Sicilija - autobusom

Sicilija - autobusom

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Sicilija - Rim - Pompeja - Napulj

1. dan, Beograd (24.04.2011.) – Nedelja
Polazak u 17h časova. Vožnja autobusom sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti preko Hrvatske i Slovenije.
2. dan, Rim (25.04.2011.)
Dolazak u Rim oko podneva. Smeštaj u hotel i kratak odmor. U poslepodnevnim časovima panoramsko pešačko razgledanje antičke strane Rima: Trg Venecija, Coloseum, ulica Carskih foruma, Panteon, Fontana di Trevi, Španski Trg... Slobodno poslepodne. Noćenje.
3. dan, Rim (26.04.2011.)
Doručak. Slobodan dan. Za sve zainteresovane fakultativna poseta Vatikanskom Muzeju i crkvi Sv.Petra (obilazak vodi lokalni vodič, cena programa je 30eur). Slobodno poslepodne. U predvečernjim časovima polazak za Siciliju. Vožnja ka jugu Italije sa usputnim pauzama radi odmora.
4. dan, Bari - Palermo - okolina (27.04.2011.)
Dolazak u luku Villa San Giovani u ranim jutarnjim, ukrcavanje na trajekt i prelazak na Siciliju, najveće mediteransko ostrvo. Prelazak Mesinskog moreuza traje oko 30 minuta. Po dolasku u Mesinu nastavak putovanja za Palermo, najveći sicilijanski grad. Smeštaj u hotel u okolini Palerma. Kratak odmor u hotelu. Panoramsko pešačko razgledanje grada: katedrala iz XII veka, dvorac Normana gde je zasedao najstariji Parlament u Evropi, kapela Palatina, crkva sv. Jovana i slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan, Palermo - okolina (28.04.2011.)
Doručak. Slobodan dan u Palermu. Noćenje.
6. dan, Đardini Naxos - Pjaca Armerina - Taormina (29.04.2011.)
Doručak. Polazak za Pjaca Armerinu. Obilazak carske vile iz IV veka sa najbolje očuvanim podnim mozaicima kasnoantičkog perioda. Na mozaicima su prikazane scene iz lova kao i razna božanstva. Vila je bila zatrpana te su mozaici odlično očuvani a sama veličina vile je zadivljujuća. Nastavak puta ka. mestu dardini Naxos, čuvenom letovalištu na istočnoj obali. Po dolasku u hotel kratak odmor. Zajednički polazak lokalnim gradskim autobusom na Taorminu, najpopularnije mesto na istočnoj obali sagradjenom na steni iznad mora i sa uskim, slikovitim ulicama koje su prepune restorana, poslastičarnica, prodavnica. U Taormini se nalazi i jedno od najlepših antičkih pozorišta sa terasom koja se uzdiže na 200m iznad mora i sa koje se pruža prelep pogled na Siciliju. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje (gradski autobusi koji saobraćaju su dosta kraći od turističkih kojima je uspon na stenu zabranjen i otežan).
7. dan, Đardini Naxos - Etna i etno selo (30.04.2011.)
Doručak. Slobodno vreme za odmor. Za sve zainteresovane fakultativni program poseta Vulkanu Etna (3.340 m) - najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa nekoliko aktivnih manjih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera (20 eur) ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (60 eur. Sam odlazak do vulkana zavisi i od vremenskih uslova). Po završetku razgledanja, povratak u dardini Naxos. Nastavak puta ka etno selu Savoka u kojima je sniman legendarni film "Kum".. Mozete se slikati ispred crkve sv.Lucije koja je posluzila kao kulisa za čuvenu scenu venčanja ili popiti espresso u baru „Viteli“ ispred koga je snimljena poznata scena prosidbe. Povratak u hotel. Noćenje.
8. dan, Pompeja (01.05.2011.)
Rani doručak. U 07:30 polazak ka luci Mesina. Prelazak Mesinskog moreuza trajektom. Nastavak putovanja autobusom ka Pompei. Obilazak čuvenog arheološkog lokaliteta koji je zatrpan pepelom u čuvenom zemljotresu i vulkanskoj erupciji vulkana Vezuf.Upravo zahvaljujući tom višemetarskom nanosu, danas se možemo diviti originalnoj antičkoj rimskoj arhitekturi. Polazak ka hotelu. Noćenje
9. dan, Napulj (02.05.2011.)
Doručak. Polazak ka Napulju. Panoramsko razgledanje strogog centra grada. Slobodno vreme. Polazak u popodnevnim časovima za Beograd. Noćna vožnja preko Slovenije.
10. dan, Beograd (03.05.2011.)
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

U cenu aranžmana uračunato je:
- Prevoz udobnim turističkim autobusom sa svim troškovima putovanja
- Brodski prevoz preko Mesinskog moreuza
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama sa kupatilom u hotelima sa 3* na bazi noćenja sa kontinentalnim doručkom (samousluživanje): 1 u Rimu, 2 u Palermu, 2 u dardini Naxos, 1 u Napuljskoj regiji. Za razliku od prva 2 ležaja, III ležaj u sobama može biti pomoćni te bitnije ugroziti komfor putnika.
- Doplata za jednokrevetnu sobu je 100 eur
- Usluge licenciranog vodiča iz Srbije na srpskom jeziku tokom celog putovanja
- Troškove izrade, rezervacija i realizacija programa.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Troškovi medjunarodnog putnog osiguranja za vreme boravka u inostranstvu (10 eur),
- Troškovi fakultativnog programa posete Vatikanskom muzeju (30 eur), Vulkanu Etna (20 eur - 60 eur), ulaznica za posetu lokaliteta Piazza Armerina (Putnik koji ne zeli da poseti pomenuto, slobodan je u mestu boravka, restoranu na parkingu ili kod autobusa)
- Troškovi prevoza gradskog autobusa na relacii dardini Naxos - Taormina
- Troškove posete arheološkom lokalitetu Pompeja (20 eur). Cena karte je uvećana za troškove lokalnog vodiča.
- Vodič iz autobusa će vršiti prevod na srpski jezik
- Rezervacija sedišta u autobusu: II i III red 15eur po osobi; IV i V red 10eur po osobi.
- Raspored sedenja za ostala mesta obavlja se redom shodno datumu prijavljivanja na putovanje

Novo:
- Veći komfor - 3 putnika koji putuju zajedno u trokrevetnoj sobi, imaju na raspolaganju slobodno četvrto sedište u autobusu čime ostvarujete veći komfor

Uslovi i način plaćanja:
- Plaćanje je u din.protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu na dan uplate Vojvodjanske banke
- U celosti do polaska na put: 40% plaća se prilikom prijave.Preostalih 60% plaća se u celosti do 10.Apr
- Odloženo plaćanje čekovima na 7 rata: 40% plaća se prilikom prijave, a za preostali iznos se u roku od 7 dana deponuju čekovi u jednakim mesečnim ratama sa ispisanim valutama realizacije:
10. mart,10. april,10. maj,10. juni,10. juli,10. avgust. U protivnom se smatra da će se izmiriti u celosti do 10. aprila
- Odloženo plaćanje platnim karticama Banke Intesa na 6 rata, Alpha Bank na 3 rate

Napomene:
- Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora
- Putnicima koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Npr.: Za posetu galerijama Academia i Uffici u Firenci je za ulaz neophodna prethodna rezervacija termina zbog mogućih višečasovnih redova za ulazak
- Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administativni troškovi organizatora putovanja, brodskog prevoznika, hotela, autobuskog prevoznika i sl. te otkaz putovanja bez obzira na razlog otkazivanja povlači i nadoknadu tih troškova, a oni su shodno datumu otkazivanja:
**Od momenta prijave do 30 dana pred polazak na putovanje 20 eur
**U terminu 30 - 20dana pred polazak 125 eur
**U terminu 20 - 5 dana pred polazak 295 eur
**U terminu koji je kraći od 5 dana pred polazak kao i nepojavljivanje putnika na polasku celokupan iznos
- Minimum putnika za realizaciju programa je 40
- Agencija zadržava pravo promene programa kao i otkaza putovanja shodno uslovima o putovanju, a najkasnije 5 dana pred polazak.
Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%