Nova godina 2018. - Sorento - 5 dana / 4 noćenja, avionom

Nova godina 2018. - Sorento - 5 dana / 4 noćenja, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Sorento - 5 dana / 4 noćenja, avionom

Direktnim čarter letom do Napulja

Cena aranžmana po osobi u evrima

Termin putovanja: 29.12.2017-02.01.2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790, 00 dinara po osobi
Sorento je sunčani grad na hridi okupanoj tirkiznom vodom Tirenskog mora. Prekrasane slike Napuljskog zaliva, ostrva Kapri i dela obale Amalfitanskog poluostrva oduvek su snagom magneta privlačili putnike. Stari grad sa spletom uličica iz kojih se izlazi na male dobro skrivene trgove mami na šetnju i uživanje. Blizina Vezuva, ugašenog vulkana, zatim antičke Pompeje, grada nestalog pod pepelom Vezuva, šarm gradića Pozitana i Amalfija, kao i mondenskog ostrva Kapri, kao i uvek živog i bučnog Napulja omogućiće da steknete pravu sliku o ovom delu Italije. Grad ima dvostruku prednost. Prelepa gradska luka, mada bez klasičnih plaža, zatim pešačke ulice, primamljive prodavnice i raznovrsni kafici i restorani idealni su za turiste željne odmora i opuštanja. S druge strane, Sorento je odlično polazište za istraživanje okolnih oblasti s prelepim priobalnim pejzažima i istorijskim znamenitostima.
Jedan od najromantičnijih italijanskih gradova ugnezdio se na dramatičnim liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Sorento je tako divan da je inspirisao pesnika za čuvenu pesmu čiju melodiju obožavaju mnogi ljudi na svetu a da nikada nisu videli ovaj grad. Nedaleko od Sorenta su Pompeje, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju ostrvom ljubavi!

Program putovanja: 29.12.2017-02.01.2018.
1.dan (29.12.2017.) Beograd - Napulj - Sorento
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue dva sata pre poletanja. Direktan čerter leta za Napulj kompanijom Air Serbia u ranim jutarnjim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta.Transfer do Sorenta. Grad visokih litica od belog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smeštaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso... Vreme za šetnju, uživanje na suncu ili u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.
2.dan (30.12.2017.) Sorento
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga čuvala narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar... Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta - pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona... Nastavak pešice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra, Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme i popodnevni povratak u Sorento (transfer traje 1.5 sat). (Cena izleta: oko 45 evra) Noćenje.
3.dan (31.12.2017.) Sorento
Doručak. Slobodan dan za individualnu šetnju ili razgledanje grada. Uveče fakultativno: Novogodišnja večera u restoranu …. (Cena večere: naknadno) Noćenje.
4.dan (01.01.2018.) Sorento
Doručak. Slobodan dan za indivudualno razgledanje grada, šoping ili individualni obilazak znamenitosti i muzeja. Postoji i mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Obala Amalfi (Poludnevni izlet) Jutarnji polazak ka spektakularnoj rivijeri sa oštrim brdima, uskim zmijolikim putevima, čudnom vegetacijom, malim ribarskim selima i slikovitim gradovima. Kratka fotopauza iznad Pozitana, poznatog po otmenim letnjikovcima i vilama koji se kao uklesani u brdo kaskadno spuštaju do mora. Nastavak putovanja do Amalfija, nekadašnje moćne pomorske sile, po kome je cela obala dobila ime. Gradić je biser srednjovekovne arhitekture sa uskim vijugavim uličicama, tipičnim za ovaj deo italijanske obale, obilazi se pešice. Poseta se završava ispred velelepne katedrale Sv. Andreje, do koje se od glavnog trga stiže dugim usponom od 57 stepenika. Slobodno vreme i povratak u Sorento u 15h (transfer od oko 2 sata). (Cena izleta:oko 60 evra). Noćenje.
5.dan (02.01.2018.) Sorento - Napulj - Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno prepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u kasnim popodnevnim satima. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje.

U cenu aranžmana je uračunato:
- Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd - Napulj - Beograd,
- transferí autobusom na relaciji Napulj-Sorento-Napulj,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u u vili na bazi 4 noćenja sa doručkom,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja,
- usluge lokalnih vodiča, usluga vodiča Big Blue Travel.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Avio-takse u zemlji i inostranstvu 45, 28 evra (Beograd 16.50evra, Rf taksa 0.98, i Napulj 27, 80evra) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama) po kursu Aik banke za efektivu,
- gradska boravišna taksa u u Sorentu: 1 euro dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 1, 5 do do 2 evra dnevno po osobi za hotel 4* (plaća se na recepciji hotela),
- fakultativni izleti i posete,
- novogodišnja večera (informacija o nazivu restorana kao i o ceni večere biće naknadno objavljena),
- međunarodno putno osiguranje.

Doplata: za 1/1 sobu (Villa Crawford (vile u vrtu) - 240 eur i Villa Crawford (sobe u glavnoj zgradi) - 360 eur

Napomena: rezervacija trokrevetne sobe isključivo na upit!

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke, moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

Opis i lokacija hotela:
Hotel: rezidencija Villa Crawford villacrawford.it/en se nalazi u mestu Sent Anđelo i u neposrednoj blizini centa Sorenta. Smeštajni kapaciteti se nalaze u okviru manastirskog kopleksa i preuređeni su u hotelski smeštaj nakon opsežnih restauratorskih radova koji su mu vratile stari, renesansni, sjaj. Nalazi se na nekoliko minuta vožnje od centra Sorenta. Sa centrom Sorenta je povezan gradskim prevozom (voz ili autobus), čija stanica je udaljena kilometar od smeštajnog objekta. Vila nema zvaničnu kategorizaciju, ali, po našoj oceni ima 3 zvezdice. Sa terase kompleksa vile se pruža predivan pogled na napuljski zaliv i Sorento. Vila poseduje ukupno 40 soba. Sve sobe su prostrane i uređene u jednostavnom, klasičnom stilu, sa kupatilom. Sobe su raspoređene ili u glavnom objektu ili u vilama koje se nalaze u vrtu. Besplatan wi-fi je dostupan u zajedničkim prostorijama. Vila poseduje sobu za sastanke, restoran, recepciju, veliki, lepo uređen vrt. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).

Važne napomene:
Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (peomenom radnog vremena za praznike, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično).

Za realizaciju programa je potrebno minimum 140 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300054956, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.

Big Blue

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 41 41 411
 • Adresa:
 • Kolarčeva 3, Beograd

  Poslovnice:
  YUBC Mihaila Pupina 10A, lokal 20, Beograd
  tel: +381 11 2131 743

  Beogradska 45, Beograd
  tel: +381 11 41 41 411

  Sredačka 5a (Kod Depoa), Beograd
  tel/fax:+381 11 243 0 399

  Bulevar Mihajla Pupina 2 (TC Nork), Novi Sad
  tel: +381 21 310 00 00
  +381 21310 00 31

  Bulevar Oslobođenja 94, Novi Sad
  tel: +381 21 45 17 15
  +381 21310 18 12

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  tel/fax: +381 34 305 965
  +381 34 305 966
 • Website:
 • www.bigblue.rs

Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti