prethodna
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
sledeća
Toskana – 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Toskana – 6 dana / 3 noćenja, autobusom

Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom

Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana – 5 dana / 2 noćenja, autobusom
Toskana
5 dana / 2 noćenja, autobusom

Cena paket aranžmana izražena u € po osobi
Broj soba po promo ceni je ograničen
Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika

Troškovi rezervacije 300, 00 din
Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano… Toskana ima bogato kulturno-istorijsko nasledje, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkvama i trgovima... nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije - Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia... Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu...

Program putovanja:
1.dan: Beograd
Polazak iz Beograda u 18h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Putovanje preko Hrvatske I Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora I prelaska državnih granica.
2.dan: Piza - Montekatini Terme
Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Po dolasku obilazak Piazze dei Miracoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj - zvonik Katedrale… Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska za Montekatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
3.dan: Montekatini Terme - Sijena (Fakultativno) - San Gimignano (Fakultativno) - Montekatini Terme
Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Sijenu i San Gimignano. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada: Crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz 12.veka, šetnja kroz čuvene sijenske kontrade... U srcu Sijene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu - festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja odlazak na degustaciju toskanskih vina. Slobodno vreme sve do polaska za San Gimignano - mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. veka. Po dolasku u San Gimignano razgledanje grada i nakon toga slobodno vreme sve do polaska za Montekatini. Noćenje.
4.dan: Montekatini Terme - Firenca
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Montekatiniju ili mogućnost fakultativnog izleta u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli I stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo... Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima polazak za Beograd. Vožnja preko Slovenije, Hrvatske za uspitnim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica...
5.dan: Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima... Kraj putovanja.

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Montekatiniju,
- smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
- obilazak gradova prema programu putovanja,
- usluge vodiča - pratioca tokom putovanja,
- troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
Fakultativni izlet:
- San Gimignano i Siena - 30€
- Firenca - 25€
- Obeveznu boravišnu taksu u Montekatiniju - plaća se na recepciji hotela - 1, 50€ po osobi po danu za hotel 3*
- individualne troškove putnika

Popusti i doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu - 30€
- doplata za dodatno sediste i umanjenje za sopstveni prevoz - na upit
- Doplata za polazak iz Novog Sada - 10 evra / minimum 4 putnika za transfer

Uslovi i način plaćanja:
- Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate
- Ugovoreni-započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati.
- Gotovinski: prilikom prijave za putovanje vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja
- Čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima građana na 3 rate (rate dospevaju svakog 15. i 30. u mesecu).
- Platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro.
- Osiguranje se plaća na dan rezervacije
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

Smeštaj u opisanim Hotelima (ukoliko u njima nema mesta, putnici će biti smešteni u drugom hotelu iste kategorije i kvaliteta):
Hotel Vila Rita 3* - www.hotelvillarita.com;
Hotel Villa Rita ima 4 smeštajne jedinice - Resort, Flowers, Sede i Depandance, jedna pokraj druge. Parminuta šetnje hotel je udaljen od Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 84. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Delizia 3* - www.hoteldeliziagenovese.it/;
Hotel Delizia je smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Concordia 3* - www.albergohotelconcordia.com/;
Hotel Concordia se nalazi pokraj Banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Vintage 3* - vintage-hotel.it/en/; Hotel Vintage se nalazi u neposrednoj blizini glavne železničke stanice u Montekatiniju. Broj smeštajnih jedinica je 27. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Napomene:
- Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
- Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
- Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 40 putnika da bi se isti realizovali.
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao I radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
- Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju.Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
- Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
-Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
- Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
- Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
- Rok za prijavu je 7 dana pre polaska ili do popune mesta
- Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja Agencije YUTA standardi.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja Agencije

Mladost Turist


Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje