Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja

Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
Iran - Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran - 10 dana / 9 noćenja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi10 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Iran
Širaz, Jazd, Isfahan, Teheran
10 dana (9 noćenja) - avionom

Cena putovanja po osobi u evrima (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
Prijavljivanje i uplata akontacije je do 10. Januara 2019. Ili do popune mesta.

First Minute popust od 80€ po osobi za uplate do 30. novembra ili do popune kapaciteta predvidjenih za first minute ponudu. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

Polazak: 12. april 2019.
Povratak: 21. april 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Iran je dragulj islamske krune; kombinacija veličanstvene arhitekture i tople dobrodošlice. Prava je poslastica za ljubitelje starih civilizacija. Istorija duga 7.000 godina učinila je Iran jednom od najzanimljivijih svetskih destinacija, a priče iz istorije isprepletene su s brojnim legendama i bajkama. Značajne ličnosti kao što su Darijus, Aleksandar Veliki i Džingis Kan su ostavili traga na ovim prostorima. Arhitektonska remek dela koje je stvorio persijski narod, kao što su nekadašnje persijske prestonice Širaz, Persepolis, Isfahan i pustinjski Jazd, kroz istoriju oduševljavaju i nadahnjuju brojne pesnike i umetnike. Uz sve lepote koje je ostavila prošlost, Iran je zemlja koja i danas ima dušu, u kojoj će vas narod prigrliti kao nigde drugde na svetu.

Progarm putovanja:
Dan 1 Belgrade (12.04.2019.) Beograd- Istanbul
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 07:15 časova. Poletanje za Istanbul u 09:15 časova (let TK1082). Obrok u avionu. Sletanje u 12:00 časova. Nastavak putovanja za Širaz u 20:45 časova (let TK884).
Dan 2 Siraz (13.04.2019.) Istanbul- Širaz
Sletanje u Širaz u 02:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Kraći odmor. Doručak. Celodnevno razgledanje Širaza, koji se nalazi na nadmorskoj visini od oko 1.540 m i od uvek je bio grad slavuja, ruža, čempresa i poezije. To je kolevka jedne od najvećih svetskih civilizacija i persijske istorije. Grad i okolina su bogati sjajnim ostacima prošlosti. Razgledanje obuhvata obilazak Nasir Almok džamije, Eram ili Narenđestan baste, Karim Kanove džamije, bazara i utvrdjenja, kao i grobnica čuvenih persijskih pesnika Hafeza i Saadia. Večera. Noćenje.
Dan 3 Jazd (14.04.2019.) Širaz- Persepolis- Jazd (oko 450 km)
Doručak. U jutarnjim časovima polazak autobusom za Jazd. Sledi razgledanje čuvenog Persepolisa, prestonice moćnog persijskog carstva. Ostaci nekadašnje palate, koju je počeo da gradi vladar Darije Veliki, a nastavili njegovi moćni potomci, spalio je takođe čuveni i veliki vladar Aleksandar Makedonski. Ipak, na ostacima nekadašnje prestonice može se zaključiti koliko je bila grandiozna i veličanstvena. U blizini se nalaze i Nakš e Rostam i Nakš e Rajab, izvanredni reljefi na stenama, koji ukrašavaju grobnice ahamenidskih kraljeva. Nastavak vožnje ka Jazdu. Usputno razgledanje iskopina u Pasargadaeu, prestonici carstva pre Persepolisa. U njemu se nalazi grobnica Kira Velikog, osnivača persijskog carstva i dinastije. Dolazak u Jazd u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4 Jazd (15.04.2019.) Jazd
Doručak. Razgledanje grada koji se ubraja među najstarije na svetu. Stari grad Jazd sa svojim čuvenim kulama vetrova i tipičnom arhitekturom, uvršteni su u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Grad je takođe poznat kao centar zoroasrtijevske religije sa svojim kulama tišine i hramom vatre. Večera. Noćenje.
Dan 5 Isfahan (16.04.2019.) Jazd- Nain- Mejbod- Isfahan (oko 320 km)
Doručak. Polazak za Isfahan. Usputne posete mesta Nain i Mejbod, veoma starih pustinjskih gradova, sa očuvanim kućama od cigala od cerpica. Nain je poznat i po vrednim rukotvorinama. Dolazak u Isfahan u popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 6 Isfahan (17.04.2019.) Isfahan
Doručak. Grad na 1575 m. n/v, jedan je od najlepših u Iranu. Zbog svoje lepote i značaja nekada su ga nazivali " polovinom zemaljske kugle". To je tirkiz koji blista u zelenoj, plodnoj oazi u neposrednoj blizini velike centralno iranske pustinje. Njegove kupole sa prelepim mozaicima, njegovi otmeni minareti i drugi primerci u svetu poznate arhitekture, pravi su vizuelni doživljaj, u ovom bez sumnje veoma bogatom gradu. Današnje razgledanje obuhvatiće obilazak čuvenog Imam trga, Šahove džamije, bazara i Džamije Šeika Lotfolaha. Večera. Noćenje.
Dan 7 Isfahan (18.04.2019.) Isfahan
Doručak. Današnje razgledanje obuhvatiće obilazak Minareta koji podrhtavaju, Vank- jermenske crkve, Velike (Petak) džamije, Čehel-sotun palate iz 17. veka, koju ukrašavaju elegantni stubovi, Kadžu most i Sahrestan mostu. Večera. Noćenje.
Dan 8 Teheren (19.04.2019.) Isfahan- Kašan- Kom- Teheran (oko 450 km)
Doručak. Rani jutarnji polazak autobusom za Teheran. Usputno kraće zadržavanje u Kašanu, koji se nalazi na obodu centralne " slane" pustinje i obilazak čuvenog persijskog vrta- Fin baste u kojoj je ubijen veliki vezir po nalogu Naserodin šaha. Sledeće stajanje je u Komu. Nastavak putovanja za Teheran. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 9 Teheren (20.04.2019.) Teheran
Polazak na celodnevno razgledanje prestonice Irana, koja se nalazi između 1.100 i 1.700 m n/v. Teheran je veoma poznat po svojim bogatim muzejima od kojih se obilazi Arheološki, veličanstvena Golestan palata, Šahova džamija i krunski nakit, tj. najveća kolekcija nakita u svetu koja sadrži i čuveni dijamant Daria i Nur. Neizostavna je i poseta teheranskom bazaru. Večera. Noćenje.
Dan 10 Belgrade (21.04.2019.) Teheran-Istanbul-Beograd
Doručak. Poletanje za Istanbul u 15:20 časova (let TK 871). Sletanje u 17:20 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 18:45 časova (let TK 1083). Sletanje u 19:25 časova.

Cena aranžmana: 1390 eur (cena sa popustom za uplate do 30.11.)
Cena aranžmana: 1470 eur (redovna cena važi od 01.12.)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 eur

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4* po lokalnoj kategorizaciji, na bazi polupansiona (8 regularnih noćenja i 1 rani ulazak u sobu, koji se plaća kao celo noćenje),
- ishrana (u zavisnosti od hotela može biti kontinentalni ili švedski sto) i
- razgledanja prema programu sa uključenim transferima i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu,
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Avio-takse u iznosu od 205.38 evra (koje se sastoje od sledećih refundabilnih taksi: evra 4.48 LG, 0.98 RF, 16.94 RS, 10.00 TR, 4.00 I6, 6.98 IR i nerefundabilne: evra 162.00 YR) (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate),
- napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 5 evra dnevno),
- fakultativni izleti,
- međunarodno putno osiguranje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35% , 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Opšte i korisne informacije:

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Iran, za boravak do 30 dana.
Napomenaputnici koji u pasošu imaju izraelski pečat mogu imati problem pri ulasku u Iran.
Sve informacije o vizama, mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon +381-11/2098-184). Putnici iz ostalih zemalja, i iz regiona trebalo bi sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Valuta: Nacionalna valuta Irana je rial 1 USD = 43, 649 IRR 1 EUR = 51, 099 IRR

Klima: U ovo doba godine temperature su vrlo prijatne. Dnevne temperature između 20°C i 25°C (jutarnje i večernje nešto niže). April je period visoke sezone!

Posebne napomene za sve putnike:
Za žene: Obavezne marame na glavama preko celog dana, tunike koje prekrivaju bokove, bluze sa rukavima (minimum 3/4) i dugačke suknje ili pantalone.
Za muškarce: Nisu dozvoljene kratke pantalone.
Za sve: Unošenje i konzumiranje alkohola strogo zabranjeno.

Smeštaj:

Hotel u Širazu: Elysee 4* www.elysee.ir/en/ ili sličan
Hotel obezbedjuje pristup bežičnom internetu. Sobe su klimatizovane i imaju frižider, TV i električno kuvalo.

Hotel u Jazdu: Dad 4* en.dadhotel.com/ ili sličan
Hotel Dad se nalazi u centru istorijskog grada Jazd. Zgrada je stara oko 100 godina, sada modernizovana, ali sa tradicionalnim prozorima kako bi održala istorijsku originalnost. Sobe imaju TV sa satelitskim kanalima. Hotel obezbedjuje pristup bežičnom internetu i ima zatvoren bazen.

Hotel u Isfahanu: Piroozy Hotel 4* www.piroozyhotel.com ili sličan
Hotel ima 96 sobe koje imaju: kupatilo, sef, satelitsku TV, frižider i klima uredjaj. U Piruzi Hotel kafe bar radi 24h, a u restoranu možete probati nešto od iranskih i internacionalnih specijaliteta. Rekreativni klub opremljen je suvom i mokrom saunom, đakuzijem i bazenom. U velikom i prelepom predvorju hotela, možete pristupiti i bežičnom internet.

Hotel u Teheranu: Persian Enghelab Hotel 4* enghelabhotel.pih.ir/ ili sličan
Persian Enghelab Hotel se nalazi u Taleghani Aveniji, u srcu poslovnog dela Teherana, sa dosta šoping i zabavnih centara u svakom pravcu. Hotel raspolaže sa 248 soba i 38 apartmana, dva restorana koja služe specijalitete međunarodne i lokalne kuhinje od kojih se jedan rotacioni nalazi na 16. spratu hotela i dva kafića. Sobe su opremljene sa: satelitskom TV, klima uredjajem, Wi-Fi i frižiderom.

Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije