Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom

Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
Gruzija i Jermenija - 8 dana - avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi8 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Gruzija - Balkon Evrope i Jermenija - Zemlja Nara
8 dana - avion - autobus - avion

Termini:
24 - 31.maj
4 - 11.oktobar 2018.
Program putovanja:
1.dan Kragujevac - Beograd / N.Sad - Budimpešta - Kutaisi
Polazak iz Kragujevca u 05.00 h, iz Beograda u 07, 00 i Novog Sada u 08, 15. Dolazak na aerodrom kod Budimpešte. Čekiranje i direktan let u 16, 20 za Gruzijski grad Kutaisi. Transfer do hotela. Noćenje.
2.dan Kutaisi - Gori (150) - Upliscihe (15) - Džvari (85) - Mcheta (10) - Tbilisi (20) 280 Km
Posle doručka panoramsko razgledanje grada. Obilazak katedrale Bagrat izgraaene 1003. godine na brdu iznad grada. Vožnja do grada Gori na obroncima Kavkaza, rodnog mesta Staljina. Obilazak kuće u kojoj je proveo detnjstvo. Poseta muzeju i posebno prilagoaenom vagonu voza kojim je putovao. Putem svile, vožnjom kroz živopisna sela, dolazi se u drevni Upliscihe, najstariji grad Gruzije. Ovaj fascinantni grad pećina karakteriše veliki broj manjih ili većih pećinskih prostorija meausobno povezanih hodnicima na 13 nivoa koje su služile kao apoteka, biblioteka, crkva, trpezarija, spavaonica... Sve ulice, crkve, palate i amfteatri uklesani su u steni. Vožnju nastavljamo ka manastru Džvari iz 6. veka, lociranom na stenovitoj planini. Odavde se pruža divna panorama na antčki grad Mcket na ušću reke Argavi u Mtkvari (Kura). Mesto je nekada bilo glavni grad Gruzije. U njemu je, zahvaljujući Svetoj Nini, 326 godine proglašeno hrišćanstvo kao državna religija. Danas je u crkvi Svetčhoveli, u kojoj su grobovi gruzijskih vladara, sedište gruzijske pravoslavne crkve. Uveče dolazak u Tbilisi. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
3.dan Tbilisi
Doručak. Poludnevno razgledanje Tbilisija - grada Svetog Đoraa koji je nastao u V veku. Grad okružen planinama je mešavina drevne, tradicionalne i moderne arhitekture. U njemu je slikovitost i Evrope i Azije. Zanimljiva istorija se ogleda u znamenitostma grada: Trg Slobode na kojem se nalaze Gradska većnica i veliki stub sa zlatnom fgurom Svetog Đoraa, zgrada Parlamenta, Predsednička palata. Na drugom kraju su Saborna crkva Sv.Trojica - Sameba, Metekhi crkva na steni iznad reke, Rajk park i Most mira od gvožaa i stakla. Žičarom se odlazi na tvraavu Narikala. Uz šetnju do masivnog spomenika‘‘Majke Gruzije‘‘ uživamo u panorami grada. Spuštajući se sa brda dolazimo do džamije i sumpornog kupatla. U starom gradu su katedrala Sioni i crkva Ančiškat iz 6. veka. Stari grad je prepun uzanih uličica, zanatskih radnji i šarenih kućica. U ulicama Šarden i Erekle su prodavnice suvenira, mnogobrojni restorani i vinske kuće. Slobodno popodne. Noćenje.
4.dan Tbilisi - David Garedža - Bodbe - Tbilisi
Doručak. Fakultatvni izlet u Kahet regiju na istoku Gruzije, poznatu po svetski čuvenim gruzijskim vinogradima i vinima. Pre vinske regije odlazimo do manastrskog kompleksa David Garedža, poznatog i pod imenom‘‘Anaeli u pustnji‘‘. Nalazi se na granici Gruzije i Azerbejdžana. Kompleks je graaen u VI veku i uglavnom uklesan u stenu. Na vrhu visoravni uživamo u pogledu na pustnjsku ravnicu u Azerbejdžanu. Dolazimo do gradića Sihnagi i manastra Bodbe u kome je sahranjena Sveta Nina. Gradić Sihnagi je u italijanskom stlu. Posećujemo vinariju, degustramo i po sopstvenom izboru kupujemo nadaleko poznato gruzijsko vino. Povratak u Tbilisi. Slobodno veče. Noćenje.
5.dan Tbilisi - Sevan (235) - Jerevan (85) 320 Km
Doručak. Polazak autobusom za Jermeniju. Vožnjom preko Malog Kavkaza dolazi se na jezero Svan koje je na 1900 metara n/m. Predah i obilazak manastra Sevanavank iz 9.veka. Manastr je osnovan kao isposnica za monahe iz Ečmiadzina. Čine ga dve crkve: sveth Apostola i Bogorodičina. Kasno popodne dolazak u Jerevan. Panorama grada sa platoa Parka pobede Tu su monumentalni spomenici:‘‘Majka Jermenije‘‘ i Spomenik pobede. Spuštamo se pored kuće Šarla Aznavura niz Kaskade -‘‘Visećih vrtova Erevana‘‘ do parka skulptura. Odlazak u hotel. Posle kraćeg odmora uz asistenciju vodiča pešačka tura po centralnom delu grada: Trgovi: Republike i Šarl Aznavur. Ulicom Abovian i pešačkom Severnom avenijom do Opere i Trga Francuske... Povratak u hotel. Noćenje.
6.dan Jerevan - Geghard - Garni - Ečmiadzin - Zvartnoc - Jerevan
Doručak. Odlazak na celodnevni izlet (fakultatvno). Najpre poseta manastru Geghard. Kompleks ‘‘Manastr četrdeset oltara‘‘ delom je uklesan u stene. Uvršten je u svetsku kulturnu baštnu Uneska. Prvobitni manastr iz 4. veka nosio je naziv Ajrivank, tj. Planinski manastr. Današnji manastr, u prevodu znači koplje, potče iz 13. veka. Sveto koplje kojim je Longin Isusu Hristu na raspeću, prekrato muke, čuvano je u ovom manastru. Danas se može videt u Ečmiadzinskoj riznici. Posle obilaska odlazimo u mesto Garni. Obilazak rimskog hrama iz I veka. U nastavku ekskurzije odlazi se do Ečmiadzina duhovnog centra jermenskog hrišćanstva, iz 4. veka. Ovde je sveta stolica poglavara jermenske apostolske crkve. Obilazak katedrale i muzeja u kome se prema verovanju čuvaju mali delovi Nojeve barke, a u riznici ‘‘sveto koplje‘‘. Nedaleko je hram Zvartnoc najsjajniji spomenik jermenske arhitekture srednjeg veka. Povratak u Jerevan. Obilazak fabrike čuvenog jermenskog brendija ‘‘Ararat‘‘ koja se nalazi u kompleksu jerevanske tvraave iz 17. veka. Povratak u hotel. Za veče preporučujemo muzički doživljaj uz spektar boja i plesa vode uz muziku magične fontane. Noćenje.
7.dan Jerevan - Hor Virap - Jerevan
Nakon doručka odlazimo na poludnevni izlet u susret panorami planine Ararat, simbolu Jermenije. Sa vidikovca manastra Hor Virap pruža se predivan pogled na svetu planinu. Sledi priča o potopu i spasu ljudskog roda u Nojevoj barci koja se nasukala na Araratu. Manastr je zahvaljujući prosvettelju Grigoriju, postao značajan religiozni centar. Paganski kralj Tridat III zatvorio je sveca u Hor Virapu i ubrzo nakon toga počeo da gubi razum. U snu se javio anaeo njegovoj sestri i poručio da samo zatvorenik u Hor Virapu može da izleči kralja. Posle 13. godina zatočeništva, Grigorije biva osloboaen. Čim je izlečio kralja Tridata III, ovaj je odmah proglasio hrišćanstvo državnom religijom, prvom na svetu godine 301. Nakon obilaska manastra povratak u Jerevan. Nastavak obilaska grada: spomenik i muzej genocida nad 1, 5 milion Jermena. Potom Sabornu crkvu Svetog Grigorija Prosvettelja. Popodne slobodno vreme. Predlog poseta Matendaranu (fakultatvno), insttutu starih rukopisa najvećeg te vrste na svetu. U muzeju je prva kopija Biblije. Šetnja do velike buvlje pijace Vernisaž. Slobodno vreme. Noćenje.
8.dan Jerevan - Beograd
Odjavljivanje iz hotela (za doručak lunch paket). Transfer do aerodroma. Rani jutarnji let sa jednim presedanjem. Sletanje u Beograd pre podne. Kraj usluge.

Cena aranžmana: 569 € u din.

Aranžman obuhvata:
- avio prevoz Budimpešta - Kutaisi i Jerevan - Beograd
- prevozi turistčkim autobusom prema maršrut (klima, DVD)
- 7 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* Kutaisi (1), Tbilisi (3) i Jerevan (3).
- usluge lokalnih vodiča i vodiča pratoca grupe.

Aranžman ne obuhvata:
- Transfere autobusom Kragujevac - Beograd - N.Sad - Budimpešta (aerodrom). U Gruziji i Jerevanu aerodrom - hotel - aerodrom. 30€ na putovanju
- aerodromske takse i prevoz prtljaga iznose oko 140 €
- troškove jermenske vize cca 6 eura, dobija se prilikom ulaska u Jermeniju
- fakultatvne programe
- ostale nepomenute usluge

Doplata za 1/1 sobu: 140 € u din.

Fakultativi programi: minimum 25 osoba
Gruzija
- Gori, muzej Staljin i lokalitet Uplscihe, ulaz, prevoz, vodič - 15 €
- celodnevni izlet sa obilaskom manastra David Garedži i Badbe i vinarije. Prevoz, vodič i ulaznice. - 30 €
- prevoz žičarom do vidikovca tvraave Narikala i Majke Gruzije i vodičke usluge - 5 €
- Jermenija - celodnevni izlet sa obilaskom Gegarda, Garnia, Ečmiadzina, Zvantovca i destleriji Brendia. Prevoz, vodič i ulaznice - 35 €
- poludnevni izlet do Hor Virapa (Ararat) i Muzeja genocida. Prevoz, vodičke usluge i ulaznice. -20 €
- troškove međunarodnog zdravstveno osiguranja,
- ostale fakultatvne izlete, ulaznice i ostale ne pomenute usluge

Uslovi plaćanja:
Cena: u eurima, plaća se po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.Devizni deo u inostranstvu.
Odloženo plaćanje: 50 € mesečno, na osam mesečnih rata bez kamate poslednja u avgustu 2018.
Učešće 170€. Troškovi obrade 1€.
Garancija plaćanja: administratvna zabrana ili čekovi graaana.
Uslovi: za realizaciju putovanja minim. 30 putnika - u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, otkazni rok je 10 dana pre planiranog polaska - organizator zadržava pravo izmene toka programa u cilju bolje realizacije istog - Uz ovaj program važe opšt uslovi organizatora putovanja, agencije Holiday, uskladjen sa YUTA standardima - putnik u svoje ime i svojih saputnika potpisom Prijave-Ugovora potvrdjuje da je upoznat sa Opštm uslovima putovanja agencije Holiday. Program objavljen 15.12.2017

Holiday

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 335 220
  +381 34 335 344
  +381 34 304 976
 • Adresa:
 • Nikole Pašića 4, Kragujevac
 • Website:
 • https://holiday.rs

Hit ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije