Kenija, Safari i letovanje na Indijskom okeanu

Kenija, Safari i letovanje na Indijskom okeanu
Kenija, Safari i letovanje na Indijskom okeanu
Kenija, Safari i letovanje na Indijskom okeanu
Kenija, Safari i letovanje na Indijskom okeanu
Kenija, Safari i letovanje na Indijskom okeanu
Kenija, Safari i letovanje na Indijskom okeanu
Polasci: svakodnevni (individualni polasci sa lokalnim predstavnikom i vodičem na engleskom u kombinaciji sa različitim avio kompanijama u zavisnosti od datuma vašeg upita)
Broj dana: 13 (11 noćenja na destinaciji)
Transport: avio prevoz iz Beograda

Vreme za rezervaciju: do popune slobodnih mesta
Minimalni broj putnika: 2
Kenija je najpopularnija safari destinacija Afrike a njen glavni grad Najrobi ekonomski je centar istočne Afrike. Kenija ima pristojnu turističku infrastrukturu i mnogo odmarališta duž obale i sadrži mnogo prirodnih atrakcija koja mame turiste u posetu.

Program putovanja:
Dan 1, Polazak iz Beograda u kombinaciji sa različitim avio kompanijama u zavisnosti od datuma vašeg upita
Dan 2, Najrobi - Amboseli
Dolazak u Najrobi u jutranjim satima i nastavak puta ka Amboseli Nacionalnom rezervatu. Šetnja ka Mt. KIlimandzaro (najviši afrički vrh) Nastavak ka tanzanijskoj granici preko Namange/vožnja divnim savanna pejzažom. Popodne kraj safarija povratak u kamp i noćenje u Amboseli Serena Lodge/Sopa Lodge/Tortilis Safari Camp/Otlukai ili Porini Camp.
Dan 3, Amboseli
Nakon doručka, celodnevno slikanje u nacionalnom parku /zebra, lavovi, gazele, slonovi, bafalo i druge divlje životinje. U podne, u vreme najveće vrućine povratak u kamp za odmor.
Dan 4, Najrobi
Pre doručka safari vožnja. Popodne odlazak na aerodrom i let u Najrobi ili Mombasu.
Cena Safarija uključuje, smestaj, obroke,
Dan 5 - 12, Mombasa
Slobodni dani za uživanje u suncu i moru i razgledanje ovog egzotičnog ostrva.
Dan 13, Mombasa - Beograd
Odjava iz hotela, transfer do aerodroma za Beograd

Smeštaj:
Kaskazi Beach Hotel 4* www.kaskazibeachhotel.com
Dvokrevetna soba, polupansion od 1.890 eur po osobi
Leisure Lodge Club Resort 4* www.leisurelodgeresort.com/Leisure-Golf-Club
Dvokrevetna soba, polupansion od 1.990 eur po osobi
Diani Reef Resort and Spa 5* www.dianireef.com
Dvokrevetna soba, polupansion od 2.090 eur po osobi
Leopard Beach Hotel 5* www.leopardbeachresort.com
Dvokrevetna soba, polupansion od 2.190 eur po osobi

Aranžman obuhvata:
- Povratni avio prevoz
- Aerodromske takse
- Avio prevoz Najrobi - Mombasa
- Pun pansion za vreme safarija (doručak, ručak, večera)
- Ulaznice za park, safari vožnju, vodiča/ vozača koji koriste engleski jezik
- Polupansion u hotelu u Mombasi
- Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
- Troškove rezervacije

Aranžman ne obuhvata:
- Trošak vize - plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 usd)
- Fakultativne izlete
- Napojnice
- Usluge koje nisu navedene u programu
- Zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Opisi fakultativnih izleta:
Muzeji - Smešten u poprilično veličanstvenom svahilijevskom skladištu u luci, Lamuski muzej predstavlja odličan uvod u kulturu i istoriju ostrva Lamu. Jedan je od najzanimljivijih malih muzeja u Keniji, sa izložbama koje se tiču svahilijevske kulture, čuvenim obalnim izrezbarenim vratima, Maulidskim festivalom, nautičkom istorijom Lamua i plemenima koja su nekad živela na ovom delu obale u pred-muslimansko doba, kao npr. Boni, koji su bili legendarni lovci na slonove. Postoji i knjižara specijalizovana za kulture Lamua i Svahilija.
Za razliku od mnogih lokalnih muzeja, Kisumuski muzej je zanimljivo mesto sa obiljem informacija. Izložbe su raznovrsne i većina ih je dobro odrađena, mada nekima možda nedostaje malo više svetlosti. Tu je jako dobra zbirka tradicionalnih svakodnevnih predmeta koje su koristili razni narodi ovog regiona, uključujući poljoprivredne alatke, zamke za ptice i insekte, pribor za jelo, odeću, nameštaj, oružje i muzičke instrumente. Postoji i veoma šarena zbirka prepariranih ptica i krupnijih životinja, a među njima je i fantastični lav koji iz skoka napada gnua. - cene od 10 usd
Dvorci i palate - Nasuprot pristaništu za čamce u delu grada uz obalu, nalazi se glavna džamija u gradu, kao i ostaci drevne Džamaske džamije i palate. Unutar strukture nalazi se velika grobnica sa stubovima. Onima koji nisu muslimani ulaz je zabranjen, ali ipak možete baciti pogled ako joj se približavate sa severne strane. - cene od 15 usd
Verski objekti - Malena Portugalska crkva sa slamnatim krovom se zove tako jer se smatra da ju je podigao Vasko da Gama, i dva člana njegove posade su navodno tu sahranjena. Ovo je možda istina, a možda i ne, ali je definitivno izvesno da ju je Sv. Fransisko Ksaver posetio na svom putu ka Indiji. Ostatak strukture zauzimaju grobovi katoličkih misionara.
- Dobićete topao prijem u hinduskom hramu Svaminarajan, u kojem se nalaze predivno ukrašena i oslikana vrata i živopisne slike sa prizorima iz hinduske mitologije. Izujte se pre ulaska. - cena od 10 usd
Ostale atrakcije - Langatski centar za žirafe, čiji je sponzor Afrički fond za ugrožene životinjske vrste, predstavlja utočište za retku vrstu žirafe, Rotšildovu žirafu. Ovde možete da posmatrate, hranite, pa čak i da poljubite žirafe sa izdignute drvene strukture, i to je zanimljivo iskustvo. To je dobro mesto za fotografije u krupnom planu, koje su vam promakle na safariju.
- Izuzetna Bio-Kenova farma zmija je definitivno najbolja od svih zmijskih parkova duž obale. Osnovao ju je pokojni Džejms Eše, ekspert za reptile i bivši kustos Nacionalnih muzeja Kenije, koji se toliko proslavio na svom polju da je čak i jedna vrste zmije otrovnice nazvana po njemu. - cena od 50 usd

Uslovi plaćanja:
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa Beograd banke na dan uplate.
- gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska
- čekovima građana na ratebez kamate do 01. Novembra 2017.
- kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Dina card, Master card, American Express i Maestro) do 6 meseci bez kamate
- uplatom preko računa
- kreditiranje preko banke Addiko banke na višegodišnje rate

Važne informacije
Viza: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije je potrebna viza za Keniju i obezbeđuje se na granici (trošak 50 usd po osobi)

Zdravlje: Potrebna vakcina protiv žute groznice, preporučuje se i protiv meningitisa. Za više informacija obratiti se Institutu Dr Milan Jovanović Batut u Beogradu, tel. 011 / 2684 566

Važne napomene:
- Molimo putnike da obrate pažnju na cene i doplate, kao i na informacije šta je uključeno I šta nije uključeno u cenu.
- Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.sab.travel i sastavni su deo ovog cenovnika
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
- Na putovanje mogu da idu putnici državljani Republike Srbije koji poseduju crveni biometrijski pasoš (osim za Crnu Goru, Republiku Srpsku i Makedoniju gde putnici mogu ići i sa ličnom kartom). O uslovima ulaska u EU kao i onim zemljama koje to nisu (dokumenta, potrebna novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju i sl.) potrebno je informisati se na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u Ambasadi, Konzulatu zemlje u koju se putuje ili zemlje kroz koju se prolazi.
- Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju EU
- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze
- Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
- Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrbna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja, moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini.
- U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0110/2017 od 25.01.2017.god. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055474 od 25.01.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske presude,odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)
Potpisivanjem Ugovora Putnik potvrdjuje da su mu uručeni opšti uslovi osiguranja i-ili garancija i da iste u celosti prihvata
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije

Uslovi otkaza ugovora o putovanju:
- Avio karte bez povraćaja (non refundable)
- Hotelski smeštaj: do 30 dana pre polaska 25% iznosa, 29 - 22. Dana 30% iznosa, 21 - 15.dana 40% iznosa, 14 - 10 dana pre poslaska 55% iznosa, 9 - 3 dana pre polaska 80% iznosa, 2 dana pre polaska 85% iznosa.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje