1. maj 2017. - Sicilija

1. maj 2017. - Sicilija

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Sicilija
& Rim, Napulj, Pompeja, Kapri
desetodnevni aranžman autobusom, minimum 45 osoba

Popust za rane rezervacije 7%
(za uplatu u celosti do 60 dana pre polaska, broj mesta je ograničen).

Termin:
28.04.-07.05.2017.
Program putovanja:
1. dan Niš - Beograd - Rim

Polazak sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC „Tempo“ u 12,00h. Direktna vožnja do Beograda. Usputna zadržavanja duž autoputa radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u 16,00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju prema Rimu.
2. dan Rim
Dolazak u Rim oko podneva. Panoramsko razgledanje Rima sa lokalnim vodičem: Termini, Sv. Petar u lancima, Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Kampidoljo, vija Korso... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan Rim (Vatikan) - Sicilija
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju. Polazak na Siciliju u kasnijim večernjim satima. Fakultativa:, Obilazak Vatikana sa lokalnim vodičem: Muzej, Sikstinska kapela, bazilika Sv. Petra... Noćna vožnja kroz Lacio, Kampaniju i Kalabriju do Vile San Đovani. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak na Siciliju.
4. dan Sicilija (Đardini Naksos) (Forca D'Aagro, Savoka, Taormina)
Dolazak na Siciliju u jutarnjim satima. Odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Noćenje. Predlažemo individualni obilazak Taormine, najlepšeg letovališta na Siciliji sa crkvama Sv. Katarine, Sv. Nikole, grčkim amfiteatrom, gradskom većnicom, palatom Di Stefano... Noćenje. Fakultativa: U po podnevnim satima izlet do sicilijanskih sela Forca d’Agro i Savoka, poznatih po kadrovima iz filma „Kum”, obilazak katedrale Sv. Lucija poznate po sceni venčanja, bara Viteli (poznat po sceni prosidbe)... Povratak u hotel.
5. dan Sicilija (Vulkan Etna, Katanija)
Doručak. Slobodan dan. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Etne, vulkana na 3.340 m sa 400 ugašenih i nekoliko „živih“ kratera. Uspon na 1.900 m. Razgledanje ugašenih kratera. Moguć individualni uspon žičarom (uz doplatu) na 2.900 m i razgledanje kratera iz 2001. god. Silazak sa Etne i odlazak do Katanije. Slobodno za individualna razgledanja Katanije. U večernjim satima, povratak u hotel.
6. dan Sicilija (Palermo, Monreale)
Doručak. Slobodan dan. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Monrealea. Obilazak katedrale sa vizantijskim mozaicima. Odlazak za Palermo. Panoramsko razgledanje Palerma: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U po podnevnim satima povratak u hotel.
7. dan Sicilija - Mesina - Pompeja
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno do polaska za Mesinu u po podnevnim satima. Po dolasku slobodno do ukrcavanja na trajekt u večernjim satima. Prelazak u Kalabriju Nastavak puta autobusom, noćna vožnja. Usputna zadržavanja prema potrebi.
8. dan Pompeja - Kastelammare di Stabija
Dolazak u Pompeju u pre podnevnim satima. Fakultativa: Razgledanje, u pratnji lokalnog vodiča, arheoloških ostataka grada nestalog u vulkanskoj erupciji 24. avgusta 79. godine. Odlazak u Kastelammare. Smeštaj u hotel. Slobodno za individualno razgledanje. Noćenje.
9. dan Kastelammare di Stabija - Napulj (Kapri) - Beograd
Doručak. Polazak za Napulj. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada: Kastel del Ovo, Kastel Nuovo, Pjaca del Plebišito, Španski kvart... Slobodno za individualna razgledanja Napulja do kasnih večernjih sati. Polazak za Beograd. Direktna vožnja kroz Italiju i Sloveniju. Fakultativa: Individualni odlazak hidrogliserom do Kaprija, povratak u večernjim satima.
10. dan Beograd - Niš
Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju. Usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima. Dolazak u Beograd u po podnevnim satima. Nastavak puta za Niš. Dolazak u večernjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena obuhvata:
- prevoz turističkim visokopodnim solo ili spratnim autobusom (A/C, audio, video...),
- smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama sa TWC (treći ležaj pomoćni) u hotelima sa 3* prema programu: u Rimu na bazi 1 noćenja sa doručkom, na Siciliji na bazi 3 noćenja sa doručkom i na Amalfijskoj rivijeri (Kastelammare) na bazi jednog noćenja sa doručkom - doručak kontinentalni na bazi posluživanja,
- obilazak Rima sa lokalnim vodičem,
- razgledanje Napulja,
- troškove organizacije,
- licenciranog pratioca grupe

Cena ne obuhvata:
- polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. Paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
- obaveznu komunalnu taksu za Rim (plaća se na recepciji hotela) 6eur po noćenju i osobi za boravak u hotelima sa 3*; za Đardini Naksos u iznosu od 1 eur; za Amalfijsku rivijeru 2 eur!
- doplatu za jednokrevetnu sobu - 110 eur po osobi za boravak u sva tri hotela,
- Individualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
- doplata za polaske iz Vranja, Leskovca, Negotina i Zaječara 20 eur po osobi - potreban minimum 20 osoba po destinaciji

Cene fakultativnih sadržaja programa po osobi (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Vatikan (sa ulaznicom) - 35 eur odrasli
- Sicilijanska sela - 20 eur odrasli
- Vulkan Etna i Katanija - 25 eur odrasli
- Palermo i Monreale - 45 eur odrasli
- Pompeja (sa ulaznicom) - 35 eur odrasli

Cene nekih od karata: (podložne su promenama, popust za decu zavisi od lokaliteta do lokaliteta): Grčki amfiteatar u Taormini - 8 eur, žičara do Taormine (jedan pravac) - 3 eur, žičara na Etni (povratna karta) - 61 eur, gliser do Kaprija (povratna karta) - 34 eur, žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) - 1.6 eur...

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Opis i lokacija hotela:
Hotel sa 3* tipa „Alba Roma” smešteni unutar kružnog toka GRA oko Rima, u blizini autobuskih stanica gradskih linija kojima se stiže do metro stanica i do centralnih metro stanica u gardu. Ili autobuskim linijama od hotela do centralnih delova grada. Cena pojedinačne karte gradskog prevoza je cca 1,50 eur. Važi za autobus i za metro (pojedinačno ili kombinovano) 100 minuta. Hotel raspolaže standardizovanom opremom rimskih gradskih hotela sa 4* - recepcijom, salom za doručak, sobama sa dva ležaja i trećim pomoćnim (fotelja na razvlačenje), kupatilima sa TWC...
Hotel sa 3* tipa „Baia degli dei“ www.hotelbaiadeglidei.it. Nalazi se u predivnom zalivu Rekanti, odmah uz more. U blizini hotela su mnogobrojni restorani, barovi i prodavnice suvenira. Pored hotela je stanica gradskog autobusa, kojim se može stići do centra grada i Taormine. Raspolaže sa 47 soba sa dva i trećim pomoćnim ležajem (fotelja na rasklapanje), TV, sefom (upotreba uz doplatu), TWC... Restoranom, barom, baštom, privatnom plažom (upotreba suncobrana i ležaljki uz doplatu)
Hotel sa 3* tipa „Villa Serena“ www.hotelvillaserena.it Nalazi se u Napuljskom zalivu između Napulja i Sorenta. Raspolaže sa 60 moderno nameštenih soba sa dva i trećim pomoćnim ležajem (fotelja na razvlačenje), svaka soba TWC, TV, terlefon... Recepcijom... Liftom, restoranom, salonima, bazenom, baštom...

Način plaćanja
U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize Narodne banke Srbije na dan uplate:
- 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 mesečnih rata po završetku putovanja, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
- Platnim karticama
- Faktoring: odloženo, bez kamate, bez uvećanja, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 rata). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

Opšte napomene (sastavni deo programa putovanja)

Napomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
- Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
- U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
- Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

Napomene u vezi fakultativnih izleta i usluga:
- Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
- Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
- Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

Ostale napomene:
- Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
- Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4, 5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
- Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred.
- Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
- Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
- Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
- Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
- Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (tax fre).
- Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
- Organizator putovanja je u sistemu YUTA garancija putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
- Kod organizatora putovanja možete uplatiti paket putnog osiguranja (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
- Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “Euroturs Nis” doo, licenca OTP br. 49/2016
- Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja - YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.
Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike