Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom

Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom
Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom
Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom
Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom
Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom
Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom
Rim - 6 dana / 3 noći, autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Rim - Vatikan- Napulj - Pompeja

6 dana (3 noćenja u hotelu kategorije 3* u Rimu) - autobusom

Polasci::
- 01.11.2017. - 06.11.2017.;
- 29.12.2017. - 03.01.2018.;
- 05.04.2018. - 10.04.2018.;
- 27.04.2018. - 02.05.2018.
Lacio sa glavnim gradom Rimom poznat je kao Srce Italije. Oblast drevnog Lacijuma koja se poklapa sa današnjim Lacijom, bila je centar starorimske države i matično područje latinskog jezika. Glavni grad Italije Večni grad - Caput Mundi, najmoćniji grad u istoriji civilizacije koji vekovima ne gubi primat evropskog i svetskog centra umetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva. Nalazi se u centralnom delu zapadne obale Apeninskog poluostrva na reci Tibar, prostire se na čuvenih sedam brežuljaka. Šira gradska zona Rima ima oko 3,8 miliona stanovnika. U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svetskih centara hodočašća. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog poseta ovom gradu. Simboli antike uklopljeni su u urbani gradski ambijent - Koloseum, Panteon, Forum Romanum... Centar grada udaljen je svega 24 km od obale Tirenskog mora koje čitavoj oblasti daje predivnu, prijatnu i blagu klimu - još jedan od mnogih razloga da proverite da li zaista svi putevi vode u Rim.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Novi Sad - Ilok (oko 140 km)

Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2,u 14.30 sati. Polazak autobusa u 15.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Iloka. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Rijeke.
2. dan Ilok - Rim (oko 1232 km)
Nastavak putovanja kroz Italiju pored Trsta, Padove, Bolonje, Firence, banje Chiusi. Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Informativno panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava sv. Anđela i Crkva sv. Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan Rim - Pešačko razgledanje: Forum, Koloseum, Rim
Doručak. Nastavak obilaska grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Slobodno vreme. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesto na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo Buonaroti. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan Rim - Pompeja - Napulj - Rim (oko 491 km)
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet “Pompeja i Napulj. U 1. veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Obilazak istorijskog dela grada: Bazilika, forum, trg Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuda, pekara, javna kuda, teatar... Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO–a. Panorama obilazak grada: trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra, Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme. Povratak u Rim. Noćenje.
5. dan Rim - Vatikan - Rijeka (oko 741 km)
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, enklava okružena gradom Rimom. Sedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. veka, obilazak najveće crkve na svetu: crkve Svetog Petra. Slobodno posle podne. Polazak za Beograd u kasnim poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju i Sloveniju sa kraćim usputnim odmorima. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Rijeke. Vožnja kroz Hrvatsku.
6. dan Rijeka - Novi Sad - Beograd (oko 627km)
Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima, dolazak u Niš u popodnevnim satima.

Cena putovanja po osobi:
- 01.11. (jesen) - 179 evra , doplata za jednokrevetnu sobu - 75 evra ;
- 29.12. (Nova godina) - 189 evra , doplata za jednokrevetnu sobu - 80 evra ;
- 05.04. (Uskrs) - 189 evra , doplata za jednokrevetnu sobu - 80 evra ;
- 27.04. (1. maj) - 189 evra , doplata za jednokrevetnu sobu - 80 evra ;

U cenu putovanja je uključeno:
- Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja);
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice u Rimu (ime konkretnog hotela biće poznato 10 dana pre početka putovanja);
- Razgledanje prema programu;
- Troškove organizacije putovanja;
- Usluge vodiča za sve vreme putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Fakultativni izleti i ulaznice
- Gradska taksa: hotel 3* – 4 € po noći po osobi; hotel 4* – 6 € po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).

Umanjenja
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za sopstveni prevoz 75 evra po osobi (Važno: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

Opcione doplate:
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
- Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz – 35 eur po osobi po noćenju
- Doplata za dodatno sedište: 90 evra
- Transfer – Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama: - Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 € - Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 € - Niš, cena povratnog transfera: 20 € - Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

Smeštaj:
- Hotel Alba Rome*** , Rim, Viale di Torre Maura, 81, Tel: +39 06 90282887, www.hotelalbaroma.com
Hotel se nalazi na jednom od glavnoh pravaca koji vode u centra Rima, gde se Via Casalina ukršta sa Grande raccordo Anulare. U blizini hotela nalazi se stanica Anagnina na metro liniji A koja ide direkto do stanice Termini. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom i klimatizacijom. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje.
- Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

Fakultativni izleti:
- Poludnevni fakultativni izlet Forum i Koloseum: Cena izleta: 35 evra. U cenu je uklučen odlazak autobusom (povratak je individualan), rezervacija, ulaznica za Koleoseum, Forum, Palatino, usluge vodiča.
- Celodnevni izlet Pompeji i Napulj: Cena izleta: 50 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica, usluge vodiča i razgledanje prema programu.
- Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu: Cena izleta: 45 evra odrasli / 35 evra deca do 12 godina. U cenu je uključen odlazak metroom, (povratak je individualan), rezervacija, ulaznica i usluge vodiča.
- Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Važne napomene za putovanje:
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.

Uslovi i način plaćanja:
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja
- Plaćanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organizatora ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu).
3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese).

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje:
Putnicim se preporučuje da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Uniqa.

Opšte napomene za putovanja:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
- Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
- Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2017 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300055359 od 25.01.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom