Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom

Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
Nova godina 2018. - Atina, 6 noći, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
2po osobi7 danasobanoćenje sa doručkomprevoz avionomdetaljnije
7 dana (6 noćenja) - avionom

Polazak: 28. decembar 2017.
Povratak: 03. januar 2018.
Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma a njeno poreklo, okruženo legendama, je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

Program putovanja:
1. dan 28.12.2017. Beograd - Atina
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.20 h. Poletanje za Atinu u 12.20 sati (Let JU 612). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.50 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj i noćenje.
2. dan 29.12.2017. Atina
Doručak. Polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasledje. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nadjenog arheološkog materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
3. dan 30.12.2017. Atina - Delfi - Atina
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Delfe, simbola zemlje, zakopoanog u legende koje ujedinjuju bogove i ljude. Najpoznatije je mesto antičkog sveta. Grad je smešten na obroncima Parnasa i okružen zapanjujuće lepom prirodom. Po mitilogi Zevs je baš sa Parnasa pustio dva orla da lete na dve različite strane sveta a mesto gde su se sreli bilo je proglašeno „pupkom sveta“ i njegov geografski centar. Na tom mestu je i Apolon ubio zmiju Pitana, sina boginje Gee, kome je potom posvećeno i samo svetilište. Na tom mestu je i proročica Pitija davala dvosmislene odgovore na postavljena pitanja što je Delfe učinilo verskim i moralnim centrom starog sveta. Njegova slava nije prestajala da raste a ubrzo sve važne odluke iz oblasti politike, trgovine i religije nisu mogle biti donete bez saglasnosti proročišta. Vožnja do Delfa (oko 170 km u jednom pravcu), razgledanje arheološkog prostora i čuvenog muzeja. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.
4. dan 31.12.2017. Atina
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Uveče mogućnost odlaska na svečani doček Nove godine ili odlazak individualno u centar grada gde se skupljaju stanovnici Atine. Noćenje.
5. dan 01.01.2018. Atina - Pirej - Sunion - Atina
Kasni doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Vožnja autobusom do Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. U nastavku vožnja Apolonovom obalom do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Tamo su i danas ostaci hrama boga Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. Važna napomena: prvog januara je hram zatvoren ali zbog pozicije na kojoj je smešten je dobro vidljiv sa svih strana.
6. dan 02.01.2018. Atina - Argolida (Poloponez) - Atina
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Delfe, simbola zemlje, zakopoanog u legende koje ujedinjuju bogove i ljude. Najpoznatije je mesto antičkog sveta. Grad je smešten na obroncima Parnasa i okružen zapanjujuće lepom prirodom. Po mitilogi Zevs je baš sa Parnasa pustio dva orla da lete na dve različite strane sveta a mesto gde su se sreli bilo je proglašeno „pupkom sveta“ i njegov geografski centar. Na tom mestu je i Apolon ubio zmiju Pitana, sina boginje Gee, kome je potom posvećeno i samo svetilište. Na tom mestu je i proročica Pitija davala dvosmislene odgovore na postavljena pitanja što je Delfe učinilo verskim i moralnim centrom starog sveta. Njegova slava nije prestajala da raste a ubrzo sve važne odluke iz oblasti politike, trgovine i religije nisu mogle biti donete bez saglasnosti proročišta. Vožnja do Delfa (oko 170 km u jednom pravcu), razgledanje arheološkog prostora i čuvenog muzeja. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još u drevnosti svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.
7. dan 03.01.2018. Atina - Beograd
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.30 h (Let JU 513). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 17.10 časova.

Cena aranžmana (cena po osobi u €):
- Hotel Marina 2* - 309 €
- Hotel Arethusa 3* - 409 €
- Hotel Titania 4* - 499 €
- Hotel Divani Acropolis 5* - 609 €
- Hotel Royal Olympic 5* - 689 €

Popusti i doplate
Hotel Marina 2*
- Treća odrasla osoba popust 30 €
- Prvo dete 2-12 godina popust 50 €
- Doplata za jednokrevetnu sobu doplata 110 €
Hotel Arethusa 3*
- Treća odrasla osoba popust 25 €
- Prvo dete 2-12 godina popust 30 €
- Doplata za jednokrevetnu sobu doplata 120 €
Hotel Titania 4*
- Treća odrasla osoba popust 40 €
- Prvo dete 2-12 godina popust 50 €
- Doplata za jednokrevetnu sobu doplata 170 €
Hotel Divani Acropolis 5*
- Doplata za jednokrevetnu sobu doplata 260 €

U cenu je uključeno:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina - Beograd
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje/doručak
- Svi transferi navedeni u programu
- Sva razgledanja prema programu
- Usluge lokalnog vodiča
- Usluge vodiča agencije tokom celog boravka
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uključeno:
- Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu (€ 106) u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Boravišna taksa u iznosu € 1 za hotel sa 2*, € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* po sobi i noci

Fakultativni izleti:
- Argolida (Uključeno: prevoz autobusom, lokalni vodič i ulaznice) € 65
- Delfi (Uključeno: prevoz autobusom, lokalni vodić i ualaznice) € 65
- Pirej i Sunion (Uključeno: autobuski prevoz i vodič) € 20
- Novogodišnja večera u Hotelu Titania: € 60

Smeštaj:
Hotel Marina 3* www.marina.com.gr/
Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga - Omonia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su moderno opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef.U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola.

Hotel Arethusa 4* www.arethusahotel.gr/
Hotel Aretusa je smešten na najboljoj mogućoj lokaciji, u samom srcu Atine na 10 metara od glavnog gradskog trga Sintagma. U blizini su stanice svih vrsta javnog prevoza a u samom okruženju vrlo elegantni restorani, kafeterije i poslastičarnice. U sklopu hotela je restoran u kom se doručak servira u obliku bogatog švedskog stola, bar i krovna terasa sa direktnim pogledom na Akropolj. Sobe su prostrane, lepo uredjene i sve poseduju: klima uredjaj, kupatilo sa fenom, tv, telefon i sef. Glavna trgovačka ulica grada je udaljena svega nekoliko desetina metara. Besplatan internet je dostupan u svim delovima hotela.

Hotel Titania 4* titania-athens.hotelsathens.org/en/
Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Omoniju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Veoma je elegantno uredjen sa velikim javnim prostorima. U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća!

Hotel Divani Palace Acropolis 5*
Hotel je smešten u neposrednoj blizini Novog akropoljskog muzeja i pešačke zone ispred njega.Do glavnog trga grada Sintagme stiže se za petnaestak minuta pešačenja. Glavna atrakcija zdanja je stari Tenistokleov zid koji je pronadjen prilikom gradnje i ukomponovan je u arhitektonska rešenja. U sklopu hotela su dva restorana, bar i terasa za doručak sa pogledom na Akropolj. Svaka soba poseduje klima uredjaj, sef, mini bar, luksuzno kupatilo sa fenom i besplatnu wi fi konekciju. Sobe su prostrane i izuzetno elegantne.

Hotel Royal Olympic 5* www.royalolympic.com/
Hotel Royal Olympic spada u grupu centralno lociranih i veoma luksuznih. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa direktnim pogledom na Akropolj, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za 10 minuta pešice (600 metara). U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke. Sobe su elegantno uredjene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Plaćanje:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene: Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama agencije, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama agencije moguće je obezbediti polisu Uniqa osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja agencije su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.Agencija smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!

Dream Land

  prilikom kontakta pozovite se na
  Aladin putovanja
 • Telefon:
 • +381 11 630 55 00
  +381 11 630 55 01
 • Adresa:
 • Kralja Milana 15, Beograd
 • Website:
 • https://www.dreamland.travel

Hit ponude
Last minute

Last minute

Ne propustite
Popusti i do 30%

Specijalne ponude

Specijalne ponude

Saznajte prvi
Promotivne akcije
Najpovoljnije ponude
Kružne ture

Kružne ture

Znameniti gradovi
Nezaboravni pejzaži
Od mita do stvarnosti
First minute

First minute

Popusti za rane uplate
Najbolje ponude
Top destinacije