Kolumbija - Bogota, Medeljin, Kartagena

Kolumbija - Bogota, Medeljin, Kartagena
Kolumbija - Bogota, Medeljin, Kartagena
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi11 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Kolumbija - Bogota,Medeljin,Kartagena
11 dana/9 noćenja

Cena putovanja po osobi u evrima (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Polazak: 01.april 2019.
Povratak: 11.april 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Kolumbija je zemlja na krajnjem severu Južne Amerike, koja se odlikuje vrlo raznolikim pejsažima. Najzastupljenije su kišne šume, brojne plantaže kafe i Andi. I sama prestonica zemlje ,Bogota, je na visokoj nadmorskoj visini, 2645 m.n/v. Njen kulturni život je na zavidnom nivou. Poznata je I kao razvijeni književni centar. Ima stari univerzitet , osnovan 1572 g. Mnogi je nazivaju “američkom Atinom”. Odlikuje se brojnim, dobro očuvanim kolonijalnim zdanjima, a čuven je I po svojim muzejima, kao muzej Botero, muzej zlata I dr. Medeljin, “ grad večitog proleća” prestonica je planinske provincije Antiokija. I u njemu su veoma dobro sačuvane građevine iz kolonijalnog perioda koje se mogu videti u strogom centru grada. Pored muzeja vide se I dostignuća moderne tehnike, te ga zbog toga nazivaju gradom transformacije. Kartagena, luka na Karibiskoj obali, osnovana je još u 16. veku. Od tada potiču najzanimljiviji, veoma dobro očuvani ostaci kolonijalne arhitekture. Naročito je stari grad unutar svojih zidina poznat po tome. Sve u svemu grad koji zaista nudi turistima bogatstvo svoje kulturne zaostavštine i prelepe atmosfere.

Program putovanja:
Dan 1 (01.april 2019.) Beograd – Frankfurt – Bogota Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera Agencije u 04:25 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:25 časova (let LH 1411). Sletanje u 08:25 časova. Nastavak putovanja za Bogotu u 14:30 časova (Let LH542). Dolazak u 18:59. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2 (02.april 2019.) Bogota Doručak. Pre podne vožnja autobusom do čuvene podzemne katedrale od soli, koja predstavlja monumentalno remek delo arhitekture, građeno rukama samih rudara koji su radili u rudniku. Nakon toga kraća vožnja do planine Monserat na 3.048 m., odakle se pruža zamagljen i zadimljen pogled na grad. Nakon vožnje žičarom stiže se do mesta sa kog se grad doživljava na drugačiji način. Obilazak male kapele sa čuvenom statuom ležećeg Hrista koji. Posle podne povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3 (03.april 2019.) Bogota Doručak. Pre podne pešačka tura po strogom centru grada , La Kandelariji, koja je istorijsko jezgro Bogote, sa svojim kaldrmisanim ulicama, arhitekturom starih kuća i crkava u španskom kolonijalnom i baroknom stilu. Na trgu Bolivar nalaze se razne vladine institucije, zatim Botero muzej (ne obilazi se). Biser razgledanja je svakako čuveni muzej zlata, koji sadrži blizu 34.000 zlatnih predmeta. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 4 (04.april 2019) Bogota – Medeljin Doručak. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Medeljin u 13:40 (let AV 9340). Dolazak u 14:39. Transfer do hotela. Smeštaj. Skobodno posle podne. Noćenje.
Dan 5 (05.april 2019.) Medeljin Doručak. S obzirom da je Kolumbija treći najveći proizvođač kafe na svetu, nase današnje upoznavanje sa ovom zemljom je obilazak plantaže kafe, koja se nalazi na brdima oko Medeljina. Susret sa svakodnevnim životom farmera koji rade na plantažama, šetnja kroz plantažu i upoznavanje sa procesom od „biljke do šoljice“. Povratak u Medeljin. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 6 (06.april 2019.) Medeljin Doručak. Poludnevno razgledanje ovog zanimljivog grada, putvanje kroz njegovu prošlost i sadašnjost. Saznaćete zanimljive detalje o tome kako je grad doživeo transformaciju, koristeći inovativni transportni sistem u siromašnijim delovima grada. Takođe se obilazi i najnovija inovacija grada, električno stepenište Komune 13. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 7 (07.april 2019.) Medeljin – Kartagena Doručak. Pre podne transfer ka aerodromu. Poletanje za Kartagenu 13:03 (let AV 9510). Dolazak u 14:10. Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne šetnja po starom kolonijalnom gradu (2 sata). Najbolji način da se obiđe ovaj deo grada je peške. Pun je istorijskih mesta, stare arhitekture, prelepih ulica, lepih restorančića i kafea, i divne atmosfere koju kreiraju veoma simpatični meštani. Za Kartagenu se kaže da je muzej Kolumbije koji živi, diše i pulsira. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 8 (08.april 2019.) Kartagena Doručak. Transfer do luke. Vožnja motornim brodićem do ostrva Rosario Enkanto. Ceo izlet traje 8 sati. Ostrvo se ističe prelepim peščanim plažama, kristalno čistom vodom koja prosto mami da se zapliva. Ručak. Posle podne povratak u Kartagenu. Noćenje.
Dan 9 (09.april 2019.) Kartagena Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja, kupovinu i odmor. Noćenje.
Dan 10 (10.april 2019.) Kartagena - Bogota - Frankfurt Doručak. Kraće slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje za Bogotu u 15:42 (let AV 9547). Dolazak u 17:12. Nastavak putovanja za Frankfurt u 20:55 (let LH 543). Obrok u avionu.
Dan 11 (11.april 2019.) Frankfurt – Beograd Dolazak u Frankfurt u 15:05. Nastavak putovanja za Beograd u 22:05 (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23:50.

Cena aranžmana je: 1850 eur
Doplata za jednokrevetnu sobu je: 590 eur

Napomena: Trokrevetne sobe (dvokrevetne sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu.

U cenu putovanja je uključeno:
- Avio-prevoz na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4 *(ili sličnim- iste,lokalne kategorizacije),
- obroci, razgledanja i ulaznice prema programu,
- transferi, troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič na srpskom jeziku iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku na destinaciji).

U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio takse od 544,93 evra (koje se sastoje od sledećih taksi: vrednosti izražene u EUR: (EUR 400.00-YQ (ne refundabilna taksa), EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72RS,EUR 16.00-YR, EUR 0.22-RS, EUR 18.00-DE,EUR 42.50-RA, EUR 13.03-JS, EUR 33.00-CO( avio-takse u trenutku pravljenja programa, konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje te se plaćaju sedam dana pre polaska na put),
- fakultativni izleti,
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (ukoliko postoje izleti),
- međunarodno putno osiguranje,
- viza (110 eur) i usluga viziranja (40 eur).

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu kontiki Banke Intesa. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata
- preko računa
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom)
- administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Agencijom

Hoteli:

Bogota – Hotel Bh Bicentenario 3/4* - ( www.bhbicentenario.com )
Nalazi se u kolonijalnom centru “La Kandelaria”, u neposrednoj blizini muzeja zlata i Bolivar trga. Sve sobe imaju kablovsku TV, sef, telefon, mini bar, fen za kosu i aparat za kafu. Ceo hotel je ne-pušački, ima restoran, bar i WiFi.

Medeljin – Hotel Florencia Paza 3/4* -( www.florenciaplaza.com )
Nalazi se u ekskluzivnoj četvrti El Poblado. Tu su smešteni brojne radnje, restorani, bioskopi i pozorišta. Sve sobe, imaju A/C, kablovsku TV, sef, telefon, mini bar. Hotel ima restoran, spa centar i WiFi.

Kartagena - Hotel 3 Banderas 3/4 *-( www.hotel3banderas.com )
Smešten direktno u starom gradu, okružen restoranima i malim radnjama. Sve sobe imaju A/C, ventilator, sef, TV, mini bar i WiFi.

Korisne informacije:

Vize: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije potrebna je viza za Kolumbiju i obezbeđuje se posredstvom naše agencije. Cena vize 110 eur (na dan objavljivanja programa) i usluge viziranja 40 eur. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).

Valuta: Kolumbijski PEZO, 1 eur= 3500, 34 COP 1 usd= 3046,36 COP

Klima: Kolumbija u ovom periodu, ima prijatnu, ali raznovrsnu klimu u zavisnosti od nadmorske visine. U Bogoti, dnevne temperature su oko 18°-20°, dok su u Medeljinu i Kartageni od 25° -30°. Jutarnje i večernje na višim nadmorskim visinama od 5°- 10 °C. Mogući povremeni pljuskovi.

Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije je 01.mart 2019. ili do popune mesta.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Ukoliko grupa ima manje od 15 putnika, cena je podložna promeni (putovanje se može realizovati uz saglasnost prijavljenih putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Osiguranje od otkaza putovanja takodje nije uračunato u cenu, a preporučuje se.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja