Putovanje Transsibirskom železnicom: Rusija - Mongolija - Kina, 15 dana / 14 noći

Putovanje Transsibirskom železnicom: Rusija - Mongolija - Kina, 15 dana / 14 noći
Putovanje Transsibirskom železnicom: Rusija - Mongolija - Kina, 15 dana / 14 noći
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi15 danasobapun pansionprevoz avionomdetaljnije
Putovanje Transsibirskom železnicom: Rusija - Mongolija - Kina, 15 dana / 14 noći

Moskva - Jekaterinburg - Novosibirsk - Krasnojarsk - Irkutsk - Bajkal - Ulan Ude - Ulan Bator - Peking

Polazak:
- 21.07.-04.08.2018.

Cene su u evrima za aranžman po osobi.
Program putovanja:
1. dan: Beograd - Moskva, Smeštaj u hotelu
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 13:20 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
2. dan: Moskva - Jekaterinburg, Smeštaj u vozu
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr.(bez ulauza u objekte).Poseta teritorije moskovskog Kremlja, najstarijeg dela i istorijskog centra Moskve, koji je neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetničkog kompleksa. Obilazak Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top.Poslepodne transfer na železnicku stanicu, odakle kreće voz Grand Trans-Siberian Express u kome ćete uživati na putu dužine 8000 km, od Evrope ka Aziji. Ukrcavanje u voz i večera dobrodošlice. Noćna vožnja.
3. dan: Dan u vozu - Jekaterinburg, Smeštaj u hotelu
Provešćete tipičan dan na Transibirskoj Železnici. Vaš voz ide kroz beskonačne pejzaže šuma, jezera i malih naselja, podno Uralskih planina. To je dan za odmor, posmatranje pejzaža i slušanje informacija i legendi o Rusiji i ruskom narodu. Dolazak u Jekaterinburg, “Glavni grad Uralskih Planina”, u večernjim satima. Večera. Noćenje.
4. dan: Jekaterinburg - Novosibirsk, Smeštaj u vozu
Jekaterinburg,“Glavni grad Uralskih Planina”.Grad osnovao Petar Veliki 1723.godine, kao centar metalske industrije.Tokom 20. veka grad je postao jedan od najvećih i najvažnijih finansijskih, industrijskih i kulturnih centara Rusije.Jekaterinburg je lociran na granici Evrope i Azije. Posle doručka, panoramsko razgledanje grada: centar grada, poseta „Katedrale na Krvi”, koja ima veliki značaj u ruskoj istoriji, jer je izgradjena na mestu gde su Car Nikolaj II i njegova porodica bili pogubljeni od strane Boljševika, 1918. godine.
U drugoj polovini dana izlet u Uralsku sumu, mestu Ganina Jama, koje Rusi smatraju “svetim mestom”. To je kompleks malih drvenih crkava, sagradjenih 1990. u čast poslednje ruske carske loze, dinastije Romanovih, koji su bili sahranjeni u Ganinoj Jami. Nastavak putovanja prema Novosibirsku u večernjim časovima. Noćna vožnja.
5. dan: Dan u vozu - Novosibirsk, Smeštaj u hotelu
Ponovo skoro ceo dan vožnje i slušanje informacija i legendi u vozu. Danas ćete prolaziti kroz ravnice Zapadnog Sibira i stići ćete u Novosibirsk, u kasnim popodnevnim satima. Novosibirsk - treći grad Rusije po broju stanovnika i najveći u Sibiru, ima 1,5 miliona stanovnika i smatra se administrativnim, ekomonskim i kulturnim centrom Sibira. Grad je osnovan 1893. godine, kao buduće naselje posle izgradnje Transibirskog železnickog mosta preko reke Ob. Smeštaj u hotelu 4* u Novosibirsku. Večera. Noćenje.
6. dan: Novosibirsk – Irkutsk, Smeštaj u vozu
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Poseta poznatom Teatru Opere, najvećem u Rusiji, koji se nalazi u centru grada na Trgu Lenjina i značajnih pravoslavnih crkava, koje su preživele Sovjetski period, hrama Aleksandra Nevskog i crkve Sv. Nikolaja. U popodnevnim satima odlazak u Tajgu – pravu sibirsku sumu. Poseta najvećem muzeju železnice na svetu, posvećenom Transibirskoj železnici, sa kolekcijom vise od 60 eksponata – parnih, dizel i električnih lokomotiva, kao i nekoliko istorijskih vagona – savršen prikaz razvoja vozova na Transibirskoj Železnici. Krstarenje rekom Ob, tokom kojeg ćete proći ispod velikog železnickog mosta – sastavnog dela Transibirske Železnice.
Nastavak putovanja prema Krasnojasrku u večernjim časovima. Noćna vožnja.
7. dan: Dan u Krasnojarsku, Smeštaj u vozu
Dnevna vožnja do Irkutska, sa usputnim zaustavljanjem u Krasnojarsku, koji je bio “zatvoreni grad” za vreme Sovjetskog Saveza – zatvoren za ulazak stranaca i većinu građana SSSR u to vreme. Grad je lociran na obalama reke Jenisej – najvećeg rečnog sistema, koji vodi prema Severnom Ledenom Okeanu. Dolazak u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada, uključujući i glavnu shopping-ulicu, dekorisanu palmama – i to u centru Sibira! Nastavak putovanja prema Irkutsku u popodnevnim časovima. Noćna vožnja.
8. dan: Irkutsk, Smeštaj u hotelu
Irkutsk je osnovan na trgovačkom putu prema Mongoliji i Kini. U 19. veku ga naseljavaju mnogi proterani ruski oficiri i plemici, od kada važi za centar kulturnog i intelektualnog života Sibira. Zbog koloritnog stila života u vreme carske Rusije zovu ga i “Sibirski Pariz”.
Dolazak u prepodnevnim časovima. Poseta Starom gradu sa zgradama pravljenim isključivo od drveta. Smeštaj u hotelu. Posle toga ste pozvani na koncert klasicne muzike u jednom od istorijskih dvoraca u Irkutsku. Večera. Noćenje.
9. dan: Irkutsk (Bajkalsko Jezero) - Ulan Bator, Smeštaj u vozu
Bajkalsko Jezero - čuva najveće rezerve slatke vode na svetu, prostire se na 620 km od severoistoka ka jugozapadu i ima širinu od 24 do 79 km. To je najdublje jezero na svetu, na nekim mestima doseže dubinu do 1620 m. Planine oko jezera i njegovu tamno plavu boju, nemoguće je zaboraviti!
Posle doručka odlazak do obale Bajkalskog jezera (jedan sat vožnje autobusom od hotela). Šetnja po naselju Listvjanka, poseta crkvi Sv.Nikole, tipičnoj drvenoj ruskoj crkvi, renoviranoj 1990-te. Tokom velikog Sibirskog rucka, degustacija poznate ribe Omulj, koja živi samo u Bajkalskom jezeru. Popodne - kratko krstarenje brodom po jezeru, do malog sela na obali, gde nas čeka voz. Voz ide malom brzinom duž lepe Kružne Bajkalske Železnice, od Luke Bajkal do sela Sljuđanka. Ova železnička pruga već dugi niz godina se koristi samo za lokalne vozove i turističke atrakcije. Foto-pauza u malom selu, gde možete izaći iz voza i spustiti noge u hladnu vodu Bajkalskog jezera i pogledati tipične drvene kuće ovdašnjih ljudi. Nastavak putovanja prema Ulan Ude u popodnevnim časovima. Noćna vožnja.
10. dan: Dan u Ulan Ude, Smeštaj u vozu
Ulan Ude - glavni grad Burjatske Autonomne Republike u sastavu Ruske Federacije. Burjati su etnička grupa, srodna Mongolima, sa interesantnom mešavinom kultura. Ulan Ude je mesto gde se sreću Istok i Zapad. Kao i Irkutsk, ovaj grad ima mnogo drvenih kuća, tipičnih za Sibir.
Dolazak u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada. Dalje poseta jednom od sela Pravoslavnih “starovernika” koji i danas žive kao njihovi preci pre nekoliko vekova. Ovde ćete biti posluženi pravim Ruskim tradicionalnim ručkom. U popodnevnim časovima nastavak putovanja prema Mongoliji. Noćna vožnja.
11. dan: Ulan Bator (Mongolija), Smeštaj u hotelu
Dolazak u Ulan Bator u jutarnjim satima. Pre podne razledanje grada u toku koga ćete posetiti centralni trg Suha-Bator, čuveni manastir Gandan, centar budizma u Mongoliji, muzej Bogd Kan koji je smešten u palati mongolskih kanova i memorial Zaisan, lociran na brdu iznad grada, sa koga se pruža veličanstven pogled na grad i reku Tola. Uveče koncert mongolske nacionalne muzike i folklora. Tradicionalna Mongolska večera. Noćenje.
12. dan: Ulan Bator – Nacionalni park Terelj - Ulan Bator, Smeštaj u hotelu
Za ovaj dan je planiran nezaboravan izlet u Nacionalni park Terelj (110 km). Kameni monolit pod nazivom “kornjača” i fascinirace vas neponovljivi planinski pejzaži. U okviru parka ćete imati mogućost da sretnete porodicu pastira u njihovoj jurti. Specialna prestava za učesnike ture, demonstracija tri discipline mongolskog nacionalnog festivala Nadam: rvanje, jahanje, gađanje lukom i strelom.
13. dan: Ulan Bator – Peking, Smeštaj u hotelu
Poseta Istorijskom muzeju Ulanbatora, koji prikazuje dugu istoriju Mongolskog naroda, počev od vremena Džingis Kana do sada. U popodnevnim satima poseta fabrici kašmira. Večernji let iz Ulan Batora za Peking (2 sata). Dolazak u Peking u 20:10. Smeštaj u 5* hotelu. Večera. Noćenje.
14. dan: Peking, Smeštaj u hotelu
Poseta Velikom Kineskom Zidu, njegovim najočuvanijim delovima. Veliki Kineski Zid je najveća građevina na svetu i prostire se sa Istoka na Zapad, od stepa srednje Azije do Žutog mora. Obilazak Dvorca Imperatora više poznatog kao Zabranjeni Grad, palate primeri kineske arhitekture, paviljoni, vrtovi. U produžetku odlazak na čuveni Trg Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetungu. Večera u jednom od poznatih pekinških restorana sa poznatom „Pekinškom patkom“. Noćenje.
15. dan: Peking
Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Moskvu u 05:50 časova (let SU 203). Dolazak u 08:50 časova. Poletanje za Beograd u 10:25 časova (let SU 2090). Dolazak u Beograd u 12:25 časova. Kraj usluge.

Cena putovanja po osobi - 4390€ (po osobi, u četvorokrevetnom kupeu)

Napomena:
- Krajnji rok za prijavu i uplatu avansa (40%) je 30.03.2018. godine, ili do popune mesta!
- Minimalan broj putnika za realizaciju programa u pratnji vodica iz Beograda je 15. putnika

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz avionom i vozom prema programu;
- Smeštaj u vozu u četvorokrevetnim kupeima - 6 noćenja;
- Smeštaj u hotelima u dvokrevetnim sobama - 8 noćenja
Moskva: Novotel 4*
Jekterinburg: Double Tree by Hilton 4*, Novotel 4*, Park Inn 4*
Novosibirsk: Double Tree by Hilton 4*, Park Inn 4*, Domina 4*
Irkutsk: Baikal Business Centre 4*, Ibis 3*
Ulan Bator: Grand Hill 4* ili slično
Peking: Novotel Peace 4* ili slično
Moguće su promene hotela. Konkretne hotele ćemo znati mesec dana pre putovanja;
- Puni pansion sa tri obroka, počev od večere prvog i zaključno sa doručkom poslednjeg dana;
- Svi izleti, posete muzejima i dogadjaji prema programu;
- Transfere prema programu;
- Usluge stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 216 €, podložno je promeni);
- Napojnice za lokalne vodiče – preporučuje se 200 evra po osobi.
- Individualne troškove.

Doplate:
- Doplata za smeštaj u dvokrevetnom kupeu - 1790 €
- Doplata za smeštaj u trokrevetnom kupeu - 890 €

Opis voza:
Voz Grand Trans Siberian Express se razlikuje od redovnih linija postojanjem stilski dekorisaniog restorana i posebnim vagonom-barom, sa živom piano-muzikom uveče. Profesionalna ekipa vodiča je dežurna za vreme putovanja i organizuje aktivnosti - upoznavanje sa maršrutom i krajevima kroz koje se prolazi, kraći kurs ruskog jezika, degustacija votke ...
Vagoni su klimatizovani (klima radi samo dok je voz u kretanju). U vagonu su utičnice sa 220 V. U svakom kupeu su predvidjene papuče i peškiri za ruke. Peškiri i posteljina se menjaju svaki treći dan. Čaj i kafa se služe bez ograničenja besplatno.
Četvorokrevetni kupei su sa 2 donja i dva gornja kreveta. Toaleti i lavaboi su na početku i kraju vagona.
Tuširanje je moguće u hotelima sa noćenjem, a na raspolaganju je dnevni boravak u hotelima za vreme stajanja voza u Krasnojarsku i Ulan Udeu (jedna soba po kupeu).

Opisi hotela:
- Moskva - Novotel Moscow Centre 4*: nalazi se na 15 minuta vožnje od Crvenog trga i Krmlja i na 5 min šetnje od metro stanice Novoslobodskaya. U ponudi je besplatan brzi internet, kao i fitnes centar.U hotelu se nalaze restoran internacionalne kuhinje i lobi bar sa raznovrsnom ponudom pića.Sobe su komforne, sa visoko kvalitetnim drvenim nameštajem, TV- uredjajem i mini barom.Neke sobe imaju sopstveni sef, peglu i ketler za tople napitke. Svaki dan gostima je na raspolaganju flašica mineralne vode.
- Jekaterinburg - Doubletree by Hilton 4*: lociran u samom centru Jekaterinburga, na 10 minuta šetnje od Baletskog pozorišta i zgrade Opere.U ponudi je besplatan WiFi i 24h otvoren fitnes centar.Moderne klimatizovane sobe toplih boja opremljene su plazma TV i minibarom.Kupatila su opremljena peškirima i fenom.U restoranu se služe internacionalnom,kao i tradicionalna ruska jela.
- Jekaterinburg - Novotel 4*: smešten u srcu Jekaterinburga,na 10 minuta šetnje od zgrade Opere i Baletskog i Lutkarskog pozorišta.Moderne sobe su opremljene plazma TV sa satelitskim kanalima, minibarom i klimom.U hotelu se nalazi fitnes centar, soba za masaže, kao i parno kupatilo. Hotel nudi besplatan internet. Restoran Olive Brasserie & Lounge nudi izbor različitin mediteranskih i lokalnih jela.
- Jekaterinburg – Park Inn by Radisson 4*: lociran u neposredenoj blizini zgrade Opere i baleta kao i u blizini reke Iset. Sve sobe su klimatizovane i imaju plazma TV sa sateilitskim kanalima. Hotel ima po sobama besplatni bežični internet. Kupatila imaju topli pod i opremljena su kompletnim toaletnim priborom. U restoranu Magelan služe internacionalnu i rusku kuhinju uz raznovrsna pića. Postoji i bar u glavnom lobiju koji je otvoren 24 sata, gde se takođe mogu dobiti topla pića i lagani snek.
- Novosibirsk - Double Tree by Hilton 4*: na mirnoj lokaciji u centru Novosibirska, hotel sadrži spa centar sa zatvorenim bazenom i saunom, fitness centar i salon lepote. Sobe su opremljene klimom, plazma Tv sa satelitskim kanalima, minibarom, aparat za čaj i kafu. Recepcija radi 24 sata. Restoran Paris nudi izbor ruskih i internacionalnih specijaliteta.
- Novosibirsk - Park Inn by Radisson 4*: ociran je u samom centru grada u blizini metro stanice. Sve sobe su klimatizovane, imaju frižider, aparat za čaj/kafu, peglu, plazma TV sa satelitskim kanalima, besplatni bežični internet, kao i sef. Kupatila su dobro opremljena toaletnim priborom sa podom koji se greje. Paulaner restoran i bar služe bavarsku kuhinju i dobru selekciju piva. Recepcija radi 24 sata.
- Novosibirsk - Domina 4*: lociran na 15 minuta šetnje od železničke stanice, zgrade Opere i Baletskog pozorišta. Sobe su opremljene električnim ketlerom, a kupatila su sa kadom ili tušem, opremljeni toaletnim priborom i fenom za sušenje kose. U svim prostorijama se može koristiti besplatan internet. Hotel sadrži spa centar i saunu, a recepcija radi 24 sata.
- Irkutsk - Baikal Business Centre 4*: najveći biznis centar Bajkalskog regiona koja sadrži besplatan internet, spa centar i saunu, konferencijske sale i lokalne restorane. Moderne klimatizovane sobe imaju minibar, fen i telefon. Doručak se služi u restoranu Avantage, sa izborom od nekoliko domaćih jela. U centru se nalazi takodje frizerski salon i salon za masaže.
- Irkutsk - Ibis 3*: hotel se nalazi na 1,6km od centra i Dramskog pozorišta, 11km od aerodroma. Sobe sadrže klimu, plazma TV. Recepcija radi 24 sata. Hotel ima besplatan internet.
- Ulan Bator - Grand Hill hotel 4*: nalazi se u relativnoj blizini zgrade Opere i Nacionalnog muzeja mongolske istorije. Hotel ima restoran i besplatni bežični internet. Sadrži i 24 časovnu recepciju, biznis centar i prodavnicu suvenira.Takođe,poseduje sobe za nepušače,restoran,kao i rum servis (posluga u sobi).
- Peking - Novotel Peace 4*: nalazi se na centralnoj lokaciji u trgovačkoj oblasti Vangfuđing, na samo 2 minuta hoda od stanice metroa Dengšikou na liniji 5 i na 10 minuta hoda od stanice metroa Dungdan na liniji 1. Hotel je okružen raznovrsnim tržnim centrima kao što su Lotto Shopping Mall, Xindongan Shopping Mall i Oriental Plaza. U ponudi su zatvoreni grejani bazen, 2 restorana i besplatan bežični internet u celom objektu. Lepo uređene sobe imaju TV sa satelitskim kanalima, sef i aparat za čaj/kafu. Kroz velike prozore u sobe ulazi puno prirodnog svetla, a na raspolaganju je i udoban prostor za sedenje. Gosti mogu vežbati u dobro opremljenom fitnes centru ili uživati u opuštajućoj masaži. Restoran Square nudi 24 sata dnevno à-la-carte meni, kao i azijska i internacionalna jela na bazi švedskog stola. U restoranu Le Cabernet služe se jela tradicionalne francuske kuhinje. Piće je na raspolaganju u baru u foajeu.

Uslovi otkaza:
- od 21.04. do 20.05. zadržava se iznos 25% od cene programa
- od 21.05. do 20.06. zadržava se iznos 50% od cene programa
- od 21.06. zadržava se iznos 75% od cene programa
- od 05.07. zadržava se iznos 90% od cene programa
- No Show 100% od uplaćenog iznosa

Uslovi i način plaćanja:
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.
- Plaćanje može biti:
Gotovinski: Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 45 dana pre putovanja.
Na rate: Uplata avansa od 50% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima;
- Uplata avansa od 50% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate karticama na 3 rate bez kamate;
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Opšte napomene:
- Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika Agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti);
- Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja;
- Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
- U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
- Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 prijavljenih putnika;
- Molimo putnike da blagovremeno pribave biometrijske pasoše kako bi bili u mogućnosti da putuju;
- Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava;
- Program Br.1 od 20.02.2018.

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti