prethodna
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Fantasia - 8 dana, 7 noći
Krstarenje zapadnim Mediteranom - MSC Fantasia - 8 dana, 7 noći

Nova godina 2019.- Sicilija

Nova godina 2019.- Sicilija
Nova godina 2019.- Sicilija
Nova godina 2019.- Sicilija
Nova godina 2019.- Sicilija
Nova godina 2019.- Sicilija
Nova godina 2019.- Sicilija
Nova godina 2019.- Sicilija
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2019. – Sicilija
5 dana, avionom - direktan čarter let

Cena aranzmana izrazena je u eur po osobi

Termin putovanja: 29.12.2018.- 02.01.2019.
Italijani tvrde da je Sicilija više od ostrva i kažu kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet. To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu, Etna, visok 3.340 metara sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera. Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji, gradsko, barokno jezgro grada stavljeno je na spisak svetske baštine UNESCO-a a simbol grada je Slonova fontana koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja.

Program putovanja:
1.dan (subota 29.decembar) - Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla. Let za Kataniju u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko i pešačko razgledanje Katanije, grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, Katedrala Sv.Agate, spomenik Beliniju, Univerzitetski trg. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.
2.dan (nedelja 30.decembar) – Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet do Palerma. Sastanak na recepciji hotela oko 08.00h ujutru, vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada Quattro canti (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaska u objekte)... Slobodno vreme. Sledi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale Duomo. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Vodiči će objasniti sve o crkvi ispred nje a nakon toga samostalni ulazak. Povratak u Kataniju u večernjim časovima. Noćenje. (cena izleta: 50 €)
3.dan (ponedeljak 31.decembar) - Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Taormine. Polazak oko 09.00h iz Katanije, voznja do Taormine. Šetnja centralnom gradskom ulicom Korso Umberto sa vodičem, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru (ulaznice nisu uključene u cenu). Slobodno vreme za samostalnu šetnju. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Uveče, individualni doček Nove godine. Noćenje. (cena izleta: 35 €)
4.dan (utorak 01.januar) - Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Sirakuzu i Noto. Vožnja do Sirakuze, grada koji su Grci osnovali još u VIII veku pre nove ere. Šetnja gradom sa vodičem. Slobodno vreme za slikanje i razgledanje. Odlazak, potom, do gradića Noto koji se još naziva i kameni vrt. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanim u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Duomo, Palata Plemstva, Biskupska palata, crkva San Domenico, palata Landolinijevih (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. (cena izleta: 40 €)
5.dan (sreda 02.januar) - Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do organizovanog transfera na aerodrom. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd

Cena aranžmana uključuje:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
- Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem,
- Transfere prema programu,
- Panoramsko razgledanje grada,
- Usluge vodiča na srpskom jeziku,
- Troškove organizacije i vođenja putovanja.

Cena aranžmana ne uključuje:
- Aerodromske takse 42,40 € na dan objavljivanja programa (Beograd 22,40 €, Katanija 20 €) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni),
- Gradska taksa (placanje u gotovini na recepciji hotela),
- Fakultativne izlete,
- Ulaznice za sve znamenitosti,
- Putno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika.

Napomene:
- Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg. -Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

Fakultativni izleti:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta: Cena po osobi u eurima , obavezno plaćanje u agenciji
- Palermo 50 eur
- Taormina 35 eur
- Sirakuza i Noto 40 eur
- Komplet tri izleta 115eur

Uslovi i način plaćanja:
Napomena:Cene su izražene u Eur-ima ili dinarima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u Eur-ima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.
1. Uplata do polaska - Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska, ukoliko cenovnikom nije drugačije definisano.
2.Uplata čekovima građana u više rata - Uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije , ostatak uplate čekovima građana na 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 10,20 i 30-og u mesecu.
3.Platnim karticama - Visa,Visa Electron, Maestro, Master, Dina).
4.Plaćanje na rate - Bez kamate, kreditnim karticama Intesa banke (Visa,Visa Electron, Master) do 4 rate. Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Napomena – putne isprave:
Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati bez viza. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: Mup R Srbije, Koordinaciona Uprava).

Opis hotela:
Hotel Meditur Ognina 3* - www.hotelogninacatania.it Hotel se nalazi na 4,5 km od centra Katanije a 250 m od hotela se nalazi autobuska stanica gde staju autobusi koji voze do centra grada. Sadržaj: recepcija, sala za doručak, wi fi, kongresna sala, parking. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV. Sobe sa pogledom na more uz doplatu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Doplata za 1/1- 85 eur, doplata za pogled more - 30 eur
Hotel La Ville 3* - www.rhlaville.it Hotel je smešten u nekadašnjoj palati u centru Katanije, na 1,5 km od glavnog gradskog trga Duomo i u neposrednoj blizini Trga Republike i Korso Sicilia. Sadržaj: recepcija, restoran, lift, bar. Hotel ima 14 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, minibar i sef. Slatki doručak po principu samoposluživanja. Doplata za 1/1 - 120 eur,
Hotel Katane Palace 4* - www.katanepalace.it Hotel se nalazi u Kataniji, 1,5 km od glavnog gradskog trga. Sadržaj: recepcija, restoran, konferencijske sale i parking. Sve standardne sobe imaju kupatilo, klima uredjaj, sat tv, mini bar, sef, fen. Neke sobe imaju francuski balkon a većina soba je bez balkona. Doručak po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu. Doplata za 1/1 - 140 eur

Napomene:
Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe! Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela! Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja). Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima Agencija nije odgovorna za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

Važne napomene:
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene. Molimo putnike da provere tačna vremena poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 120 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama). Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije uskljađeni sa YUTA standardom.

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 01
  +381 11 3232 386
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava