prethodna
Krit - Hotel Hersonissos Central
Krit - Hotel Hersonissos Central

Krit - leto 2018.

Krit - leto 2018.
Cene u tabeli su izražene u evrima po osobi na bazi 13 dana/8 noćenja - paket aranžman (prevoz + smeštaj).

Polasci:
- 13.07.2018.
- 21.07.2018.
- 29.07.2018.
- 06.08.2018.
- 14.08.2018.
Krit
Krit je najveće Grčko ostrvo koje zapljuskuju vode Egejskog, Libijskog i Sredozemnog mora i peto po veličini ostrvo Mediterana, smešteno na raskrsnici tri kontinenta Evrope, Afrike i Azije. Ostrvo krase jedne od najlepših plaža sveta, strme obale, savršena klima, ribarska sela, živopisne luke. Kolevku jedne od najstarijih civilizacija godišnje poseti na hiljade turista. Nesvakidašnja turistička destinacija kojoj se mnogi turisti vraćaju uz izgovor da nisu uspeli da sagledaju sve njene lepote. Krit vam pruža sve neophodne uslove za kvalitetan odmor.

Heraklion
Heraklion je glavni grad i administrativni centar ostrva Krit. Grad Heraklion, sa Venecijanskom lukom, uskim ulicama i karakterističnom arhitekturom podseća na italijanske primorske gradiće. Heraklion je grad koji čuva veliki broj kultuno-istorijskih spomenika i mnogih drugih turističkih vrednosti. Istražujući stare zidine oko samog grada, možete posetiti Arheološki muzej koji predstavlja uvod u obilazak Knososa. Posetite palatu u Knososu koja krije čuveni lavirint u kome je prema legendi živeo Minotaur, biće sa glavom bika i telom čoveka.

Hersonisos
Hersonisos je udaljen 26 km od glavnog grada ostrva i predstavlja pravi turistički centar za ljubitelje dobrog provoda. Letovanje u Hersonisosu podrazumeva zabavu i veliki broj mladih turista, divne plaže, prepune kafiće i restorane u kojima zabava traje neprestano. Većina noćnih klubova i barova nalazi se uz samo more i šetalište, dok se jedan deo nalazi i na glavnom gradskom putu. U večernjim časovima sve treperi i blješti od raznih svetlećih reklama restorana, kafića i izloga luksuznih radnji. Malia još jedno idealno mesta za mlade. Zovu ga još i „britansko“ letovalište zbog velikog broja britanskih turista. Ovde žurka traje 24h, a letnji hitovi vas prate na svakom koraku.

Program putovanja:
1. dan: Beograd – Srbija – Makedonija – Grčka
Sastanak grupe na dogovorenoj lokaciji u Beogradu, polazak u poslepodnevnim časovima. Sledi vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke uz kraće pauze radi odmora i osveženja, kao i zbog regulisanja formalnosti na graničnim prelazima.
2. dan: Atina – Pirej – Krit
Dolazak u Atinu u poslepodnevnim satima i odlazak do luke Pirej. Krećemo na nezaboravno krstarenje brodom Minoan lines. Na našem kruzeru dostupni su Vam brojni barovi, restorani, klubovi, kabine za spavanje, kazino, sauna, teretana… Kada padne mrak krećemo sa velikom žurkom do ranih jutarnjih sati u našem klubu… Narednih 8 sati traje naše krstarenje Egejskim morem.
3 - 10. dan: Krit – Heraklion – Hersonisos
U jutarnjim satima dolazimo na Krit u luku Heraklion. Krit je najveće grčko ostrvo koje zapljuskuju vode Egejskog, Libijskog i Sredozemnog mora i peto po veličini ostrvo Mediterana. Ostrvo krase jedne od najlepših plaža sveta, strme obale, savršena klima, ribarska sela, živopisne luke. Povratak u autobus i krećemo na kraći put do naše destinacije – Hersonisosa. Slobodno vreme za upoznavanje mesta i smeštanje u hotel u popodnevnim satima. Letovanje u Hersonisosu podrazumeva zabavu i veliki broj mladih, divne plaže, prepune kafiće i restorane u kojima zabava traje neprestano. Većina noćnih klubova i barova nalazi se uz samo more i šetalište. U večernjim časovima sve treperi i blješti od raznih svetlećih reklama restorana, kafića i izloga luksuznih radnji. Spremite se za nezaboravno letovanje…
11. dan: Hersonisos – Heraklion – Krit – Pirej
Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus. Kraće slobodno vreme u Hersonisosu koje koristimo za opraštanje od ovog fantastičnog mesta. U popodnevnim časovima polazak za Heraklion. Grad Heraklion, sa Venecijanskom lukom, uskim ulicama i karakterističnom arhitekturom podseća na italijanske primorske gradiće. Heraklion je grad koji čuva veliki broj kulturno-istorijskih spomenika i mnogih drugih turističkih vrednosti. Povratak u autobus i ukrcavanje na brod u poslepodnevnim satima. Sledi noćna vožnja preko Egejskog mora…
12. dan: Pirej – Grčka – Makedonija – Srbija
Uplovljavanje u luku Pirej u ranim jutarnjim satima. Sledi nastavak putovanja i vožnja preko Grčke, Makedonije i Srbije uz usputne pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti…
13. dan: Srbija - Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Minas apartments 2*+ (lokalna kategorizacija)
Minas apartments je porodični apart hotel koji se nalazi samo 100 metara od samog centra Hersonisosa i glavne šetačke ulice pored mora u kojoj su svi kafići, barovi, restorani i prodavnice. More je na 100 metara, a najpoznatija i najlepša plaža „Creta Maris“ je na 500 metara (oko 5-6 minuta hoda). Hotel poseduje i privatni bazen sa barom i dostupan je gostima hotela.
Sve sobe u Minasu imaju potpuno opremljenu kuhinju, kupatilo i balkon. Klima uređaj je gostima na raspolaganju uz doplatu na licu mesta. Bežični internet (WiFi) je besplatno dostupan u pool bar-u.

Sonia Mare apartments 2*+ (lokalna kategorizacija)
Sonia Mare apartments je apart hotel koji se nalazi samo 150 metara od samog centra Hersonisosa i glavne šetačke ulice pored mora na kojoj se nalaze barovi, kafići, restorani i prodavnice. Hotel se nalazi na 80 metara od mora, a najpoznatija i najlepša plaža „Creta Maris“ je na 400 metara (oko 4-5 minuta hoda). Svi apartmani i studiji imaju popuno opremljenu kuhinju, kupatilo, balkon. Klima uređaj je gostima na raspolaganju uz doplatu na licu mesta. Bežični internet (WiFi) je besplatno dostupan na recepciji hotela.

Aranžman obuhvata
- 8 noćenja u 1/2, 1/3, 1/4, studijima ili apartmanima u izabranom smeštaju u Hersonisosu na Kritu;
- Prevoz brodom Minoan lines na relaciji Pirej – Heraklion – Pirej;
- Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu;
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana;
- Administrativne troškove, troškove rezervacije i ako su predviđeni programom – troškove transfera;
- Organizaciju putovanja u celini.

Aranžman ne obuhvata
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 € – 1,25 € dnevno – plaćanje u agenciji;
- Mogućnost doplate za spavaću kabinu na brodu u jednom pravcu 1/4 - 15 €, 1/3 - 20 €, 1/2 - 25€ po osobi - plaćanje u agenciji;
- Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi: privatan smeštaj - 0.5€, hoteli 1*i 2* - 0.5€, hoteli 3* - 1,5 €, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€ - plaća se u agenciji
- Fakultativne izlete;
- Individualne troškove putnika.

Napomene
- Za polazak iz Novog Sada cena iz tabele se uvećava za 6 €, za polazak iz Niša cena iz tabele se umanjuje za 5 €.
- Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda. Prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
- Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Fun Group Travel Company (Balkan Fun), kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Način prijavljivanja
- Popunjavanjem on-line prijave na sajtu Agencije
- Dolaskom u poslovnice Agencije.
- Popunjavanjem prijave kod saradnika Agencije

Način plaćanja
- Prva rata 3000 dinara prilikom prijave, narednih 4000 dinara 10 (deset) dana od dana potpisivanja Ugovora.
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 20 dana pred putovanje
- Agencija obračunava sve uplate prema prodajnom kursu Halkbank za efektivu

Izleti
Navedeni opisi i sadržina izleta su informativnog karaktera i mogu biti izmenjeni od strane lokalnih partnera koji su zaduženi za njihovu realizaciju.
- Izlet u Heraklion - Magija Herakliona neće vas ostaviti ravnodušnim. Obilaskom kroz istorijski centar grada upoznaćete srednjovekovnu arhiktekturu iz epohe Renesanse, poznati venecijanski Logia, crkva Svetog Marka, crkva Svetog Tita, fontana Morozini, tvrđava Kules itd. Čućete viševekovnu priču o istoriji grada koji je dobio naziv po mitološkom heroju Heraklisu. Slobodno vreme možete iskoristiti u šopingu po raznovrsnim radnjama a potom sesti u neki kafić i osvežiti se ili pronaći neki drugi interesantan kutak ovog čudesnog grada.
- Drevni Knosos -Ovaj izlet Vam nudi priliku da obiđete najpoznatije arheološko nalazište na Kritu - Dvorac Knosos. Knosos se nalazi na oko 5 kilometara od Herakliona. Osnovan je 2000 godina pre nove ere. Knosos je bila rezidencija kralja Minosa i centar jedne od najstarijih civilizacija Evrope. Uživaćete u priči o nekad tako moćnoj naciji i kulturi koja je ostavila veliki trag na razvoj Mediterana. Iskopavanja na ovom arheološkom nalazištu počela su 1900 godine, a danas možete videti kraljevski tron kralja Minosa, kraljevske stepenice sa stubovima itd...
- Hersonisos nightlife - U Hersonisosu se nalaze najveće diskoteke na Kritu, a luka Limin Hersonisos i njegov centar su poznati po noćnom životu. Tu uglavnom dolaze mlađi turisti, muzika je glasna, i mesto nije za one koji rano ležu i kojima smeta buka. Duž mora nižu se jedna za drugim pabovi i taverne. U Hersonisosu smo za Vas pripremili nezaboravne žurke ovog leta!!!
- Hipi plaža Matala - Još jedna atrakcija ostrva je i ribarsko selo Matala na jugu Krita. Zlatno peskovita plaža sa impresivnim stenama nalazi se na 72 km od Herakliona. Jedinstvene pećine se uzdižu na severnoj strani uvale iznad plaže Matala. Matala je nekada bilo omiljeno mesto hipika koji su dolazili iz celoga sveta ovde da žive u svojoj slobodi, ai dan danas ovde je moguće naći članove ove zajednice kako se raduju Suncu i uživaju u ambijentu koji kao da je stvoren za njih.
- Party experience (3u1) - Malja Ostrvo može da odgovori i na potrebe mladih turista koji su željni provoda, jer u Malji žurke traju 24 časa. Malja je apsolutna oaza za „parti manijake“.
Malja je „britansko“ letovalište, gde se muzika čuje na svakom koraku, a za Vas smo pripremili nezaboravne žurke u diskotekama koje smo odabrali samo za Vas.
- Grad Retimno i plaža Bali - Istorijski grad Retimno - jedan klasični primer grada vremena renesanse, u kojem načičete dosta dobro sačuvanih elemenata venecijanskog i otomanskog stila. Danas "Stari Retimno" poznat je i kao muzej na otvorenom, pošto šetnja kroz uskim kaldrmisanim ulicama vodi vas na druga starija vremena. Tokom obilazka posetičete raznovrsne atrakcije kao što su mletačka luka i lođa, džamija Nerandze, Rimondi fontana i pozntata tvrđava…
Bali plaža se nalazi 34 km istočno od grada Retimno pored istoimenog sela Bali. Plažu Bali sačunjavaju 4 plaže: Livadi, Kouskouras, Varkotopos, Karavostasis. Sve četiri plaže su peščane i vikendom ovde dolaze grci iz Herakliona na odmor. Najmirnija plaža je Varkotopos koja je idealna za uživanje u miru. Livadi je najveća plaža na kojoj duva vetrić i koja je prekirivena ležaljkama sa suncobranima. Oko plaža se nalaze stene što je posebno interesantno za ronjenje.
- Heraklion by night - Noćni odlazak u magični Heraklion pružiće nam neponovljivo iskustvo. Istraživanje ulica ovog grada, uz fantastično druženje i žurku u nekom od poznatih koktel barova. Legenda kaže “šta se desi u Heraklionu – ostaje u Heraklionu”. Da li si i ti za ovaj doživljaj?
- Zevsova pećina i plaža Sisi - Krit je ostrvo prepuno legendi i mitova odavno poznatih, ali u isto vreme krije i veliki broj zagonetki i misterija. Upoznajte još neiztraženu stranu ostrva netaknutu prirodu sa divnim planinama i maslinjacima po drevnim selima. U blizini sela Psixro nalazi se pećina u kojoj se (po mitologiji) rodio Zevs otac svih bogova. Pećina je bogata mnoštvom stalaktita i stalagmita koje je izpunjavaju i ukrašavaju vekovima. Nakon obilaska nastavljamo ka prelepoj plaži Sisi koja je učinila da ova obala postane jedno od najpopularnijih na Kritu.
- Agios Nikolaos + plaža iznenađenja - Agios Nikolaos je slikovit gradić u jugistočnom delu ostrva bogat tavernama, restoranima i kafeima, u čijoj se okolini nalaze luksuzni hoteli i lepe plaže. Udaljen je 70 km od aerodroma i 72 km od Herakliona. Izuzetno slikovito mesto krase mnogobrojni restorani koji se nalaze uz obalu mora, a zaštitni znak Ag. Nikolaosa je malo “jezero” tj. kanal napravljen suženjem morske obale. Nakon što napustimo ovo živopisno mesto očekuje nas fantastičan dan na plaži iznenađenja i poseta čuvenoj fabrici maslinovog ulja.

Balkan Fun

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 2686 064
  +381 60 500 61 60
 • Adresa:
 • Balkanska 27, Beograd

  Poslovnice:
  TC Kalča (prizemlje)
  tel: +381 18 310 50 30
  +381 69 500 25 24
  email: nis@balkanfun.rs
 • Website:
 • https://www.fungroup.rs

Hit ponude
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije