prethodna
Krstarenje istočnim Mediteranom - MSC Sinfonia
Krstarenje istočnim Mediteranom - MSC Sinfonia
sledeća
Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus
Sicilija i Dubrovnik - 13 dana, bus

Sicilija - Dubrovnik: 13 dana / 8 noći, autobusom i brodom

Sicilija - Dubrovnik: 13 dana / 8 noći, autobusom i brodom
Sicilija - Dubrovnik: 13 dana / 8 noći, autobusom i brodom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2+1po osobi13 danasobanoćenje sa doručkomprevoz autobusom i... detaljnije
Sicilija, Dubrovnik: Sicilija - Napulj - Pompeja - Sorento - Kapri - Amalfi - Pulja - Dubrovnik

Paket aranžman 13 dana: Autobuski prevoz + Brod prevoz + Smeštaj u Hotelu 3* na bazi 8 noćenja sa doručkom + Obilasci

Polasci:
- 07.07.-19.07.2018.
- 21.07.-02.08.2018.

Cene su u evrima za aranžman po osobi.
Sicilija je Italijansko ostrvo najveće na Mediteranu. Od kopnenog dela Italije odvojeno je Mesinskim moreuzom, širokim četiri kilometra. Sicilija je tradicionalna, živopisna i nestvarna… Ostrvo okružuju tri mora; Tirensko, Sredozemno i Jonsko. Na obali Jonskog mora nalaze se najpoznatija letovališta Taormina, Djardini Naksos, Letojani, i popularni gradovi Katanija, Sirakuza i Mesina. Glavni i najveći grad Sicilije - Palermo nalazi se na obali Tirenskog mora. Sicilijanske specifičnosti su mala tradicionalna sela u kojima vreme kao da je stalo, ukusna hrana, kvalitetno vino iz podnožja Etne, čisto more i ljubazni domaćini! Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera.Za ljubitelje avanture i sve one koji vole aktivan odmor, ovo je idealna destinacija. Upoznajte istoriju, kulturu, običaje Italije i Sicilije. Zanimljivi gradovi, savršena priroda, čista mora i prirodni fenomeni, neobična arhitektura, veseli južnjački temperament, sicilijanska kuhinja, najbolji sladoled...

Program putovanja:
1. dan: Beograd
Polazak autobusom iz Beograda, parking Sava Centar – Savska strana – Novi Beograd. Sastanak putnika u 17:00 h. Polazak u 17:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan: Napulj
Dolazak u Napulj u podnevnim časovima. Napulj zovu grad sunca i grad svetlosti. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan: Napulj - Pompeja - Sorento
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Ppompejui Sorento. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. Razgledanje Sorenta: pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova...Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme / mogućnost odlaska na plažu. Povratak u Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.
4. dan: Napulj - Kapri - Amalfi
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na Kapri. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najekskluzivnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilazak: Mala luka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni... Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U poslepodnevnim časovima povratak u Napulj i polazak za Amalfi. Vožnja autobusom kroz živopisne predele Amalfitanske obale, plantaže limuna i slikovita mesta sa pastelnim kućama u mediteranskom stilu. Po dolasku u Amalfi slobodno vreme za šetnju gradom, degustaciju lokalnih proizvoda od limuna u uživanje u prelepom opuštajućem ambijentu. U kasnim večernjim časovima nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.
5. dan: Sicilija
Dolazak u luku Vila San Djovani u jutarnjim časovima. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 40 min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vteme. Noćenje.
6. dan: Sicilija - Taormina
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet Taormina. U poslepodnevnim časovima polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine, zatim vožnja žičarom do starog grada( 300 m nadmorska visina). Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg 9. April odakle se pruž fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu. Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetima i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
7. dan: Sicilija - Vulkan Etna - Katanija
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet Vulkan Etna i Katanija. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Od juna 2013-te godine nalazi se na listi svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Do turističke atrakcije -krateri Silvestri (nadmorska visina 1 900 m) stiže se autobusom nakon vožnje kroz živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne. Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatim slobodno vreme za individualnu šetnju oko ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3 000 m,(žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktivan 2001 god. Odlazak do 3 000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 € na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak Katanije, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva.. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere... Slobodno vreme u centru Katanije. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Noćenje.
8. dan: Sicilija - Palermo - Sicilia Outlet Village
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u Palermo. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva,grad bogat spomenicima specifične Arapsko- Normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Do Palerma se stiže autoputem prekoEnne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada:korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktivnosti, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultativni odlazak u Monreale i poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijsko -normanskim mozaicima pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatiji outlet šoping centar na Siciliji – Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznatih svetskih brendova Trussardi,Versace,Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango…koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone. Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima, barovima… Celodnevniizlet u trajanju od 7h do 21h. Povratak u hotel. Noćenje.
9. dan: Sicilija - Sirakuza
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet Sirakuza jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortidji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Caravadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortidja i upoznavanje sa bogatom bastinom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo, obilazak katedrale koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, fontana Aretuze..Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortidje za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h. Povratak u hotel. Noćenje.
10. dan: Sicilija - Sicilijanska sela Kum
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet Sicilijanska sela. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum1” uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafiji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca d Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom muzeju u Savoki, katedrala Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tipični sicilijanski kolač), espresso ili granitu u baru “Viteli”gde je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Poludnevni izlet u trajanju od 09h do 14h. Povratak u hotel. Noćenje.
11. dan: Sicilija - Pulja - Alberobelo - Bari
Doručak. Napuštanje hotelskih soba u 08h. Vožnja autobusom prema Mesini. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije – Vila san Djovani. Nastavak putovanja preko Kalabrije i Pulje do fascinantnog Alberobela, najposećenijeg turističkog centra regije Pulja.. Najveća atrakcija ovog mesta su neobične male kuće sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neverovatnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. Polazak iz Alberobela oko 18h. Dolazak u Bari. Po obavljanju formalnosti ukrcavanje na brod, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranskim morem od 21h do 08h.
12. dan: Dubrovnik
Uplovljavanje u luku Dubrovnik u 08h. Iskrcavanje sa broda. Slobodno vreme u Dubrovniku za šetnju i odlazak na plažu. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak: Stari grad oko kojeg se nalaze moćne srednjovekovne zidine, jedna od najvećih atrakcija Dubrovnika, šetnja kroz Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo. Mogućnost fakultativne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bosne i Srbije...
13. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

U cenu putovanja je uključeno:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
- Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
- Smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom
- Palubni prevoz brodom kompanija Jadrolinija, na relaciji Bari - Dubrovnik
- Obilaske prema programu
- Usluge licenciranog vodiča
- Troškove organizacij i realizacije aranžmana

U cenu putovanja nije uključeno:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje - (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi
- U momentu objavljivanja programa nije uvedena gradska komunalna taksu na Siciliji za hotel iz ponude, ukoliko do momenta realizacije programa taksa bude uvedena, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se plaća recepciji hotela.
- Obavezna brodska servisna taksa 15 € po osobi
- Fakultativne obilaske izlete i ulaznice

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40 % od cene aranžmana.
- Doplata za dodatno sedište u autobusu - 90 € po osobi
- Doplata za avio sedište na brodu - 25 € po osobi
- Doplata za dvokrevetnu unutrašnju kabinu na brodu / tuš / WC - 60 € po osobi – na upit
- Doplata za trokrevetnu / četvorokrevetnu kabinu na brodu / tuš / WC – 50 € po osobi – na upit

Popusti:
- Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

Smeštaj:
Hoteli iz ove ponude imaju recepciju, restoran, a svaka soba je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je u hotelima 3* na Siciliji u zoni Mascali i u Napulju u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim.

Italija / Sicilija:
- Hotel King House 3*: www.kinghousehotel.it
Nalazi se 200 m od plaže u Mascaliju. U sklopu hotela je bazen sa upotrebom ležaljki I suncobrana za goste, restoran, bašta. Soba su 1/2 i 1/3 i 1/4 I imaju kupatilo, SAT tv, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Italija / Napulj
- Hotel Cristina 3*: www.hotelcristinanapoli.com.
Nalazi se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice. Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa televizorima, klima uređajima, sefom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola
- Hotel San Paolo 3+*: www.hotelsanpaolonapoli.it
Hotel poseduje restoran, spoljašnji bazen, baštu na krovu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klima uređaj, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Nepomene u vezi smeštaja:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
- Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

Fakultativni izleti: (U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta)
- Pompeja - Sorento - 35 € / 20 € deca
- Ostrvo Kapri - 60 € / 45 € deca
- Taormina - 15 € / 10 € deca
- Vulkan Etna - Katanija - 35 € / 20 € deca
- Palermo - Sicilia Outlet Village - 45 €/ 25 € deca
- Sirakuza - 35 € / 20 € deca
- Sicilijanska sela „Kum“ - 25 € / 15 € deca
- Dubrovnik razgledanje - 15 € / 10 € deca
- Fakultativni izleti uključuju sve ulaznice za lokalitete koji se obilaze po programu i brodsku kartu na relaciji Napulj – Kapri – Napulj.
- Paket fakultativnih izleta za rezervacije i uplatu u agenciji - 220eur

Napomene u vezi fakultativnih izleta:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
- Cene fakultativnih izleta su po osobi, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 6 -12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0 - 5,99 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Uslovi i način plaćanja:
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.
Gotovinski:
- Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije do 20 dana pre putovanja.
Na rate:
- Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
- Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate;
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Opšte napomene za putovanja:
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
- Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
- Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Posebni zahtevi gostiju u vidu Molbe a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
- Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
- Putnik je obavezan da poseduje Međunarodno putno osiguranje koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina…), kao i međunarodno putno osiguranje.
- Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora, objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.

Supernova Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 33 73 183
  +381 11 32 34 106
  +381 65 8874 782
  +381 63 8874 782
 • Adresa:
 • Majke Jevrosime 29, Beograd
 • Website:
 • www.supernovatravel.rs

Hit ponude
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu