prethodna
Toskana - 6 dana, autobusom
Toskana - 6 dana, autobusom
sledeća
Toskana – 6 dana / 3 noćenja, autobusom
Toskana – 6 dana / 3 noćenja, autobusom

Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus

Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja je 60 putnika

Termini:
26.09. - 01.10.2017.
24.10. - 29.10.2017.
08.11. - 13.11.2017.
04.04. - 09.04.2018.
27.04. - 01.05.2018.
Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,...Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more.

Program putovanja:
1. dan: Beograd
Polazak autobusa iz Beograda u 18:00h sa parkinga kod OTC Buvljak na Novom Beogradu (ul. Jurija Gagarina). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan: Bolonja - Montekatini Terme
Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio - prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana... Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u banju Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan: Montekatini - Piza I Firenca
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom za PIizu i Firencu. Piza- obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj, „Campo Santo“. Slobodno vreme. Nastavak puta do FIirence. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata - nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“), … Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici - preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…). Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: Montekatini - San Điminjano - Sijena
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-20h) ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću San Djimijano koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva” i turisti u njemu vole da kupe čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuven sladoled. Boravak u gradu oko 3 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo - jedna od najlepših Katedrala Italije; znameniti trg Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija; kontrade puža, pantere, akvile... Povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. Noćenje.
5. dan: Montekatini - Cinque Terre
Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme u Montekatiniju ili celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka Cinque Terre. Odlazak autobusom do luke La Specija, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. Monterosa Al Mare nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula.
Vernaca je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. Kornilja se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja.
Manarola je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. Riomađore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. Oko 21h polazak iz La Specije ka Srbiji. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…
6.dan: Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

Doplate:
- Promo cena je ograničena na određen broj putnika po polasku
- Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €.
- Doplata za 1/1 sobu 60€ (na upit), popust za treću osobu 5 €

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema AC)
- 3 noćenja /doručak (doručak kontinentalni slatko-slani) u hotelu sa 3*, smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge turističkog vodiča tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- fakultativne programe
- individualne troškove, međunarodno zdravstveno osiguranje UNIQA
- gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju (3€ - plaća se na recepciji hotela)

Uslovi i način plaćanja:
- 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama Visa, Dina, Master I Maestro.
- Plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30% , do polaska još 20% , a ostatak na 3 mesečne rate.
- Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta.
- Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate. Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

Cene fakultativnih izleta:
- Sijena i San Điminjano 35 €;
- Piza i Firenca 30 €;
- Cinque Terre 40 €;
Putnici koji se opredele za sva tri izleta ostvaruju popust 25 €. Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.

Opis hotela:
Montobello 3*-www.hotelmontobello.it
Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, uključujući kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. U celom hotelu dostupan je bežični internet. Restoran hotela koji je otvoren u vreme ručka i večere pružiće Vam mogućnost da uživate u čarima prave toskanske kuhinje. Hotelski bar poseduje sunčanu terasu sa sofama na kojoj se gosti mogu opustiti uz aperitiv i koktele. Sve ovo čini ovaj hotel idealnim mestom odakle ćete krenuti u upoznavanje prelepe Toskane. Opis hotela dat je ilustrativno. Tačan nazivh otela 3* biće poznat 10 dana pre puta.

Napomene:
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%