Nova godina 2018. - Rim - 5 dana, Air Serbia

Nova godina 2018. - Rim - 5 dana, Air Serbia
Nova godina 2018. - Rim - 5 dana, Air Serbia
Nova godina 2018. - Rim - 5 dana, Air Serbia
Nova godina 2018. - Rim - 5 dana, Air Serbia
Nova godina 2018. - Rim - 5 dana, Air Serbia
Nova godina 2018. - Rim - 5 dana, Air Serbia
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Rim
5 dana / 4 noćenja, avionom

Dinarski deo u iznosu od 1790 dinara plaća se po osobi
Rim je glavni grad Italije sa oko 3.000.000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću, hroničari ga nazivaju još i „prestonica sveta“ (caput mundi), „večni grad“ (la citta eterna), „grad na sedam brežuljaka“ (la citta dei sete colli) ili„apostolski prag“ (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad-državu na svetu, suverenu teritoriju Svete stolice - Vatikan. Rasprostire se na sedam brežuljaka (Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal), i predstavlja neverovatan sklad arhitektonskih zdanja od antičkih vremena preko srednjeg veka i renesanse do današnjih dana. Po izgledu moderna evropska prestonica, ovaj grad muzej svojim brojnim remek-delima i znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posetilaca.

Program putovanja:
Polazak: 30. decembar 2017.
5 dana (4 noćenja) - avionom (jutarnji odlazak i večernji povratak) - Air Serbia
1.dan (30.12.2017) Beograd-Rim
Sastanak putnika na aerodromu " Nikola Tesla" 05:00 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 07:00 časova (Let JU530). Sletanje na aerodrom " Leonardo da Vinči" pored Rima u 08:35 časova. Odlazak na večernje panoramsko razgledanje grada autobusom: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, Crkva Svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (31.12.2017) Rim
Doručak. Slobodno ili fakultativni izlet - Forum i Koloseum.
3. dan (01.01.2018) Rim
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet - Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este i fakultativna setnja rimskim trgovima. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan (02.01.2018) Rim
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Noćenje.
5. dan (03.01.2018) Rim-Beograd
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:40 časova (Let JU535). Sletanje na beogradski aerodrom u 22:15 časova

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd-Rim-Beograd,
- transferi autobusom aerodromhotel-aerodrom,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),
- panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem,
- usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse na letu 29.12 Alitalije 144 evra (koje se sastoje od sledećih taksi: 80.00 YR, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 16.72 RS, 4.48 LG, 0.86MJ, 2.27 EX, 7.5 HB, 28.41 IT, 3.34 VT, koje se refundiraju, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).
- Avio-takse na letu 30.12 Air Serbia 114, 78 evra (koje se sastoje od sledećih taksi: 50.00 YR, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 16.72 RS, 4.48 LG, 0.86MJ, 2.27 EX, 7.5 HB, 28.41 IT, 3.34 VT, koje se refundiraju, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).
- Dodatno se plaćaju na licu mesta boravišne takse koje iznose 4 evra po noći po osobi u hotelima sa 3*, a 6 evra u hotelima sa 4*.
- Dinarski deo u iznosu od 1790 dinara plaća se po osobi
- U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete
- međunarodno putno osiguranje a ni osiguranje od otkaza putovanja.

Fakultativni izleti:
Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet) Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku. Prilikom posete, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta 45 evra.
Forum i Koloseum (poludnevni izlet) Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesto na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripoveda neku istorijsku priču i legendu, svedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija sveta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima - borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta 35 evra.
Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este (poludnevni izlet), koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Cena izleta 55 evra.
Barokna šetnja gradom (poludnevni izlet)
Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona, Trg Venecija…sa vodičem na srpskom jeziku Cena izleta po osobi 20e

Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se pre polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet se plaća na licu mesta

Doplate:
Doplata za jednokrevetnu sobu - Zara 3*ili Paris 3* ili sličan - 120 eur
Doplata za jednokrevetnu sobu - Torino 4* ili Viminale 4*ili sličan - 160 eur

Popusti:
- Popust za treću odraslu osobu i za dete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 30 evra.
- Dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba.
- Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

Uslovi plaćanja:
- Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).
- Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa. - kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Hoteli:
Hotel Viminale 4* Via Cesare Balbo 31 www.hotelviminaleroma.com
Smešten u istorijskom zdanju, na svega 700 metara od železničke stanice Termini. Hotel Viminale je udaljen 10 minuta hoda od Koloseuma. Hotel poseduje restoran, bar, krovnu baštu s panoramskim pogledom na Rim, room servis, Wi-Fi pristup, fitness centar, otvoreni bazen. Sve sobe imaju: SAT TV, direktan telefon, mini bar, nezavisni sistem kontrole klime, sef, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Torino 4* Via Principe Amedeo 8 torino.hotelinroma.com
Smešten u istorijskom zdanju, na 200 metara od železničke stanice Termini i stanice metroa Republika. Hotel ima klasično uredjene klimatizovane sobe. Za 10 minuta hoda stiže se do svih značajnih lokaliteta. Sve sobe imaju: SAT TV, direktan telefon, mini bar, nezavisni sistem kontrole klime, sef, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je po principu švedskog stola..
Hotel Paris 3* Via Firenze 57, www.hotelparisroma.com
Skroman hotel, izuzetno lociran na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. U neposrednoj je blizini Trga Repulike gde je i istoimena metro stanica udaljena samo dve stanice od Španskog trga. Sve sobe su sa kupatilom, satelitskom TV i telefonom. U okviru hotela nalazi se manji restoran, u kome se služi doručak po principu samoposluživanja
Hotel Zara 3* Via Quattro Fontane, 37 www.hotelzara.com
Skroman hotel na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. Od stanice Trg Republike udaljen je samo 350 metara gde se nalazi i istoimena metro stanica sa koje se za dve metro stanice stize do Španskog trga. Hotel ima 41 sobu, sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom, TV-om sa satelitskim programima i mini-barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service d.o.o. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana pre polaska na put.

Opšte napomene:
- Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja KonTiki Travel& Service d.o.o. Beograd.
- KonTiki Travel& Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Fakultativni izleti u Rimu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
- Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava