prethodna
Pokloničko putovanje - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski

Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski

Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina, Sveti Nektarije Eginski
Pokloničko putovanje - Evija - Atina - Egina - Sveti Nektarije Eginski

Termin: 18.03.2020.-23.03.2020.
Evia i Egina su dva sveta i egzotična ostrva Egeja, dve tvrđave Pravoslavlja i dva najlepša dragulja južnih mora. Pokloničko putovanje manastiru Novi Prokopion (Nea Prokopi) na ostrvu Eviji, čudotvornim moštima Svetog Jovana Rusa, i poklonjenje Svetom Nektariju na ostrvu Egini, predstavlja nezaboravan duhovni doživljaj sa kojim se može uporediti samo putovanje u Svetu Zemlju.

Na putu je najpre ostrvo Evija. Tu u mestu Novi Prokopion nalazi se poklonički hram, kivot sa netljenim i celebnim moštima Svetog Jovana Rusa, svetitelja ruskog porekla koji je kao vojnik u ratu zarobljen od Turaka. Upokojio se 27. maja 1730. godine u mestu Prokopion u Maloj Aziji. Mošti su prenete na ostrvo Eviju 1924. godine, gde je sagrađen divan manastir u koji je položen kivot sa njegovim svetim moštima. Jedna ruka je u manastiru Svetog Pantelejmona na Svetoj Gori, a deo druge ruke je u manastiru Svetog Preobraženja u Bostonu, gde čudotvori i pomaže svima koji dolaze na poklonjenje.

Mošti Svetog Jovana isceljuju od raznih bolesti. Naročito pomaže bezdetnim roditeljima i deci. Svim poklonicima svetac daruje nebeski mir i blaženu radost koji se duhovno i fizički dožive u njegovom manastiru. Susret sa svetinjom ispunjen je duhovnim ushićenjem koje se nosi u duši i srcu celog života. Poklonici imaju priliku da stave na glavu Svečevu kapu i da se opašu Njegovim pojasom. Taj živi dodir sa svetinjom krepi i isceljuje dušu i telo.

Sa ostrva Evije putovanje se nastavlja na Svetu Eginu na poklonjenje Svetom Nektariju Eginskom. Dva cveca, dva čudotvorca, dva duhovna diva, dva pobedioca duhovnih i telesnih neduga, kod svih koji dolaze sa verom u Božju pomoć i njihove svete molitve. Doživljaj kod moštiju Svetog Nektarija Eginskog, nebivali mir i spokojstvo koje se duhovno i fizički oseća, omekša i najtvrđe srce. Duša se nasladi najslađim nebeskim nektarom, kako po Božjem promislu i glasi ime ovoga čudesnog Božjeg Sveca Nektarija.

Zbog mnogobrojnih čudesnih isceljenja neizlečivih bolesti raka, ime Svetog Nektarija razglasilo se širom hrišćanskog sveta. Osobito je omiljen u Srbiji gde je već napisano nekoliko knjiga o čudima koja su se dogodila kod njegovog kivota. Zato mnogi poklonici hrle njegovom manastiru, zdravi i bolesni, mladi i stari, žene i muškarci, da pod njegovim okriljem dožive neizrecivu radost i nebeski mir, za čime vapiju ljudske duše u ovom svetu prepunom nemira, iskušenja i nespokojstva.

Putovanje na Eviju i Eginu je traganje za Živim Bogom i samim sobom. Ko Boga i sebe ne pronađe ovde, neće pronaći nigde. A svi oni koji ovde dožive susret sa Bogom i sobom, mogu reći da nisu živeli uzalud.

Program putovanja:
1. Dan-Beograd
Polazak iz Beograda u 19:00 h. Lagana noćna vožnja i usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2. Dan-Evia
Dolazak u Glifu i plovidba trajektom na ostrvo Evija. Odlazak u mesto Rovijes u manastir prepodobnog Davida, gde ćemo imati priliku da celivamo Njegove Svete mošti. U manastiru se nalazi i grob Sv.Jakova Calikisa. Odlazak u gradić Prokopi gde se nalazi poklonički hram Sv. Jovana Rusa i celivanje Njegovih Sv. moštiju. Odlazak u Edipsos. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan-Evia-Atina
Doručak. Polazak za Nea Makri u manastir Sv. Jefrema gde ćemo imati priliku da celivamo Njegove Svete mošti. Odlazak u manastir Pantokrator. U manastirskoj riznici imaćemo priliku da celivamo mošti monaha koji su mučenički nastradali prilikom turske najezde na manastir. Оdlazak u poklonički hram Sv. Nektarija u Kamarizu. Pokloniti se svetinji i održati parastos blaženo usnulom arhimandritu Nektariju Vitalisu. Sveti Nektarije javio se starcu Nektariju Vitalisu 1980. godine i iscelio ga od raka pluća (pominje se u Akatistu ovaj događaj). Smeštaj u Atini, u hotel. Slobodno vreme i noćenje.
4. Dan-Atina-Egina
Doručak. Odlazak u luku Pirej i plovidba trajektom na Eginu. Dolazak u manastir Sv. Nektarija. U manastiru ćemo imati priliku da celivamo Njegove Sv. mošti koje se nalaze u crkvi Sv. Trojice, grobno mesto svetitelja, sobu u kojoj se čuvaju njegove lične stvari i ostali predmeti koje je koristio. Obilazak novoizgradjenog spomen-hrama posvećenog Sv. Nektariju. Smeštaj u manastirski konak i noćenje.
5. Dan-Egina
Sveta Liturgija u manastiru Sv. Nektarija. Obilazak manastira Sv.velikomučenice Ekaterine. U riznici manastira se čuva delić njenih Sv. moštiju i čudotvorna ikona Sv. Spiridona Trimituskog. Odlazak trajektom sa ostrva u luku Pirej i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju.
6. Dan-Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cena: 179 eur

Cena aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

Aranžman obuhvata
- prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
- smeštaj na bazi 2 noćenja (Evia-Edipsos, Atina hotelski smeštaj sa 3* u ½, ½ + 1 standardnim sobama) sa doručkom
- Egina manastriski konak (višekrevetne sobe)
- razgledanja i obilaske po programu
- troškove organizacije i vođstva puta
- usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata
- putno osiguranje
- individualni troškovi
- doplata za 1/1 (Evia,Atina) iznosi 70 eur

Način plaćanja
- 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
- Platne ( visa, maesto, master, dina) i kreditnim karticama Bance Intese na rate bez uvećanja
- Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
- Kalkulacija je rađena za najmanje 35 putnika.
- Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Alexandria Travel", licenca OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

Alexandria Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 63 01 121
  +381 11 63 01 120
  +381 60 63 01 120
  +381 11 33 46 324
 • Adresa:
 • Simina 21, Beograd
 • Website:
 • https://www.alexandria.rs

Hit ponude
Banje i wellness

Banje i wellness

Banjski turizam
Opuštanje u spa centrima
Odmor i dobra zabava
Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Jesen / Zima na moru

Jesen / Zima na moru

Jesenje letovanje
Topla zima na moru

Egzotične destinacije

Egzotične...

Putovanja iz snova
Egzotične zemlje
Daleke destinacije