Kuba - 03.02.2017.

Kuba - 03.02.2017.

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Odmor u Varaderu i Havana

13 dana, (11 noći) avionom

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika.
Za posetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sredu na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domadi diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sredu uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana - istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, beli ili crni, uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi i iznenađujude dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajudi se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.

Program putovanja:
1.dan. (03.02.2017.) Beograd - Budimpešta - Amsterdam - Havana - Varadero
Sastanak putnika sa predstavnikom agencije u 00:05 časova na parkingu bloka 42 na Novom Beogradu, preko puta Buvlje pijace (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, putnici de naknadno biti obavešteni o tačnom vremenu sastanka i polaska). Polazak autobusom za Budimpeštu (aerodrom) u pratnji predstavnika naše agencije. Poletanje za Amsterdam u 06:30 (Let KL1972). Sletanje u 08:45, nastavak putovanja za Havanu u 10.30 (Let KL723). Sletanje u 15:20. Transfer do Varadera. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
2-10. dan (04-12.02.2017.) Varadero
Boravak u hotelu po izboru na bazi sve uključeno. Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.
11. dan (13.02.2017.) Varadero - Havana
Doručak. Polazak za Havanu. Usput, kratka pauza u restoranu La Terraza u Kohimaru, a potom poseta Hemingvejevom imanju La Vigia. Poseta tvrđavi Tres Reyes del Morro, jednom od zaštitnih znakova Havane. Transfer do centra grada, ručak u lokalnom restoranu (uključen u cenu), a potom šetnja živopisnim ulicama stare Havane koje još uvek krasi autentični šarm i kolonijalna arhitektura (Trg Franje Asiškog, Stari trg, Trg oružja i Trg Katedrale, Ulica Merkaderes, Hotel Rakel, Ulica Obispo, Ministarstvo finansija, Floridita u kome je Hemingvej pio daikiri..itd). Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane i individualni povratak u hotel. Noćenje.
12. dan (14.02.2017.) Havana- Amsterdam
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Ruska ambasada, Hotel Riviera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj Bal na vodi, kvart Vedado, Paseo, Trg Revolucije, Univerzitet, vožnja Malekonom, Trg oružja, Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bakardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, pozorište " Garcia Lorca" , Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado, Hotel Nacional. Tokom razgledanja odlazak na ručak (uključen u cenu). Transfer na aerodrom u Havani. Poletanje za Amsterdam u 17:20 časova (Let KL724).
13. dan (15.02.2017.) Amsterdam-Budimpešta-Beograd
Sletanje u Amsterdam u 08:30 časova. Nastavak putovanja za Budimpeštu u 14.15 (Let KL1977). Sletanje u 16:15. Nastavak putovanja za Beograd autobusom, dolazak u večernjim časovima.

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima.
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate).

Napomena:
Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. U hotelu Melia Varadero nema trokrevetnih soba!
Dvokrevetne sobe sa pomodnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer tredi krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Opisi hotela:
Varadero:
Barcelo Solymar Arenas Blancas Resort 4* www.barcelo.com/BarceloHotels/en_GB/hotels/Cuba/Varadero/hotel-barcelo-solymar-arenasblancas-resort/general-description.aspx Smešten na najlepšem delu 20 km dugačke peščane plaže, nedaleko od centra turističkog mesta Varadero, ovaj hotelski kompleks je idealno mesto za odmor. Okružen prelepim vrtom, ovaj resort je nastao spajanjem dva hotela, Solymar Beach i Arenas Blankas. Gostima su na raspolaganju 3 otvorena bazena, od kojih je jedan bazen-jezero sa pontonom i ostrvcem, odvojeni dečiji deo, bar na plaži, ležaljke i suncobrani, dnevna animacija, večernji i revijalni programi, takmičenja i zabava, 3 teniska terena, odbojka, brojne aktivnosti na plaži i sportovi na vodi, teretana, džakuzi, igralište za decu i slično, 9 restorana (4 po principu švedskog stola) i 5 specijalizovanih “à la carte” restorana (kubanski, italijanski, španski, meksički i morski specijaliteti), devet barova. Naši gosti su smešteni u glavnom delu kompleksa koji pripada hotelu Solymar i koji ima 525 soba u glavnoj zgradi i dvospratnim bungalovima; sve su nedaleko renovirane sa kupatilom, klimatizovane, imaju telefon, TV via Sat, mini-bar, sef, aparat za kafu, fen za kosu, balkon ili terasu. Usluga sve uključeno podrazumeva uključene obroke i pide (domade proizvodnje) u toku celog dana u svim restoranima i barovima.Posebno se pladaju: rent-a-car, medicinske usluge, telefoni, korišdenje interneta, strana pida, sauna i masaža, čuvanje dece, salon lepote, pranje i peglanje, “room service” (24 sata), oprema za sportove na vodi sa motorom. Doplata za sobu sa pogledom na more plaća se isključivo na recepciji (10 pezosa po osobi po nodi), ali se blagovremeno mora najaviti u agenciji.

Varadero:Iberostar Playa Alameda 5* (5*lokalne kategorizacije, ocena agencije Big Blue 4/5*) www.iberostar.com/en/hotels/varadero/iberostar-playa-alameda Hotel se nalazi na kraju poluostrva Varadero i ima vrlo dobru poziciju, jer je u blizini Marine Varadera, koja je najluksuzniji deo letovališta, sa brojnim prodavnicama, kafidima i pogledom na veličanstvenu marinu gde su ukotvljene jahte i katamarani, a plaža tog dela obale se ističe lepotom. Stanica doublé decker autobusa je u neposrednoj blizini hotela tako da je povezanost sa Varaderom odlična. Hotel je, za razliku od ostalih u Varaderu, znatno manje površine, ali u tome je njegova čar, jer je atmosfera intimnija i sve je na dohvat ruke. Ne postoji glavna zgrada, vec su sobe u bungalovima koji su oslonjeni na glavnu promenadu hotela - alamedu, koja vodi od recepcije direktno do plaže. Usluga sve uključeno podrazumeva obroke i pide (domade proizvodnje) u toku celog dana u svim restoranima i barovima. Gostima su na raspolaganju bazen, dečiji bazen, supermarket, prodavnica suvenira itd, a usluge masaže, čuvanja dece, pranja veša i korišdenja sefa se dodatno napladuju.

Varadero: Melia Varadero 5 * www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-varadero-en/index.htm l Hotel se nalazi na peščanoj plaži Varadera, na 7 km udaljen od centra mesta. U njegovoj neposrednoj blizini je šoping centar i Varadero golf klub sa 18 terena. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama od kojih su sve klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, satelitsku TV, opremljeno kupatilo, minibar i room service 24 sata. Od propratnih sadržaja, hotel ima otvoreni bazen sa barom, smešten u lepom vrtu sa bujnom vegetacijom, servis za pranje veša, frizera, prodavnicu suvenira, butike, doktora na poziv, rent a car službu, parking... Gostima je na raspolaganju i dnevna i nodna animacija, kao i mogudnost upražnjavanja raznih sportova na vodi. Hotel nema trokrevetnih soba!

El Presidente 4*, Havana www.hotelrocpresidente.com-habana.com / Dobro lociran gradski hotel na par minuta hoda od promenade Malekon na obali, od sadržaja izvajamo dva elegantna restorana, piano bar, spoljašnji kafe-bar kraj bazena itd. Sobe imaju wifi i satelitsku tv, sef i frižider.

Doplata za 1/1:
- Bacelo Solymar 4*: 350 €
- Iberostar Playa Alameda 4*: 450 €
- Melia Varadero 5*: 510 €

U cenu aranžmana je uračunato:
- Avionski prevoz na relaciji Budimpešta-Amsterdam-HavanaAmsterdam-Budimpešta,
- Autobuski prevoz do Budimpešte (u pratnji predstavnika naše agencije) i od Budimpešte do Beograda,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu po izboru sa 4* ili 5* u Varaderu na bazi punih pansiona sve uključeno prema programu, noćenje u Havani sa doručkom i dva razgledanja Havane sa ručkom prema programu (oba dana),
- autobuski transferi,
- usluge našeg licenciranog vodiča na destinaciji (odlazak i povratak sa Kube je bez pratnje vodiča) i
- troškovi organizovanja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse 275, 59 evra (koje se sastoje od slededih taksi: nerefundabilne EUR 200.00YR i refundabilnih EUR 24.87HU, EUR 11.56RN, EUR 11.80CJ, EUR 4.10FE, EUR 23.26CU) a podložne su promeni i u konačnom iznosu plaćaju se u agenciji (u dinarima),
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,
- fakultativni izleti i posete,
- napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne
- medjunarodno putno osiguranje,
- kao ni osiguranje od otkaza koje se preporučuje.

Fakultativni izleti iz Varadera:
Cene zavise od broja putnika i date su okvirno.
Guama I Zaliv Svinja.Vožnja kroz plantaže šederne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (pide nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Cena: 51 pezosa
Tri Grada - Santa Klara, Trinidad I Sijenfuegos. Celodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome nijedna kuda nema više od jednog sprata. Obilazak kude muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno pide). Pauza u restoranu Canchanchar i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelep primorski gradid, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar… Cena: 93 pezosa Katamaran Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale. Cena: 109 pezos
Jeep Safari (Eco Tour) Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šederne trske. Pauza kod Saturnove pedine i mogudnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Cena: 81 pezos.
Cayo Largo Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cena: 196 pezosa.

Sportski ribolov
Cena: 390 pezosa (za četiri osobe)

Korisne informacije:
Rok za prijavljivanje i upatu akontacije od 40% je 31.decembar 2016.
Vize: Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 36 92 441.
Fakultativni izleti: Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima.
Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
Klima: Toplo, prosečne temperature su između 21 i 31®C, mogući kratkotrajni tropski pljuskovi. Vreme visoke turističke sezone.
Struja: 220 volti.
Novac: Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 1, 07 cuc.
Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming
- Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, obično deset dana pred put, a najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

Uslovi plaćanja:
- Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano)
- Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke mogude je pladati do 12 mesečnih rata.
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke na 6 ili 9 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050665, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group Doo je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group Doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.
Hit ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom