Firenca - Toskana

Firenca - Toskana
Firenca - Toskana
Firenca - Toskana
Firenca - Toskana
Firenca - Toskana
Firenca - Toskana
Firenca - Toskana
Firenca - Toskana
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Firenca - Toskana
Kalencano - Firenca - Ufici - Sijena - San Điminjano - Luka - Piza

6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u mestu Kalencano) - autobusom

Polasci: 29.decembar 2017 (povratak: 3.januar 2018); 5. april 2018 (10. april); 27. april 2018 (2. maj);
Program putovanja:
1. dan Beograd - Bregana (420 km)
.
Sastanak putnika u Beogradu na parkingu ispred “Sava centra” (savska strana) u 18.30 sati. Polazak autobusa u 19.00 sati. Prelazak srpsko - hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko - slovenačke granice kod Bregane.
2. dan Bregana - Kalencano - Firenca (oko 590 km).
Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Padove i Roviga, Bolonje do mesta Kalencano koje se nalazi se u Toskani, 20 km od centra Firence i ima 45000 stanovnika. Odlazak vozom u Firencu do stanice Santa Maria Novella koja je udaljena 1 km od trga Duomo.. Vožnja traje 15ak minuta. Firenca je najbogatija umetnička riznica Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14-17. vek), čiji su se najviđeniji članovi - sposobni vladari i reformatori - istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio - pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja). Slobodno vreme. Povratak vozom do mesta Kalenzano.. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan Kalencano - Sijena - San Điminjano - Kalencano (oko 220 km).
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence - čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti - drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” - jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja - koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. Noćenje.
4. dan Kalencano - Luka - Piza - Kalencano (180 km).
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Luka i Piza”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 - 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize, na reci Arno, nekada moćne pomorske sile, čija je flota skoro 150 godina (do kraja 13. veka) bila najjača na Sredozemnom moru. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564-1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Kalenzano. Noćenje.
5. dan Kalencano - Firenca - Sežana (oko 415 km).
Doručak. Odlazak vozom u Firencu. Vožnja traje 15 minuta. Fakultativni obilazak palate Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Povratak vozom u Kalenzano. Polazak za Srbiju. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko - italijanskoj granici.
6. dan Sežana - Beograd (610 km).
Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko-hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Umanjenja
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%.
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.
- Umanjenje za sopstveni prevoz 60 evra po osobi (važno: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

Opcione doplate
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
- Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz - 35 eur po osobi po noćenju
- Transfer - Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama:
- Subotica, Novi Sad, cena povratnog transfera: 20 €
- Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 €
- Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 €
- Niš, cena povratnog transfera: 20 €
- Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom)
- Vozna karta na relaciji Kalencano - Firenca - Kalencano
- Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Kalencano
- Razgledanja prema programu bez ulaznica
- Usluge vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice: 1,50 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)
- Fakultativni izleti
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
- Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

Smeštaj:
- Hotel Valmarina***, Calenzano, Via Baldanzese, 146, Tel:+390558825336, www.hotelvalmarina.it
Smešten je u centru grada Calenzano koji se nalazi 20 km od centra Firence a sa kojom je povezan gradskim autobusom i železnicom. Ima recepciju, restoran, bar, wifi. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, klimatizacija, sa telefonom i televizorom, frižider, fen. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje

Fakultativni izleti
- Celodnevni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” u trajanju od oko 9 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.
- Celodnevni izlet autobusom “Luka i Piza” u trajanju od oko 9 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu.
- Obilazak palate Ufici u trajanju od oko 3 sata. Cena 35 evra (do 18 godina cena: 25 evra). U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, slušalice, lokalni vodič na srpskom jeziku. Za ovaj izlet je neophodna prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije.
- Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

Važne napomene za putovanje “Firenca”
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
- Calenzano i Firenca su povezani vozom koji putuje 15ak minuta I cena karte je 1.5 evra.
- Mesta Bregana i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i šestog dana putovanja.

Uslovi i način plaćanja
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke Intesa, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
- Plaćanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Dream land-a ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina).
2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40% , a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, Banca Intesa-e) na maksimalno četiri mesečne rate; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Dream land preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Dream land-a moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Uniqa Osiguranje koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

Opšte napomene za putovanja
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja agencije, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
- Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
- Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2017 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300055359 od 25.01.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 01
  +381 11 3232 386
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%