prethodna
Toskana - 6 dana, autobusom
Toskana - 6 dana, autobusom

Toskana - 6 dana, bus

Toskana - 6 dana, bus
Toskana - 6 dana, bus
Toskana - 6 dana, bus
Toskana - 6 dana, bus
Toskana - 6 dana, bus
Toskana - 6 dana, bus
Toskana - 6 dana, bus
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Toskana - 6 dana, bus + hotel

Uživanje u neverovatnim pejzažima, toskanskom vinu, maslinama, pasti i sirevima…

Period putovanja: septembar / oktobar / novembar / decembar
Toranj u Pizi star je skoro devetsto godina. Sa gradnjom je započeto davne 1173. godine i već od tada toranj je počeo da se krivi. Razlog tome jeste temelj koji je dubok svega 3m, kao i loše zemljište na kojem se nalazi zvonik. Najviša tačka krivog tornja je na visini od 55.86m, iskrivljen je za 5,5% i ima čak dvesta devedeset i četiri stepenika. Godine 1990. toranj je zatvoren, jer se previše iskrivio i bezbednost turista bila je ugrožena. Ubrzo je započeta akcija spašavanja ove građevine i 2001. godine ponovo je otvorena za posetioce.

Sijena je poznata kao grad i sedište istoimene provincije u italijanskoj regiji Toskani. Zbog svoje bogate kulturno-istorijske prošlosti stavljena je pod zaštitu UNESCO-a. U Sijeni ćete imati osećaj kao da ste zalutali u neko drugo vreme.

Bolonja važi za kulturnu i studentsku prestonicu Italije, zbog svojih znamenitosti, kulinarskih specijaliteta, šopinga, ludih žurki i neopisive energije. Ovde je skoncentrisan veliki broj diskoteka i barova, a ulična dešavanja doprinose živosti grada. Centar grada predstavlja istorijsko jezgro pod zaštitom UNESCO-a, a Bolonja je najpoznatija po univerzitetu koji je najstariji u Evropi.

Fakultativno obilazimo Firencu, jedan od turistički najpopularnijih italijanskih gradova, oazu za ljubitelje umetnosti. Najstariji most u gradu - Ponte Vekio preko reke Arno pun je suvenirnica i malih šopova, Muzej Salvatorea Feragama najpopularniji je među ljubiteljima cipela, a modni fanatici dobro znaju da je u Firenci rođen dizajner Roberto Kavali i da je ovde nastao čuveni brend Gucci 1921.godine. Firencu je još više proslavio pisac Den Braun u svom romanu "Inferno" pa turisti idu stopama Roberta Langdona kroz uske ulice "kolevke resesanse" kojima su koračali Leonardo da Vinči, Dante Aligijeri, Rafaelo Santi, Nikolo Makijaveli i mnogi drugi genijalni umovi. Impozantna katedrala, Porselino, Palata Vekio, Galerija Ufići, Piti palata, vrtovi Boboli, vidikovac Mikelanđelo, samo su neka od mesta koja vas u Firenci obaraju s nogu.

Program putovanja:
Dan 1: Beograd.
Polazak iz Beograda u 18h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora...
Dan 2: Piza – Montekatini Terme.
Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Po dolasku obilazak Piazze dei Miracoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj – zvonik Katedrale... Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
Dan 3: Montekatini – Firenca (Fakultativno) – Tržni Centar (Fakultativno)- Montekatini
Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo... Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i odlazak u Trzni centar. Slobodno vreme za kupovinu i nakon toga povratak u Montekatini. Noćenje.
Dan 4: Montekatini – Sijena (Fakultativno) – San Gimignano(Fakultativno) – Montekatini
Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Sijenu i San Gimignano. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada: Crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz 12.veka, šetnja kroz čuvene sijenske kontrade... U srcu Sijene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu - festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja odlazak na degustaciju toskanskih vina. Slobodno vreme sve do polaska za San Gimignano - mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. veka. Po dolasku u San Gimignano razgledanje grada. Slobodno vreme sve do povratka za Montekatini. Noćenje.
Dan 5: Montekatini – Bolonja
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, polazak ka regiji Emilia Romagna i dolazak u njen glavni grad – Bolonju. Po dolasku obilazak grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazzo di Archiginasio - prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana... Slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.
Dan 6: Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima... Kraj putovanja.

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Montekatiniju.
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
- obilazak gradova prema programu putovanja,
- usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
- deca (od 6 mes -18.god.) – 538 rsd;
- odrasli (od 18-70.god.) – 768 rsd;
- stariji od 70. god. - 1460 rsd;
- Fakultativne izlete
- Firenca i Trzni centar- 25€ (preporuka putnicima koji zele da obilaze muzeje je da karte rezervisu putem interneta,radi ustede vremena i izbegavanja mogucih guzvi na salterima. Linkovi za rezervaciju karata ->www.florence-museum.com/ ; www.firenzemusei.it/
- San Gimignano i Siena - 30€
- Obeveznu boravišnu taksu u Montekatiniju - plaća se na recepciji hotela – 1,50€ po osobi po danu za hotel 3*
- individualne troškove putnika

Popusti i doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu - 40€
- doplata za dodatno sediste i umanjenje za sopstveni prevoz – na upit
- Doplata za polazak iz Novog Sada 10 evra / minimum 4 putnika za transfer

Način plaćanja:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke intese na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa.
- Gotovinsko plaćanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak 10 dana pre početka putovanja.
- Kreditnim karticama.
- Preko računa

Opis smeštajnih objekata (ukoliko u njima nema mesta, putnici će biti smešteni u drugom hotelu iste kategorije i kvaliteta):
Hotel Vila Rita 3* - www.hotelvillarita.com
; Hotel Villa Rita ima 4 smeštajne jedinice – Resort, Flowers, Sede i Depandance, jedna pokraj druge. Par minuta šetnje hotel je udaljen od Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 84. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Delizia 3* - www.hoteldeliziagenovese.it/ ; Hotel Delizia je smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Concordia 3* - www.albergohotelconcordia.com/ ;Hotel Concordia se nalazi pokraj Banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Vintage 3* - vintage-hotel.it/en/ ; Hotel Vintage se nalazi u neposrednoj blizini glavne železničke stanice u Montekatiniju. Broj smeštajnih jedinica je 27. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Napomene:
- Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
- Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
- Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
- Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
- Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
- Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
- Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa
Rok za prijavu je 7 dana pre polaska ili do popune mesta
Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja Agencije i YUTA standardi

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja Agencije po članu 63. Zakona o turizmu

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • https://www.jungletribe.rs

Hit ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani