prethodna
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Fantasia - 8 dana, 7 noći
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Fantasia - 8 dana, 7 noći
sledeća
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana, avionom
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana, avionom

Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja

Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja
Nova godina 2019. - Sicilija - 5 dana / 4 noćenja

Polazak 29. Decembar

Direktan čarter let
Italijani tvrde da je Sicilija „više od ostrva" i kažu „kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet". To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu, Etna, visok 3.340 metara sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera. Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji, gradsko, barokno jezgro grada stavljeno je na spisak svetske baštine UNESCO-a a simbol grada je Slonova fontana koja je izgrađena u XVIII. veku od vulkanskog kamenja.

Program putovanja:
1.dan 29.decembar Beograd - Sicilija (Katanija)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla”u jutarnjim satima. Direktan čarter let za Kataniju kompanijom Air Serbia. Po dolasku panoramsko razgledanje Katanije, grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, Katedrali Sv.Agate, spomeniku Beliniju, Univerzitetskom trgu… Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.
2.dan 30.decembar Sicilija (fakultativni izlet za Palermo)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet do Palerma. Sastanak na recepciji hotela oko 08.00h ujutru, vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaska u objekte)... Slobodno vreme. Sledi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Vodiči će objasniti sve o crkvi ispred nje a nakon toga samostalni ulazak. Povratak u Kataniju u večernjim časovima. Noćenje.
3.dan 31.decembar Sicilija (fakultativni izlet za Taormina)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Taormine. Polazak oko 09.00h iz Katanije, vožnja do Taormine. Šetnja centralnom gradskom ulicom Korso Umberto sa vodičem, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru (ulaznice nisu uključene u cenu). Slobodno vreme za samostalnu šetnju. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Uveče, individualni doček Nove godine. Noćenje. (cena izleta: 35 eur)
4.dan 01.januar Sicilija (Fakultativni izlet za Sirakuzu i Noto)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Sirakuzu i Noto. Vožnja do Sirakuze, grada koji su Grci osnovali još u VIII veku pre nove ere. Sirakuza ima izuzetne arheološke vrednosti, od kojih je jedna od najznačajnijih Pantalica Necropoli, gde je pronađeno na hiljade grobova iskopanih u kamenu. Šetnja gradom. Slobodno vreme za slikanje i razgledanje. Odlazak, potom, do gradića Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanim u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Duomo, Palata Plemstva, Biskupska palata, crkva San Domenico, palata Landolinijevih (bez ulaznica). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan / 02.januar Sicilija (Katanija) - Beograd
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer na aerodrom. Let za Beograd. Kraj programa

U cenu aranžmana je uključeno:
- čarter let na realciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
- smeštaj u izabranom hotelu na bazi usluge noćenje sa doručkom
- transfere prema programu
- panoramsko razgledanje grada
- usluge vodiča na srpskom jeziku
- troškove organizacije i vođenja putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:
- aerodromske takse 42, 40 € na dan objavljivanja programa (Beograd 22, 40 eur, Katanija 20 eur) - plaćanje u agenciji
u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
- gradsku taksu, plaćanje na recepciji hotela (oko 1.5eur dnevno, plaćanje na recepciji hotela)
- fakultativne izlete
- ulaznice za sve znamenitosti
- putno zdravstveno osiguranje oko 1eur dnevno po osobi (potrebna fotokopija pasoša)
- individualne troškove putnika

Fakultativni izleti (obavezno prijavljivanje u agenciji):
Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta: Cena u € po osobi - obavezno plaćanje u agenciji
- Taormina - 35 eur
- Palermo - 50 eur
- Sirakuza I Noto - 40 eur
- Komplet tri izleta - 115 eur

Uslovi plaćanja:
Cene su izražene u Evrima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banca Inte
sa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. Uplata do polaska - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
2. Platnim karticama - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express
3. Plaćanje na rate - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata)
4. Uplata čekovima građana u više rata - uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. Preko računa - uplata na račun agencije.
6. Administrativnom zabranom - sa firmama sa kojima agencija ima ugovor.

Opis hotela:
Hotel Meditur Ognina 3* - www.hotelogninacatania.it
Hotel se nalazi na 4, 5 km od centra Katanije, 250 m od hotela se nalazi autobuska stanica gde staju autobusi koji voze do centra grada. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, postoji doplata za sobe sa pogledom na more. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel La Ville 3* - www.rhlaville.it
Hotel je smešten u nekadašnjom palati u centru Katanije, na 1, 5 km od glavnog gradskog trga Duomo i u neposrednoj blizini Trga Republike i Korso Sicilia. Hotel ima 14 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, minibar i sef. U svom sastavu hotel poseduje: restoran, recepciju, lift, bar. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel Katane Palace 4* - www.katanepalace.it/
Hotel se nalazi u Kataniji, 1, 5 km od glavnog gradskog trga. Sve standardne sobe imaju kupatilo, klima uredjaj, sat tv, mini bar, sef, fen. Neke sobe imaju francuski balkon a većina soba je bez balkona. U svom sastavu hotel poseduje restoran i parking kao i konferencijske sale. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

Osiguranje:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama agencije moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

Hotelski smeštaj:
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

Pomoćni krevet:
U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na prostor u vašoj sobi.

Viza i putna dokumenta:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Potvrda rezervacije hotela se dobija 48 sati po uplati akontacije. U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa.

Napomena:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste organizatora putovanja prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda, …) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju program putovanja, informacije i opšte uslove putovanjA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane minimalan broj putnika za realizaciju programa je 100 krajnji rok za obaveštavanje putnika za slučaj otkazivanja ili promene programa putovanja od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude