Nova godina 2018. - Jordan i Izrael - 11 dana /10 noćenja - avio / bus

Nova godina 2018. - Jordan i Izrael - 11 dana /10 noćenja - avio / bus
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi11 danasobapolupansionprevoz avionom i... detaljnije
Nova godina 2018. - Jordan i Izrael
11 dana /10 noćenja - avion / autobus

Polazak: 29. decembar 2017
Povratak: 08. Januar 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Jordan se smatra delom " kolevke čovečanstva". Glavni grad je Aman, arapski je jezik većine, dok je islam najzastupljenija religija. Klima je pustinjska i suptropska. Dolina reke Jordan odvaja Jordan od Izraela.
Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset božjih zapovesti. Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hista pa sve do današnjih metropola.

Program putovanja:
1.Dan (29.12.2017.) Beograd- Istanbul
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" , kod šaltera KonTiki u 18:15 časova. Poletanje za Istanbul u 20:15 časova (Let TK1084).
2.Dan (30.12.2017.) Istanbul- Aman- Džeraš- Aman
Sletanje u 00:10 časova. Čekanje na vezu. Nastavak putovanja za Aman u 00:50 časova (Let TK814). Sletanje u 04:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Nakon kraćeg odmora i doručka, polazak ka Džerašu (antički Geras), najbolje očuvanom rimskom gradu na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama i dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Obilazak starog i novog dela grada. Večera. Noćenje.
3.Dan (31.12.2017.) Aman- Madaba- Planina Nebo- Mrtvo More- Petra
Doručak. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nebo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Nastavak putovanja do Mrtvog mora, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Posle kraćeg zadržavanja vožnja prema Petri. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
4.Dan (01.01.2018.) Petra- Vadi Ram- Akaba
Doručak. Polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka - Asirije, Vavilona i Persije - stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Uživanje u zalasku sunca sa pogledom na peščane dine. Dolazak u Akabu. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
5.Dan (02.01.2018.) Akaba- Mrtvo More- Masada- Jerihon- Vitlejem
Doručak. Polazak prema jordansko-izraelskoj izraelskoj granici Arava. Posle graničnih formalnosti, početak putovanja po Izraelu. Kupanje tj. plutanje u Mrtvom moru. Usput, poseta Masadi, poslednjem uporištu jevrejskih ustanika. Ovo je jedna od najdubljih impresija koja se može poneti iz Izraela. Nastavak putovanja do Jerihona, najstarijeg grada na svetu. Pogled na Manastir iskušenja. Odlazak do hotela u Vitlejemu. Smeštaj. Večera. Noćenje.
6.Dan (03.01.2018.) Vitlejem- Jerusalim- Vitlejem
Nakon doručka, poseta Zapadnom zidu (Zid plača) U Jerusalimu, najsvetijem mestu jevrejske molitve. Razgledanje ostataka Karda u jevrejskoj četvrti i prolazak kroz jermensku četvrt. Poseta Domu Ane i Joakima, rodnom mestu Bogorodice. Odlazak Via Dolorosom (Hristov stradalni put) do Hrama Groba Gospodnjeg u kojoj su Golgota i Sveti grob. Odlazak u Ein Karem i poseta Crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, Marijinom izvoru i Crkvi susreta Marije i Jelisavete. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera. Noćenje.
7.Dan (04.01.2018.) Vitlejem- Maslinova Gora- Sionska Gora- Vitlejem
Doručak. Odlazak do Maslinove gore sa koje se pruža pogled na stari grad opasan zidinama i Hramovu Goru, danas trećem svetom mestu islama gde se nalaze Kupola na steni i Džamija Aksa. Zatim poseta Crkvi Pater Noster (Oče naš), Crkvi Dominus Flevit (Suze Gospodnje), Getsimanskom vrtu i Crkvi Hristove agonije, kao i Crkvi Marijinog groba u Josafatovoj dolini (Dolini Sudnjega dana). Na Sionskoj gori, poseta Crkvi Petrovog kajanja, sobi Tajne večere i Davidovom grobu. Odlazak preko Polja pastira u Vitlejem, u posetu Crkvi Hristovog rođenja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
8.Dan (05.01.2018.) Vitlejem- Galilejsko Jezero- Gora Blaženstva- Tabha- Kapernaum- Tiberijas
Doručak. Poseta Kani Galilejskoj, u kojoj je Isus pretvorio vodu u vino. Razgledanje znamenitosti na Galilejskom jezeru: Gora blaženstava, Crkva umnožavanja hleba i ribe, Crkva Petrovog prvenstva u Tabhi. Poseta Jardenita, tradicionanog mesta za krštenja. Poseta arheološkom nalazištu Kapernauma, ostacima Petrove kuće i stare sinagoge u kojoj je Isus propovedao. Smeštaj u hotelu u Tiberijasu ili Nazaretu. Večera. Noćenje.
9.Dan (06.01.2018.) Tiberijas- Tabor- Tiberijas
Doručak. Odlazak na goru Tabor, mesto Hristovog Preobraženja. Zatim obilazak Nazareta i poseta Crkvi Blagovesti i Crkvi arhanđela Gavrila s Marijinim izvorom. Povratak u hotel u Tiberijasu ili Nazaretu. Večera. Noćenje.
10.Dan (07.01.2018.) Tiberijas- Kesarija Primorska- Haifa- Tel Aviv
Doručak. Odlazak do Kesarije Primorske, obilazak ruševina sedišta rimskih namesnika Judeje, uključujući pozorište i akvadukt. Odlazak za Haifu. Sa gore Karmel, mesta Ilijinog dvoboja s Valovim prorocima, uz zadivljujući pogled na grad i luku, poseta karmelitskom manastiru Stela Maris, panorama Bahajskih vrtova i odlazak u stari deo grada Jafa. Večera i noćenje u Tel Avivu.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalne kategorizacije): 3 * u Amanu i Petri, 4* u Akabi i Vitlejemu, 3/4* u Tiberijasu i 3* u Tel Avivu,
- na bazi polupansiona (9 regularnih noćenja i 1 rani ulazak u sobu),
- posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom,
- kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.
- Usluga u hotelima je uglavnom švedski sto za doručak, a večera je ili švedski sto ili set meni.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse u iznosu od 191.84 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: eur 137.00 YR i refundabilnih taksi: 16.94 RS, 0.98 RF, 4.48 LG, 10.00 TR, 22.44 IL) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni i plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), fakultativni izleti (ukoliko postoje),
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,
- napojnice za lokalne vodiče i vozače kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 80 USD za ceo boravak),
- izlazna taksa iz Jordana u Izrael (oko 15 USD - molimo putnike da pripreme sitan novac radi što kraćeg zadržavanja na granici),
- međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Doplate:
Za sobu 1/1- 490 eur
Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet neodgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Načini plaćanja:
Cena putovanja po osobi u evrima (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak
najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna
ugovara direktno sa bankom).

Smeštaj:
Hotel u Amanu: Arena Amman hotel 3*ili sličan
Hotel je renoviran 2011. Od citadele i rimskog amfiteatra je udaljen 3.7km. Sobe su klimatizovane, sa satelitskom televizijom i mini- barom.
Hotel u Petri: Edom Hotel Petra 3* www.edomhotelpetra.com/ ili sličan
Hotel Edom se nalazi u blizini glavnog ulaza istorijske lokacije Petra. Ima 135 klimatizovane sobe, koje uključuju: mini bar i satelitsku TV. Bife služi specijalitete tradicionalne orijentalne kuhinje.
Hotel u Akabi: Golden Tulip Hotel Aqaba 4* www.goldentulipaqaba.com/en ili sličan
Hotel Golden Tulip nalazi se na svega 5 minuta hoda od plaže u Akabi i nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Hotelski restoran ima velike prozore i gleda na otvoreni bazen. U svim sobama na raspolaganju su TV sa satelitskim kanalima i mini-bar. Smeštajne jedinice imaju pogled na grad, na bazen ili na Akapski zaliv. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra u svetlom ambijentu restorana. Gosti mogu uživati u modernom baru. Posluga u sobi na raspolaganju je tokom čitavog dana.
Hotel u Vitlejemu: Paradise hotel 4* www.paradisebethlehem.com ili sličan
Veoma dobro lociran, u blizini crkve Rođenja i Manger trga. Sve sobe dekorisane su u veoma toplim tonovima. Svaka soba ima balkon sa divnim pogledom na grad. Opremljene su plazma TV-om i malim delom za sedenje. Postoji i mini bar. Kupatila imaju ili tuš ili kadu. Hotel ima 24 časovnu recepciju, noćni bar, salu za sastanke. Mogu da organizuju transfer do aerodroma.
Hotel u Tiberijasu: Prima Too hotel 4*ili sličan
Nalazi se u centru Tiberijasa. Prima Too hotel nudi saunu i sobe sa pogledom na grad. Klimatizovane sobe su opremljene električnim čajnikom, fenom, satelitskom TV i sefom. Wi-Fi je besplatan na javnim mestima. Izraelski doručak je obezbeđen dnevno, uključujući salate, jaja i sir zajedno sa toplim i hladnim pićima. Postoji nekoliko restorana u okolnim okruženju.
Hotel u Tel Avivu: Gilgal 3* www.hotelgilgal.com/ ili sličan
Hotel Gilgal se nalazi 200 metara od gradske plaže Tel Aviva. Sobe imaju besplatan Wi-Fi i TV sa satelitskim kanalima. Restoran je otvoren za doručak, ručak i večeru, i nudi mediteranske i internacionalne specijalitet

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu je do 15. Novembra 2017 ili do popune mesta.Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-

Korisne informacije za putovanje:
Valuta: Izraleski šekel: 1 USD = 3, 55 ILS 1 evro = 3.96 ILS
Jordanski dinar:1 USD = 0, 709 JOD 1 evro = 0.79 JOD
Klima: Zimski period u Jordanu karakteriše se različitim temperaturama na severu i jugu zemlje. U Amanu temperature se kreću od 5 do 10°C, uz mogućnost padavina, dok je u Akabi preko dana toplo sa 20 do 25°C, a jutra i večeri hladniji i vetrovitiji.U Izraelu - U Vitlejemu su prosečne dnevne temperature su od 8 do 15°C, dok je u ostalim delovima zemlje od 15 do 18°C.
Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nisu potrebne vize za navedene zemlje. Treba samo dostaviti podatke iz pasoša i lične podatke koji će se zahtevati nakon formiranja grupe. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184). Putnici sa pečatom određenih arapskih zemalja ne mogu da posete Izrael.

Opšte napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40).
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 40 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
- Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).đ
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava