Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus

Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus
Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus
Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus
Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus
Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus
Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus
Sicilija leto 2018

Sicilija - Napulj - Pompeja - Sorento - Kapri - Amalfi - Pulja - Dubrovnik

Paket aranžman 13 dana: bus + brod prevoz + smeštaj u hotelu 3* na bazi 8 noćenja sa doručkom + obilasci

Sajamski popust: dodatnih 5% popusta na već snižene cene u periodu od 22.02.-27.02.2018
Sicilija je Italijansko ostrvo najveće na Mediteranu. Od kopnenog dela Italije odvojeno je Mesinskim moreuzom, širokim četri kilometra. Sicilija je tradicionalna, živopisna i nestvarna… Ostrvo okružuju tri mora; Tirensko, Sredozemno i Jonsko. Na obali Jonskog mora nalaze se najpoznatja letovališta Taormina, Djardini Naksos, Letojani, i popularni gradovi Katanija, Sirakuza i Mesina. Glavni i najveći grad Sicilije - Palermo nalazi se na obali Tirenskog mora. Sicilijanske specifčnost su mala tradicionalna sela u kojima vreme kao da je stalo, ukusna hrana, kvalitetno vino iz podnožja Etne, čisto more i ljubazni domaćini! Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktvnih kratera. Za ljubitelje avanture i sve one koji vole aktvan odmor, ovo je idealna destnacija. Upoznajte istoriju, kulturu, običaje Italije i Sicilije. Zanimljivi gradovi, savršena priroda, čista mora i prirodni fenomeni, neobična arhitektura, veseli južnjački temperament, sicilijanska kuhinja, najbolji sladoled..

Program putovanja:
1.dan Beograd
Polazak autobusom iz Beograda, parking Sava Centar - Savska strana - Novi Beograd. Sastanak putnika u 17:00 h. Polazak u 17:30 h. Proverit 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnost.
2. dan Napulj
Dolazak u Napulj u podnevnim časovima. Napulj zovu grad sunca i grad svetlost. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan Napulj - Pompeja - Sorento
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultatvnog odlaska u Pompeju I Sorento. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatji trgovački centar u antčkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmet iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografja nije promenjena i može se videt u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antčkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. Razgledanje Sorenta: pešačka ulica Korso Italia, romantčni trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butka čuvenih svetskih brendova...Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifčnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme / mogućnost odlaska na plažu. Povratak u Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetat do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.
4. dan Napulj - Kapri - Amalfi
Doručak. Celodnevni fakultatvni izlet na Kapri. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najekskluzivnijih svetskih turistčkih destnacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznat vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnost iz celog sveta. Zbog svoje atraktvnost, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovith pejzaža i danas je najatraktvnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilazak: Mala luka, glavni gradski trg - Piazza Umberto I, Faraljoni... Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U poslepodnevnim časovima povratak u Napulj i polazak za Amalfi. Vožnja autobusom kroz živopisne predele Amalftanske obale, plantaže limuna i slikovita mesta sa pastelnim kućama u mediteranskom stlu. Po dolasku u Amalf slobodno vreme za šetnju gradom, degustaciju lokalnih proizvoda od limuna u uživanje u prelepom opuštajućem ambijentu. U kasnim večernjim časovima nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.
5.dan Sicilija
Dolazak u luku Vila San Djovani u jutarnjim časovima. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 40 min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vteme. Noćenje.
6. dan Sicilija - Taormina
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet TAORMINA. U poslepodnevnim časovima polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine, zatm vožnja žičarom do starog grada (300 m nadmorska visina). Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg 9. April odakle se pruž fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu. Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetma i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h. Povratak u hotel u večernjim satma. Noćenje.
7. dan Sicilija - Vulkan Etna - Katanija
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet Vulkan Etna I Katanija. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktvniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktvnih kratera. Od juna 2013-te godine nalazi se na list svetske baštne pod zašttom UNESCO-a. Do turistčke atrakcije -krateri Silvestri (nadmorska visina 1 900 m) stže se autobusom nakon vožnje kroz živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne. Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tpičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatm slobodno vreme za individualnu šetnju oko ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3 000 m, (žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktvan 2001 god. Odlazak do 3 000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 € na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak KATANIJE, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva.. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfteatar, kvart grada pod zašttom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere... Slobodno vreme u centru Katanije. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Noćenje.
8. dan Sicilija - Palermo - Sicilia Outlet Village
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u Palermo. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva, grad bogat spomenicima specifčne Arapsko- Normanske arhitekture pod zasttom UNESCO-a. Do Palerma se stže autoputem prekoEnne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada:korzo Umberto, Trgovi Kvatro kant i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktvnost, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultatvni odlazak u Monreale i poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantjsko -normanskim mozaicima pod zašttom UNESCO-a, u kojoj su se krstli, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatji outlet šoping centar na Siciliji - Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznath svetskih brendova Trussardi, Versace, Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango…koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone. Celodnevniizlet u trajanju od 7h do 21h. Povratak u hotel. Noćenje.
9. dan Sicilija - Sirakuza
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet Sirakuza. jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortdji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatji i najmoćniji antčki grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Caravadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortdja i upoznavanje sa bogatom bastnom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo, obilazak katedrale koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atni, fontana Aretuze..Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortdje za individualne aktvnost, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost fakultatvnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h. Povratak u hotel. Noćenje.
10. dan Sicilija - Sicilijanska Sela „Kum“
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet Sicilijanska sela. Razgledanje tpičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni flm “KKum1a uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca d Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tpičnom atmosferom koja asocira na mafju i flm Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom muzeju u Savoki, katedrala Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tpični sicilijanski kolač), espresso ili granitu u baru “KViteliagde je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Poludnevni izlet u trajanju od 09h do 14h. Povratak u hotel. Noćenje.
11. dan Sicilija - Pulja - Alberobelo - Bari
Doručak. Napuštanje hotelskih soba u 08h. Vožnja autobusom prema Mesini. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije - Vila san Djovani. Nastavak putovanja preko Kalabrije i Pulje do fascinantnog Alberobela, najposećenijeg turistčkog centra regije Pulja.. Najveća atrakcija ovog mesta su neobične male kuće sa kupastm krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“K. Preko 1030 ovakvih neverovatnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vreme za uživanje u specifčnom ambijentu. Polazak iz Alberobela oko 18h. Dolazak u BARI. Po obavljanju formalnost ukrcavanje na brod, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranskim morem od 21h do 08h.
12. dan. Dubrovnik
Uplovljavanje u luku Dubrovnik u 08h. Iskrcavanje sa broda. Slobodno vreme u Dubrovniku za šetnju i odlazak na plažu. Mogućnost organizovanja fakultatvnog razgledanja Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak: Stari grad oko kojeg se nalaze moćne srednjovekovne zidine, jedna od najvećih atrakcija Dubrovnika, šetnja kroz Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo. Mogućnost fakultatvne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bosne i Srbije...
13. dan. Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turistčke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
- Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
- Smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom
- Palubni prevoz brodom kompanija Jadrolinija, na relaciji Bari - Dubrovnik
- Obilaske prema programu
- Usluge licenciranog vodiča
- Troškove organizacij i realizacije aranžmana

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 4 € po noćenju / po osobi
- U momentu objavljivanja programa nije uvedena gradska komunalna taksu na Siciliji za hotel iz ponude, ukoliko do momenta realizacije programa taksa bude uvedena, putnici će pre polaska o tome bit obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se plaća recepciji hotela.
- Obavezna brodska servisna taksa 15 € po osobi
- Fakultatvne obilaske izlete i ulaznice

Cene fakultativnih izleta po osobi: U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultatvnog programa za uplate na licu mesta su:
- Pompeja - Sorento 35 € / 20 € deca
- Ostrvo Kapri 60 € / 45 € deca
- Taormina 15 € / 10 € deca
- Vulkan Etna - Katanija 35 € / 20 € deca
- Palermo - Sicilia Outlet Village 45 €/ 25 € deca
- Sirakuza 35 € / 20 € deca
- Sicilijanska sela „KUM“ 25 € / 15 € deca
- Dubrovnik razgledanje 15 € / 10 € deca
- Fakultatvni izlet uključuju sve ulaznice za lokalitete koji se obilaze po programu i brodsku kartu na relaciji Napulj - Kapri - Napulj.

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultatvni izlet nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
- Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultatvnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetma, broja prijavljenih putnika i objektvnih okolnost. Fakultatvni izlet su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultatvnih izleta snosi ino-partner.

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cene aranžmana.
- Doplata za dodatno sedište u autobusu - 90 € po osobi
- Doplata za avio sedište na brodu - 25 € po osobi
- Doplata za dvokrevetnu unutrašnju kabinu na brodu / tuš / WC - 60 € po osobi - na upit
- Doplata za trokrevetnu / četvorokrevetnu kabinu na brodu / tuš / WC - 50 € po osobi - na upit

Popusti:
- Deca od 0 - 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- Deca od 2 - 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

Način plaćanja:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na rate završno sa 20.10.2018.
Datum dospeća 01.-og, 10.-og i 20.og u mesecu.
- Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Agencije

Opis i lokacija hotela:
Hoteli iz ove ponude imaju recepciju, restoran, a svaka soba je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je u hotelima 3* na Siciliji u zoni Mascali i u Napulju u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim.

Italija Sicilija
- Hotel King House 3* www.kinghousehotel.it
Nalazi se 200 m od plaže u Mascaliju. U sklopu hotela je bazen sa upotrebom ležaljki I suncobrana za goste, restoran, bašta. Soba su 1/2 i 1/3 i 1/4 I imaju kupatlo, SAT tv, telefon. Doručak je kontnentalni na bazi švedskog stola.
Italija Napulj
- Hotel Cristna 3* www.hotelcristnanapoli.com.
Nalazi se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice. Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa televizorima, klima uređajima, sefom i fenom za kosu. Doručak je kontnentalni na bazi švedskog stola
- Hotel San Paolo 3+* www.hotelsanpaolonapoli.it
Hotel poseduje restoran, spoljašnji bazen, baštu na krovu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klima uređaj, telefon. Doručak - kontnentalni švedski sto.

Napomene:
- Organizator putovanja Holiday d.o.o, Licenca OTP: 463/2010
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 platvih putnika.Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Uz program važe Opšt uslovi putovanja organizatora uskladjeni sa YUTA standardima.

Holiday

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 335 220
  +381 34 335 344
  +381 34 304 976
 • Adresa:
 • Nikole Pašića 4, Kragujevac
 • Website:
 • holiday.rs

Hit ponude
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja