prethodna
Krstarenje - Venecija - brodom Costa Venezia - 7 dana
Krstarenje - Venecija - brodom Costa Venezia - 7 dana

Nova godina 2019. - Bari - Pulja

Nova godina 2019. - Bari - Pulja
Nova godina 2019. - Bari - Pulja
Nova godina 2019. - Bari - Pulja
Nova godina 2019. - Bari - Pulja
Nova godina 2019. - Bari - Pulja
Bari - Pulja
Direktan čarter let, 4 dana - 3 noćenja

Termin:30.12.2018. - 02.01.2019.
Pulja je jedna od 20 pokrajina u Italiji. Nalazi se na jugoistoku zemlje i geografski bi mogla da se podeli na dve celine. Severni deo čini Bari, glavni grad regije i poluostrvo Gargano, dok je južni deo poznat po interesantnim gradićima kao što su Alberobelo, Ostuni, Leće.
Bari je glavni grad ove pokrajine i deveti po veličini grad u Italiji, poznat je i kao grad Svetog Nikole čije se mošti nalaze u gradskoj katedrali.
Pulja je poznata iz po slikovitom opisu “peta italijanske čizme”. Ime je dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje još pre starog Rima. Kao zemlja između dva mora, Jadranskog i Jonskog, ovo je izrazito pomorska oblast sa dugom obalom.
Ovde su nastajale legende i stvarali se heroji, a svoje puteve ukrštali Grci, Rimljani, Iliri, Vizantinci i Arapi, čiji su se brodovi, ljudi, roba i kulture oduvek mešale i kretale između dve obale, između Zapada i Istoka.Pulja sa svojim prepoznatljivim belim gradićima, utvrđenjima, ravnom, nerazuđenom obalom i kristalno čistim morem predstavlja jedan od najinteresantnijih delova Italije, drugačiji po arhitekturi, neotkriven i zanimljiv.

Program putovanja:
1.dan (nedelja, 30.decembar)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera organizatora putovanja dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Bari kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Bari odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada sa vodičem, Katedrala Svetog Sabinija, Bazilika Svetog Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad (bez ulasla u objekte). Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan (ponedeljak, 31.decembar)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Alberobela koji je poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem a nakon toga slobodno vreme. U povratku ka Bariju poseta primorskom gradiću Polignano koji je 2016.-te godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Povratak u hotel. Individualan doček Nove Godine Slobodno vreme. Noćenje. (Cena izleta po osobi 40 eur)
3.dan (utorak, 01. januar) – Srećna Nova Godina!
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Materu.
Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja će biti Evropska prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sassi di Matera (Kamenje Matere). Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera
je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme. U povratku ka Bariju kratka poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje. (Cena izleta po osobi 40 eur)
4.dan (sreda, 02.januar)
Doručak. Odjava iz hotela, koferi se mogu ostaviti u sobi za prtljag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do organizovanog transfera na aerodrom. Transfer od hotela do aerodroma. Direktan povratni let za Beograd. Po sletanju u Beograd kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Bari-Beograd sa avio kompanijom Air Serbia (direktan čarter let);
- Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem;
- Transfere prema programu;
- Panoramsko razgledanje grada;
- Usluge vodiča na srpskom jeziku tokom celog programa putovanja;
- Troškove organizacije i vođenja putovanja;

Cena aranžmana ne uključuje:
- Aerodromske takse 40,40 € na dan objavljivanja programa (Beograd 22,40 eur, Bari 18 eur) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
- Fakultativne izlete
- Putno zdravstveno osiguranje.
- Individualne troškove putnika

Napomene:
- Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg.
- Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

Fakultativni izleti:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta
- Alberobelo i Polignano - Cena po osobi – prijava i plaćanje u agenciji - 40 eur
- Matera i Altamura - Cena po osobi – prijava i plaćanje u agenciji - 40 eur
- Paket dva izleta - Cena po osobi – prijava i plaćanje u agenciji - 75 eur

Način plaćanja:
- Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana
- Kreditne kartice banke Intesa na 4 rate bez uvećanja (Banca Intesa Master Card, Visa),
- Kreditne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina),
- Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate; mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5%.
- Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Dream Land-a

Opis hotela:
Hotel Boston 3* Via Piccinni, 155, 70122 Bari www.bostonbari.it
Hotel Boston je smešten u samom centru Barija, na 450 m od ulaza u stari grad i udaljen je 1 km od Katedrale Svetog Nikole. Hotel nudi jednostavno opremljene klimatizovane sobe sa kupatilom, televizorom, telefonom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Hotel Oriente 4* Corso Cavour 32, 70122 Bari
www.orientehotelbari.com
Hotel se nalazi u centru Barija, u renoviranoj stilskoj zgradi, 800 m je udaljen od centra starog grada. Poseduje 75 soba i sve su komforno opremljene, imaju minibar, telefon, tv. U sklopu hotela nalaze se restoran, kongresna sala, terasa na krovu sa panoramskim pogledom na grad. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.
Hotel Grande Albergo Delle Nazioni 5* Lungomare Nazario Sauro 7, 70121 Bari www.grandealbergodellenazioni.com
Smešten u jednom od najlepših bulevara u grada uz obalu mora ovaj elegantni hotel nalazi se u blizini starog grada. Udaljen je 1,5 km od Crkve Svetog Nikole i centra Barija. Ima 115 soba, rasporedjenih na 6 spratova. Sobe su prostrane, elegantne, klimatizovane sa enterijerom u svetloplavoj boji u primorskom stilu, sadrže sopstveno kupatilo. Hotel poseduje restoran i prostranu terasu sa pogledom na more. Hotel ima wellnes centar (uz doplatu). Doručak se služi u hotelskom restoranu.

Napomene:
- Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
- Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
- Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
- Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
- Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
- Organizator putovanja nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
- Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice
- Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu
pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati bez viza. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: Mup R Srbije, Koordinaciona Uprava).

Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Važne napomene:
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane Organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela Ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene. Molimo putnike da provere tačna vremena poletanja aviona dva dana pre polaska na Putovanje

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 120 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama). Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta. Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja usklađeni sa YUTA standardom.Turistička agencija Dream Land nastupa u svojstvu posrednika u prodaji – subagenta.

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 01
  +381 11 3232 386
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
Zimovanje

Zimovanje

Skijaški aranžmani
Najbolji zimski centri
Hoteli i apartmani
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije