Kirgistan i Kazahstan - 10 dana / 8 noćenja - avionom

Kirgistan i Kazahstan - 10 dana / 8 noćenja - avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi10 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Kirgistan I Kazahstan
10 dana / 8 noćenja - avionom

Polazak: 26. april 2018
Povratak: 05. maj 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Do pomorskih otkrića, najveću mrežu trgovačkih puteva predstavljao je Veliki put svile, kojim su se prenosili ne samo svila, zlato i drugi vredni prizvodi, već i različite ideje, kulturne vrednosti i religije. Vekovima svet nije znao mnogo o svili i narodima koji su je proizvodili. Više od dve hiljade godina to je bila najčuvanija tajna u istoriji. Ovo putovanje otkriće mnoge tajne koje su se krile u lavirintima starih gradova na putu svile, kao i kolevke različitih civilizacija sa raznovrsnim etničkim sastavom, tradicijama i religijama. Kažu da je put svile nekada izgledao kao ogrlica sastavljena od bisera, koja se prostirala preko celog Orijenta pa sve do Mediterana.

Program putovanja:
1.Dan (26.04.2018.) Beograd- Istanbul
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 18:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (Let TK1084). Sletanje u Istanbul u 23:05 časova. Čekanje na vezu.
2.Dan (27.04.2018.) Istanbul- Biškek
Poletanje za Biškek u 00:40 časova (Let TK 344). Obroci u avionu. Sletanje u Biškek u 08:45 časova. Transfer do hotela. Nakon ostavljanja prtljaga u hotelu, odlazak na celodnevni obilazak Biškeka, uključujući Park Hrastova, Centralni Ala-Tu Trg, Istorijski Muzej, Nacionalnu filharmoniju i živopisni lokalni bazar. Povratak u hotel i smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
3.Dan (28.04.2018.) Biškek- Isik Kul Jezero (280 Km)
Doručak. Polazak autobusom ka jezeru Isik Kul, biseru centralne Azije, koje se nalazi na 1608m nadmorske visine i poseduje lekovita svojstva. Na putu do jezera poseta Burana Kule (11. vek) i Muzeja na otvorenom- Balbans (kameni ratnici). U selu Burana, tradicionalnim jahačkim igrama, lokalni stanovnici će predstaviti svoje jahačko umeće. Nakon toga, smeštaj u hotelu na Isik Kul jezeru. Večera. Noćenje.
4.Dan (29.04.2018.) Isik Kul Jezero - Ala Arča- Biškek (340 km)
Nakon doručka odlazak do mesta gde se mogu videti 2000 godina stare slike uklesane u kamenu, a zatim i poseta Muzeju u Čolpon Ati. Nastavak puta ka Ala Arča klisuri- nacionalnom parku, koje je u vreme sovjetske unije bilo mesto samo za privilegovane. Ala Arča klisura je deo Tien Šen planinskog venca i nalazi se samo 45 km od Biškeka. Povratak u Biškek. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
5.Dan (30.04.2018.) Biškek- (granični prelaz Čaldovar) - Taraz (275 km)
Doručak. Jutarnji polazak autobusom ka graničnom prelazu sa Kazahstanom. Nastavak vožnje ka Tarazu. Smeštaj u hotelu. Poludnevno razgledanje Taraza: lokalnog Muzeja, džamije i crkve. Večera. Noćenje.
6.Dan (01.05.2018.) Taraz- Sairam- Šimkent (185 km)
Doručak. Jutarnji polazak do Sairam naselja, jednog od najvećih centara Velikog puta svile u srednjem veku, tada zvanog Ispidžhab. Prvi put se pominje u kineskim rukopisima 629. godine. Obilazak lokalnog istorijskog muzeja, Mar-Tobe, Ibrahim-Ata mauzoleja, Karašaš-Ana mauzoleja i srednjovekovnog minareta. Do Sairama, usputno razgledanje Aiša Bibi i Babadža Katum mauzoleja. Nastavak vožnje do Šimkenta. Popodnevni obilazak grada. Šimkent se nalazi na raskrsnici Velikog Puta svile. Uprkos tome što je moderan grad, sa razvijenom industrijom i infrastrukturom, Šimkent zajedno sa gradovima Otrar, Turkestan, Siganak i Sauran ostaje istorijski i kulturni centar Kazahstana. Tokom razgledanja se posećuje Istorijski i Etnografski muzej, Šanšipark aleja sećanja, kao i Muzej žrtava političke represije. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
7.Dan (02.05.2018.) Šimkent- Turkestan- Šimkent (330 km)
Doručak. Polazak na celodnevni izlet u Turkestan, koji privlači ljude svojim istorijskim spomenicima i bogatom istorijom. Poseta istorijsko- arhitektonskog kompleksa Azret- Sultan i Kodža Ahmed Jasaju mauzoleja (14. vek), nekropole Turkistan grada, orijentalnih kupki i podzemne džamije. Povratak u hotel, u Šimkentu. Večera. Noćenje.
8.Dan (03.05.2018.) Šimkent- Almati
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Almati tokom dana. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Poludnevno razgledanje Almatija, koje uključuje: Panfilov park sa Zenkovom pravoslavnom katedralom, Veliki patriotski ratni memorijal, Zelonij bazar (zeleni bazar), Muzej muzičkih instrumenata, Centralnu džamiju i spomenik nezavisnosti na Trgu Republike. Uveče, vožnja žičarom do Kok Tob brda. Večera. Noćenje.
9.Dan (04.05.2018.) Almati- Čarin Kanjon- Almati (430 km)
Doručak. Celodnevni izlet do najpopularnijeg mesta u Kazahstanu- Čarin kanjona, koji je vetar klesao milionima godina. Posle kraće šetnje po parku, povratak u hotel. Večera uz folklornu predstavu. Noćenje.
10.Dan (05.05.2018.) Almati- Istanbul- Beograd
Transfer do aerodroma u Almati. Poletanje za Istanbul u 06:45 časova (Let TK 351). Obroci u avionu. Sletanje u 09:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd 18:45 časova (Let TK 1083). Sletanje u 19:25 časova.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3* u Tarazu i 4* u Biškeku, Šimketu, Almatiju i na Isik Kul jezeru. Ishrana prema programu (doručak u hotelima na bazi švedskog stola,
- večera u lokalnim restoranima sa izborom jela na meniu)
- transferi i razgledanja prema programu,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 242.61 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: eur 202.00 YR i refundabilnih taksi: 4.48LG, 16.94 RS, 0.98 RF, 10.00 TR, 8.21 UJ) (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate)
- fakultativni izleti, viza za Kirgistan 40 evra i usluga viziranja 10 evra,
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
- napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 80usd za ceo boravak) i međunarodno putno osiguranje.

Doplate:
Za sobu 1/1- 270 eur
Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet neodgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Načini plaćanja:
Cena putovanja po osobi u evrima (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak
najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna
ugovara direktno sa bankom).

Smeštaj:
Hotel u Biškeku: Plaza hotel 4* www.plazahotel.kg/en/ ili sličan
Plaza hotel se nalazi u centru grada Biškeka, na par stotina metara od Bele kuće i na kilometar od Ala Tu Trga. Ima spa i velnes centar, zatvoreni bazen, saunu i teretanu i besplatan bežični internet. Sobe su opremljene klima uređajem, frižiderom, električnim čajnikom i televizorom sa satelitskim kanalima, a kupatila fenom i priborom za kupanje.
Hotel na Isik Kul jezeru: Karven 4* www.karvenissykkul.com/ ili sličan
Karven Isik Kul Hotel se nalazi na 251 km od Biškeka i 20 km Čolpon-Ate, u Bulan Sogotu selu. Svaka soba je opremljena TV prijemnikom sa kablovskim kanalima, klima uređajem, frižiderom, sefom i ima pristup internetu. Na teritoriji hotela se mogu naći različiti restorani, uključujući čuveni restoran " Four Seasons" i " Beach Bar". Tu su i otvoren bazen od 25 metara dužine, fitnes sala, teniski teren, teren za odbojku i košarku, noćni klub i spa centar.
Hotel u Tarazu: Zhambyl 3* www.hotel-zhambyl.kz/ ili sličan
Hotel Zhambyl se nalazi u centru Taraza. Sve sobe imaju klima uređaj, frižider i satelitsku televiziju. Hotel ima restoran, bar i saunu, i besplatan bežični internet na javnim mestima. Ostale pogodnosti uključuju konferencijski centar, spa usluge, i salu za sastanke.
Hotel u Šimkentu: Canvas 4* www.canvashotelshymkent.com/ ili sličan
Hotel se nalazi 3 km od starog grada Šimkenta i ima zatvoreni bazen, saunu i fitnes centar. Besplatan WI-FI je dostupan u celom hotelu. Sobe su klimatizovane, a kupatila su opremljena fenom i papučama. Moderni restoran Canvas nudi specijalitete evropske i libanske kuhinje.
Hotel u Almati: Grand Voyage 4* www.grandvoyage-hotel.kz/ ili sličan
Hotel Grand Voyage se nalazi u Almati. U sklopu se nalazi i a la carte restoran i bar. Besplatan Wi-Fi je dostupan u celom hotelu. Sve sobe imaju klima uređaj i satelitsku televiziju. Metro stanica Alatau je udaljena 5 minuta, a Kastev muzej umetnosti na 10 minuta hoda od hotela.

Korisne informacije za putovanje:
Vize: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije nije potrebna viza za Kazahstan. Viza za Kirgistan je potrebna i obezbedjuje se putem interneta. Mesec dana pre putovanja, potrebno je dostaviti: skeniran pasoš u boji, 1 skeniranu fotografiju u boji (skorijeg datuma, formata 5x5 na beloj pozadini, rezolucija skeniranja mora biti 300 dpi) i formular za kirgistansku vizu koji se dobija na našem šalteru prodaje.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon +381 11 2098 184).Putnici iz ostalih zemalja trebalo bi sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Valuta: Novčana jedinica u Kirgistanu je som (KGS): 1 EVRO= 76.83 KGS; 1 USD= 68.82 KGS
Novčana jedinica u Kazahstanu je tenge (KZT): 1 EVRO= 364 KZT; 1 USD= 326.046 KZT
Klima: Prijatna, umerena i suva klima sa temperaturama između 10◦C (jutarnja) i 25◦C (dnevna).

Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije do 17.02.2018 ili do popune mesta.
Mole se putnici da poštuju rok za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Opšte napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40).
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 40 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
- Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).đ
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Kon Tiki Travel
Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja