Indija - Zlatni тrougao - 9 dana / 8 noćenja, avionom

Indija - Zlatni тrougao - 9 dana / 8 noćenja, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi9 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Indija – Zlatni Trougao
Delhi, Agra, Džajpur
9 dana / 8 noćenja, avionom

First Minute popust od 50 € po osobi za uplate do 30. novembra ili do popune kapaciteta predviđeni za First Minute ponudu. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

Cena putovanja po osobi u evrima (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu je do 27. Februara 2019. Ili do popune mesta.

Polazak: 14. april 2019.
Povratak: 22. april 2019.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji
Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi. Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podeliti na dva glavna dela - Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. veka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti. Poseta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mešavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svedok njene velelepnosti, osetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete videti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri - kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu. Putovanje ćemo završiti posetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi....

Program putovanja:
1.dan (14.04.2019.) Beograd – Doha – Delhi
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Agencije u 10:00 časova. Poletanje za Dohu u 12:00 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:00 časova. Poletanje za Delhi u 19:45 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.
2.dan (15.04.2019.) Delhi
Sletanje u 01:55 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Poludnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Večera. Noćenje. Interkontinentalna putovanja
3.dan (16.04.2019.) Delhi
Doručak. Poludnevno razgledanje uključuje najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
4.dan (17.04.2019.) Delhi – Agra
Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula - Akbar. Dolazak u Agru. Smeštaj. Posle podne obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka - Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Večera. Noćenje.
5.dan (18.04.2019.) Agra
Doručak. Poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.
6.dan (19.04.2019.) Agra – Džajpur
Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur, glavni grad države Radžastana koji je popularno poznat kao „ružičasti grad“ zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
7.dan (20.04.2019.) Džajpur
Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvene observatorije Džantar Mantar, iz 1726. g. Razgledanje spoljašnjosti Palate vetrova ili Hava Mahala, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.
8.dan (21.04.2019.) Džajpur – Delhi
Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.
9.dan (22.04.2019.) Delhi – Doha – Beograd
Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 03:25 časova (Let QR 579). Obrok u avionu. Sletanje u 04:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:35 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 11:10 časova.

Cena aranžmana: 890 eur (cena važi do 30.11. 2018.cena sa popustom)
Cena aranžmana: 940 eur (cena važi od 01.12.2018.- redovna cena)

Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo
za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama,
- rani ulazak u sobe na dan dolaska (noćenje) kao i 7 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 5* (lokalne kategorizacije) u Delhiju, Agri i Džajpuru,
- ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni),
- razgledanja i transferi prema programu,
- troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 288,07 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR 230.00YQ, i refundabilnih taksi: EUR 4.48-LG, 0.98-RF, 16.72- RS, 13.88-YR, 0.22-RS, 16.66-G4, 0.88-PZ, 0.96-IN, 3.29-WO) -(podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).
- Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.
- Fakultativni izleti,
- usluga viziranja (10 evra),
- troškovi on-line izrade vize za Indiju (trenutno iznosi oko 75 evra),
- obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 usd za ceo boravak),
- međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Hoteli:
Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel (ili sličan) www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra - Clarks Shiraz Hotel (ili sličan) www.hotelclarksshiraz.com/ Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur - Hotel Fortune Select Metropolitan (ili sličan) www.fortunehotels.in/jaipur-fortune-select-metropolitan.dh.41 Hotel se nalazi u širem centru Džajpura, na 12 km od aerodroma i 2 km od železničke stanice. Sobe su klimatizovane i sadrže satelitski LCD TV sa kablovskim kanalima, mini-bar, sef i pribor za pripremu čaja i kafe. Hotel ima krovni bazen, spa centar i fitnes centar.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Opšte i korisne informacije:
Vize: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Indiju koja se dobija posredstvom naše agencije. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).

Valuta:
Indija: indijska rupija 1 EUR = 82.2163 INR 1 USD = 72.4705 INR Klima: Suvo i toplo sa temperaturama od 20 do 35◦C. Period visoke turističke sezone.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Tipo Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2401 413
  +381 11 3442 218
 • Adresa:
 • Mileševska 51, Beograd

  Poslovnice:
  Doktora Pantića 114, Valjevo
  +381 14 244 713
  +381 14 246 146
 • Website:
 • https://www.tipotravel.com

Hit ponude
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije