prethodna
Milano
Milano
sledeća
Milano - 5 dana, autobusom
Milano - 5 dana, autobusom

Milano - 5 dana / 2 noći, autobusom

Milano - 5 dana / 2 noći, autobusom
Milano - 5 dana / 2 noći, autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Milano, sa posetom Torinu, Komu i Luganu - 5 dana / 2 noći, autobusom.

Polasci:
- 12.10.2017. - 16.10.2017.
- 29.12.2017. - 02.01.2018.
- 14.02.2018. - 18.02.2018.
- 05.04.2018. - 09.04.2018.
- 27.04.2018. - 01.05.2018.

Cene su u evrima za aranžman po osobi.
Lombardija je najnaseljenija i najbogatija među dvadeset regija Italije i jedna od najrazvijenijih u Evropskoj uniji. Na teritoriji malo prostranijoj od Slovenije živi oko deset miliona stanovnika ili približno jedna šestina italijanskog stanovništva. Vodeća je po obimu i raznovrsnosti privrednih aktivnosti i doprinosu društvenom bruto proizvodu zemlje;
Milano, glavni grad Lombardije je ekonomska prestonica Italije, a preko dve petine od 200 najvećih italijanskih preduzeća, korporacija i banaka, ima svoja sedišta u ovoj regiji

Program putovanja:
1. dan: Beograd-Novi Sad-Ilok
(oko 141 km) Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 16.30 sati. Polazak autobusa u 17.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 18:15 kod Lokomotive. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Iloka. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Rijeke.
2. dan: Ilok-Milano
(oko 983 km) Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Vićence, Verone i Breše. Dolazak u prepodnevnim satima u Milano, moćnog srednjovekovnog vojvodstva, velike umetničke riznice i grada slavne prošlosti koji je imao značajan uticaj na gotovo sva najvažnija zbivanja tokom italijanske istorije. Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope i jedan od svetskih bankarskih i finansijskih centara kao i svetski centar trgovine svilom, visoke mode i industrijskog dizajna. Obilazak autobusom i pešice najpoznatijih znamenitosti u centru grada: grandiozni zamak Sforca – rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala – najveća u Italiji posle crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice Monte Napoleone, Đezu i Korso Vitorio Emanuele u kojima se nalaze prodavnice sa artiklima najpoznatijih italijanskih modnih brendova Armani, Versaće, Prada, Guči… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan: Milano-Komo-Lugano-Milano
(oko 205 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Komo i Lugano. Polazak za Komo smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, na krajnjem jugu istoimenog jezera, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima–dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po čitavoj Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14–18. vek). Slobodno vreme. Dolazak u Lugano. Razgledanje istorijskog centra: katedrala Sv. Lorenca, crkva Svete Marije od Anđela iz 16 veka, Gradski park, Trg reforme… Slobodno vreme. Obilazak muzeja fabrike čokolade Alprose koja je najveći proizvođač čokolade u Švajcarskoj. Slobodno vreme.. Povratak u Milano. Noćenje.
4. dan: Milano-Torino-Milano-Sežana
(oko 714 km). Doručak. Fakultativni izlet u Torino (290 km) koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po a poznat je kao "najindustrijalizovaniji“ grad Italije, koji je i sedište svetski poznatih automobilskih kompanija: "Fijat", "Lanča" i "Alfa Romeo". Bio je sedište porodice Savoja kao i prvi glavni grad prve Italijanske Republike od 1861– 64. kada je sedište novonastale države premešteno u Rim zbog njegovog istorijskog i verskog značaja i središnjeg geografskog položaja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kapija Porta Palatina iz vremena starog Rima, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, ulica Po poznata po arkadama koje vode do reke Po, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom na Alpe, most Vitoria Emanuela na reci Po, toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, trgovi Sv.Karla, Savoj, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, crkva Sv.Kristine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, gradska većnica iz 17.veka, fontana Anđelika sa divnim figurama, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Slobodno vreme. Povratak u Milano i polazak prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko–italijanskoj granici.
5. dan: Sežana-Novi Sad-Beograd
Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Rijeke ili Bregane. Nastavak vožnje kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Iloka. Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim I prepodnevnim satima.

Smeštaj:
Hotel B&B Milano - Sesto 3*: Viale Ercole Marelli 303, Tel.: +39 0222471152, www.hotelbb.it
Hotel se nalazi u predgrađu Milana, 8 km od istorijskog centra, u neposrednoj blizini stanice Sesto Marelli na metro liniji 1 (crvena) sa kojom se stiže za 15 minuta do trga Duomo. Hotel ima recepciju, restoran za doručak, automat za prodaju hrane i pića, besplatan wi–fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom, klimatizacijom i sefom. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje. Za doručak se poslužuje hleb, pecivo ili tost, buter, džem ili med, mleko, kafa ili čaj
- Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela hotelom iste ili više kategorije.

Cena putovanja uključuje:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni autobus ili dabldeker sa audio i video opremom),
- dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Milanu,
- razgledanje gradova prema programu,
- usluge vodiča
- troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne uključuje:
- gradska turistička taksa u Milanu, 3 evra po osobi i po noćenju u ovom hotelu kategorije tri zvezdice (plaćanje je isključivo na recepciji hotela),
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Popusti:
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za sopstveni prevoz 60 evra po osobi (Važno: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

Doplata:
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
- Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz – 30 eur po osobi po noćenju
- Doplata za dodatno sedište: 70 evra
- Transfer – Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama: Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 € / Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 € / Niš, cena povratnog transfera: 20 € / Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

Fakultativni izleti:
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom Jezero Komo–Lugano u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom na navedenoj relaciji, obilasci prema programu i usluge vodiča.
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom Torino u trajanju od oko 12 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom na navedenoj relaciji, obilasci prema programu i usluge vodiča.
- Prijavljivanje za ovaj izlet je prilikom rezervacije putovanja a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi.
- Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta.
- U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korekciju cene.

Važne napomene:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
- Mesta Ilok i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i četvrtog dana putovanja.

Uslovi plaćanja:
- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu banke Intesa, na dan uplate
- Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti minimum 40%, ostatak najkasnije do 15 dana pred put
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovina,
- platnim karticama Banke Intesa (master, visa, amex) - na rate - 40% prilikom rezervacije, ostatak 60% do 6 rata - Bez kamate
- čekovima građana - na rate - 40% prilikom rezervacije, ostatak 60% na rate do 30.03.. Čekovi se ispisuju na datume 01./10./20. u mesecu, a poslednja rata može biti najkasnije do 30.03.2018.
- uplatom na račun agencije - kao fizičko ili pravno lice.

Način plaćanja iz inostranstva:
- uplatom na devizni račun Agencije uz izdavanje deviznog predračuna klijentu;
- Bankarski troškovi idu na teret uplatioca.

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000001079 , od 25.01.2017. osiguravajuće kompanije Akcionarsko društvo za osiguranje Milenijum Osiguranje ado, Novi Beograd ul. Bulevar Mihajla Pupina br. 10L.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog program molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.

Napomena:
- Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta-pasoše i njihovu validnost.
- Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice
- Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije