Jordan

Jordan
Jordan
Jordan
Jordan
Jordan
Jordan
Jordan
Jordan
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi8 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Jordan
Aman - Anžara - Džeraš - Planina Nebo - Petra

8 dana, 6 noćenja
Polazak: 25. april 2018.
Povratak: 02. maj 2018.

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je minimum 15 putnika
Državljanima republike srbije je potrebna viza za ovo putovanje! (cena vize uključena u cenu aranžmana).
Dostavljnje kopije pasoša - najkasnije 10 dana pre puta!
Jordan je drevna zemlja posebnog šarma i neverovatne istorije. Puna je legendi i tradicija, bogatog kulturnog nasledja i arhitektonskih atrakcija, predivnih plaža na Crvenom moru i lekovitih voda Mrtvog mora. Sasvim zasluženo zauzima posebno mesto u razvoju svetskih civilizacija i religija. Zvaničan naziv joj je Hašemitska Kraljevina Jordan. Zanimljivo je da reč hašemitska ukazuje da vladajuća dinastija potiče iz roda samog proroka Muhameda. Riznica zemlje je kameniti grad Petra, nekadašnje središte Nabatejaca, planina Nebo mesto gde je sahranjen prorok Mojsije, u Maharasi je obezglavljen Jovan Krstitelj a Anžara je i sada grad poklonjenja Bogorodici. U Jordanu je kršten Isus a Mojsije je baš tu video obećanu zemlju. Zamak El Karnak je simbol riterskog perioda a citadela u Amanu vremena Omajada. Ujedno, Aman je najveći grad i prestonica zemlje. Posećujući svetski poznate svetinje, u ovoj zemlji se može zaustaviti vreme, udahnuti čist, jodom ispunjen vazduh i ozbiljno razmisliti o večnosti.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Istanbul
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.20 časova kod šaltera 201. Poletanje aviona za Istanbul u 20.20h (Let TK 1084). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 23.05 h.
2. dan Istanbul - Aman - Um Kais - Anžara - Džeraš - Aman
Nastavak putovanja za Aman u 02.05h (Let TK 814). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Amanu u 05.10 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, transfer do hotela, smeštaj i kraći odmor. Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje. Vožnja do Um Kaisa (oko 2 h) ili drevne Gadare koja se pominje u Bibliji i u jevandjelju. Upravo je tu Isus izlečio od bolesti dvoje ljudi i načinio jedno od svojih čuda. U 7. veku je u njoj izgradjena episkopska palata koja je razrušena u velikom zemljotresu u 8. veku a sadašnji izgled je dobila sedamdesetih godina 20. veka. Odlazak do drevne Anžare smeštene na obroncima galilejskih brežuljaka, istočno od reke Jordan. U Bibliji se spominje kao mesto kroz koje je prolazio Isus sa majkom Marijom i učenicima. Pećina u kojoj su se zadržali radi odmora, od davnina se smatra svetom. Danas je u Anžari savremena crkva Bogorodice na planini. Katoličke crkve Bliskog Istoka su 2000 godine objavile pet svetih mesta hodočašća medju kojima je i pećina u Anžari. Nastavak vožnje do Džeraša, jednog od tri rimska grada u Sirijskoj pustinji. Iako je u 4. veku na tom mestu bio helenski grad, Džeraš je pripadao rimskom periodu i ušao u sastav Dekapolisa. Razgledanje: Hadrijanovih vrata, Artemidinog hrama i Nimfeuma. Povratak u Aman. Večera i noćenje.
3. dan Aman - Planina Nebo - Um Ar-Rasas - Petra
Doručak. Polazak autobusom prema zapadu Jordana gde se, nedaleko od grada Madaba, uzdiže poznata planina Nebo koju mnogi još nazivaju Mojsijevom gorom. Upravo je na vrhu ove planine Bog pokazao proroku Mojsiju “obećanu zemlju”. Pogled je zaista fascinantan jer se sa visine veće od 800 metara otkriva veliko prostranstvo susednog Izraela. Tu je po želji, Mojsije i sahranjen. Na vrhu su ostaci vizantijskog manastira s kraja 4. veka a nešto dalje memorijal Mojsija. Odlazak do Um ar-Rasasa, grada oblika pravougaonika, okruženog zidinama i spominjanog i u Starom i u Novom zavetu. Bio je utvrdjen još u rimskom periodu a kasnije je ušao u sastav Omejadskog kalifata. Danas su sačuvani samo ostaci crkve, dvorišta sa bunarom, stepeništa i nekoliko lukova. Vožnja do bisera Jordana, Petre. Smeštaj, večera i noćenje.
4. dan Petra
Doručak. Obilazak Petre, nesumnjivo najveće znamenitosti Jordana, drevne prestonice Nabatejskog carstva, uklesane u kamenoj litici pre 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasledja UNESCO a 2007. godine u sedam novih čuda sveta. Do danas je sačuvano oko 800 gradjevina i žrtvenika. Od turističkog centra do dama i ulaza u najdramatičniji i najinspirativniji prirodni prolaz na svetu, stiže se jašući na konjima ili pešice. Vrata Petre - je dugačak nekoliko kilometara i krivudav prolaz Sik (ide se pešice). Ukrašavaju ga prirodne skulpture, ostaci starih mostova i nekoliko bareljefa. Na izlazu iz Sika je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Povratak u hotel. Slobodno vreme, večera i noćenje.
5. dan Petra - Kerak - Betani - Mrtvo More
Doručak. Vožnja autobusom do Keraka, nekadašnjeg bastiona krstaša, danas grada od 17000 stanovnika. Njegova glavna znamenitost je krstaška palata izgradjena 1161. godine na visini od 900 metara i koja je dugo bila rezidencija vladara Transjordanije. Kada su ga zauzeli muslimani postao je prestonica Mamelučkog sultanata. U turskom periodu je pretvorena u zatvor. Nastavak vožnje do Betanie ili Vifanie koja se smatra svetim mestom za vernike jer je tu Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista. Reka Jordan je sada granica izmedju dveju država Izraela i Jordana a ovo mesto je pripalo Jordanu. Još u vreme vladavine kralja Huseina, papa Jovan Pavle II je tu služio misu. Vožnja do Mrtvog mora najniže tačke na zemlji, 400 metara ispod nivoa mora. Iako nekoliko reka utiče u more, medju njima i Jordan, najslanija je vodena površina sveta. Vekovima se smatra najboljim prirodnim lečilištem za različite bolesti. Smeštaj u hotelu, večera i noćenje.
6. dan Mrtvo More
Doručak. Slobodan dan za celodnevno uživanje na Mrtvom moru. Večera i noćenje.
7. dan Mrtvo More - Aman
Doručak. Slobodno vreme. U 12.00h polazak za Aman. Po dolasku panoramsko razgledanje grada. Aman se razlikuje od svojih bliskoistočnih suseda po tome što u njemu nije svaki kamen istorija već je moderna prestonica u kojoj se oseća uticaj evropske savremenosti. Da bi se upoznala duša grada neophodno je posetiti dva njegova dela: istočni Aman, koji je konzervativan, muslimanski, sa vrlo skromnim kućama, velikim orijentalnim bazarom i ogromnim brojem palestinskih izbeglica i zapadni Aman koji liči na velike svetske metropole sa brojnim kafeima, barovima, galerijama i tržnim centrima. Na brežuljku iznad starog dela grada sačuvana je samo citadela i u blizini deo dvorskog parka iz vremena Omejada. Obilazak starog grada, Nacionalnog muzeja i velikog suka. Odlazak u restoran u Amanu na večeru. Transfer do aerodroma.
8. dan Aman - Istanbul - Beograd
Poletanje aviona za Istanbul u 02.20h (Let TK 815). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 04.45 h. Nastavak putovanja za Beograd u 07.40h (Let TK 1081). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 08.20 časova.

Cena aranžmana: € 1059
Doplata za jednokrevetnu sobu: € 150 (isključivo na upit)
Aerodromska taksa: € 255

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Istanbul - Aman - Istanbul - Beograd
- Transferi aerodrom - hotel - aerodrom
- Vožnja autobusom po turi
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3* i 4*
- Razgledanja prema program
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja
- Troškovi vize

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (264 €) u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit) uz doplatu

Smeštaj u hotelima:
- 2 noćenja u Amanu u hotelu Al Fanar Palace 3*
- 2 noćenja u Petri u hotelu La Maison 3*
- 2 noćenja na Mrtvom moru u hotelu Ramada Resort Dead Sea 4*
Tačna imena hotela će se znati 7 dana pre polaska na put!

Uslovi i način plaćanja:
- Cene putovanja su iskazane u evrima.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.
- U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
- Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje

Garantovane cene: Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Turistički krediti:
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Medjunarodno osiguranje:
U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom