sledeća
Island - 8 dana
Island - 8 dana

Island - 6 dana / 5 noćenja - avionom

Island - 6 dana / 5 noćenja - avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Island
Obilasci: Rejkjevik - Plava Laguna-Tingvelir-Gulfos-Gejzir-Helaseljalandsfos-Skogafos-Vik

6 dana / 5 noćenja - avionom

Polazak 22.03.2018.

Dinarski deo aranžmana 1790, 00 RSD po rezervaciji
Island je ostrvska zemlja u severnom Atlantiku, stvorena vatrom i ledom" čiji su neobični predeli - crna polja lave, zelene doline, vrući gejziri, reke i vodopad - istinski raj za ljubitelje prirode. Ostrvo koje, gori i dimi" , obasjano polarnom svetlošću, gde nebo služi kao pozornica za najlepše igre svetlosti i senki, ostrvo nepreglednog zelenila i krajolika, uzbudljiva je i nesvakidašnja avantura u istraživanju ove, nama, malo poznate zemlje dalekog severa. Od oktobra do aprila, Island je sjajna platforma polarne svetlosti, kada se naelektrisane čestice solarnih magnetnih polja spoje sa atomima atmosfere stvarajući raznobojnu nebesku čaroliju. Polarna svetlost je vidljiva u nenaseljim ili neosvetljenim mestima, seoskim dolinama ili glečerima a retko u gradovima. Ovaj nebeski spektakl je jedna od najećih atrakcija Islanda

Program putovanja:
1.dan (22.mart 2018.) Beograd - Frankfurt- Rejkjavik (Plava laguna)
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki Travela u 05.00 sati. Poletanje za Frankfurt u 07:05 (let LH1411). Dolazak u Frankfurt u 09:10 sati. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Rejkjavik. Let LH0856 u 11:00 sati. Dolazak u Rejkjavik u 13:55 sati. Po dolasku u Rejkjavik vožnja do Plave lagune, čuvenog spa centra sa otvorenim termalnim bazenima. Kupanje u toplim izvorima, jedinstvenom bazenu sa geotermalnom vodom neobične plave boje (uključena ulaznica i korišćenje peškira). Savetujemo da sa sobom ponesete kupaći kostim! Slobodno vreme za kupanje, relaksaciju i uživanje u ovom zaista jedinstvenom mestu. Nakon četvoročasovnog boravka u Plavoj Laguni transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
2. dan (23.mart 2018.) Rejkjavik-Tingvelir Nacionalni Park-Gulfos-Gejzir-Hela
Doručak. Polazak autobusom do „Zlatnog kruga“, nacionalnog parka Tingvelir, vodopada i gejzira „Gulfos i Gejzir„. Odlazak do Tingvelir nacionalnog parka, koji je zbog svojih geoloških svojstava pod zaštitom UNESCO. Park predstavlja rezervat očuvane, specifične, prirode sačinjene od vulkanskog reljefa, kratera i prirodnih gejzira. Tingvelir nacionalni park nalazi se na spoju severnoameričke i evroazijske tektonske ploče a rezultat pomeranja ovih ploča vidljiv je u krajoliku. Osim toga, ovo je mesto od velikog istorijskog značaja za Island, mesto gde je X veku formiran Alpingi, prvi parlament Islanda. U geotermalnoj oblasti Gejzira ima više izvora tople vode, među kojima se ističe gejzir Stokur, koji eruptira na svakih 6 do 10 minuta. Vodopad Gulfos (Zlatni vodopad), na reci Hvita, koji se sa dve kaskade preliva u 30 metara dubok klanac, jedan je od najlepših na svetu. Slobodno vreme za šetnju među stenama okamenjene lave i foto pauzu. Mogućnost fakultativnog odlaska do glečera Langjokul i vožnja motornim sankama. Glečer Longjokul je drugi najveći glečer na Islandu, a nalazi se u središnjem, zapadnom delu ostrva. Dugačak je 50 km, širok oko 15 do 20 km. Najviši vrh glečera nalazi se na 1450 m iznad nivoa mora. Severoistočni krak glečera može se videti i iz područja Gulfos vodopada. Specijalne motorne sanke predviđene su za dve osobe a nakon saveta instruktora kreće se u jednočasovnu vožnju po, nepristupačnoj vozilima, površini glečera. Kružne ture (Cena izleta 110 €). Nastavak putovanja prema južnoj obali ostrva, do mesta Hela koji se nalazi na obali reke Ytri Ranga, poznatoj po lososima. Grad ima svega 780 stanovnika ali blizina vulkana Hekla i Rejkjavika (94 km) čini da postaje sve značajnija destinacija na turističkoj mapi Islanda. Smeštaj u hotelu. Večera. Odlazak u okolinu hotela u potrazi za Aurorom Borealis. Naime, mesto Hela i okolna priroda, neosvetljena veštačkim svetlom, pružaju idealne uslove za mogućnost da se vidi Aurora Borealis, pripodni fenomen koji očarava spektrom boja.Noćenje.
3. dan (24.mart.2018.) Hela-Izlet “Južna Obala“ (Vodopadi Seljalandsfos I Skogafos-Selo Vik) - Hela
Nakon doručka odlazak na celodnevni izlet „Južna obala“. Obilazak dela ostrva poznatog po veličanstvenim vodopadima, glečerima i crnim peščanim vulkanskim plažama. Obilazak vodopada Seljalandsfos uz mogućnost šetnje iza slapa i hoda po veličanstvenim stenama. Na putu prema selu Vik prvo zaustavljanje je na ušću reke Skogar na kojoj se nalaze najpoznatiji islandski vodopad Skogafos. Obilazak vodopada visokog 62m okruženog stenama. Put vodi dalje do sela Vik, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda.Na putu do ovog mesta smenjuju se različiti pejzaži, od vulkanskih plaža do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Selo Vik je poznat po rezervatu različitih vrsta ptica, koje nastanjuju mnogobrojne stene i po vidikovcu s kojeg se pruža veličanstven pogled. Na povratku u mesto Hela obilazak jedne od najspektakularnijih plaža Islanda, Rejnisfjara plaže, poznate po crnom pesku i Rejnisdrangar formaciji bazaltnih stena. Po dolasku u hotel.Večera. Noćenje.
4. dan (25.mart 2018.) Hela -Rejkjavik
Doručak. Vožnja do Rejkjavika (oko 2 sata). Po dolasku u Rejkjavik panoramski obilazak najsevernije prestonice sveta čije ime znači „dimni zaliv’’. To su ime, navodno, Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na ostrvo. Panorama nekih od najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira, poput snega bela, Halgrimova crkva, monumentalna građevina na brežuljku i remek delo istaknutog islandskog arhitekte Gudjona Samuelsona. Od projekta (1937.) do konačnog završetka radova (1986.) protekla su desetleća, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m visok) nije samo najviša građevina u Rejkjaviku već pruža i najljepši pogled na grad. Druga građevina koja privlači pažnju je Perlan, rezervoar tople vode sa velikom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine, koji snadbeva grad toplom vodom.Prolazak pored jezera Tjornin, gradske većnice, zgrade parlamenta, gradske luke, muzeja na otvorenom (Arbaer), kongresnog centra Harpa, modernog zdanja inspirisanog polarnom svetlošu, Laugavegur šoping ulice… Po završetku obilaska odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
5. dan (26.mart.2018.) Rejkjavik
Doručak. Odlazak na tročasovni izlet: posmatranje kitova. Ne postoji puno mesta na svetu gde se mogu posmatrati kitovi a Island je jedno od njih. Na Islandu je moguće videti (uz malo sreće) kitove na maloj udaljenosti a u moru oko Islanda nalazi se preko 2000 vrsta kitova, uključujući plavog, grbavog, orka. Odlazak do luke i ukrcavanje na veliki ribarski brod namenjen posmatranju kitova.Vožnja oko obala Rejkjavika. Povratak u hotel. Slobodno popodne za individualni obilazak grada. Uveče fakultativno: Krstarenje-lov na polarnu svetlost. Dvočasovna ili trčasovna vožnja brodom i još jedna mogućnost da se vidi polarna svetlost sa okeana. (Cena izleta:86 €). Noćenje.
6. dan (27.mart 2018.) Rejkjavik -Frankfurt- Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11.00 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer do aerodroma za let za Frankfurt (LH0857) u 14.10 sati. Po dolasku u Frankfurt (19:40 sati) nastavak putovanja za Beograd. Let LH1410 u 22.05 sati. Dolazak u Beograd u 23.50 sati.

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt-Beograd, i Rejkjavik-Frankfurt-Beograd
- transferi autobusom i obilasci prema programu:obilazak Rejkjevika, odlazak u Plavu lagunu (ulaznice i peškir), obilazak Tingvelir - nacionalnog parka, Gulfos, Gejzir, Hela, vodopadi Seljalandsfos i Skogafos, selo Vik, izlet posmatranje kitova,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Rejkjeviku i 2 polupansiona (doručak i večera) u Heli,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča,
- međunarodno putno osiguranje.

U cenu putovanja nije uračunato:
- avio-takse i administrativni troškovi oko 153, 08 € (od toga evra 44.00YQ ne podležu refundaciji
i takse evra 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 9.56DE, 42.76RA, 15.81IS, 2.55ZU) plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Bance Intesa ad Beograd na dan uplate),
- dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790, 00 dinara po osobi,
- fakultativni izleti i posete: (Vožnja motornim saonicama po glečeru Langjokul 110 evra, noćno krstarenje u potrazi za polarnom svetlošću 86 evra) koje nisu predviđene programom, međunarodno putno osiguranje.

First minute ponuda: za uplate do 15. Novembra popust 100€ po osobi
Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40%) najkasnije do 05. Januara 2018.

Izleti:
Napomene:
- Motorne sanke na glečeru Langjokul predviđene su za dve osobe. Osoblje kampa na glečeru turistima obezbeđuje opremu za vožnju i daje kratke instrukcije u vezi vožnje i bezbednosti.
- Brodovi koji se koriste na izletima za posmatranje kitova i polarne svetlosti imaju kafe bar, suvenirnicu i Wi Fi uslugu. U zimskim mesecima i u zavisnosti od vremenskih uslova moguće su promene u rasporedu i mestu isplovljavanja, kao i mogućnost da se kitovi ili polarna svetlost ne vide na izletu. To je uslovljeno vremenskim prilikama i organizatori izleta (lokalne agencije) ne garantuju da će se ostvariti glavna namera izleta.

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu - 330 eur

Načini plaćanja:
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
- gotovinski-avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Opis hotela:
Rejkjavik: Radisson Blue Saga Reykjavik 4 * www.radissonblu.com/en/sagahotel-reykjavik
Hotel iz lanca Radisson hotela nalazi se na 10 minuta od strogog centa grada, a u blizini muzeja, prodavnica i restorana. Hotel ima 236 soba sa pogledom na okolne planine i glečere, jedan od najboljih restorana u Rejkjaviku, Grillid”, bar, kongresne sale, fitnes centar. Standardne sobe su opremljene u nordijskom stilu i imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, pisaći sto, besplatan wi fi, pribor za kafu i čaj, kablovsku TV, telefon. Gosti imaju besplatan pristup fitnes centru. Usluga: Doručak se služi po principu samoposluživanja
Stracta hotel Hella 4 * www.stractahotels.is Moderan hotel nalazi se u jugozapadnom delu Islanda, u mestu Hela, i od sadržaja ima restoran, bar, besplatan Wi Fi, saunu, parno kupatilo na otvorenom.Sobe su uređene u modernom, minimalističkom stilu i imaju:TV, telefon, Wi Fi, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: Doručak i večera

KonTiki Travel & Service d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Korisne informacije:
Novac: zvanična valuta je islandska kruna (ISK) (1 EUR = 124 ISK) kursna lista na dan objavljivanja programa. Razlika u vremenu: vreme na Islandu je minus dva sata u odnosu na Srbiju.
Struja: 220 volti, Telefon: Sve mreže imaju roming.
Klima: S obzirom na geografsku širinu klima u zimskom period je umerena. Prosečne temperature u južnom delu zemlje se kreću od - 10 C do 0 C, dok je na severu prosečna temperatura između -25 C -30 C. Zbog blizine Arktika zimski dani, posebno u Decembru, su kratki ali u Martu ima u proseku 12 sati dnevnog svetla, kao i u drugim delovima Evrope. Sunce izlazi između 07:00 -08:00h a zalazi između 18:00 - 19:00 h.
Jezik: islandski koji je ostao gotovo nepromenjen od kada su Vikinzi naselili ostrvo u IX i X veku. Koriste se i engleski i danski.
Hrana: islandska kuhinja temelji se na ribi i jagnjetini a najpoznatiji specijaliteti su: marinirani losos i smuđ, morski pas i skyr - vrsta jogurta.
Odeća: slojevita, udobna, topla, vodootporna (zimska jakna, pamučne pantalone (ne farmerke jer one zadržavaju vlagu), udobna, nepromočiva obuća, kapa, šal, tople rukavice.)
Kupovina: vuneni prekrivači, vikinški nakit od zlata i srebra, predmeti od lave.

Opšte napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40).
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 40 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
- Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
- Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).đ
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail:garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Kon Tiki Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 20 98 000
  Avio karte:
  +381 11 20 98 029
  +381 11 20 98 074
 • Adresa:
 • Beogradska 71 , Beograd

  Poslovnice:
  Sremska 2, Beograd
  Tel: +381 11 20 98 000
  Fax: +381 11 33 45 857
  Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h

  Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
  tel: +381 11 20 98 000
  Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 do 15:00 h

  Grčkoškolska 10, Novi Sad
  +381 21 421 457, 421 458
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
  Subota od 10:00 - 15:00 h

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  +381 34 335 925, 335 544
  Avio karte: +381 62 272 687
  Radno vreme:
  Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
  Subota od 10:00 – 15:00 h
 • Website:
 • www.kontiki.rs

Hit ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije