prethodna
Sicilija - letovanje za mlade
Sicilija - letovanje za mlade

Sicilija sa posetom Rimu i Veneciji - Leto 2018.

Sicilija sa posetom Rimu i Veneciji - Leto 2018.
Cene u tabeli su izražene u evrima po osobi na bazi 9 noćenja - paket aranžman (prevoz + smeštaj).
Sicilija
Sicilija je godinama među najpoželjnijim evropskim destinacijama, posebno kada je Italija u pitanju. Ukoliko ste gledali filmsko ostvarenje, koje kritičari smatraju jednim od najboljih filmova svih vremena, Sicilija će vas odmah asocirati na film Kum (The Godfather). Ovaj megahit, u režiji Frensisa Forda Kopole, doneo je ostrvu Sicilija vrtoglavu popularnost, ali je svakako predstavio maleni delić sicilijanskog života i onog što ostrvo nudi.
Ovaj dragulj južne Italije oduševiće vas i prirodom, dugim obalama i morem, čitavom paletom boja i činjenicom da je ovde život bukvalno na ivici vulkana.
More sicilijancima, pored porodice i vere, znači sve. Ono im donosi buru i lepo vreme, ribu i morske plodove. Primorska mesta na Siciliji su mala, nižu se jedno pored drugog, svako mestašce ima svoje čari. Jedno nudi bisernobele peščane plaže, a odmah zatim počinju crne magmatske stene, pa opet pesak, malo šljunka i opet lava. Neke od najlepših plaža nalaze se na Liparskim ostrvima na severu Sicilije. Ovde možete videti ponoćno crne plaže, nasleđe bogate vulkanske aktivnosti vulkana Etna i peščane dine boje rđe. Na Lipariju, najvećem među ostrvima koje Sicilija ima, nalaze se srebrno sive kamene plaže. Na kopnu, Sicilija nudi najčistije bele plaže koje se mogu naći oko Raguze na jugu.
Espreso, paste, ljubavne drame, komšijske čarke i glamurozne proslave su stil života. Na Siciliji se ne prati moda kao u Rimu ili Milanu, ali se zato jede najbolja pasta, prave se najukusniji kaneloni, pije se bademovo vino, uživa u suncu i moru.

Sant Alessio
Sant Alessio je primamljiva turistička destinacija Sicilije, zahvaljujući šljunkovitim plažama i turističkom razvoju, kao i objekatima koji su podignuti u poslednjih nekoliko godina. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant Alessio takođe ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonic koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizilazi iz postojanja pećina. Čak i piratske aktivnosti u to vreme, na ovom mestu doprinele su formiranju takvih legendi.
Sa čistim i svežim morem, Sant Alessio uticaće na kompletan doživljaj leta na ovim plažama, gde sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži da postane respektabilno mesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.

Rim
Rim je glavni grad Italije sa oko 3.000.000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću, hroničari ga nazivaju još i prestonica sveta (caput mundi), večni grad (la citta eterna), grad na sedam brežuljaka (la citta dei sete colli) ili apostolski prag (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad-državu na svetu, suverenu teritoriju Svete stolice - Vatikan.
Svi putevi vode u Rim - glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije.

Venecija
Venecija da kojim slučajem ne postoji, trebalo bi je stvoriti. Ovako se vekovima unazad govorilo za šarmantnu staru gospođu, nevestu mora i kraljicu Jadrana. Njena lepota odoleva zubu vremena, pa i činjenici da lagano tone. Venecija je, uprkos neprijatnom mirisu kanala, gustoj magli i vlagi, jednostavno jedinstvena, intrigantna, otmena i neizlečivo zavodljiva.
Izgrađena na 188 malih ostrva u laguni, koje razdvaja više od 170 kanala i spaja 350 mostova, najromantičnija je kota na svim turističkim mapama. Proglašen spomenikom svetske baštine UNESKO, ovaj grad na vodi, prvi koji je numerisao kuće u ulicama, smešten je u severoistočnoj Italiji i predstavlja upravno središte pokrajine Veneto i okruga Venecija. Važio je za prestonicu čuvene Mletačke republike, u čijem jezgru danas živi 60.000 stanovnika, dok se broj turista koji kroz njega svakodnevno prodefiluju teško može izračunati.

Program putovanja:
1. dan: Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija

Polazak iz Beograda u poslepodnevnim časovima. Sledi noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju i Italiju prema Rimu uz usputne pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti.
2. dan: Italija – Rim
Dolazak u Rim u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje Rima (Coloseo, Foro Imperiali, Piazza Venezia, Fontana di Trevi , Piazza di Spagna…) i slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja ka jugu Italije.
3 - 11. dan: Sicilija
Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u popodnevnim časovima. Smeštaj u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge do 16 časova. Tokom boravka na Siciliji pored slobodnog vremena za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, agencija će organizovati i raznovrsne fakultativne izlete...
12. dan: Sicilija
Doručak. Napuštanje hotela. U popodnevnim časovima polazak ka Veneciji. Noćna vožnja kroz Italiju.
13. dan: Kavalino - Venecija
U ranim jutarnjim satima dolazak do turističke zone Kavalino. Slobodno vreme ili fakultativni transfer do Punta Sabioni i vožnja brodićem do Venecije. Razgledanje grada: Duždeva palata, Libreria, Bazilika Svetog Marka, zvonik Kampanile, Torre del Orologio, zgrade Procuratie, most Rialto, most Uzdaha, Trg Sv. Marka... Boravak u Veneciji do poslepodnevnih časova. Nakon obilaska i slobodnog vremena, povratak do luke i polazak za Srbiju... Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraće pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti...
14. dan: Srbija - Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Hotel Kennedy 3* (www.hkennedy.it/)
Hotel Kenedi se nalazi u mestu Sv. Alesijo, koji se nalazi na najlepšem delu Sicilije, na samo 10 kilometara od mondenskog letovališta Taormine. Poseduje prelepu privatnu plažu sa ležaljkama i suncobranima koji su svim našim gostima besplatni za korišćenje. Sve sobe poseduju centralni klima uređaj i imaju svoju terasu. Sobe su opremljene televizorom, telefonom, a u kupatilu je dostupan fen. Sobe se čiste svakodnevno. Internet je dostupan uz doplatu u zajedničkim prostorijama hotela. Sobe ne poseduju frižider, ali je isti moguće iznajmiti uz doplatu na recepciji. U hotelu se služi italijansko - mediteranski doručak na bazi švedskog stola, dok se večera služi u okviru hotelskog menija koji se razlikuje po danima (set od 2 italijanska tanjira različitih kombinacija jela). U okviru hotela se nalazi se i zatvoreni bazen, kao i prostrana terasa sa raznovrsnim sadržajima.
Snažno preporučujemo doplatu za večeru u hotelu tokom trajanja aranžmana (polupansion) u iznosu od 70EUR po osobi.

Aranžman obuhvata
- 9 noćenja sa doručkom u Hotelu Kennedy 3* u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama ili mini apartmanima
- Trajekt na relaciji Vila San Đovani - Mesina / Mesina - Vila San Đovani
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio i video oprema, A/C) na relacijama prema programu
- Obilaske prema programu (Rim - panoramsko razgledanje grada);
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana;
- Organizaciju putovanja u celini.

Aranžman ne obuhvata
- Doplatu za večeru u hotelu tokom trajanja aranžmana (polupansion) u iznosu od 70 evra
- Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 € - 1, 25 € dnevno - plaćanje u agenciji;
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Taorminu i okolinu (uvedena 01.07.2012. / plaća se u agenciji) – za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju/po osobi. Deca do 10 godina ne plaćaju taksu;
- Fakultativne izlete, transfer i vožnju brodićem od luke Punta Sabbioni do Venecije i nazad;
- Individualne troškove putnika.

Napomene
- Za polazak iz Novog Sada, Niša i Kragujevca cena iz tabele se uvećava za 10 €.
- Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda. Prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika - minimum 40 (proveriti u agenciji).
- Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja - Dunav osiguranja.
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Način prijavljivanja
- Popunjavanjem on-line prijave na sajtu (pogledajte tabelu sa cenama)
- Dolaskom u poslovnicu Agencije (spisak poslovnica).
- Popunjavanjem prijave kod Agencije

Način plaćanja
- Prva rata 3000 dinara prilikom prijave, narednih 4000 dinara 10 (deset) dana od dana potpisivanja Ugovora.
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 20 dana pred putovanje.
- Agencija obračunava sve uplate prema prodajnom kursu Halkbank

Palermo i Monreale
Celodnevni izlet do Palerma, glavnog grada ostrva i obilazak katedrale u Monrealu čije tavanice ukrašava 6000 kv metara mozaika s kraja XII. Sledi panoramski obilazak Palerma: ulica Vittorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, trg Kuatro kanti, Trg sramote, pozorišta Politeama i Masimo. Zanimljivo je da je glavni grad Sicilije rangiran kao jedna od vodećih destinacija u svetu kada je u pitanju ulična hrana. Preporučujemo da slobodno vreme tokom izleta iskoristite za šetnju ulicama grada i uverite se u to.

Etna i Katanija
Etna (3.340m) je jedan od razloga zbog kojih svako želi da poseti Siciliju. Obilazak najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera i osećaj dok gazite po kamenčićima od lave na 2800 m, kada je sve oko vas tamno sivo, a ispod vas oblaci svakako je nešto što morate da doživite. Krateri su prosto nestvarni, zemlja je tu već crvenkaste boje, a dok slušate priču o nedavnim erupcijama postajete svesni da ste na aktivnom vulkanu. Odlazak na visinu od 1.900 m i šetnja oko starijih ugašenih kratera predstavlja nezaboravnu avantura dok hodate po površini koja je kao sa neke druge planete. Nakon obilaska Etne, nezaobilaznu putanju predstavlja Katanija - prelep grad na obali Jonskog mora koji gotovo da leži kompletan na lavi, koja se izlila tokom brojnih erupcija. Katanija je drugi po veličini grad na Siciliji. Kako se nalazi ispod Etne, više puta je uništavan i ponovo izgrađivan, ima barokni stil, uglavnom u sivoj boji (kažu da je i lava korišćena za izgradnju grada), a grad koji danas vidimo dobio je svoj izgled nakon velikog zemljotresa 1693. godine.

Sirakuza i Sicilija outlet
Obilazak prelepog baroknog grada Sirakuze koji je pod zaštitom UNESCO-a. Lepota ovog mesta kao i brojne legende koje prate istoriju ovog grada inspirisali su pisce, mislioce poput Cicerona i Anuncija… ostrvo Ortiđo, prelepa katedrala koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, Arteuzina fontana, ostaci Apolonovog hrama… Sirakuza je čuvena po bogatoj istoriji, jer je dugo bila važna kolonija antičke Grčke. Glavni trg će vam delovati poznat odnekud, a onda ćete shvatiti da je tu sniman film Malena sa Monikom Beluči.
Posle obilaska Sirakuze, posetićemo najveći outlet šoping centar na Siciliji u kome se nalazi preko 100 brendova gde po najnižim cenama možemo uživati u kupovini. Gucci, Piquadro, Armani, Trussardi, Mango, Calvin Klein, Lacoste - samo su neki od brendova koji su dostupni u ovom poznatom outlet selu.

Taormina by night
Ovaj grad podjednako je živ i danju i noću, odzvanja žamor, a kaldrmisanim ulicama koračaju radoznali turisti iz celog sveta. Prepun je butika, kafića i restorana. Kafići su mahom na stepenicama, pojedini imaju samo jastuke na kojima se na stepeništu sedi. Trgovi su vrlo živi, na njima slikaju portretisti, sviraju muzičari ili nemo stoje pantomimičari. Sve je u pokretu i veoma, veoma lepo. Na glavnom trgu se nalazi i predivna katedrala - Duomo di Siracusa, a čim prođete taj trg, sa leve strane videćete mali trg sa dva-tri kafića u kojima je uveče divna džez muzika i prepuno je ljudi i jako je prijatno za večernji izlazak.
Catania by night
Katanija je grad koji ima dobar i najživlji noćni život na Siciliji. Postoji mnogo klubova i diskoteka, kao i oblasti u gradu sa pregršt barova gde ljudi mogu da uživaju u noćnom provodu. Centar grada je glavna zona za izlaske, sa velikim brojem kafica koji su načičkani jedan do drugog. Ovaj sicilijanski grad je i univerzitetski grad i noću ima mnogo mladih koji se do ranih jutarnjih časova provode u divnim barovima i klubovima.

Venecija (brodić)
Vožnja brodom do venecijanskog pristaništa. Venecija je nekadašnja srednjevekovna Mletačka Republika, izgrađena je na 120 ostrva, ima 177 kanala i oko 400 mostova. Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka, toranj Kampanile, most Rialto... Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima povratak brodom u luku Punta Sabioni i polazak ka Beogradu...

Plaža Đardini Naksos
Plaža Đardini Naksos - (ital. Giardini Naxos) grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, u okviru okruga Mesina, oko 60 km udaljeno od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno sa susednom Taorminom, poslednjih decenija dobija na značaju i razvija se u poznato letovalište. Tokom letnjih meseci duž dugačke šljunkovite plaže možete iznjamiti ležaljke i suncobrane na lidima, koji u večernjim časovima postaju mesto skupljanja lokalnog stanovništva, italijanskih i stranih turista.
Pravi je užitak provesti letnje dane u ovom mestu, idealnom mestu za potpuni doživljaj ostrva. Fina, peščana plaža i mirna voda, pružaju dobre uslove za plivanje, i za sportove na vodi, a teško je odoleti šetnji pored divnog starog grada i veličanstvene rive. Setnjom uz obalu možete odmarati u nekom ribljem restoranu, tratoriji ili poslastičarnici, gde uz dobro vino oprobate narodne kulinarske specijalitete ovog dela ostrva.

Balkan Fun

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2686 064
  +381 60 500 61 60
 • Adresa:
 • Balkanska 27, Beograd

  Poslovnice:
  TC Kalča (prizemlje)
  tel: +381 18 310 50 30
  +381 69 500 25 24
  email: nis@balkanfun.rs
 • Website:
 • https://www.fungroup.rs

Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu