sledeća
Irska - 9 dana
Irska - 9 dana

Engleska, Škotska i Irska - 17 dana

Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
Engleska, Škotska i Irska - 17 dana
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
1po osobi17 danasobanoćenje bez doručkaprevoz avionomdetaljnije
Engleska - Škotska - Irska

London, Edinburg, Dablin

17 dana, uključene avio karte, sve takse, hotel, transferi

Polazak:

- 15.04.2018.
Nasmejano pleme vas vodi u srce Londona, na divlja vresišta Škotske i obale smaragnog ostrva! Engleska, Škotska i Irska. Putovanje koje sigurno nećete zaboraviti. Idemo u samo središte svih kulturnih, obrazovnih i finansijskih dešavanja, obilazimo najveće središte monarha na svetu, kulturu tako specifičnu da ćete za ovih sedamnaest dana osetiti šta je ono što ove zemlje čini tako specifičnim.
London, glavni i najveći grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Antički Londinium su osnovali Rimljani 43. godine nove ere u močvarnom području na estuaru reke Temze na čijm mestu danas leži najuže poslovno jezgro modernog grada, takozvani Siti.
Edinburg, grad Ujedinjenog Kraljevstva i glavni grad Škotske još od 1437. godine. Dom je Škotskog parlamenta i središte monarhije u Škotskoj, osnovni je obrazovni centar, medicinski i pravni.
Dablin, glavni i najveći grad Irske danas je ekonomsko, administrativno i kulturno središte celog ostrva. Prema grčkom astronomu i kartografu Ptolomeju, najranije naseljavanje područja današnjeg Dablina je krenulo oko 140 godine. Ono što je karakteristično za Dablin jeste to da nema nebodera te gotovo nema stambene ili poslovne zgrade čija visina nadmašuje tri sprata.

Plan i program puta:
1.dan: Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Direktan let do Londona. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan: London, glavni i najveći grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Antički Londinium su osnovali Rimljani 43. godine nove ere u močvarnom području na estuaru reke Temze na čijm mestu danas leži najuže poslovno jezgro modernog grada, takozvani Siti. Fakultativni obilazak Londona. Obilazimo kraljevski deo Londona, samo srce britanske monarhije, Bakingemska palata, Westminster, Parlament Hill, isprobavamo najpoznatije krompiriće i pohovanu ribu na obali Temze dok u daljini posmatramo Londonsko oko. Prelazimo jedan od mnogobrojnih mostova preko Temze ka istočnoj obali Londona i obilazimo Tower Bridge, Tower of London, Millenium Bridge i katedralu Svetog Pavla. Usput obilazimo i poznatu pijacu Borough market gde ćemo imati prilike da isprobamo neki od lokalnih specijaliteta. Pri povratku obilazimo i Leadenhall Market. Povratak u smeštaj. Noćenje.
3.dan: Nastavljamo sa fakultativnim obilaskom Londona, Kensingtonska palata, Hyde Park, V&A Muzej, obilazimo sam centar grada, Trokadero, Trafalgar, Nacionalnu galeriju portreta i Britanski muzej. Povratak u smeštaj. Noćenje.
4.dan: Fakultativni izlet za Grinič. Ceo dan provodimo u Griniču, takozvanom ‘’zelenom selu’’ gde je 1675. godine po nalogu kralja Čarlsa II izgrađena kraljevska opservatorija. Kroz istoriju, Grinička opservatorija i Pariska opservatorija su bile najznačajnije astronomske institucije koje su se dugo borile za prevlast u svetu astronomije. Konačna prevaga je otišla na stranu engleske kraljevske opservatorije koja je postala centar za računanje vremena i za geografski koordinatni sistem. Danas je opservatorija pretvorena u muzej jer je zbog izgradnje Londona Grinič postao njegov sastavni deo, te je zbog velikog svetlosnog zagađenja nemoguće vršiti posmatranja sa opservatorije. Po povratku idemo metroom do Camden Town-a, dela grada poznatog po svojim živopisnim bojama, buvljacima i odlične ulične klope. Povratak u smeštaj. Noćenje.
5.dan: Fakultativni odlazak na Harry Potter Studio Turu, organizovanu turu u jednom od najpoznatijih filmskih studija u Leavesden produkciji gde je sniman svetski poznati serijal Hari Poter, i gde se nalazi jedno od ostvarenja fantastike, Hogvorts. Imamo prilike da probamo slatkiše iz sveta popularnog čarobnjaka, ali i vratimo se u detinjstvo i podsetimo zašto pripadamo Hari Poter generaciji. Povratak u smeštaj. Noćenje.
6.dan: Fakultativni celodnevni izlet za Kembridž i Oksford. Kembridž je staro univerzitetsko mesto u Ujedinjenom kraljevstvu i administrativni centar je okruga Kembridžšira, nalazi se oko 80km severoistočno od Londona i okružen je mnogobrojnim manjim mestima i selima. Najpoznatiji je po univerzitetu Kembridž koji obuhvata laboratoriju Kavendiš, Kraljevsku kapelu i Univerzitetsku biblioteku. Oksford pripada grofoviji Oksfordšir i nalazi se oko 60 kilometara severozapadno od Londona. Oksfordski univerzitet je najstariji univerzitet u zemljama u kojima se govori engleski jezik i za razliku od svog rivala Kembridža, Oksford je i indusrijski grad koga između ostalog zovu i ‘’gradom usnulih tornjeva’’ zbog harmonične arhitekture njegovih univerzitetskih zgrada. Obilazimo ova dva neverovatna grada u čijim su univerzitetima studirali najbistriji umovi cele ljudske istorije. Povratak u London. Noćenje.
7. dan: Celodnevni fakultativni izlet za Stounhendž, Zamak Vindzor i gradić Bath. Stounhendž – građevinu koja se nalazi otprilike na 13 kilometara severozapadno od Solsberija i koji je i dan danas potpuna naučna misterija. Nije poznato kojoj je svrsi služio niti koji je bio motiv njegove izgradnje, ali se smatra da je imao ulogu u paganskim ritualima tog vremena. Stounhendž nema jedinstvenu strukturu, nego seriju struktura koje su izmenjivane i ponovo građene za vreme perioda od 1500 godina. Mnogi smatraju da je sagrađen od poštovaoca Sunca jer je otvor u krugu okrenut prema letnjem izlasku sunca. Obilazimo i zamak Windsor, rezidenciju britanskih monarha koji je ujedno i najveći stalno naseljeni zamak na svetu. Izgrađen je na veštački napravljenom uzvišenju strateški važnom za kontrolu reke Temze i glavnog puta ka Londonu. Tokom engleskog građanskog rata korišćen je kao središte vojske. Ne zapostavljamo ni gradić Bath poznat po svom rimskom nasleđu i rimskim termalnim kupatilima. Povratak u smeštaj. Noćenje.
8.dan: Napuštanje smeštaja i transfer do King Krosa. Celodnevna vožnja lokalnim vozom do Edinburga. Transfer do smeštaja. Noćenje.
9.dan: Edinburg, grad Ujedinjenog Kraljevstva i glavni grad Škotske još od 1437. godine. Dom je Škotskog parlamenta i središte monarhije u Škotskoj, osnovni je obrazovni centar, medicinski i pravni. Fakultativni obilazak Edinburga, Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Škotska Nacionalna Galerija, Nacionalni Muzej Škotske, Ratni muzej... Povratak u smeštaj, slobodno vreme. Noćenje.
10.dan: Celodnevni izlet za popularno Loh Nes jezero, Glencoe i škotske visoravni. Loh Nes je slatkovodno jezero u škotskim visoravnima koje je najpoznatnije po navodnim viđenjima kriptozoološkog vodenog čudovišta Nesi. Drugo je po veličini nakon jezera Lomond i sadrži više vode od svih jezera u Engleskoj i Velsu zajedno. Nastavljamo put ka Glenkou, jednom od glavnih naseobina u živopisnim škotskim visoravnima. Ceo dan uživamo u nepreglednim predelima dok tražimo popularnu Nesi. Povratak u smeštaj. Noćenje.
11.dan: Fakultativni treking do brda i vidikovca Arthur’s Seat. Brdo se nalazi 250 metara iznad grada i omogućava odllični panoramski pregled grada i okoline. Postoje mnogi navodi kako je dobilo ime, ali je najpoznatija ona po popularnom Kralju Arturu u čijim je mitovima navodno i mesto popularnog Kamelota. Odlazimo u lokalne pabove, isprobavamo fantastične lokalne specijalitete i vrhunski škotski viski. Noćenje.
12.dan: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do leta za Dablin. Transfer do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.
13.dan: Dablin, glavni i najveći grad Irske danas je ekonomsko, administrativno i kulturno središte celog ostrva. Prema grčkom astronomu i kartografu Ptolomeju, najranije naseljavanje područja današnjeg Dablina je krenulo oko 140 godine. Ono što je karakteristično za Dablin jeste to da nema nebodera te gotovo nema stambene ili poslovne zgrade čija visina nadmašuje tri sprata. Fakultativni obilazak Dablina. Katedrala Svetog Patrika, Nacionalni Muzej Irske, jedno od arhitektonskih zdanja masona, Dablinski zamak, Ha’Penny most, Nacionalni Muzej Leprikona, Muzej viskija. Fakultativno odlazimo u destileriju Old Jamesona, gde ćemo imati prilike da degustiramo ovaj alkoholni napitak. Povratak u smeštaj. Noćenje.
14.dan: Fakultativni izlet za Kork i Blarney zamak. Kork, najveći od svih irskih okruga u kojem živi najveći broj etničkih Iraca, ali i mesto odakle se najveći broj Iraca iseljavao tokom proteklih vekova. Blarney zamak je srednjovekovno utvrđenje koje se nalazi nadomak Korka. U samom zamku postoji takozvani kamen rečitosti, koga ukoliko poljubite ležeći naglavačke možda i dobijete pomenuti dar. Povratak u smeštaj. Noćenje.
15.dan: Fakultativno obilazimo Univerzitet u Dablinu, ponat i po jednoj od najvećih biblioteka u ovom delu ostrva. Imaćemo prilike da vidimo istorijski značajnu knjigu Kelta The Book of Kells. Odlazimo u fabriku svetski poznatog piva Ginis, gde ćemo imati prilike da ga probamo i naučimo nešto više o proizvodnji ovog napitka. Uživamo u živopisnom narodu i kulturi koja je toliko nalik na srpsku, odlazimo u neki od lokalnih barova i jedemo hagis. Povratak u smeštaj. Noćenje.
16.dan: Fakultativni celodnevni izlet za Litice Mohera. Moherske litice se uzdižu od 120 do 214 metara iznad Atlantskog okeana odakle ćemo imati prilike da vidimo Ostrva Aran u Galvaj zalivu ali i brojne planine i zelenilo smaragdnog ostrva. Ceo dan uživamo u prirodi i punimo baterije pred polazak za Srbiju. Povratak u smeštaj. Noćenje.
17.dan: Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let do Beograda sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polazak: 15.04.2018.
- U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Smeštaj:
- Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Gostima je na raspolaganju loker, wi fi internet, recepcija. Usluga je na bazi noćenja.

- Promo cena: 1250 eur
- First minute cena: 1290 eur
- Regularna cena: 1390eur
- Promo cena važi za prvih 6 prijava
- First minute cenavaži za prijave do 15.10.2017. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Cena aranžmana obuhvata:
- Avio kartu Beograd – London - Beograd
- Avio kartu Edinburg – Dablin
- Avio kartu Dablin - London
- Voz na relaciji London – Edinburg
- Smeštaj prema planu i programu puta u hostelima, višekrevetne sobe na bazi noćenja
- Sve transfere prema planu i programu puta

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Vizu za Veliku Britaniju
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Uslovi plaćanja:
- Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po prodajenom kursu Vojvođanske na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 200€. Nakon formiranja grupe 300 €. Preostali deo plaća se najkasnije 6 nedelja pred put. Postoji opcija da se iznos od najviše 300€ plati najkasnije do 15 dana pred put u dinarskoj protivvrednosti.
- Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje:
- Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
- Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
- Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put.
- Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Napomene:
Opšte napomene:
- Organizator putovanja je Jungle Travel sa licencom OTP 266/2010.
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
- Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja Jungle Travel-a.
- Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
- U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
- Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
- Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana
- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
- Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti uslovi putovanja uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:
- Organizator putovanja, Jungle Travel, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje. zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
- U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
- Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
- Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
- Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:
- Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
- Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
- Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
- Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
- U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Jungle Tribe

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • Aranžmani za Evropu:
  +381 11 240 0213
  Daleke destinacije:
  +381 11 407 6257
  Fax:
  +381 11 386 3841
 • Adresa:
 • Gospodar Jevremova 49, Beograd

  Poslovnice:
  Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
  tel: +381 21 30 16 689
 • Website:
 • www.jungletribe.com

Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%