sledeća
Nova godina 2019. - Toskana
Nova godina 2019. - Toskana

Cinque Terre - 5 dana, bus

Cinque Terre - 5 dana, bus
Cinque Terre
5 dana, autobusom

Cene su izražene u eurima po osobi

Termini putovanja:
19.04.- 23.04.
09.11.- 13.11.

Bolognia - Cinque Terre - Pisa - Lucca
Verovatno najposećenija zemlja u Evropi, Italija privlači turiste sjajnom arhitekturom, neodoljivom i ukusnom hranom, raznolikim pejzažima i večnom umetnošću. To je svakako zemlja koja može udovoljiti svakom ukusu. Ako još uvek niste posetili ovu državu, pre nego što se zapitate šta da vidite i gde da odete, u našoj ponudi ćete pronaći sve što treba da znate da biste dobili apsolutni maksimum iz svog putovanja u Italiji.
Ovo je zemlja bogata kulturom i istorijskim atrakcijama. Samo u glavnom gradu, Rimu, nalaze se vanvremenski spomenici kulture kao što su Sikstinska Kapela, Koloseum i Rimski trg. U okviru glavnog grada smešten je Vatikan, jedan od najtraženijih muzeja na svetu koji predstavlja pravi izazov za turiste. Venecija očarava posetioce svojim lavirintom kanala i gondola, dok Firenca ima zapanjujuće katedrale. Od ostalih znamenitosti ovog centra evropske umetnosti, izdvajamo nadaleko poznatu kulu u Pizi, veličanstvene predele Toskane, kolevku evropske mode - Milano, kao i mediteransku obalu koja obuhvata i južna ostrva Siciliju i Sardiniju. Italija je dom mnogobrojnih poznatih umetnika i inovatora. Vizantijski i romanički stilovi su sagradili put renesansnom periodu u kome su stvarali besmrtni talenti poput Donatela, Mikelanđela i Leonarda da Vinčija. Godinama i vekovima kasnije, italijanski umetnici nastavljaju dugu liniju umetničkih inovacija u Italiji, sve do danas.
Naša ponuda za Italiju obuhvata, između ostalih, sledeće znamenitosti:

Cinque Terre: nacionalni park sastavljen od “pet zemalja’’ u najlepšem delu mediteranske obale u Italijanskoj regiji Liguriji, koji je zbog svoje lepote i čuvenosti uvršten na listu svetske kulturne baštine UNESCO.

Univerzitet u Bolonji: smatra se da je najstariji Univerzitet u zapadnom svetu. Njegova istorija je prepletena sa mnogim velikim imenima nauke i književnosti, a predstavlja ključni element i referentnu tačku evropske kulture.

Trg Napoleona: glavni trg u gradiću Lucca, koji se još naziva “Veliki trg”. Ovo je omiljeno mesto okupljanja lokalnog stanovništva, a sagradila ga je sestra velikog vojskovođe Napoleona, Elisa Bonaparte. Tokom letnje sezone, na Trgu se održavaju mnogi letnji festivali koji privlače turiste i posetioce širom Evrope.

Rodna kuća Đakoma Pučinija: muzički genije iza kompozicija kao što su “Madam Butterfly” i tragičnih “La Boheme” ostavio je neizbrisiv trag u italijanskoj muzičkoj istoriji. Njegova dostignuća i danas predstavljaju najsnažniju tačku na repertoarima širom sveta, a ovacije aplauza nakon svakog izvođenja svedoče o vanvremenskoj vrednosti njegovih kompozicija.

Krivi toranj u Pizi: najpoznatija građevina na svetu, sa svojom skladnom mešavinom lepote i ludosti. Iza tog, nadaleko poznatog nagiba, nalazi se fascinantna istorija koja uključuje pljačku, izdaju, stotine godina inženjerskih grešaka i jednog ponosnog italijanskog diktatora.

Ako spadate u one putnike koji vole da istražuju neobične predele, kupaju se na divljim plažama i uživaju u hedonističkim ukusima originalne Italije - onda je ovo putovanje dizajnirano upravo za Vas. Daleko od buke i gradskih trgova, vreme je da upoznate drugu, sunčanu stranu Italije.
Iz središta Mediterana, u zavodljivom uglu italijanske rivijere, izdižu se Cinque Terre, niz sjajnih primorskih sela u podnožju terasastih brda koji obiluju autentičnošću i očaravajućom privlačnošću. Cinque Terre je jedan od bisera turističke ponude u Italiji, jedan od onih savršenih predela, sa dramatičnim pejzažima, primorskim selima, šarenolikim kućama i pećinama koje gledaju na Ligurijsko more. Posebno očaravajući je pogled na luke sa malim dvorcima, koji su izgrađeni iz jednog jedinog razloga - da zaštite obalu od pirata.

Turu po Italiji započinjemo posetom Bolonji, jednom od najlepših univerzitetskih i srednjevekovnih gradova sa renesansnim palatama i arkadama. Poznata po svojim karakterističnim zasvođenim trgovačkim ulicama i dva identična trga - Mađore i Neptuno, Bolonja i danas predstavlja referentnu tačku evropskog obrazovanja. Nakon ovako sjajnog uvoda, nastavljamo ka Riomađore (Riomaggiore) koji je najveći i najbrojniji gradić u okviru Cinque Terre. Vernazza je sledeći u nizu šarenih gradića na našem putovanju, smešten na ruševinama nekadašnjeg zamka, ispred koga se prostiru obala i prirodna luka, dok je Manarola varoš prave italijanske tradicije, sa pogledom na planine i vinograde, popločan slikovitom mešavinom prodavnica i šarenih kuća. Monterosso Resorti obuhvata šarmantni stari grad, moderni deo grada i najbolje plaže. Naše putovanje se nastavlja sve do Pize, jedne od glavnih luka iz renesansnog doba i glavnog rivala Đenove za prevlast nad Ligurskim morem. Poslednji u nizu je interesantni gradić Luka, u kome se nalazi veličanstveni Trg Napoelona.

Program putovanja:
1.dan Beograd
Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga Sava Centra (savska strana) u 17.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora.
2.dan Bolognia - Montecatini Terme
Dolazak u Bolonju, grad poznat pod nazivom La Rossa zbog svoje crvenkasto smedje arhitekture ili La Grassa poznat po svojoj bogatoj kuhinji, u prepodnevnim časovima. Jedan od najlepsih univerzitetskih i srednjevekovnih gradova sa renesansnim palatama i arkadama, poznat po svojim karakteristicnim zasvodjenim trgovackim ulicama i dva identicna trga Madjore i Neptuno. Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča, bez ulaznica: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka hotelu.
Smeštaj u hotel u Montecatini Termama. Noćenje.
3.dan Montecatini Terme - Levanto - Cinque Terre - Montecatini Terme
Doručak. Fakultativni obilazak Cinque Terre -, nacionalni park sastavljen od pet zemalja’’ u najlepšem delu mediteranske obale u Italijanskoj regiji Liguriji koji su zbog svoje lepote i čuvenosti uvršteni na listu svetske kulturne baštine Unesco. Vožnja do mesta Levanto gde se ukrcava na voz koji povezuje svih pet naselja u nacionalnom parku. Odlazak do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak tvrđave, crkve.
Nastavak putovanja vozom do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13-og veka. Četvrto selo koje se obilazi je Monteroso al Mare, koje leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case - tori). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Montecatini Terme - Pisa - Lucca
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak Pize, jedne od glavnih luka renesansnog doba i glavne suparnice Genove za prevlast nad Ligurskim morem. Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča bez ulaznica: Krivi toranj, katedrala, krstionica, Kampo Mirakul. Nastavak vožnje ka Luki - jednom od najlepših gradova Toskane. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Ðakoma Pučinija. Slobodno vreme. U poslepodnevnim casovima povratak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
5.dan Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza.

Aranžman obuhvata:
- prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
- smeštaj u Montecatin Termama u hotelu 3* (2 noćenje sa doručkom -švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama;
- panoramske obilaske prema programu
- troškove organizacije i vođenja puta
- usluge licenciranog pratioca grupe

Aranžman ne obuhvata:
- međunardono putno zdravstveno osiguranja (4 eur po osobi)
- ulaznice i fakultativne izlete
- druge individualne troškove putnika
- boravišna taksa (1 eur po osobi dnevno - plaća se u hotelu)

Fakultativni izleti:
1.Obilazak Cinque Terre - (30€ po osobi) -u cenu uključen prevoz autobusom, prevoz vozom između naselja u okviru nacionalnog parka, asistencija vodiča tokom obilazaka svih sela
2.Obilazak Pisa - Lucca - (25€ po osobi) ili paket aranžman od dva izleta 50 eur

Napomena u vezi fakultative:
Prijave za fakultativne izlete prilikom prijave za aranžman ili najkasnije pet dana pre pocetka putovanja.
Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Popust i doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana.

Način plaćanja:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrendosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3% na ukupan iznos.

Opis i lokacija hotela:

Smeštaj je u Montecatini Termama u dole navedenom hotelu ili sličnom:
Hotel Savona 3* www.bertinihotelgroup.it/savona_it.html nalazi se u Montecatini Termama.
Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran. Svaka soba sadrži TWC.

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi (Italija). Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.aquatravel.rs
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima ureĎaj…) - Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa -Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) - Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja ukoliko jedan ili oba roditelja ne putuju sa njima
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web- stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju.
- Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija Aqua Bgd Travel licenca OTP br. 093/2013. od 06.12.2013
Adresa: Čumićeva BB, lok. 138, Beograd
T.R: Komercijalna Banka 205-250738-12

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Aqua Bgd Travel-a Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Cenovnik br.1 od 15.02.2018 godine / Cinque Terre - 5 dana autobus/

Aqua Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 3233 652
  +381 11 3347 038
  +381 11 655 03 82
  +381 60 32 33 652
 • Adresa:
 • Čumićevo sokače, lok. 138, Beograd
 • Website:
 • https://www.aquatravel.rs

Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije