sledeća
Krstarenje istočnim Mediteranom - MSC Musica
Krstarenje istočnim Mediteranom - MSC Musica

1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio

1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio
1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio
1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio
1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio
1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio
1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio
1. maj 2018. - Atina - 4 dana, 3 noći, avio
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi4 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
Atina i Argolida
4 dana / 3 noći, avionom

Polazak: 30. april 2018
Povratak: 03. maj 2018
Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka.

Program putovanja:
1.dan (30.04.2018) Beograd - Atina
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.50 h. Poletanje aviona za Atinu u 09.50h (Let A3 977). Sletanje u Atinu 12.30 h. Direktno sa aerodroma polazak na tročasovno panoramsko razgledanje Atine i obilazak Akropolja (ulaz na Akropolj). Atina je bila priznati centar kulture i umetnosti još u vreme kada većina evropskih prestonica nije ni postojala. Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion - mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, glavni gradski trgovi Omonija i Sintagma, tri neoklasične zgrade: Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, samo su deo lepota današnje Atine. Razgledanje se završava posetom bisera Atine - drevnog Akropolja sa velelepnim hramovima: boginje Nike, Partenonom i Erehteonom. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.
2. dan (01.05.2018) Atina
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevno fakultativno razgledanje atinske luke Pirej i najjužnije tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion. Vožnja autobusom do Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. U nastavku vožnja Apolonovom obalom do najjužnije tačke Atičkog poluostrva - rta Sunion. Tamo su i danas ostaci hrama boga Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“, petom veku p.n.e. Važna napomena: prvog maja je hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je veoma dobro vidljiv sa svih strana. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.
3. dan (02.05.2018) Atina - Argolida - Atina
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet na Argolidu, jedan od najpopularnijih koji Atina nudi svojim gostima, za sve koji žele da vide mesta koja su s pravom smatrana centrima drevne kulture. Vožnja do Korintskog kanala. Nakon kratke pauze nastavak puta do Epidaurusa, najpoznatije bolnice antičkog sveta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Sledi prolazak kroz Nafplion, prvu prestonicu nezavisne Grčke koji više liči na ilustraciju iz bajke nego na realan grad. Ono što ga čini jedinstvenim je spoj neoklasičnih zdanja i istorijskih trgova, starih crkava sa turskim džamijama, venecijanskih balkona sa ostacima nekadašnjih grandioznih tvrđava. Na samom kraju biser Peloponeza, Šlimanova Mikena, najstariji grad na tlu Evrope gde i danas, ponosno, stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Po završetku razgledanja povratak u Atinu. Noćenje.
4. dan (03.05.2018) Atina - Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 11.25h (Let A3 976). Sletanje na beogradski aerodrom u 12.10 časova.

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina - Beograd
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- Razgledanje Akropolja sa vodičem na našem jeziku
- Ulaznica za Akropolj
- Autobuski prevoz na svim izletima
- Usluge vodiča agencije
- Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Aerodromska taksa (€ 77)
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Usluge koje nisu naznačene u programu
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi
- Doplata za jednokrevetnu sobu
- Boravišna taksa u iznosu €1 za hotel sa 2*, € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* po sobi po noći

Fakultativni Izleti:
- Argolida Celodnevni izlet (od 09.00 - 17.00 h). Uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Epidaurus i Mikenu vodič na našem jeziku koji izlaže unutar arheološkog prostora.
- Pirej I Sunion Poludnevni izlet u trajanju od 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz i vodič na našem jeziki

Doplata za jednokrevetnu sobu doplata:
- Marina 2+*- 70e
- Iniohos 3*- 90e
- Titania 4*- na upit

Uslovi plaćanja:
- Cene putovanja su iskazane u evrima.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
- Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja.
- Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
- Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.
Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca

Smeštaj:
Hotel Marina 3* www.marina.com.gr/
Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga - Omonia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su moderno opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef.U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola.
Hotel Iniohos 3*: www.iniohoshotel.gr/
Hotel Iniohos je smešten u centru Atine, svega 200 metara od trga Omonia. U blizini se nalaze stanice metroa I ostalog javnog saobraćaja. Turističko-komercijalni deo grada je dostupan pešice.U sklopu hotela su restoran, bar, salon i poslovni centar. Sve sobe su lepo uredjene i poseduju: kupatilo, balkon, klima uredjaj, frižider, Tv, telefon I besplatan bežični internet. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola.
Hotel Titania 4* titania-athens.hotelsathens.org/en/
Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Omoniju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Veoma je elegantno uredjen sa velikim javnim prostorima. U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća!

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Kipar. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Olympic Travel

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 34 332 422
  +381 34 332 452
  +381 34 335 737
  +381 34 617 0 600
 • Adresa:
 • Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

  Poslovnica Beograd
  Makedonska 30, I sprat, Beograd
  +381 11 655 5 030
  +381 11 655 7 285
  +381 11 655 7 286
  +381 11 655 7 287
 • Website:
 • www.olympic.rs

Olympic Travel
Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Metropole

Metropole

Svetske metropole
Turističke atrakcije
Nezaboravna putovanja
1. maj

1. maj

Popularne prolećne ture
Atraktivne destinacije
Autobusom ili avionom
Izleti i vikend ture

Izleti i vikend ture

Upoznajte Srbiju
Posetite Evropu
Uživajte u vikendu