Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija

Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija
Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija
Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija
Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija
Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija
Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija
Južnoafrička Republika - Namibija - Zambija
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi21 danasobanoćenje bez doručkaprevoz avionomdetaljnije
Putovanje u Afriku – Južnoafrička Republika, Namibija, Zambija

21 dan – Kejptaun, Vindhuk, Svakopmund, Etoša, Livingston, Lusaka


Polazak: 05.01.2018.
Nasmejano pleme vodi vas na avanturu u mama Afriku – krećemo iz najjužnijeg dela afričkog kontinenta, iz Kejptauna, a nakon obilaska mesta gde se sreću dva okeana, penjanja žičarom na Stonu planinu, uživanja u poznatim vinima i upoznavanja pingvina, krećemo put Namibije i njenog glavnog grada Vindhuka odakle ćemo nastaviti ka obali Atlantskog okeana i pustinji Namib – gradu Svakopmundu. Zatim idemo na sever, upoznajemo Himba pleme, i uživamo u safariju u Nacionalnom parku Etoša. Potom se ukrcavamo na autobus i idemo u Zambiju, tačnije u Livingston odakle ćemo obilaziti i istraživati magične Viktorijine vodopade...

Kejptaun (Cape town) je glavni grad Južnoafričke republike i ujedno i glavni grad pokrajine Zapadni kejp. Ima 2,9 miliona stanovnika i izlazi na Atlanski okean. Ime je dobio po Rtu Dobre nade koji se nalazi 45km južno od grada. Južnoafrikanci ga još nazivaju i Grad majka jer su u njemu Holanđani podigli prvo utvrđenje.
Vindhuk (Windhoek) je glavni grad Namibije i nalazi se u regiji Khomas. Ima 234 hiljade stanovnika. Grad poseduje jedini univerzitet kao i teatar u zemlji. Privredni je centar Namibije. U prošlosti je nosio ime Ai-Gams (vruća voda) jer iako se nalazi u pustinjskom delu poznat je po termalnim jezerima.
Svakopmund (Swakopmund) je grad na zapadnoj obali Namibije i glavni grad je Erongo oblasti. Ima 45 hiljada stanovnika. Grad nazivaju još i Usta Svakopa jer kroz grad prolazi reka Svakop i uliva se u Atlantik. Svakopmund je i turistički grad jer poseduje puno hotela na plaži, barove, noćne klubove a takođe turistima pruža puno dodatnih aktivnosti kao što su skaj dajving, vožnja balonom, vožnja kvadom i krstarenja.
Livingston (Livingstone) je grad u Zambiji i nalazi se u južnoj provinciji. Leži na reci Zambezi i glavni je turistički centar zemlje zbog blizine Viktorijinih vodopada. Ima 137 hiljada stanovnika a ime je dobio po britanskom pronalazaču Dejvidu Livingstonu.

Plan i program puta:
1. dan: Okupljanje grupe i transfer do Budimpešte. Let za Kejp Taun sa presedanjem.
2. dan: Dolazak u Kejptaun (Cape Town). Transfer do smeštaja. Noćenje.
3. dan: Fakultativni obilazak grada, organizovana tura i obilazak tvrđave Dobre Nade, Gradske kuće, katedrale Sv. Georga, samog centra grada i poslovnog dela Kejptauna sa zanimljivom pričom lokalnog vodiča o istoriji grada. Od 18. veka ovaj deo grada počinju da naseljavaju robovi koji su pristigli iz Jave, Cejlona i ostalih delova Dalekog Istoka. Nakon obilaska odlazak na Stonu planinu (Table mountain) i ukoliko vreme dozvoljava penjanje žičarom na vrh. Razgledamo divlje cveće, ptice, predele i Srebrno drvo. Prelep pogled na ceo Kejptaun pa i na čuveno Roben ostrvo na kom je Nelson Mendela bio zatvoren. Turu nastavljamo čuvenim vinskim putem ka nadaleko čuvenim vinogradima u delu Constantia uz uključenu degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u smeštaj. Noćenje.
4. dan: Fakulatativni izlet - Peninsula tura – dnevna tura koja podrazumeva vožnju prelepom Atlantskom obalom do dela sa kog se pruža spektakularan pogled na 12 Apostola, dela Stone planine. Prolazimo kroz Camps zaliv i dolazimo do ribarskog sela. Nakon ribarskog sela odlazak u prirodni rezervat sa bogatom florom i faunom. Družimo se sa fokama, zebrama, pticama. Deo na kom se spajaju Indijski i Atlantski okean. U povratku u Kejptaun, stajanje na Boulders plažu i obilazak kolonije pingvina Povratak u smeštaj. Noćenje.
5. dan: Uzbuđenje raste, ranojutarnji fakultativni izlet za najhrabrije koji će imati prilike da rone sa ajkulama. Noćenje.
6. dan: Transfer do aerodroma i let za Vindhuk (Windhoek), glavni grad Namibije. Transfer do smeštaja. Noćenje.
7. dan: Transfer do Svakopmunda (Swakopmund), grada izgrađenog u nemačkom kolonijalnom stilu koji se nalazi u Namib pustinji i leži na obali Atlantskog okeana. Transfer do smeštaja. Noćenje.
8. dan: Obilazak istorijskih zgrada u Svakopmundu i mogućnost krstarenja zalivom Walvis u kome se družimo sa fokama i delfinima ili za avanturiste mogućnost iznajmljivanja kanua i veslanje do neistraženih delova zaliva. Noćenje.
9. dan: Celodnevni fakultativni izlet u pustinju Namib koja se prostire dužinom od 2000 kilometara, a smatra se najstarijom pustinjom na svetu. Prvo ćemo uživati u ravnicama, dinama i dolinama reka, i uživati u bojama i oblicima pustinje. Zatim ćemo se upoznati sa živim svetom Namiba – reptilima, pticama i gušterima koji su prilagodili svoj život uslovima pustinje. Zatim idemo dublje u pustinju, do Nacionalnog parka Namib-Naukluft, gde ćemo videti različite oblike dina koje je erozija pravila vekovima unazad. Potom ćemo videti i hamade, odnosno kamenite delove pustinje bogate mineralima. U povratku ćemo proći dolinom reke Svakop gde žive zajednice koje uzgajaju asparagus i masline. Povratak u Svakopmund. Opciono fakultativni let iznad Skeleton Coast – mesta koje Bušmani nazivaju “mestom koje je bog stvorio u besu”, a Portugalci su ga svojevremeno nazivali “vratima pakla”. Poznat je mnogobrojnim olupinama brodova koji su se nasukali na ovu obalu zbog obližnjih stena i magle koja se formira u blizini obale. Noćenje.
10. dan: Fakultativni let balonom iznad pustinje ili vožnja kvadovima po pustinji Namib uz neverovatna zalazak sunca u Nambijskoj pustinji. Adrenalin rush sa romantičnim zalaskom! Povratak u Svakopmund. Noćenje.
11. dan: Ranojutarnji polazak iz Svakopmunda u namibijsku avanturu. Vožnja kroz nepregledne predele Namibije i mogućnost fakultativnog obilaska Kamene šume (Petrified forest). U večernjim časovima dolazak do Kamanjab, grad u srcu Namibije. Smeštaj u guesthouse. Noćenje.
12. dan: Rani doručak. Odlazak u selo u kom živi Himba pleme. Upoznajemo se sa tradicijom i životom Himba plemena, družimo se i smejemo sa decom i mazimo životinje. Pripadnici plemena nam pokazuju svoje ceremonije, svetu vatru, biljke i nakit. Put nastavljamo ka Etoša nacionalnom parku. Dolazak u smeštaj. Noćenje.
13. dan: Doručak. Vožnja kroz nacionalni park Etoša i posmatranje divljih životinja u svom prirodnom staništu. Pravimo najbolje fotografije lavova, žirafa, geparda, slonova, ptica i mnogih drugih životinja. Popodnevni polazak za Tošari. Dolazak u drugi lodž u kome provodimo još jednu noć. Uživanje pored bazena. Noćenje.
14 dan: Doručak. Ranojutarnji polazak za Rundu i mogućnost usputnog stajanja na Otjikoto jezero. Dolazak u Rundu. Kratkotrajni odmor. Ukrcavamo se u bus za Livingston. Noćna vožnja.
15 dan: U jutarnjim satima dolazak u Zambiju – Livingston. Transfer do smeštaja i fakultativni obilazak grada. Noćenje.
16 dan: Fakultativni izlet na Viktorijine vodopade koji se smatraju za najlepše na svetu i koji se nalaze na reci Zambezi, između Zambije i Zimbabvea. Vodopadi su široki 1,5 kilometara i visoki 128 metara. Fakultativni čuveni rafting na reci Zambezi - White water rafting. Povratak u smeštaj. Noćenje.
17 dan: Slobodno vreme za individualne aktivnosti – fakultativni let helikopterom iznad vodopada ili nešto ekstremnije – paraglajding iznad vodopada, zip lajn ili bandži skok. Popodne fakultativna poseta Devils Pool-u – udubljenju na vrhu vodopada u kojem ćemo se kupati i uživati u zvuku vode koja se ruši ispod nas niz 128 metara visok slap. Povratak u smeštaj. Noćenje.
18. dan: Fakultativni izlet odnosno neobični safari u nacionalnom parku u blizini Livingstona gde pešaka obilazimo park, mazimo lavove i spajamo se sa prirodom. Mogućnost popodnevnog odlaska u obližnje selo i druženje sa lokalnom porodicom, upoznavanje sa običajima i smeh sa decom. Povratak u smeštaj. Noćenje.
19. dan: Dnevna vožnja autobusom od Livingstona do Lusake, glavnog grada Zambije. Smeštaj u hostel. Slobodno vreme i fakultativni obilazak grada. Obilazak Nacionalnog muzeja, Anglističke katedrale, glavne moderne pijace Soveto ili fakultativni obilazak prirodnog kompleksa Munda Vanga koji sadrži botaničku baštu, park divlje prirode i deo za rekreaciju. Noćenje.
20. dan: Napuštanje smeštaja u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma i ukrcavanje na let za Budimpeštu sa presedanjima.
21. dan: Dolazak u Budimpeštu. Kraj putovanja.

Polazak: 05.01.2018.
- U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.
- Moguća su izmene u planu i programu u rasporedu aktivnosti i obilazaka u zavisnosti od raspoloživosti lokalnih buseva i aviona

Smeštaj:
- Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su višekrevetne 1/6, 1/8, 1/10 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja.
- Gesthaus (Guest house) je smeštajni objekat za ljude kojima nije potreban poseban komfor. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.
- Hotel (Budget hotel) je smeštajni kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

- First Minute cena: 2150 eur
- Regularna cena: 2250 eur
- First minute cena za termin 05.01.2018. važi za prijave do 05.10.2017. Nakon toga važe regularne cene.

Cena aranžmana obuhvata:
- Avio karte na relaciji Budimpešta-Kejptaun, Lusaka-Budimpešta sa svim taksama
- Prevoz na relaciji Beograd - Budimpešta - Beograd
- Noćenja u hostelima/guesthouse/kampovima u višekrevetnim sobama
- Lokalna avio karta Kejptaun-Vindhoek sa svim taksama
- Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
- Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Organizovanu 4dnevnu turu obilaska Himba plemena i Etoša nacionalnog parka (doplata 230eur)
- Doplatu za dvokrevetne sobe
- Vizu za Južnoafričku republiku – obavezan lični odlazak u ambasadu organizovan od strane agencije
- Vizu za Namibiju
- Vizu za Zambiju – uzima se na granici
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

Uslovi plaćanja:
- Prilikom prijavljivanja plaća se 1000€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, 300€ se plaća inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put.
- Mogućnost plaćanja preko računa i karticama: Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje:
- Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
- Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
- Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put.
- Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Napomene:
Opšte napomene:
- Organizator putovanja je Jungle Travel sa licencom OTP 266/2010.
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
- Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja Jungle Travel-a.
- Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
- U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
- Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
- Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana
- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
- Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti uslovi putovanja uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:
- Organizator putovanja, Jungle Travel, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje. zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
- U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
- Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
- Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
- Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:
- Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
- Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
- Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
- Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
- U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • www.jungletribe.com

Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije