Nova godina 2018. - Peking i Šangaj, 10 dana

Nova godina 2018. - Peking i Šangaj, 10 dana
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi10 danasobausluga zavisi od... prevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Peking i Šangaj - 10 dana / 7 noćenja
Kina - avionom i vozom

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima

Polazak: 27. decembar 2017.
Povratak: 05. januar 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14, 5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama…

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilištei dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali ionih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijihfirmi sveta...Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

Program putovanja:
1.dan (27.12.2017.) Beograd - Doha
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue u 09:25 časova. Poletanje za Dohu u 11:25 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u u 18:30 časova- lokalno vreme. Čekanje na vezu.
2.dan (28.12.2017.) Doha - Peking
Poletanje za Peking u 02:05 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:40 časova- lokalno vreme. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
3.dan (29.12.2017.) Peking - Badaling - Peking
Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hramaneba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan (30.12.2017.) Peking
Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima modern arhitekture, poput stadiona Ptičije gnezdo i Vodena kocka ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji - fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan (31.12.2017.) Peking
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Uveče fakultativni doček Nove godine. Noćenje.
6.dan (01.01.2018.) Peking - Šangaj
Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Hram Bude od žada, čuvena bašta Ju i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Noćenje.
7.dan (02.01.2018.) Šangaj - Sudžou - Šangaj
Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.
8.dan (03.01.2018.) Šangaj
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.
9.dan (04.01.2018.) Šangaj - Doha
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju do 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.
10.dan (05.01.2018.) Doha - Beograd
Sletanje u Dohu u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:40 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:25 časova.

Cena aranžmana: 1060 €

Doplata za 1/1 sobu: 210 €

Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Opisi hotela:
Hotel u Pekingu: Jingtailong International Hotel 4* www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us ili sličan Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela se nalaze mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime.
Hotel u Šangaju: Sunrise On The Bund Hotel 4* www.sunrisesha.com/en/index.html ili sličan Hotel se nalazi 5 minuta od metro stanice. Ima moderne dobro opremljene sobe sa plazma TV, mini bar, radni sto, sef. Kupatila su takođe dobro opremljena. Ima zatvoreni bazen, fitness, spa i velnes centar i 8 različitih restorana, nepušačke sobe. Omogućava besplatan WiFi.

U cenu aranžmana je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Šangaj (brzi voz-druga klasa),
- smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu i Šangaju, na bazi 7 noćenja,
- ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu - kineska hrana, meni od više različitih jela),
- transferi i sva razgledanja prema programu,
- troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse u iznosu od 282, 03 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR 222.00 YQ, i refundabilnih EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 7.28YR, EUR 0.22RS, EUR 17.50G4, EUR 0.92PZ, EUR 11.93CN) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa - konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje).
- fakultativni izleti,
- međunarodno putno osiguranje,
- kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana
pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

Korisne informacije:
Vize: Za državljane RS nije potrebna viza za Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Službeno ime: Narodna Republika Kina
Glavni grad: Peking
Službeni jezik: mandarisnki kineski
Vremenska zona: +8 Novčana jedinica: juan (CNY) 1USD = 6.67155 CNY 1EUR= 7.85938 CNY
Pozivni broj: + 86
Klima: je izrazito kontinentalna. Zime su suve i hladne sa veoma retkim snežnim padavinama. Prosečne temperature se kreću od -7°C do +4°C.
Piće: obavezno korišćenje flaširane vode
Napojnice: Obavezne napojnice od 5 usd po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2017 od 26.01.2017. godine zakljucenog sa ugovara ̌ cem osiguranja Nacionalnom ̌ asocijacijom turistickih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne ̌ asocijacije turistickih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 32 ̌ 28 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300054956, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog drustva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.

Big Blue

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 41 41 411
 • Adresa:
 • Kolarčeva 3, Beograd

  Poslovnice:
  YUBC Mihaila Pupina 10A, lokal 20, Beograd
  tel: +381 11 2131 743

  Beogradska 45, Beograd
  tel: +381 11 41 41 411

  Sredačka 5a (Kod Depoa), Beograd
  tel/fax:+381 11 243 0 399

  Bulevar Mihajla Pupina 2 (TC Nork), Novi Sad
  tel: +381 21 310 00 00
  +381 21310 00 31

  Bulevar Oslobođenja 94, Novi Sad
  tel: +381 21 45 17 15
  +381 21310 18 12

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  tel/fax: +381 34 305 965
  +381 34 305 966
 • Website:
 • www.bigblue.rs

Hit ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije