Nova godina 2018. - Indija I Dubai

Nova godina 2018. - Indija I Dubai
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi10 danasobapolupansionprevoz avionomdetaljnije
Nova godina 2018. - Indija I Dubai
10 dana / 8 noćenja - avionom

Polazak: 04. januar 2018
Povratak: 13. januar 2018

Obilasci: Delhi - Džajpur - Agra - Delhi - Dubai

Za realizaciju ovog putovanja potrebno je minimum 15 putnika
Državljanima Republike Srbije su potrebne dve vize: za Indiju i za UAE
Druga najmnogoljudnija zemlja sveta. U svemu posebna. Prostrana i nestvarno lepa. Ponosna na svoju prošlost, kulturu, tradiciju... Kad je posetite i osetite njene damare, stičete utisak da u njoj ništa nije važno a posebno ne vreme. Uistinu, u Indiji je i vremena i ljudi u izobilju baš kao i prizora koji se broje milionima... Satkani su od kontrasta, bede i bogatstva ali I grandioznog savršenstva koje se najviše ispoljava u susretu sa veličanstvenom prirodom ali I umećem čoveka iskazanog kroz zdanje Tadž Mahala...Dubai - Bog je osmislio raj na nebu a čovek na zemlji. Grad na pesku. Ispod peska je nafta a na pesku boje zlata sve ono što je od njene prodaje moglo da se sagradi. Reč nemoguće u ovom gradu iz budućeg vremena ne postoji. Zato Dubai i jeste tamo gde je svaki detalj kao pogled na razglednicu ili pravi prizor iz mašte.

Program putovanja:
1. dan (04/01/2018) Beograd - Dubai
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 10.45 časova kod šaltera 201. Poletanje aviona za Dubai u 12.45h (Let FZ 746). Sletanje na aerodrom u Dubaiu u 20.55 h. (Na relaciji Beograd - Dubai - Beograd leti se niskobudžetnom avio kompanijom pa se u avionu ne servira hrana i piće. Ona se može naručiti ali uz posebnu doplatu).
2. dan (05.01.2018.) Dubai - Delhi
Nastavak putovanja za Delhi u 04.35h (Let EK 510). Obroci u avionu. Sletanje na aerordom u Delhiju u 09.10 h. Transfer do hotela. Sobe se dobijaju oko 14.00 časova. Slobodno posle podne. Večera i noćenje.
3. dan (06.01.2018.) Delhi - Džajpur
Doručak. Posle doručka panoramsko razgledanje Novog Delhija, gradjenog od 1911. godine kada je i postao prestonica Indije. Njegov glavni deo je trg Konaut, okružen kolonijalnim zgradama u kojima su restorani, prodavnice i banke. Na trgu je i početak ulice Radžpat koja vodi do čuvenog spomenika „Vrata Indije“, 42 metara visokog luka, sazidanog u čast poginulih u Drugom svetskom ratu. U novom delu je i zgrada Parlamenta (Sansad Bhavan), okrugla gradjevina, dizajnirana od strane engleskih arhitekata još 1911. godine i doplomatska četvrt. Panoramsko razgledanje Starog grada osnovanog u 12. veku, punog kolorita, bučnih bazara, tvrdjava, mauzoleja, džamija i dvoraca. Vožnja pored Crvene tvrdjave nekadašnje glavne rezidencije vladara iz dinastije Mogula i Džama Masidža, najznačajnije indijske džamije. Obilazak spomenika Mahatme Gandija. Posle podne polazak autobusom za Džajpur, prestonicu Radžastana (vožnja traje oko 5 sati). Po dolasku smeštaj, večera i noćenje.
4. dan (07.01.2018.) Džajpur - Agra
Doručk. Polazak na razgledanje Džajpura (Grada pobde) koji j počeo da gradi maharadža Džai Sing II 1700. godine po klasičnom obrascu indijske arhitekture. Istorijski centar „Roze grada“ je u celosti sačuvan i spada medju arhitektonska čuda sveta. Pre podne obilazak Amber tvrdjave, veličanstvenog utvrdjenog dvorca, samo romantičnog imena ali u kom se živelo daleko od idile. Dvorac je bio toliko raskošan da je izazivao zavist čak i bogatog mogulskog imperatora Džahangira. Odlazak do Čokri Sarhada (Gradskog dvorca), ogromnog kompleksa sa obiljem umetničkih dela. Deo dvorca i danas pripada eks maharadži od Džajpura. Glavni dvorac (Mubarak Mahal), kompletno sagradjen od slonove kosti, poseduje bogate kolekcije muzičkih instrumenata i predmeta od tekstila. Posle podne vožnja do Agre (traje oko 5 časova). Smeštaj u hotelu, večera i noćenje.
5. dan (08.01.2018.) Agra - Delhi
Doručak. Posle doručka polazak na razgledanje Tadž Mahala veličanstvenog spomenika večnoj ljubavi. Nalazi se na desnoj obali reke Jamune i napravljen je od belog mermera i crvenog peščara. Da bi odao počast svojoj najdražoj supruzi Mumtaz Mahal (Izabranica palate), šah Džahan, mogulski vladar, posvetio je sedamnaest godina (1631 - 1648) izgradnji ovog izuzetnog mauzoleja. U nastavku obilazak fascinantne tvrdjave, oblika polumeseca, visine 20 metara na levoj obali reke Jamune. U njoj je poslednjih osam godina života boravio šah Džahan u zatočeništvu, gledajući u mauzolej u kom je sahranjena njegova voljena Mumtaz Mahal. Posle podne vožnja do Delhuja (traje oko 4 sata). Smeštaj, večera i noćenje.
6. dan (10.01.2018.) Delhi - Dubai
Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Dubai u 10.35h (Let EK 511). Obrok u avionu. Sletanje aviona u Dubai u 13.00 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela i smeštaj. Slobodno posle podne. Noćenje.
7. dan (11.01.2018.) Dubai
Doručak. Polazak na četvoročasovno panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku. Dubai je jedan od najlepših i najatraktivnijih gradova sveta. Za mnoge futuristički megapolis okupan blještavilom sunca na pesku Arabijske pustinje sa specifičnom kulturom i nestvarnom arhitekturom. Obilazak kanala Krik koji deli Dubai na Deiru i Bur Dubai, zlatnog suka sa više od 150 prodavnica zlata i nakita, pijace začina, muzeja, Džumeira džamije, hotela Burdž al-Arab, Dubai marine i novih modernih delova grada uključujući i najvišu zgradu sveta - Burdž Kalifu. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
8. dan (12.01.2018.) Dubai
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni džip safari u pustinju. Džip safari - popodnevni izlet u trajanju od oko šest sati i nezaboravan i uzbudljiv doživljaj na vrelom pustunjskom pesku. Vožnja ultramodernim džipovima uz adrenalinski naboj i vratolomije koje se duboko urezuju u pamćenje, kruniše se nestvarnim prizorom zalaska sunca u pustinji a završava posetom beduinskom selu s večerom i programom pod otvorenim nebom, za sva čula. Noćenje. (Cena: € 60)
9. dan (13.01.2018.) Dubai
Doručak. Slobodno vreme za individualne šetnje i razgledanja. Noćenje.
10. dan (12.01.2018.) Dubai - Beograd
Rani transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 09.00h (Let FZ 745). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 12.00 časova.

Smeštaj u hotelima:
- 2 noćenja u Delhiju - Ashok Country Resort ili Radisson Blu Paschim Vihar 4*
- 1 noćenje u Džajpuru - KK Rayal ili Park Ocean 4*
- 1 noćenje u Agri - Haward Plaza The Fern 4*
- 4 noćenja u Dubaiu - Suba 4*

Napomena u vezi smeštaja:
Ovo su imena mogućih hotela ali tačna imena će biti potvrdjena 7 dana pre polaska na put!

Cena aranžmana: 1490 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 370 € (isključivo na upit)
Aerodromska taksa: 382 €

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Doha - Delhi - Doha - Beograd
- Transferi aerodrom - hotel - aerodrom
- Vožnja autobusom po turi
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u Indiji u hotelima sa 4* i na bazi noćenje/doručak u Dubaiu u hotelu sa 4*
- Razgledanja prema programu
- Sve ulaznice naznačene u programu
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja
- Flaša pijaće vode dnevno po osobi

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (382€) u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 30)
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Indijska viza i viza za UAE

Fakultativni izleti:
Dubai, poludnevni popodnevni džip safari kroz pustinju u trajanju od 6 sati. U cenu je uključen prevoz džipovima, obilazak farme kamila i večera u kampu na bazi švedskog stola i trbušni ples. Cena: € 60 po osobi

Opšte informacije - Indija
Površina 3.287.590 km2
Glavni grad - Delhi
Valuta - rupija (1 EUR = cca 73, 717 INR)
Jezik - hindi i engleski
Religija - 80% stanovnika ispoveda hinduizam
Vremenska razlika - u odnosu na Beograd +3.5 sati
Temperatura - jutra i večeri su sveži pa je potrebno poneti neku topliju garderobu (topliji duks ili tanju jaknu). Tokom dana temperatura je viša od 20-23 stepena, a ne retko i preko 25 C stepeni
Vožnja - U Indiji se vozi dosta sporo, zbog loših puteva i velikog saobraćaja i zaprega na putu. Zato vožnja može da potraje više sati.

Indijska viza:
za dobijanje vize je potrebno ispuniti formular koji se dobija u agenciji i dostaviti dve fotografije (veličine 5x5, na beloj podlozi). Važnost pasoša mora biti još najmanje 180 dana od datuma polaska. Cena vize: RSD 4.500. Ukoliko se zahtev za vizu podnosi sa nekim drugim pasošem osim srpskog taksa se uvećava za 550 din.
Viza za UAE:
Redovna cena vize: € 119 (važi od 01.06.2016.) - za redovnu proceduru predavanja viza najkasne 7 radnih dana pre polaska na put Hitna cena vize: € 139 - od 3 do 7 radnih dana pre polaska na put.

Uslovi i način plaćanja:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Turistički krediti
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Medjunarodno osiguranje
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu.
- Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Hit ponude
Nova godina

Nova godina

Hit destinacije
Romantičan ili party provod
Ispunite novogodišnje želje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru