prethodna
Toskana
Toskana
sledeća
Toskana - 5 dana, autobusom
Toskana - 5 dana, autobusom

Toskana - 5 dana / 2 noći, autobusom

Toskana - 5 dana / 2 noći, autobusom
Toskana - 5 dana / 2 noći, autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2+1po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Toskana: Luka - Montekatini Terme - Firenca - Piza - Siena - San Điminjano - 5 dana / 2 noći, autobusom.

Polasci:
- 01.04. - 05.04.2018.
- 28.04. - 02.05.2018. - 1. Maj

Cene su u evrima za aranžman po osobi.
Toskana je najživopisnija i po mnogima najlepša regija Italije. U davnoj prošlosti bila je prekrivena Tirenskim morem,koje se povuklo i dobijen je jedan od najplodnijih regiona Italije poznat po brdima prekrivenim mirisnim čempresima i vinogradima. Toskana je poznata po proizvodnji najkvalitetnih vina, uzgajanju cveća, poznata je po brojnim srednjevekovnim gradovima i slavnim ličnostima. Čuvena je u svetu i po najkvalitetnijem mermeru od koga je i Mikelanđelo pravio svoje statue - i legendarnog Davida. Firenca je glavni i najveći grad Toskane. Smeštena je na reci Arno. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere a proslavili Medičijevi koji su Firencu pretvorili u kolevku humanizma i renesanse. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli i ovom gradu, a nama na uživanje, ostavili spomenike od ne procenljive umetničke vrednosti. Piza je grad koji leži na obali Tirenskog mora, na susretu Alpa i Apenina. Nekada moćna i bogata pomorska sila a danas jedan od najposećenijih gradova Italije sa prepoznatljivim simbolom -Krivi toranj.
Luka je jedan od najlepših srednjevekovnih gradova regije Toskana. Poznat po izuzetno očuvanom sarom gradskom jezgru, okruženo zidinama iz vremena renesanse. U Luki možete videti izuzetno očuvane spomenike iz doba starog Rima, fantastičnu gradsku Katedralu kao i Trg Amfiteatro. Siena je grad koji leži na uzvišenju od 350 m nadmorske visine u srcu najpoznatije vinske regije Italije – Kjanti. Siena je jedan od najočuvanijih srednjevekovnih gradova Toskane, gradsko jezgro je pod zaštitom UNESCO-a. Poznata je po Paliu - tradicionalnim konjskim trkama, specifičnom tradicionalnom načinu života u Sienskim kontradama i najboljim vinima. San Điminjano je srednjovekovni grad koji vas vraća u period 13 veka. Savršen panoramski položaj grada pruža spektakularan pogled na okolna brda Toskane prekrivena vinogradima, maslinjacima i mirisnim čempresima.

Program putovanja:
1. dan: Beograd
Sastanak putnika na parkingu kod Sava Centra, Novi Beograd – Savska strana u 18:30 h. Polazak autobusa u 19:00 h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2. dan: Luka - Montekatini Terme
Dolazak u Luku u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. Odlazak u Montekatini Terme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan: Montekatini Terme - Firenca - Piza
Doručak. Fakultativni odlazak u Pizu i Firencu. Razgledanje Pize: Polje čudesa gde se nalazi Krivi toranj – jedan od simbola Italije, Katedrala – čuveni Pizansku Duomo i Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan“. Slobodno vreme. Nastavak puta za Firencu. Dolazak u Firencu – kolevku renesanse i najveci grad Toskane. Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodica:Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica i Đotov zvonik, Palata Uffici, Ponte Vekio – stari most… Slobodno vreme.Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: Montekatini Terme - Siena - San Điminjano:
Doručak. Napuštanje hotela. Celodnevni fakultativni izlet ka živopisnim predelima Toskane i oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradiću San Điminjano – grad tornjeva i vina koji je očuvao svoj istorijski centar. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sienu, jedan od najlepših srednjevekovnih gradova Italije. Šetnja gradom kroz kontrade puža, pantere, akvile... uz razgledanje: Crkva Sv. Katarine, Monte di Paski – prva banka evrope, trg Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije čiju unutrašnjost je ukrasio Mikelandjelo, glavni gradski trg “Il Campo“ na kome se tradicionalno održava srednjevekovna trka konja – Palio... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.
5. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

Cena putovanja po osobi:
- 01.04.-05.04.2018.: Specijalna ponuda - 109evra, Redovna cena - 139 evra
- 28.04.-02.05.2018.- 1. Maj: Specijalna ponuda - 109evra, Redovna cena - 139 evra

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu 3*
- Razgledanje Luke prema programu putovanja
- Troškove licenciranog pratioca grupe
- Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

U cenu putovanja nije uključeno:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka Agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja.
- Individualne troškove putnika
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 0,70 € do 3 € po noći po osobi u zavisnosti od lokacije i kategorizacije hotela (plaća se u period od 15.06. do 15.09.)
- Fakultativne obilaske izlete i ulaznice

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu na upit
- Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50 €

Popusti:
- Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

Smeštaj:
Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni švedski sto. Smeštaj je u nekom navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:
Smeštaj u hotelima u mestu Montecatini sa 3*:
- Hotel Corallo 3*: www.golfhotelcorallo.it/
Nalazi se u centru Montekatinija, blizu železničke stanice. Sobe su 1/2 I 1/3 I imaju satelitsku TV, klima uređaj, minibar, sef, telefon, WI FI. Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran, kongresna sala, spoljašnji bazen. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.
- Hotel Innocenti 3*: www.hotelinnocenti.com/en/
Nalazi se u srcu Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran, bazen. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, klimu, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.
- Hotel Giovanna 3: www.hotelgiovanna.com/
Nalazi se na 350m od centra Montekatinija. Sadrži restoran, bar, baštu. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Doručak je na kontinentalni na bazi švedskog stola.
- Hotel Concordia 3*:
Nalazi se u Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

Nepomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
- Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

Fakultativni izleti:
- Fakultativni izlet Siena i San Điminjano - 30 € / 20 €, deca od 2 do 12 god.
- Fakultativni izlet FIrenca i Piza - 25 € /15 € deca od 2 do 12 god.

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
- Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Uslovi i način plaćanja:
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.
- Plaćanje može biti:
Gotovinski: Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije do 20 dana pre putovanja.
Uplatom na rate:
- Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
- Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Opšte napomene za putovanja:
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
- Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
- Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Posebni zahtevi gostiju u vidu Molbe a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
- Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
- Putnik je obavezan da poseduje Međunarodno putno osiguranje koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina…), kao i međunarodno putno osiguranje.
- Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora, objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%