Italija i Slovenija

Italija i Slovenija
Italija i Slovenija

Autobuski aranžman, 3 noćenja

Promo cena važi za odredjen kapacitet smeštaja u zavisnosti od termina.

Za realizaciju putovanja potrbno je minimum 45 putnika
Ljubljana je glavni grad Slovenije. Nalazi se u centralnom delu Slovenije u tkz. ljubljanskoj kotlini, između Alpa i Jadranskog mora na reci Ljubljanici. Ljubljana je kulturni, naučni, ekonomski, politički i administrativni centar Slovenije. Bled sa svojim prirodnim lepotama i čistom prirodom predstavlja najposećeniji turistički centar u Sloveniji. Opština Bled se nalazi na severozapadu države. Zapadni deo je usred planinskog masiva Julijskih Alpa, dok se u istočnom delu nalazi Bledsko jezero sa prijezerskom ravnicom, gde se Sava Dolinka i Sava Bohinjka spajaju i stvaraju reku Savu.
Lido di Jesolo je primorski deo grada Jesolo sa mnoštvom hotela i vila i jedno je od najpoznatijih italijanskih letovališta. Nalazi se u severo-istočnom delu Italije na Jadranskom moru u blizni Venecije.
Venecija je čudesna i jedinstvena. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena u V veku u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko sto malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Venecija je zbog toga prozvana „Serenissima“ - presvetla. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.
Padova je najstariji Italijanski grad smešten između Venecije i Verone. Poznata je po velikom broju arhitektonskih bisera od kojih je najveći prelepa bazilika Svetog Antonija, u kojoj se i danas nalaze njegove relikvije i grob.
Verona je grad emocija, čuvene Šekspirove tragedije „Romeo i Julija“. Ovaj velelepni, aristokratski grad može da se pohvali mnogobrojnim draguljima srednjovekovne arhitekture, koji svake godine dočekuje na hiljade ljubitelja umetničkih dela.
Izola je turističko odredište u Tršćanskom zalivu, poznato po dobro očuvanom starom gradskom jezgru gde je vidljiv uticaj Venecijanske Republike i Habzburške monarhije. Stari deo grada leži na malom ostrvu i niskom veštačkom prevlakom spojen je sa kopnom.
Portorož je turistička prestonica slovenačkog primorja. Smešten u samom Piranskom zalivu, u blizini Italije, ovaj gradić nudi sve pogodnosti velikog turističkog letovališta. Sa svojim brojnim hotelima, marinom, sportskim terenima, zabavnim parkovima, vinotekama i kazinom, Portorož privlači posetioce iz svih krajeva sveta.
Piran je veoma poznato turističko odredište u Sloveniji, kako zbog položaja na Jadranu, tako i zbog očuvanog starog gradskog jezgra sa nizom trgova, crkava i palata.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Ljubljana - Bled
Polazak autobusa u 23.00 časa sa parkinga preko puta T.C. Buvljak u ulici Jurija Gagarina. Noćna vožnja preko Hrvatske prema Sloveniji, uz kraće pauze radi odmora po potrebi.
2. dan Ljubljana - Bled - Lido di Jesolo
Dolazak u Ljubljanu u jutarnjim satima. Obilazak Ljubljane i njenih znamenitosti: Ljubljanski grad, Prešernov trg, Gradska kuća, Robbova fontana, Zmajev most… Slobodno vreme za kafu uz reku Ljubljanicu. Nastavak puta za Bled - obilazak Bleda, šetnjom u prirodi oko prelepog jezera. Individualno mogućnost iznajmljivanja sandoline ili poseta nekom od brojnih spa centara, poseta muzeju unutar srednjovekovne tvrdjave. Polazak za Italiju. U zavisnosti od raspoloživog vremena, svraćanje u Outlet shoping centre Palmanova. Nastavak puta. Dolazak u Lido di Jesolo. Smeštaj u hotel (fakultativno - večera). Noćenje.
3. dan Lido di Jesolo - Venecija - Lido di Jesolo
Doručak. Dolazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX-XVIII vek), Bazilike Sv. Marka sa mozaicima, Duždeve palate, Mosta uzdisaja, Mosta Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najlepših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme. Povratak brodom do Punta Sabioni u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Lido i poseta tržnom centru. Povratak u hotel (fakultativno - večera). Noćenje.
4. dan Lido di Jesolo - Verona - Padova - Lido di Jesolo
Doručak. Fakultativno jednodnevni izlet za Veronu i Padovu. Verona - obilazak grada Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalijeri, Romeova kuća i Julijin balkon. Nastavak putovanja ka Padovi, obilazak grada: Trg Prato del Vale, bazilika Sv.Antonia, Palata pravde, trg Erbe. Uveče povratak u Lido di Jesolo. Noćenje.
5. dan Lido di Jesolo - Trst - Izola - Piran - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sloveniju. Usputni kraći obilazak Trsta. Nastavka puta za Sloveniju. Obilazak najiteresantnijih gradova Slovenačke rivijere - Izole i Pirana, sa starim gradskim jezgrima iz vremena srednjovekovne Istre, gde se prepliću uticaji Venecijanske Republike i Habzburške monarhije. Nakon toga usputna panorama Portoroža, turističke prestonice slovenačkog primorja i nastavak puta za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
6. dan Beograd
Dolazak u Beogradu u ranim jutarnjim satima oko 04.00h.

- Doplata za 1/1 sobu (na upit) 45 €

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke klase (visokopodni sa audio-dvd opremom i klimom)
- smeštaj u hotelu 3* u Lido di Jesolu na bazi 3 noćenja / doručak ili 3 polupansiona (doručak kontinentalni slatko - slani, večera - jela po meniu)
- obilazak Ljubljane, Bleda, Slovenačke rivijere
- organizaciju i stručno vodjstvo puta

Cena aranžmana ne obuhvata fakulativne izlete i usluge:
- brodsku kartu i check point Punta Sabioni - Venecija - P. Sabioni...15 € (jedan izlet)
- celodnevni izlet Padova / Verona... 20 €
- ulaznice za muzeje i druge nepomenute usluge
- međunarodno kolektivno zdravstveno osiguranje po uslovima UNIQA za putnike do 70 god.479,00 din

Napomena: Minimalan broj osoba za fakultativne izlete je 25 osoba. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

Uslovi i način plaćanja:
- 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama Visa, Dina, Master I Maestro.
Plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30%, do polaska još 20%, a ostatak na 3 mesečne rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta.
Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate

Opis hotela:
Hoteli u Lidu di Jesolo je kategorije 3* (Miami, Sofia, TropicalL i sl. Naziv hotela biće poznat 10 dana pre puta). Sve sobe su opremljene terasom, sopstvenim kupatilom, centralnom klimom i grejanjem, Sat TV, telefonom. Wi-Fi je besplatno dostupan u lobiju hotela. Usluga: doručak – buffet (samoposluživanje ), večera - klasičan meni.

Napomene:
- Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
- Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti.

Za ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Montesol Travel.

Montesol Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 324 80 74
  +381 11 324 80 96
  +381 11 337 36 08
 • Adresa:
 • Makedonska 30, Beograd

  Poslovnice:
  Makedonska 11/V, Beograd (direkcija)
 • Website:
 • www.montesol.rs

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja