sledeća
Izrael - 6 dana / 5 noćenja, avionom
Izrael - 6 dana / 5 noćenja, avionom

Izrael - 6 dana / 5 noćenja, avio

Izrael - 6 dana / 5 noćenja, avio
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Za informacije o cenama, popustima, uslovima putovanja, kao i načinu i uslovima plaćanja, molimo Vas da nas kontaktirate na brojeve telefona +381 11 344 22 18, +381 11 240 14 13, SMS i Viber +381 63 44 33 11

info@.tipotravel.com
www.tipotravel.com

Izrael - 6 dana / 5 noćenja, avio
Termin: 12-17.04.2019.

Sveti hramovi, herojska mesta i Biblijska predanja organizovani polazak sa stručnim vodičem razgledanja Tel Aviva, Jafe I Vitlejema uključena su u cenu

Cene po osobi u eur
Izrael je prostor gde se prepliću svetovi, religije, prošlost i budućnost, regija snažnih i dramatičnih prirodnih i etnografskih kontrasta, tradicionalnog i modernog, područje na kojem su se od iskona dešavala burna istorijska i duhovna previranja u večitoj težnji ljudi da različitosti i međusobno nerazumevanje pomire ili pobede. Program obuhvata sveta mesta tri velike religije: judeizam - Zid plača hrišćanstvo - crkvu Blagovesti u Nazaretu, crkvu nad pećinom Hristovog rođenja u Vitlejemu, crkvu Vaskrsenja sa Golgotom i Hristovim grobom u Jerusalimu, zatim svetilišta na Maslinskoj i Sionskoj gori, Hristov stradalni put i Goru blaženstava, crkvu Umnožavanja hlebova i ribe i Kapernaum na Galilejskom jezeru islam - Kupola na steni i džamija Aksa na Hramovnom bregu podsećaju nas da je Jerusalim treće sveto mesto islama Na ovom putovanju videćemo i modernu metropolu zemlje Tel Aviv, kao i Kanu, Masadu i druga važna mesta koja čine prošlost i garantuju budućnost „Svetoj zemlji“. Ne smemo zaboraviti jedinstven doživljaj putovanja kroz Judejsku pustinju i veoma retko fizičko iskustvo na planeti - plutanje u Mrtvom moru. Ovo putovanje greje srce i uzdiže um u iskrenoj nadi da će upravo ovde, u duhovnoj metropoli sveta, doći do konačnog pomirenja i sveopšteg spokojstva ljudskog roda.

Program putovanja:
1 dan (12. april - petak) Beograd - Tel Aviv - Vitlejem

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona, kod šaltera agencije u 22.10h četvrtak uveče! Poletanje aviona za Tel Aviv u 00.10h (JU 816), petak. Dolazak u Tel Aviv u 04.00 h. Nakon pasoških i drugih formalnosti i okupljanja grupe, odlazak do kafe restorana na jutarnju kafu, čaj ili drugo osveženje. Nakon kraćeg odmora, polazak autobusom do centralnih oblasti Tel Aviva, modernog poslovnog i kulturnog centra Izraela. Panoramsko razgledanje grada: Diamant berza kvart, Azriel kula, Gradska kuća i Jicak Rabin trg, Bulevar Rotšild, spomenik osnivačima grada, Kuća nezavisnosti, Šalom kula, promenada duž obale. Jafa, drevna, biblijska luka. Obilazak starog dela grada, šetnja kroz umetničku četvrt, Vidikovac i Kapija Izraela, odakle se pruža pogled na impresivnu panoramu Tel Aviva. Slobodno vreme. Nakon razgledanja, vožnja do Jerusalima i Vitlejema, koja traje oko jedan sat. Dolazak u hotel. Smeštaj u sobe. Nakon kraće pauze, razgledanje grčkog pravoslavnog hrama koji je posvećen rođenju Gospoda Isusa Hrista. To je najstarija sačuvana hrišćanska crkva na svetu. Zatim razgledanje Pećine Rođenja i Hrama sv. Katarine, katoličke crkve koja obeležava mesto Rođenja (ako dođe do kašnjenja, razgledanja Vitlejemskih svetinja obaviće se narednog dana). Povratak u hotel, večera i noćenje.
2.Dan (13 april - subota) Vitlejem - Jerusalim - Vitlejem
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Jerusalim na Maslinsku goru, sa koje gledamo Stari grad krunisan svetinjama tri monoteističke religije. Razgledanje ovog dela svetog grada počinje spuštanjem strmom ulicom kojom je Hrist ušao u Jerusalim za praznik Cveti, u kojoj se uzdiže mnoštvo crkava i svetih mesta: Kedron dolina i drevna jevrejska nekropola, Dominus Flevit (mesto oplakivanja Jerusalima), prolazak pored ruskog manastira Marije Magdalene čije zlatne kupole krunišu prostor. U Getsimanskom vrtu, mestu događaja u noći Judinog izdajstva i Hristovog hapšenja, poseta Crkvi svih naroda ili Bazilika agonije, podignutoj u maslinjaku čija drevna stabla potiču iz Hristovog doba. Nastavljamo razgledanje koje nas vodi pored Crkve Sv. Stefana arhiđakona, prvomučenika. Jesejeva dolina i obilazak crkve Bogorodičinog Uspenja, grobno mesto presvete Bogorodice. Zatim uspon na brdo Cion, obilazak Sobe na spratu, mesta Tajne Večere, Davidovog groba, crkve Bogorodičinog Usnuća. Panoramski obilazak Zapadnog Jerusalima: Parlament - Kneset, Istorijski muzej i Svetilište knjige. Odlazak u pešačku zonu oko Zion Trga: Jaffa Road, ulica King Georgev i Ben Yehuda, Mamila centar. Kompleks ruske pravoslavne kolonije. Nakon ovog fakultativnog izleta, povratak u hotel, slobodno vreme, večera i noćenje.
3 dan (14 april - nedelja) Vitlejem - Jerusalim - Vitlejem
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet u Jerusalim. Po dolasku poseta crkvi Sv. Ane, na mestu kuće Marijinih roditelja Joakima i Ane, kao i banji Vitezdi, u kojoj je Isus iscelio uzetoga. Posle kraće pauze nastavićemo kroz stanice Hristovog stradalnog puta (Via Dolorosa) i stići do ogromne crkve Hristovog Vaskrsenja, u kojoj se nalaze Golgota i Hristov grob. Nakon posete crkvi, slobodno vreme za ručak. U nastavku razgledanja, stižemo do ostataka carda, glavne ulice rimskog Jerusalima, koja nas uvodi u jevrejsku četvrt koja nas svojom arhitekturom i ambijentalnom celinom upoznaje sa kulturnim nasleđem sefarda i aškenazi Jevreja. Izlazak na prostor Zapadnog zida, Zida Plača, najveće jevrejske svetinje, podno Hramovnog Brega, Kupole nad stenom i džamije Al Aksa. Posle fakultativnog izleta i razgledanja, povratak u hotel, večera i noćenje.
4 dan (15 april - ponedeljak) Vitlejem - Jerihon - Mrtvo More - Masada - Vitlejem
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet, putovanje autobusom za Jerihon, najstariji grad na svetu, pogled na grčki manastir Četrdesetnicu na Gori kušanja, na Moavske planine i goru Navo, sa koje je Mojsije prvi put gledao Obećanu zemlju. Odlazak do obale reke Jordan na mestu njenog ušća u Mrtvo more, koje se prepoznaje kao mesto Bogojavljenja odnosno krštenja Hrista. Nastavak vožnje kroz Judejsku pustinju, kojom se uskoro spuštamo u najdublju depresiju na planeti, do tvrđave Masada, retko dramatičnog predela Judejske pustinje na obalama Mrtvog mora, poslednjeg uporišta Prvog jevrejskog ustanka protiv Rima (66. -73. godine nove ere). Poseta Masadi jedan je od najjačih utisaka koje čovek može poneti iz Izraela. Posle pauze za kupanje u Mrtvom moru, ručak i kraći odmor, povratak u Vitlejem, večera i noćenje.
5 dan (16 april - utorak) Vitlejem - Jerdenit - Tiberijas - Nazaret - Vitlejem
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet ka najvažnijim mestima vezanim za Isusov život. Vožnja autobusom prema Galilejskom jezeru. Razgledanje Jerdenita, gde je izvorište reke Jordan iz jezera, odnosno mesto koje danas prepoznajemo kao mesto Kršetenja. Poseta Gori blaženstava, mestu čuvene Isusove propovedi, zatim Tabhi - crkvi Umnožavanja hlebova i ribe, s divnim mozaicima iz V veka, te crkvi Petrovog prvenstva koja čuva uspomenu na čudotvorno ribarenje. U Kapernaumu, Isusovom gradu, razgledamo staru sinagogu, ribarsku četvrt i ostatke Petrove kuće. Pauza za ručak u restoranu na obali Galilejskog jezera (specijalitet je tilapia ili riba sv. Petra). Popodne, u Nazaretu, obilazak hrama Arhanđela Gavrila, pravoslavnom hramu posvećenog Blagovestima, šetnja starim kvartom Nazareta, zatim poseta crkvi Blagovesti, najvećoj rimokatoličkoj crkvi na Bliskom istoku. Povratak u Vitlejem, večera i noćenje.
6 dan (17 april - sreda) Vitlejem - Tel Aviv - Beograd
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodom u Tel Avivu. Poletanje aviona za Beograd u 13.40 časova (JU 811). Dolazak u Beograd u 15.40 sati (kraj programa).

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz avionom, direktan let Beograd - Tel Aviv/ Tel Aviv Beograd
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* (lokalne kategorizacije) u Vitlejemu
- usluga u hotelu je na bazi 5 polupansiona - noćenje sa doručkom i večerom
- organizovani transferi klimatizovanim turističkim autobusom i navedena razgledanja prvog i drugog dana, prema programu
- troškovi organizacije putovanja, kao i profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda

Cena aranžmana ne obuhvata:
- aerodromske takse 114 € po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije)
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 2000, 00 RSD plaća se u agenciji uz aranžman (plaćaju odrasli i deca 2-12 god.)
- fakultativni izleti sa profesionalnim vodičem na srpskom jeziku
- obroci tokom ture koji nisu navedeni u programu putovanja
- napojnice za lokalno osoblje, koje su u ovom delu sveta obaveza, u iznosu od 30 € po osobi, ovaj iznos treba predati vodiču na destinaciji
- međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Fakultativni izleti:
Opisi izleta sadržani su u programu putovanja. Fakultativne izlete treba prijaviti i uplatiti u agenciji, pre polaska na putovanje, da bi organizator mogao na vreme rezervisati kapacitete. Minimum za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika. Putnici se mogu odlučiti za uplatu pojedinačnih izleta, ili za čitav paket. U tom slučaju (uplata svih izleta) putnici ostvaruju popust od 20 € po osobi.
- Jerusalim - Maslinska Gora, Getsimanski Vrt, Sionska Gora I Zapadni Jerusalim... 40eur
- Jerusalim - Crkva Sv. Ane, Banja Vitezda, Via Dolorosa, Crkva Hristovog Vaskrsenja (Golgota I Hristov Grob), Via Cardo, Hramovni Breg, Zid Plača...50eur
- Jerihon, Masada, Mrtvo More... (Uključen ručak) …75eur
- Jerdenit, Galilejsko Jezero, Tiberias, 75 Kapernaum, Nazaret... (Uključen ručak) …75eur
- paket izleta (ako se uplata izvrši u agenciji pre putovanja) sa popustom od 20EUR…220eur

Smeštaj:
Nativity Hotel 4* (ili sličan) Smešten u veoma tihom delu Vitlejema, na pešačkoj distanci od nekoliko supermarketa i na 10 minuta vožnje od Crkve Hristovog Rođenja. Komforne, udobno nameštene sobe opremljene su privatnim kupatilima, kablovskom televizijom i imaju fen i sefove. Hotel poseduje dve restoranske sale, bar na spratu i lepu baštu.

Napomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
- Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i
od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

Opšte napomene:
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
- Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (Tax Free).
- Ukoliko avio prevoz podra zumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

Važna napomena:
- Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
- Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
- Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 15 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
Pariz (40)

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • https://www.tipotravel.com

Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude