tel: +381 21 45 17 15
  +381 21310 18 12

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  tel/fax: +381 34 305 965
  +381 34 305 966
 • Website:
 • www.bigblue.rs

Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti