Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus

Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus
Toskana - Cinque Terre - 7 dana, bus

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja je 60 putnika

Termini:
26.09. - 01.10.2017.
24.10. - 29.10.2017.
08.11. - 13.11.2017.
04.04. - 09.04.2018.
27.04. - 01.05.2018.
Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,...Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more.

Program putovanja:
1. dan: Beograd
Polazak autobusa iz Beograda u 18:00h sa parkinga kod OTC Buvljak na Novom Beogradu (ul. Jurija Gagarina). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan: Bolonja - Montekatini Terme
Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio - prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana... Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u banju Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan: Montekatini - Piza I Firenca
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom za PIizu i Firencu. Piza- obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj, „Campo Santo“. Slobodno vreme. Nastavak puta do FIirence. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata - nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“), … Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici - preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…). Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: Montekatini - San Điminjano - Sijena
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-20h) ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću San Djimijano koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva” i turisti u njemu vole da kupe čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuven sladoled. Boravak u gradu oko 3 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo - jedna od najlepših Katedrala Italije; znameniti trg Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija; kontrade puža, pantere, akvile... Povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. Noćenje.
5. dan: Montekatini - Cinque Terre
Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme u Montekatiniju ili celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka Cinque Terre. Odlazak autobusom do luke La Specija, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. Monterosa Al Mare nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula.
Vernaca je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. Kornilja se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja.
Manarola je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. Riomađore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. Oko 21h polazak iz La Specije ka Srbiji. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…
6.dan: Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

Doplate:
- Promo cena je ograničena na određen broj putnika po polasku
- Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €.
- Doplata za 1/1 sobu 60€ (na upit), popust za treću osobu 5 €

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema AC)
- 3 noćenja /doručak (doručak kontinentalni slatko-slani) u hotelu sa 3*, smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge turističkog vodiča tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- fakultativne programe
- individualne troškove, međunarodno zdravstveno osiguranje UNIQA
- gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju (3€ - plaća se na recepciji hotela)

Uslovi i način plaćanja:
- 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom ili platnim karticama Visa, Dina, Master I Maestro.
- Plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30% , do polaska još 20% , a ostatak na 3 mesečne rate.
- Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta.
- Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate. Kreditinim karticama Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

Cene fakultativnih izleta:
- Sijena i San Điminjano 35 €;
- Piza i Firenca 30 €;
- Cinque Terre 40 €;
Putnici koji se opredele za sva tri izleta ostvaruju popust 25 €. Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.

Opis hotela:
Montobello 3*-www.hotelmontobello.it
Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, uključujući kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. U celom hotelu dostupan je bežični internet. Restoran hotela koji je otvoren u vreme ručka i večere pružiće Vam mogućnost da uživate u čarima prave toskanske kuhinje. Hotelski bar poseduje sunčanu terasu sa sofama na kojoj se gosti mogu opustiti uz aperitiv i koktele. Sve ovo čini ovaj hotel idealnim mestom odakle ćete krenuti u upoznavanje prelepe Toskane. Opis hotela dat je ilustrativno. Tačan nazivh otela 3* biće poznat 10 dana pre puta.

Napomene:
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%