Nova godina 2019. - Šri Lanka - 11 dana / 9 noći / 8 noćenja - avionom

Nova godina 2019. - Šri Lanka - 11 dana / 9 noći / 8 noćenja - avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi9 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Šri Lanka
Tura po Šri Lanki i odmor na Indijskom Okeanu
11 dana / 9 noći / 8 noćenja - avionom

Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije je do 25. Oktobar 2018. Ili do popune mesta

Polazak: 26.decembar 2018.
Povratak: 05.januar 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Program putovanja:
Dan 1 (26.12.2018.) Beograd-Dubai Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 10:00 časova. Poletanje za Dubai u 13:00 časova (let FZ746). Sletanje u 21:15 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.
Dan 2 (27.12.2018.) Dubai-Kolombo-Pinavala-Dambula Sletanje u Kolombo u 05:25 časova. Polazak za Dambulu. Doručak. Poseta sirotištu slonova Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 3 (28.12.2018.) Dambula-Sigiirija-Polunaruva-Dambula Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane najlepši grad koji je ikada postojao. Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4 (29.12.2018.) Dambula-Matale-Kendi Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 5 (30.12.2018.) Kendi Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće sobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 6 (31.12.2018.) Kendi-Hotel Na Obali Indijskog Okeana Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Novogodišnja večera. Noćenje.
Dan 9 (01-03.01.2019.) Hotel na obali Indijskog Okeana Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
Dan 10 (04.01.2019.) Hotel na obali Indijskog Okeana-Kolombo Doručak. Kraće slobodno vreme. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Kraće slobodno vreme za kupovinu. Malo pre ponoći, kasni večernji transfer na aerodrom.
Dan 11 (05.01.2019.) Kolombo-Dubai-Beograd Poletanje za Dubai u 01:50 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:15 časova.

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1650 eur (Cena od 15.10. redovna cena)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 310 eur

Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama,
- smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana,
- ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu,
- novogodišnja večera (80 usd),
- transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič).

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 170, 19 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 69, 04YQ, EUR 16, 00YR, EUR 0, 98RF, EUR 0, 22RS, EUR 4, 48LG, EUR 16, 72RS, EUR 16, 66F6, EUR 43, 71LK, EUR 2, 38ZR) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu (u dinarima) najkasnije sedam dana pred put,
- fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 5 USD dnevno),
- viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra),
- kao ni međunarodno putno osiguranje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35% , 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak se plaća najkasnije 30 dana pre polaska
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Napomena: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Smeštaj: Hoteli 3* ili 4*:
Habarana (u blizini Dambule): Danawwa Resort.com 3+* ili sličan www.danawwaresort.com
Hotel se nalazi na pesackoj udaljenosti od jezera Habarana (15-ak minuta hoda), sve sobe su klimatizovane, imaju wifi, satelitsku tv.

Kandy: Oak Ray Regency 3+* ili sličan www.oakrayhotels.com/oak-ray-regency/
Hotel je okružen lepim zelenilom, ima besplatan wifi, restoran, biznis centar.. Sobe su klimatizovane, imaju led tv i satelitske programe, minibar. Nalazi se 1, 3 km od Kraljevske botaničke bašte.

Obala Indijskog okeana, Kalutara: Tangerine Beach Hotel 4* ili sličan www.tangerinehotels.com
Hotel Tangerine Beach se nalazi na samoj plaži Kalatura i okružen je tropskim vrtovima. U ponudi ima zatvoreni bazen i časove joge. Takođe poseduje ajurvedski spa centar i 2 restorana.Klimatizovane sobe opremljene su nameštajem od drveta i sadrže sopstveni balkon i kupatilo sa kadom. Svaka soba je opremljena TV-om sa satelitskim kanalima, mini-barom i priborom za pripremu čaja/kafe.
Hotel Tangerine Beach udaljen je 3 sata vožnje od Međunarodnog aerodroma

Opšte i korisne informacije:
- Površina: 65.610km
- Državno uređenje: Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka, a 1978. definitivno menja ime u sadašnje)
- Glavni grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
- Najveci grad: Kolombo, oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika luka.
- Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73% , Tamili 18% i Maori 8%)
- Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
- Verska pripadnost: budisti 69% , hinduisti 13% , muslimani 9% i katolici 9%
- Vreme: +3, 5 časova u odnosu na Srbiju
- Roming: obezbedjen

Viza: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Za sve informacije obratite se viznom odeljenju na telefon 011/ 2098-184.

Valuta: Šrilankanska rupija: 1USD = 157, 994 LKR; 1EUR = 182, 956 LKR

Klima: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Osiguranje od otkaza se preporučuje.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • www.tipotravel.com

Hit ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti