Irska tura

Irska tura
Irska tura
Irska tura
Irska tura
Irska tura
Irska tura
Irska tura
Irska tura
Irska tura
Irska tura
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi7 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionom i... detaljnije
Irska tura
Dablin - Galvej - Konemara - Moherske Stene - Kilkeni - Kork - Viklou - Dablin
Avionom, 7 dana / 6 noćenja

Polazak: 24. april 2018.
Povratak: 30. april 2018.

Garantovan polazak
Retko kada se dešava da reklamne fotografije turističkih kataloga kriju pravu raskoš prirode. Upravo je takav slučaj sa Irskom. Usamljenost severnog Konemara, divlja prostranstva grofovije Donegal, pobunjeni talasi Atlantika i veličanstvena lepota Glendaloha - samo su delić onoga što se krije u riznicama ove zelene zemlje. Ni ljubitelji umetnosti svih stilova neće ostati razočarani. Irska je poznata po dobrim pozorišnim predstavama, rok večerima u Limeriku i po čuvenim književnim danima u Dablinu. Broj praznih dvoraca, manastira, keltskih bunara i napuštenih kuća je potpuno neverovatan isto kao i broj legendi o trolovima, patuljcima i čarobnjacima koji u njima žive. Ali ovu prelepu zemlju najbolje karakteriše fantastično gostoprimstvo njenih žitelja. Strancu ne samo da se u svemu pomaže već se i brižno prati da mu ništa ne nedostaje. To je prosto karakterna crta ovog naroda. Irac se oseća dobro samo onda kad su svi oko njega srećni. Iskrenost je njihov kredo.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Frankfurt - Dablin

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.15 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Frankfurt u 08.15 sati. Nastavak putovanja za Dablin u 10.00h (let LH 978). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Dablinu u 11.05 h. Po završetku pasoške kontrole transfer do hotela i smeštaj. Hotel je smešten u dolini reke Lifi, u predgradju irske prestonice i udaljen je od centra Dablina 8 km. Slobodno posle podne ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije do centra grada gradskim prevozom. Povratak u hotel i noćenje.
2. dan Dablin
Doručak. Polazak autobusom na celodnevno razgledanje Dablina. Gotovo sve glavne znamenitosti zemlje nalaze se u njemu: Nacionalna galerija Irske, Nacionalna biblioteka - mesto gde se čuva veliki broj rukopisa, botanička bašta, galerije, parkovi, trgovi i fontane. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgradjena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. Triniti koledž je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohadjali Oskar Vajld i Semjuel Beket. (Ulazak u koledž). Odlazak do Templ bara, najživljeg kvarta grada. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše... Po završetku razgledanja (oko 17.30 h) povratak u hotel. Noćenje.
3. dan Dablin - Galvej
Doručak. U 09.00h polazak prema Galveju. Posle 1, 5h vožnje zaustavljanje u živopisnom selu Kilbegan. Poseta istoimenoj i tradicionalnoj destileriji “Kilbeggan”. Tokom obilaska najstarije destilerije na svetu može se videti način proizvodnje najfinijeg irskog viskija još od 1757 godine. Proizvodnja je obustavljena 1954. godine a danas se na tom mestu nalazi muzej u kom se prikazuje proces proizvodnje popularnog napitka. Nastavak vožnje do Galveja i panoramsko razgledanje ovog živopisnog grada. Nekadašnje ribarsko selo danas je univerzitetski centar u kome se okuplja veliki broj umetnika. Galvej je i domaćin brojnih festivala a poznat je po dobroj atmosferi, uličnim zabavljačima i pabovima. Svakog septembra se u njemu održava medjunarodni festival ostriga čuven i van granica Irske, u maju festival starih instrumenata, svakog leta smotra umetnosti na kojoj nastupaju vodeći pisci muzičari, slikari i glumci i vrlo posećene konjske trke. Smeštaj u hotelu u oblasti Galway. Noćenje.
4. dan Galvej - Konemara
Doručak. U 09.00 polazak autobusom prema slikovitoj oblasti Konemara koja pripada grofoviji Galvej. Pejzaži se, bez preuveličavanja, mogu nazvati bajkovitim: beskrajne doline u okruženju zelenih brda, prozračno plavo nebo i jezera sa najčistijom vodom. Na samoj obali jezera smeštena je Kajlmorska opatija (Kylemore Abbey) koja se smatra najromantičnijim zamkom Irske. Na njenoj teritoriji su odlično sačuvane srednjevekovne gradjevine. U glavnom zdanju, za posetioce, pažljivo je izvršena restauracija pet sala sa mnogobrojnim predmetima iz 19. veka. U gotskoj crkvi su i danas izvanredan bareljef i orgulje, pa se tu često održavaju koncerti ozbiljne muzike. Na 1.5 km od zamka je viktorijanski park sa divnim lejama cveća od kojih su dve sa egzotičnim cvećem. Nastavak puta do hotela. Smeštaj, slobodno vreme i noćenje.
5. dan Konemara - zamak Benrat - Moherske stene - Kilkeni
Doručak. Vožnja oblašću Buren, kraškim fenomenom sa oko 2000 primeraka retkih biljaka i belih stena. Kilometri uglačanog krečnjaka prostiru se na sve strane, dok je obala gotovo prazna sa samo nekoliko obalskih naselja. Klifovi Mohera se pružaju u dužini od 8 kilometara i uzdižu 214 metara iznad Atlantskog okeana. Na vrhovima se nastanjuju kolonije ptica a poseban doživljaj su talasi Atlantika koji se razbijaju o visoku obalu. U današnje vreme u Irskoj postoje 32 grofovije sa preko sto dvoraca. Neki od njih su pravi arhitektonski biseri. Jedan od takvih je Benrat u grofoviji Kler, veoma blizu grada Šenona. Obilazak atraktivnog dvorca Benrat (Bunratty castle) iz XV veka koji je postao slavan po srednjovekovnim gozbama, a sredinom prošlog veka je obnovljen u skladu sa izvornim izgledom.Pored zamka je raskošan park sa muzejom pod otvorenim nebom. Tu su smeštene kuće donete iz raznih delova zemlje još uvek prekrivene slamom, mlinovi, kovačnice i domaće životinje. U zamku se održavaju tematske večerie sa jelima iz srednjeg veka koje serviraju devojke obučene u narodnu nošnju tog vremena. Smeštaj u hotelu u oblasti Keri. Noćenje.
6. dan Kilkeni - Rok of Kašel
Doručak. Kilkeni se posle Dablina smatra najprivlačnijim mestom odmora u Irskoj. Simbol grada su mačke, kojih ima jako mnogo i koje su tu, po predanju, naseljene od davnina. Legenda kaže da su na tom prostoru živele dve grupe mačaka, jedna na engleskoj a druga na irskoj polovini grada i da su se stalno medjusobno koškale. Priča se da ta ista sila duha vlada medju žiteljima i danas. Nastavak putovanja do živopisnog grada Korka, drugog po veličini u zemlji. Strog i poslovan danju, noću se pretvara u bučan i raskalašan centar noćnog života sa obiljem klubova i pabova. U grofoviji Tipereri, iznad Zlatne doline, uzdiže se tajanstvena i mističana stena, na kojoj je oronuo i polurazrušen zamak i stara crkva, stena Kašel ili kako je još nazivaju stena Svetog Patrika. Obilazak očaravajuće tvrdjave koja se uzdiže sa kamenog brežuljka visokog 28 metara kao simbol kraljevske i crkvene moći. Ovaj srednjevekovni kompleks obuhvata kapelu u romanskom stilu iz 12. veka, gotičku katedralu i okrugli toranj. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.
7. dan Dablin - Frankfurt - Beograd
Doručak.U 09.00 polazak prema grofoviji Viklou u kojoj se nalazi lednička dolina Glendaloh sa dva jezera ledene vode, gornjim i donjim. Put do doline interesantan je ne samo po čudesnim pejzažima već i po arheološkim prostorima i ostacima starih naselja. Tu je i jedan od najlepših parkova Irske, Pauerskort. U njegovom centralnom delu je fontana „Triton“, okolo nekoliko tematskih vrtova od kojih se po lepoti izdvaja Japanska bašta.Obilazak ovg izuzetnog vrta. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 17.55h (let LH 981). Obrok za vreme leta. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 20.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.55h (let LH 1410). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 23.40 časova.

Cena aranžmana: 1090 € - last minute cena 990€
Doplata za jednokrevetnu sobu: 250 € (isključivo na upit)
Aerodromska taksa: 173 €

Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika.
Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za ovo putovanje! Sve pojedinosti o načinu dobijanja vize i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji.
Cena vize: 60 €
Viza se dobija za 4 - 6 nedelja
Poslednji rok za predaju dokumentacije za vize je 10. mart 2018. godine


U cenu je uključeno:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Frankfurtl - Dablin - Frankfurt - Beograd
- Vožnja po turi autobusom
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* i 4* na bazi noćenje/doručak
- Razgledanja prema programu
- Sve neophodne ulaznice prema programu
- Usluge vodiča agencije
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu nije uključeno:
- Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu 173 € u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Troškovi vize 60 €
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu navedene u programu
- Doplata za jednokrevetnu sobu
- Napojnica za lokalnog vodiča i vozača (20 €)

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata.

Smeštaj u mogućim hotelima:
Oblast Dablina: Clarion Liffey Valley 4* www.clarionhotelliffeyvalley.com/
Oblast Galveja: Connacht 3* www.theconnacht.ie/
Oblast Konemara: Harlequin 4* www.harlequinhotel-castlebar.com/
Oblast Kilkeni: Aspect Killkenny 3* www.hotelscombined.ie/Hotel/Aspect_Hotel_Kilkenny.htm
Tačno ime hotela će biti potvrdjeno sedam dana pre polaska na put!

Republika Irska
Suverena država, članica Evropske unije.
Glavni grad: Dablin
Površina: 69,000 km2
Broj stanovnika: 3,969,000
Vremenska zona: -1 sat u odnosu na Srbiju
Valuta: euro
Klima: U aprilu je u Irskoj prohladno, vetrovito sa mogućnošću padavina. Prosečna dnevna temperatura je oko 11 - 12 C°, vrlo retko nešto toplije, a noći su veoma hladne sa temperaturom nižom od 10 C°. Odeća mora biti prilagodjena vremenskim uslovima pa je preporuka da se ponese topla jakna sa kapuljačom ili kapa i šal, udobna obuća za kišu i obavezno kišobran.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, je potrebna viza za ovo putovanje.Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti