Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao

Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
Nova godina 2018. - Indija - zlatni trougao
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi9 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Indija zlatni trougao - 9 dana / 8 noćenja
Delhi, Agra, Džajpur

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima.

Polazak: 28. decembar 2017.
Povratak: 05. januar 2018.

Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.
Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi. Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podeliti na dva glavna dela - Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. veka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti. Poseta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mešavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svedok njene velelepnosti, osetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete videti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri - kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu. Putovanje ćemo završiti posetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi...

Program putovanja:
1.dan (28.12.2017.) Beograd - Doha - Delhi
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue u 09:25 časova. Poletanje za Dohu u 11:25 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u u 18:30 časova- lokalno vreme. Poletanje za Delhi u 19:55 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.
2.dan (29.12.2017.) Delhi
Sletanje u 01:55 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Poludnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12.veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Večera. Noćenje.
3.dan (30.12.2017.) Delhi
Doručak. Poludnevno razgledanje uključuje najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
4.dan (31.12.2017.) Delhi - Agra
Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula - Akbar. Dolazak u Agru. Smeštaj. Posle podne obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka - Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Svečana Novogodišnja večera u hotelu. Noćenje.
5.dan (01.01.2018.) Agra
Doručak. Poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.
6.dan (02.01.2018.) Agra - Džajpur
Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur. Smeštaj. Večera. Noćenje.
7.dan (03.01.2018.) Džajpur
Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvene observatorije Džantar Mantar, iz 1726. g. Razgledanje spoljašnjosti Palate vetrova ili Hava Mahala, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.
8.dan (04.01.2018.) Džajpur - Delhi
Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.
9.dan (05.01.2018.) Delhi - Doha - Beograd
Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 03:45 časova (Let QR 579). Obrok u avionu. Sletanje u 05:35 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:40 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:25 časova

Cena aranžmana: 1290 €

Doplata za 1/1 sobu: 330 €

Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Opisi hotela:
Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel ttps://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka ili sličan Hotel se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara - linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel sadrži otvoreni bazen, fitnes centar, spa centar, nekoliko restorana i barova.
Agra - Clarks Shiraz Hotel www.hotelclarksshiraz.com/ ili sličan Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.
Džajpur - Radisson Jaipur City Center Hotel www.radisson.com/jaipur-hotel-in-302001/indrjcc ili sličan Lociran u samom srcu grada, na oko 500 metara od Džajpur železničke stanice. Hotel ima luksuzne sobe sa balkonima sa pogledom na grad. Sobe su klimatizovane, sadrže sef, kablovski TV, mini bar. Hotel ima poslovni centar, nekoliko restorana, teretanu, spa centar.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na navedenim relacijama, rani ulazak u sobe na dan dolaska (noćenje) kao i 7 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 5* (lokalna kategorizacija) u Delhiju Radisson Blu Dwarka Hotel, u Agri Clarks Shiraz Hotel, u Džajpuru Radisson Jaipur City Center Hotel, (ili slični iste kategorizacije),
- ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera - određen meni),
- svečana Novogodišnja večera u hotelu,
- razgledanja i transferi prema programu,
- troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Avio-takse 265.97 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: eur 212.00 YR, i refundabilnih EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 10.12YR, EUR 0.22RS, EUR 16.46G4, EUR 0.84PZ, EUR 0.93IN, EUR 3.20WO) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa - konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje).
- Fakultativni izleti,
- usluge viziranja (10 evra),
- troškovi on-line izrade vize za Indiju oko 50 evra,
- obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 usd za ceo boravak)
- međunarodno putno osiguranje,
- kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Uslovi plaćanja:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue Group).

Korisne informacije:
Vize: Za državljane RS je potrebna viza za Indiju koja se dobija posredstvom naše agencije. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).
Novčana jedinica: indijska rupija (INR) 1EUR = 76.4430 INR 1USD= 64.0907 INR
Klima: Suvo i toplo sa prosečnim temperaturama od 8 do 20°C. Jutra i večeri svežije.
Službeno ime: Republika Indija
Glavni grad: Nju Delhi
Vremenska zona: UTC +5:30
Novčana jedinica: juan (CNY) 1USD = 6.64508 CNY 1EUR= 7.38568 CNY Pozivni broj: + 91

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2017 od 26.01.2017. godine zakljucenog sa ugovara ̌ cem osiguranja Nacionalnom ̌ asocijacijom turistickih ̌ agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ̌ ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300054956, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog drustva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group D.O.O.

Big Blue

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 41 41 411
 • Adresa:
 • Kolarčeva 3, Beograd

  Poslovnice:
  YUBC Mihaila Pupina 10A, lokal 20, Beograd
  tel: +381 11 2131 743

  Beogradska 45, Beograd
  tel: +381 11 41 41 411

  Sredačka 5a (Kod Depoa), Beograd
  tel/fax:+381 11 243 0 399

  Bulevar Mihajla Pupina 2 (TC Nork), Novi Sad
  tel: +381 21 310 00 00
  +381 21310 00 31

  Bulevar Oslobođenja 94, Novi Sad
  tel: +381 21 45 17 15
  +381 21310 18 12

  Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
  tel/fax: +381 34 305 965
  +381 34 305 966
 • Website:
 • www.bigblue.rs

Hit ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude