prethodna
Đenova - Levanto - Cinque Terre
Đenova - Levanto - Cinque Terre

Đenova i Ćinkve Tere - 5 dana / 2 noći, autobusom

Đenova i Ćinkve Tere - 5 dana / 2 noći, autobusom
Đenova i Ćinkve Tere - 5 dana / 2 noći, autobusom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2+1po osobi5 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Đenova - Ćinkve Tere - Portofino - Santa Margarita - Rapalo
Paket aranžman 5 dana: Autobuski prevoz + Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom + Obilasci

Polasci:
- 05.04. - 09.04.2018. - Uskrs
- 28.04. - 02.05.2018. - 1. Maj

Cene su u evrima za aranžman po osobi.
Đenova je najveća luka Italije i glavni grad Ligurijske rivijere. Smeštena na obali Sredozemnog mora, okružen primorskim Alpima. Đenova je rodno mesto Kristifora Kolumba, poznat po najstarijem svetioniku na svetu – Lanterna. Staro gradsko jezgro pod zaštitom je UNESCO-a, grad krase raskošne palate, renovirana stara Rimska luka sa prelepim šetalištem i najvećim akvarijumom na sredozemnom moru. Grad Đenova odiše mediteranskim šarmom sa mnoštvom uskih isprepletenih ulica, prodavnice, restorani, barovi, muzeji i raskošne palate ostaviće na vas poseban utisak.
Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) su 5 tradicionalnih italijanskih sela na obali ligurijske rivijere pod zaštitom UNESCO-a. Monteroso, Vernaca, Kornilja, Manarola i Riomadjore su slikovita, živopisna srednjevekovna primorska sela sa kućama pastelnih boja, u kojima vreme kao da je stalo. U okviru nacionalnog parka Ćinkve Tere saobraća voz koji povezuje svih 5 sela koja pružaju poseban doživljaj. Nešto sasvim drugačije i nestvarno lepo!
Rapalo je drugi (posle Đenove) grad po veličini na Ligurijskoj rivijeri. Poznato je letovalište i omiljena letnja destinacija italijana. Rapalo ima zanimljivo staro gradsko jezgro, katedralu, dugo lepo uredjeno šetalište, stari rapalski zamak...
Portofino i Santa Margarita su od male luke i ribarskih sela prerasli u mondenska letovališta koja su tokom istorije posećivale slavne ličnosti počev od Ričarda Lavljeg srca do plejade kraljeva, plemića, industrijalaca, političara, naučnika, umetnika, filmskih i estradnih zvezda. Danas je Portofino sinonim za lep i opušten odmor. Poseban primorski šarm, predivni krajolici, oaza mira uz specijalitete italijanske kuhinje i dobro vino čekaju vas u Portofinu!

Program putovanja:
1. dan: Beograd
Polazak autobusom iz Beograda, sa parkinga kod Sava Centra, Novi Beograd – Savska strana. Sastanak putnika u 16:00 h. Polazak u 16:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan: Đenova
Dolazak u Đenovu u prepodnevnim časovima. Panoramsko i pešačko razgledanje grada: najstariji svetionik na svetu – Lanterna, stara Luka, palata Sv. Đorđa, Trg Ferari na kome se nalaze opera i berza, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, Kolumbova kuća... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan: Đenova - Levanto - Cinque Terre - Đenova
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet do Ćinkve Tere (Cinque Terre) nacionalni park u kome se nalaze 5 najlepših tradicionalnih mesta Italije pod zaštitom UNESCO-a. Vožnja autobusom do mesta Levanto gde se ukrcava na voz koji povezuje svih pet sela u sastavu Nacionalnog parka Ćinkve Tere. Odlazak vozom do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak putovanja vozom do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve Sv. Margarite antiohiske iz 13-og veka. Četvrto selo koje se obilazi je Monterosa al Mare, koje leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori). Slobodno vreme, mogućnost odlaska do plaže. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: Đenova - Portofino - Rapalo
Doručak. Slobodno vreme u Đenovi za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Portofino – Rapalo. Polazak ka Levantskoj obali do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gde su smeštena tri predivna gradića Rapalo, Santa Margarita i Portofino, najpoznatija letovališta na rivijeri cveća. Dolazak u Rapalo, primorski grad i omiljeno letovalište italijana, slobodno vreme u Rapalu. Mogućnost fakultativnog odlaska brodom do Santa Margarite i Portofina. Portofino je mala luka i mondensko letovalište koje su tokom istorije posećivale slavne ličnosti počev od Ričarda Lavljeg srca do plejade kraljeva, plemića, industrijalaca, političara i naučnika, filmskih i estradnih zvezda. U popodnevnim časovima povratak u Đenovu i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
5. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

Cena putovanja po osobi:
- 05.04.-09.04.2018. - Uskrs: Specijalna ponuda - 139 evra, Redovna cena - 159 evra
- 28.04.-02.05.2018.- 1. Maj: Specijalna ponuda - 139 evra, Redovna cena - 159 evra

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
- Smeštaj u Đenovi, u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Obilaske prema programu (Panoramsko i pešačko razgledanje Đenove)
- Troškove licenciranog pratioca grupe
- Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

U cenu putovanja nije uključeno:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka Agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja.
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu i okolinu (plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 4* - 2 € po noćenju / po osobi
- Fakultativne obilaske izlete i ulaznice

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cene aranžmana
- Doplata za dodatno sedište u autobusu - 60 €

Popusti:
- Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

Smeštaj:
Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni švedski sto. Smeštaj je u nekom navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:
Smeštaj u hotelima u oblasti Đenove sa 4*:
- Hotel Columbus Sea 4*: www.columbussea.com/
Lokacija: Nalazi se na dva kilometra od najstrožeg centra Đenove i luke.
Sadržaj: Hotel raspolaže sa restoranom i barom.
Smeštaj: Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), telefon, TV.
Doručak je na bazi kontinentalnog švedskog stola.
- Raspored soba određuje isključivo recepcija hotela.

Nepomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
- Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

Fakultativni izleti:
- Cinque Terre - 35€ / deca 25€
(cena uključuje prevoz autobusom, prevoz vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka i razgledanja u pratnji vodiča na srpskom jeziku)
- Rapalo - 15 €/10 € deca
- Vožnja brodom Santa Margarita i Portofino - 15€ / deca 10€

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
- Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Uslovi i način plaćanja:
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.
- Plaćanje može biti:
Gotovinski:
- Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije do 20 dana pre putovanja.
Uplatom na rate
- Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
- Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

Opšte napomene za putovanja:
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
- Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
- Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Posebni zahtevi gostiju u vidu Molbe a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
- Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
- Putnik je obavezan da poseduje Međunarodno putno osiguranje koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina…), kao i međunarodno putno osiguranje.
- Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora, objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu