prethodna
Rim - 6 dana, autobusom
Rim - 6 dana, autobusom
sledeća
Rim sa posetom Napulju - 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Rim sa posetom Napulju - 6 dana / 3 noćenja, autobusom

Rim - 6 dana, autobusom

Rim - 6 dana, autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2+1po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Rim
6 dana, autobusom, minimum 45 putnika

Popust za rane rezervacije 7%
(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba, broj mesta je ograničen).

Termini:
- 07.11.-12.11.2017.
- 29.12.2017.-03.01.2018.
- 13.02.-18.02.2018.
- 04.04.-09.04.2018.
- 27.04.-02.05.2018.
„Svi putevi vode u Rim” - glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rimljani su se iskazali ponajviše u politici, upravi i organizaciji carstva. Rimska dela prožeta su osećajem veličanstvenosti i snage. Taj osnovni značaj rimskog graditeljstva neminovno će oduševiti posetioca kada bude razgledao forume, amfiteatre, bazilike, slavoluke…

Program putovanja:
1. dan Niš - Beograd - Rim

Polazak sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC „Tempo“ u 11,00 h. Direktna vožnja do Beograda. Usputna zadržavanja radi preuzimanja putnika iz gradova duž auto puta. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u 15,00 h, (transfer iz Novog Sada do Beograda u 13,30 h sa parkinga kod lokomotive). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju prema Rimu.
2. dan Rim
Dolazak u Rim u podnevnim satima. Od 14,00 h smeštaj u hotel. Posle smeštaja, odlazak javnim gradskim prevozom do centra grada. Panoramska šetnja istorijskim centrom Rima, grada starog 28 vekova sa lokalnim vodičem: Sv. Petar u lancima, Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Kampidoljo, via Korso, Fontana di Trevi, Španski trg... Slobodno vreme za šetnju. Individualni povratak javnim gradskim prevozom do hotela. Noćenje.
3. dan Rim - (Tivoli)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. (Individualni doček Nove godine na otvorenom). Fakultativa: Izlet do Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča Vile d`Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana, izgradio kardinal d`Este, kao svoj letnjikovac sa velelpnim fontanama, vodoskocima i jezerima. Povratak u hotel.
4. dan Rim - (Pompeji i Napulj)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Pompeja i Napulja. Razgledanje, u pratnji lokalnog vodiča, arheoloških ostataka grada nestalog u vulkanskoj erupciji 24. avgusta 79. godine. Odlazak do Napulja. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada: Kastel del Ovo, Kastel Nuovo, Pjaca del Plebišito...
5. dan Rim - (Vatikan)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno za individualne aktivnosti do kasnijih večernjih sati. Polazak za Beograd u 20,00 h. Direktna noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku. Fakultativa:, Obilazak Vatikana u pratnji lokalnog vodiča: Muzej, Sikstinska kapela, bazilika Sv. Petra... Individualni povratak u centar grada i mesta polaska autobusa u blizini Koloseuma. Za ovu fakultativnu posetu, neophodno je, zbog blagovremene rezervacije termina ulaska, prijavljivanje kod uplate aranžmana. Plaćanje predstavniku partnerske agencije u Rimu.
6. dan Beograd - Niš
Dolazak u Beograd u podnevnim satima. (transfer za Novi Sad u podnevnim satima). Nastavak puta za Niš. Dolazak u večernjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Napomena: Fakultativni izlet do Tivolija za 01. januar 2018. god. nije planiran!

Cena obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim ili spratnim autobusom (A/C, audio, video...),
- smeštaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni, posluživanje prema italijanskim normativima) u hotelu sa 4* u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni),
- obilazak Rima sa lokalnim vodičem prema programu (Rim - panorama grada, pešačko razgledanje centra grada), sa uključenim kartama za javni gradski prevoz
- licenciranog pratioca grupe, troškove organizacije aranžmana.

Cena ne obuhvata:
- polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. Paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
- obaveznu komunalnu taksu za Rim (plaća se na recepciji hotela) 6 € po noćenju i osobi za boravak u hotelima sa 4* i 4 € po osobi i noćenju za hotele sa 3*!
- doplatu za jednokrevetnu sobu - 75 eur po osobi za 3 noćenja sa doručkom.
- individualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
- doplata za polaske iz Vranja, Leskovca, Negotina i Zaječara 20 eur po osobi - potreban minimum 20 osoba po destinaciji

Cene fakultativnih sadržaja programa po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):
- Tivoli, Villa d'Este (sa ulaznicom) - 30 €
- Vatikan (sa ulaznicom) - 35 €
- Pompeja (sa ulaznicom) i Napulj - 45 €

Opis i lokacija hotela:
Hotel sa 4* tipa „Alba” www.hotelalbaroma.com, smešteni unutar kružnog toka GRA oko Rima, u blizini autobuskih stanica gradskih linija kojima se stiže do metro stanica i do centralnih metro stanica u gardu Ili autobuskim linijama od hotela do centralnih delova grada. Raspolažu, dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni), recepcijom, restoranom, liftom...
Hotel sa 3* tipa „Princess“, smešteni unutar kružnog toka GRA, oko Rima. U blizini metro i autobuskih stanica (200-500 m). Raspolažu, dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni), recepcijom, restoranom, liftom...

Način plaćanja
U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:
- 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 mesečnih rata po završetku putovanja, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
- Platnim karticama
- Faktoring: odloženo, bez kamate, bez uvećanja, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 rata). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

Opšte napomene (sastavni deo programa putovanja):

Napomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
- Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
- U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
- Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

Napomene u vezi fakultativnih izleta i usluga:
- Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
- Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
- Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

Ostale napomene:
- Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
- Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4, 5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
- Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred.
- Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
- Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
- Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
- Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
- Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (tax fre).
- Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
- Organizator putovanja je u sistemu YUTA garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2017 od 25.01.2017.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300055268 Od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
- Kod organizatora putovanja možete uplatiti paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “Euroturs Nis” doo, licenca OTP br. 49/2016
- Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja - YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Euroturs

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 18 24 82 64
  +381 18 24 92 55
  +381 18 52 12 00
  +381 18 25 78 55
 • Adresa:
 • Cara Dusana 94, Niš

  Ogranak Euroturs Beograd
  Avalska 2
  +381 11 32 85 001
  +381 11 32 85 002
  +381 11 32 85 006

  Ogranak Euroturs Novi Sad
  Vase Pelagića 11
  +381 21 38 25 025
  +381 21 38 25 026

  Ogranak Euroturs Vranje
  Kneza Miloša 20
  +381 17 40 58 98
  +381 17 40 58 99
 • Website:
 • www.euroturs.rs

Hit ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci