sledeća
Etno Kuće Plitvica Selo
Etno Kuće Plitvica Selo

Alpska Jezera

Alpska Jezera
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi6 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusomdetaljnije
Alpska Jezera - 30 eur mesečno
6 dana / 5 noćenja, autobusom

Termini putovanja:
31.mart - 5. April 2018.
28.april - 3. Maj 2018.

Obilasci: Garda - Mađore - Lugano - Komo - Plitvice
Program putovanja:
1.dan Čačak - Kragujevac / Beograd / Novi Sad - Verona / Jezero Garda
Polazak iz Čačka 2:45 (Roda), Kragujevca u 04, 00 (Roda), Beograda u 06:00 i N.Sada u 06:10 (transfer od lokomotve). Putovanje za Italiju preko Hrvatske i Slovenije. Predveče dolazak u Veronu. Obilazak grada porodice Skala, Romea i Julije: Arena, ulica Mazini, pijačni i gospodski trg, palata pravde, grob porodice Skalđeri, Romeova kuća i Julijin balkon... Odlazak u hotel (potez ka jezeru Garda). Noćenje.
2.dan Jezero Garda - Malcesine - Sirmione - Lecco - Malpensa 315 Km
Posle doručka napuštanje hotela. Odlazak do jezera Garda, najvećeg i najposećenijeg jezera Italije. Prirodna lepota, blaga klima i bujna vegetacija bili su inspiracija rimskim pesnicima i državnicima (Katul, Dante, Cezar...) U malom mestu Malcesine, u podnožju Monte Balda, istču se zamak Scaliđeri i Palata Kapetana. Put nas dalje vodi na južnu obalu jezera i gradića Sirmione, najromantčnijeg mesta na jezeru. Smešten na izduženom poluostrvu, malih i uskih uličica, zanimljiv je po vili " Catulove špilje“ iz rimskog doba, dvorca Scaliđeri, crkve Santa Maria Mađore, trgovima Kastelo i Porto Valentno... Mondenski gradić je oaza lepote i mira. Ne propustte priliku da uživate u pogledu na jezero uz vrhunski đelato (sladoled) i čašu odličnog vina iz lokalnih vinograda (preporuka: “bardolino” i “custoza”). Nastavak putovanja za Leko. Putovanje pored malog jezera Garlate. Leko je na drugom kraku jezera Komo. U simpatčnom gradiću sa divnim kejom obilazak prelepe katedrale Svetog Nikole. Preko kanala koji povezuje jezera Komo i Garlate su tri mosta. Najstariji je sagrađen u XIV veku. Posle kraće pauze nastavak putovanja pored jezera Anone. Uveče dolazak u okrug Malpense. Smeštaj u hotel i noćenje.
3.dan Malpensa - Jezera Maggiore I Lugano (Stresa-Locarno-Lugano) - Malpensa 220 km
Doručak. Celodnevni izlet sa vožnjom pored jezera Mađore (drugo po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope) i Lugano. Dolazak u mesto Stressa poznato po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Fakultatvni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije): Isola Bella i Isola Superiore Dei Pescatori, vlasništvo porodice Boromini. Ostrvo Bella sa vrtovima - stepenastm terasama (ima ih 10) spuštaju se ka jezeru. Palata - muzej je iz 1632. godine. Ostrvo Pescatori poznato je po obilju restorana i kafća. Posle slobodnog vremena i plovidbe do Strese, nastavljamo putovanje pored jezera za švajcarskski grad Lokarno. Grad sa severa okružuju južni obronci Alpa. Šetnja pored jezera i Glavnog trga. U nastavku putovanja odlazimo do Lugana koji leži na obali istoimenog jezera. Katedrala San Lorenzo je najprepoznatljivija građevina u Luganu. Poznata je po svom zvoniku, ali i po renesansnom stlu dekoracije i brojnim freskama. Slobodno vreme za šetnju pored jezera... Uveče povratak u hotel. Noćenje.
4.dan Malpensa - Como - Milano - Malpensa 150 km
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do Koma, najpopularnijeg jezera Italije. Jezero predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tšine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Koma, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrt oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz XIV veka. Mogućnost fakultatvne vožnje brodićem po jezeru. U podne povratak. Odlazak za Milano. Uz pomoć metroa obilazak najvećeg industrijskog grada Italije i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Slobodno vreme. Uveče povratak u hotel. Noćenje.
5.dan Malpensa - Trst - Istra 490 km
Doručak. Putovanje za Trst. Obilazak grada: trg Jedinstva, palata Guvernera, fontane 4 kontnenta i Neptunova na trgu Berze, srpska crkva Sv. Spiridona... Slobodno vreme. Uveče odlazak za Istru. Smeštaj u okolini Pirana. Noćenje.
6.dan Istra - Plitvice (260) - Novi Sad / Beograd / Kragujevac 790 km
Doručak. Odlazak za Plitvice. Posle dolaska četvoročasovni obilazak Gornjih 12 jezera međusobno podeljenim sedrenim barijerama. Razlika u nadmorskoj visini između Prošćanskog jezera i Kozjaka iznosi 100 m. Posle podne nastavak putovanja za Srbiju. Očekivano vreme dolaska u Novi Sad (transfer od Rume), Beograd i Kragujevac oko ponoći.

Cena aranžmana: 349€
First minute: 299 € u din.
Doplata za 1/1 sobu: 90 € u din.

Aranžman obuhvata:
- prevoz turistčkim autobusom po maršrut (klima, DVD)
- 1 noćenje sa doručkom na Gardi (okolina), hotel 3*
- 3 noćenje sa doručkom okrug Malpensa, hotel 3*
- 1 noćenje sa doručkom u Istri, hotel 3*
- usluge lokalnih vodiča i vodiča pratoca grupe.

Aranžman ne obuhvata:
- gradske komunalne takse iznose cca 10€, plaćaju se na recepciji.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- fakultatvne programe i ulaznice

Fakultativni programi: Za fakultatvne iilete minimim 25 putnika
- celodnevni izlet jezera Mađore (Stresa i Lokarno) i Lugano (prevoz i vodič) - 25 €
Doplata za Boromejska ostrva (brodski prevozi za ostrva Bella i Superiori dei Pescatori i ulaznice za palatu - muzej i stepenaste vrtove) - 30 €
- izlet Como i Milano paketu (prevoz i vodič) - 20 €
- Plitvičkih jezera u pratnji vodiča, uz obilazak pešice korist se panoramski voz i brodić (prevoz, ulaznica, vodič) - 25 €
- ostale nepomenute usluge.

Transferi (povratni):
- Novi Sad, Kraljevo, Vrnjačka Banja - 5 €
- Subotica - 20 €
- Niš, Negotin, (povratni) - 30 €

Uslovi plaćanja:
- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska
- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmnski-bezgotovinski, administratvnom zabranom, kreditnim kartcama: Visa, Dina, Master Card, American Express

Odloženo plaćanje:
- 30 € mesečno, na sedam mesečni rata bez kamate.
- Učešće 89 €. (Troškovi obrade 1€).
- Garancija plaćanja: administratvna zabrana ili čekovi građana.

Napomene:
- za realizaciju putovanja minimalno 40 putnika, u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, kao i otkaz putovanja ili promena termina od strane ogranizatora, otkazni rok je 5 dana
- uz ovaj program važe opšt uslovi organizatora putovanja, agencije Holiday, Licenca OTP: 463/2010.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa u cilju pružanja boljeg kvaliteta usluge.
- Program objavljen 16.11.2017.

Holiday

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 335 220
  +381 34 335 344
  +381 34 304 976
 • Adresa:
 • Nikole Pašića 4, Kragujevac
 • Website:
 • holiday.rs

Hit ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Uskrs

Uskrs

Ponuda najlepših putovanja
Preporučujemo za praznike

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja