Pokloničko putovanje na Svetu Goru Atonsku - muška grupa

Pokloničko putovanje na Svetu Goru Atonsku - muška grupa

Ponuda je prestala da važi.

Aktuelne ponude možete videti na početnoj strani Aladin Putovanja
Program putovanja:
1. dan 2. novembar 2012. petak
Polazak iz Beograda u 16:00 časova ispred hrama Svetih apostola Vartolomeja i Varnave u Rakovici ili u 16.30 časova sa parkinga ispred „Sava Centra“. Noćna vožnja, sa kratkim zadržavanjima radi odmora.
2. dan 3. novembar 2012. subota
Dolazak u jutarnjim časovima u pećinsku crkvu svete Paraskeve u klacu Tembi, nastavak puta za Kalambaku gradić podno Meteora, poseta radionici ikona. Nastavak puta za manastire na stenama poseta manastiru Sv. arhiđ. Stefana, manastiru Rusanu (Svete Varvare), manastiru Veliki Meteor posvećen Preobraženju Gospodnjem. U večernjim satima odlazak u Solun. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan 4. novembar 2012. nedelja
U ranim jutarnjim satima polazak za Uranopolis. U kancelariji izvaditi Diamontirio, kupiti kartu za brod (kartu za brod i diamontirij plaća vodič) ukrcavanje na brod u 09:45. Dolazak u Dafni u 11:45, iz luke Dafni u 12:00 polazak autobusom do Kareje, (kartu za autobus plaća poklonik 3,5€). Dolazak u Sveto Andrejski Skit, koji je smešten na ulazu u Kareju. Odlazak u gostoprimnicu na posluženje i smeštaj u konaku Skita. Organizovano otići pešice do manastira Kutlumuš, u kojem se nalaze mnogobrojne svetinje, od kojih su i mošti Sv. Alimpija Stolpnika kao i ikona Bogorodice Akatisna, zatim odlazak u Isposnicu Svetog Save (Tipikarnicu), gde se nalazi Ikona Bogorodice Mlekopitatelnice. Poseta Sabornom hramu u Kareji, gde se nalazi ikona Dostojno Jest. Večernja služba u Sveto Andrejskom skitu. Večera. Noćenje.
4. dan 5. novembar 2012. ponedeljak
Bogosluženje sa početkom u 04:00, posle službe u 08:00 ručak, odlazak autobusom do luke Dafni (kartu plaća poklonik 3,5€), iz luke Dafni polazak brodom u 12:20 odlazak brodom do luke Jovanica, (kartu plaća poklonik 3€), prevoz minibusom do manastira Hilandara. Odlazak u gostoprimnicu na posluženje. Smeštaj u konaku manastira. Organizovano otići do mesta gde su monasi pronašli ikonu Trojeručicu, zatim do Pirga kralja Milutina i pristaništa Svetog Vasilija Velikog (Hrusija) i nastavak puta do manastira Esfigmen. Večernja služba u manastiru Hilandar. Večera. Akatist pred ikonom Trojeručice, celivanje moštiju. Odlazak u riznicu. Noćenje.
5. dan 6. novembar 2012. utorak
Bogosluženje sa početkom u 04:00 Ručak u 08:00 razgledanje manastira i polazak do luke Jovanica odakle dalje brodom do luke manastira Ksenofont (kartu za brod plaća poklonik 2€). Razgledanje manastira, celivanje ikona... ulazak na brod (kartu plaća poklonik 5€). Dolazak u Uranopolis u 14:10. Nastavak puta ka metohu manastira Hilandar - Kakovo, kratko zadržavanje i nastavak puta za Solun. Poseta Srpskom vojničkom groblju Zejtinlik i hramu Svetog Velikomučenika Dimitrija. Nastavak puta za Beograd. Noćna vožnja.
6. dan 7. novembar 2012. sreda
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

Aranžman uključuje:
- Prevoz autobusom turističke klase (audio, video oprema, klima-grejanje),
- smeštaj u hotelu 3* u Solunu u dvokrevetnim sobama na bazi usluge noćenje/doručak,
- 1 karta za brod u odlasku, organizacija i vođstvo puta

Aranžman ne uključuje:
- Ulaznice za manastire na Meteorima (2€ po manastiru),
- karte za autobus, i brod na Svetoj Gori oko 17 €, viza za Sv. Goru (Diamontirio) 25 €,
- Zdravstveno osigurenje 500.- dinara i obavezna fotokopija pasoša.

Plaćanje:
Na 5 mesečnih rata (avgust -15.decembar 2012.) dinarska protivvrednost po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

Napomene:
Program rađen na bazi minimum 45 osoba autobusom.Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanjaAgencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Hit ponude
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
Letovanje

Letovanje

Najveći izbor aranžmana
Hoteli i privatan smeštaj
Najpovoljnije letovanje
8. mart

8. mart

Romantična putovanja
Nezaboravni trenuci