Alpska Jezera

Alpska Jezera
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Alpska Jezera - 30 eur mesečno
6 dana / 5 noćenja, autobusom

Termini putovanja:
31.mart - 5. April 2018.
28.april - 3. Maj 2018.

Obilasci: Garda - Mađore - Lugano - Komo - Plitvice
Program putovanja:
1.dan Čačak - Kragujevac / Beograd / Novi Sad - Verona / Jezero Garda
Polazak iz Čačka 2:45 (Roda), Kragujevca u 04, 00 (Roda), Beograda u 06:00 i N.Sada u 06:10 (transfer od lokomotve). Putovanje za Italiju preko Hrvatske i Slovenije. Predveče dolazak u Veronu. Obilazak grada porodice Skala, Romea i Julije: Arena, ulica Mazini, pijačni i gospodski trg, palata pravde, grob porodice Skalđeri, Romeova kuća i Julijin balkon... Odlazak u hotel (potez ka jezeru Garda). Noćenje.
2.dan Jezero Garda - Malcesine - Sirmione - Lecco - Malpensa 315 Km
Posle doručka napuštanje hotela. Odlazak do jezera Garda, najvećeg i najposećenijeg jezera Italije. Prirodna lepota, blaga klima i bujna vegetacija bili su inspiracija rimskim pesnicima i državnicima (Katul, Dante, Cezar...) U malom mestu Malcesine, u podnožju Monte Balda, istču se zamak Scaliđeri i Palata Kapetana. Put nas dalje vodi na južnu obalu jezera i gradića Sirmione, najromantčnijeg mesta na jezeru. Smešten na izduženom poluostrvu, malih i uskih uličica, zanimljiv je po vili " Catulove špilje“ iz rimskog doba, dvorca Scaliđeri, crkve Santa Maria Mađore, trgovima Kastelo i Porto Valentno... Mondenski gradić je oaza lepote i mira. Ne propustte priliku da uživate u pogledu na jezero uz vrhunski đelato (sladoled) i čašu odličnog vina iz lokalnih vinograda (preporuka: “bardolino” i “custoza”). Nastavak putovanja za Leko. Putovanje pored malog jezera Garlate. Leko je na drugom kraku jezera Komo. U simpatčnom gradiću sa divnim kejom obilazak prelepe katedrale Svetog Nikole. Preko kanala koji povezuje jezera Komo i Garlate su tri mosta. Najstariji je sagrađen u XIV veku. Posle kraće pauze nastavak putovanja pored jezera Anone. Uveče dolazak u okrug Malpense. Smeštaj u hotel i noćenje.
3.dan Malpensa - Jezera Maggiore I Lugano (Stresa-Locarno-Lugano) - Malpensa 220 km
Doručak. Celodnevni izlet sa vožnjom pored jezera Mađore (drugo po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope) i Lugano. Dolazak u mesto Stressa poznato po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Fakultatvni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije): Isola Bella i Isola Superiore Dei Pescatori, vlasništvo porodice Boromini. Ostrvo Bella sa vrtovima - stepenastm terasama (ima ih 10) spuštaju se ka jezeru. Palata - muzej je iz 1632. godine. Ostrvo Pescatori poznato je po obilju restorana i kafća. Posle slobodnog vremena i plovidbe do Strese, nastavljamo putovanje pored jezera za švajcarskski grad Lokarno. Grad sa severa okružuju južni obronci Alpa. Šetnja pored jezera i Glavnog trga. U nastavku putovanja odlazimo do Lugana koji leži na obali istoimenog jezera. Katedrala San Lorenzo je najprepoznatljivija građevina u Luganu. Poznata je po svom zvoniku, ali i po renesansnom stlu dekoracije i brojnim freskama. Slobodno vreme za šetnju pored jezera... Uveče povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Malpensa - Como - Milano - Malpensa 150 km
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do Koma, najpopularnijeg jezera Italije. Jezero predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tšine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Koma, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrt oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz XIV veka. Mogućnost fakultatvne vožnje brodićem po jezeru. U podne povratak. Odlazak za Milano. Uz pomoć metroa obilazak najvećeg industrijskog grada Italije i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Slobodno vreme. Uveče povratak u hotel. Noćenje.
5.dan Malpensa - Trst - Istra 490 km
Doručak. Putovanje za Trst. Obilazak grada: trg Jedinstva, palata Guvernera, fontane 4 kontnenta i Neptunova na trgu Berze, srpska crkva Sv. Spiridona... Slobodno vreme. Uveče odlazak za Istru. Smeštaj u okolini Pirana. Noćenje.
6.dan Istra - Plitvice (260) - Novi Sad / Beograd / Kragujevac 790 km
Doručak. Odlazak za Plitvice. Posle dolaska četvoročasovni obilazak Gornjih 12 jezera međusobno podeljenim sedrenim barijerama. Razlika u nadmorskoj visini između Prošćanskog jezera i Kozjaka iznosi 100 m. Posle podne nastavak putovanja za Srbiju. Očekivano vreme dolaska u Novi Sad (transfer od Rume), Beograd i Kragujevac oko ponoći.

Cena aranžmana: 349€
First minute: 299 € u din.
Doplata za 1/1 sobu: 90 € u din.

Aranžman obuhvata:
- prevoz turistčkim autobusom po maršrut (klima, DVD)
- 1 noćenje sa doručkom na Gardi (okolina), hotel 3*
- 3 noćenje sa doručkom okrug Malpensa, hotel 3*
- 1 noćenje sa doručkom u Istri, hotel 3*
- usluge lokalnih vodiča i vodiča pratoca grupe.

Aranžman ne obuhvata:
- gradske komunalne takse iznose cca 10€, plaćaju se na recepciji.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- fakultatvne programe i ulaznice

Fakultativni programi: Za fakultatvne iilete minimim 25 putnika
- celodnevni izlet jezera Mađore (Stresa i Lokarno) i Lugano (prevoz i vodič) - 25 €
Doplata za Boromejska ostrva (brodski prevozi za ostrva Bella i Superiori dei Pescatori i ulaznice za palatu - muzej i stepenaste vrtove) - 30 €
- izlet Como i Milano paketu (prevoz i vodič) - 20 €
- Plitvičkih jezera u pratnji vodiča, uz obilazak pešice korist se panoramski voz i brodić (prevoz, ulaznica, vodič) - 25 €
- ostale nepomenute usluge.

Transferi (povratni):
- Novi Sad, Kraljevo, Vrnjačka Banja - 5 €
- Subotica - 20 €
- Niš, Negotin, (povratni) - 30 €

Uslovi plaćanja:
- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska
- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmnski-bezgotovinski, administratvnom zabranom, kreditnim kartcama: Visa, Dina, Master Card, American Express

Odloženo plaćanje:
- 30 € mesečno, na sedam mesečni rata bez kamate.
- Učešće 89 €. (Troškovi obrade 1€).
- Garancija plaćanja: administratvna zabrana ili čekovi građana.

Napomene:
- za realizaciju putovanja minimalno 40 putnika, u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, kao i otkaz putovanja ili promena termina od strane ogranizatora, otkazni rok je 5 dana
- uz ovaj program važe opšt uslovi organizatora putovanja, agencije Holiday, Licenca OTP: 463/2010.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa u cilju pružanja boljeg kvaliteta usluge.
- Program objavljen 16.11.2017.

Holiday

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 335 220
  +381 34 335 344
  +381 34 304 976
 • Adresa:
 • Nikole Pašića 4, Kragujevac
 • Website:
 • holiday.rs

Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja